Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy Dashboard 2.0.12416

Featured Replies

Opublikowano

Chyba, ze masz konsole arcade która owej pamieci (cache) nie posiada i jest tak, ze w danym momencie może przechowywac tylko jeden patch z gry jak zmienisz grę to znów wyskoczy prosba o aktualizacje. Tzn. jak gramy ciągle np. w Gears of war to przy 1 uruchomieniu gry ściąga patacha i jak gramy tylko w gearsy to jest ok, ale jak zmienimy gre na np. Halo 3 to prosi nas o aktualizacje i usuwa starego patcha z Gears of War i wgrywa patcha z Halo 3. Gdy ponownie zmienymy grę na Gears of War to znów bedziemy musieli pobrać patcha. Wiec to co mówicie jest tylko do konsol z dyskiem twardym gdzie ponad 6gb zarezerwowane jest dla pamięci cache, w konsolach arcade jest o wiele mniej miejsca i moze być tylko 1 patch z gry, który jest ciagle zastępowany przy zmianach płayty z grą nowym patchem. Zresztą logicznie myśląc to przy konsolach z dyskiem twardym też tak moze być jak ktos ma bardzo duzo gier (50+), to i 6gb nie starczy na wszyskie patche z 50 gier i przy 51 konsola jakiegos usunie by wgrać nowego.

• Odpowiedzi 169
  • Wyświetleń 10,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobrze, że to napisałeś. Teraz wiem, żeby go nie ściągać... (tak jest, minusujcie mnie).

• Gość bigdaddy
    Gość bigdaddy

na konsoli   wszystkie zmiany na duży + jest szybciej i ładniej, kilka nowych funkcji jedynie w ,,moja konsola'' nie podobają mi się białe tła, mogli dać takie ciemne zielone jak w game marketpla

• Gość Pawlo_PL
    Gość Pawlo_PL

Gdzie się można zapisać.

Opublikowano

dzięki za wyjaśnienia ale tutaj rozchodziło się tylko o patche w konsoli z HDD.

o x360 bez hdd to już zapomniałem że takie istnieją :P

Opublikowano

to wersja 20 gb dziala podobnie jak arcade/core, tyle ze przechowa wiecej gier

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejny update 2.0.12590.0

Opublikowano

12595 :)

ps. jaki macie obecny z XBL ?

Jest troszkę szumu. W europie DASH będzie BARDZO zmieniony. Ponieważ narusza troszkę naszego prawa unijnego...

Mowa o rozpoznawaniu głosy w rozumieniu MS

Edytowane przez Dabman

Opublikowano

Wczoraj i dzisiaj pojawiły się nowe update'y. Ten drugi to prawdopodobnie 12595.

Opublikowano

Może ktoś to zweryfikować? bo może być to nowszy niż 12595

Opublikowano

mam wgrany dash z pendrive i gdy sciagam ta aktuazlizacje to mam blad, tez macie?

Opublikowano

W europie DASH będzie BARDZO zmieniony. Ponieważ narusza troszkę naszego prawa unijnego...

Mowa o rozpoznawaniu głosy w rozumieniu MS

??????????? Możesz to rozwinąć?

Opublikowano

zbyt wiele do pisania, nie wiem czy tyczy się to wersji Retail dashboardu, czy Dev. Lecz prawo w obu kwestiach jest takie samo.

Temat "Does this bother anyone else? Kinect Voice Data Collection.." założony przez Juggahax0r

Juggahax0r z forum assemblergames.com

You will only be able to see this logged into Live (i'm Beta testing) I am not normally paranoid but this seems like a HUGE invasion of privacy, it clearly says background noise will also be recorded so it will not just record your voice commands.

I could even see something like that going as far as law enforcement eavesdropping on people, hopefully not without a warrant or reason but none the less it could be possible and it shouldn't be IMO.

Now, You can simply block the voice collection, so I am more or less pointing it out to everyone in case you haven't seen this and want to block it.

2ugkrwz.jpg

1675svk.jpg

ASSEMbler z forum assemblergames.com

Wow there's no way this will be allowed in european countries.

Cancerous1 z forum assemblergames.com

thanks for the heads up :)

mooseblaster z forum assemblergames.com

Any clue whether that's just because you're a beta tester, or whether that'll happen to all users?

Juggahax0r z forum assemblergames.com

I would assume it is something they will always have in place, but possibly not. I am not Beta Testing Kinect only the dashboard. I wish I had Kinect to beta test that would kick ass.

Xenon.7 z forum assemblergames.com

They won't be taking random recordings if that's what everyone is scared of.

Any recognized voice commands with an awkward probability of actually being a voice command would be sent, for optimization I'm assuming. Same idea with background noise.

But yeah, I guess they could still catch your shit in the background.. But they wouldn't be using it to incriminate you.. But yeah, good idea to block that.

Although I believe that is only for beta testing for.. optimization..

Sorki za przytoczenie całego wątku, ale nowi userzy na owym forum nie maja dostępu do działu "Xbox 360 / Xenon / XeDK /Lindbergh" - z wiadomych powodów.

Proponuję zmianę tematu na "Dashboard ze wparciem Kinect" - ponieważ ilość rev. jest już ogromna

Edytowane przez Dabman

Opublikowano

oficjalne wyjście nowego dasha 26 października:

http://free-pc-guides.com/news/new-xbox-live-dashboard-release-date-26-october-05470

podobno nowy dash nie tylko banuje online przerobione konsole z LT ale i banuje konsole oraz blokuje odpalanie piratów offline :]

Dobrze, że to napisałeś. Teraz wiem, żeby go nie ściągać... (tak jest, minusujcie mnie).

Edytowane przez Spyker

Opublikowano

Po co minusować?? Od razu zabijemy :potter:

Ciekawi mnie ten dash, chętnie bym już go sprawdził. Data 26.10 to oficjalna dla wszystkich? Niedawno czytałem o 4.11 ??

Opublikowano

Też mnie nowy dash ciekawi, głownie pod kątem płynności działania. Na filmikach ładnie się prezentuje. A dzisiaj odświeżyli wygląd xbox.com i na razie nie da się przeglądać swoich postępów, jakieś errory wyskakują.

Opublikowano

Działa trochę płynniej, ale za to Xbox Guide bardziej 'chrupie'

Opublikowano

A mnie zastanawia co będzie z przedmiotami dla avatara które zostaly zakupione, skoro wyglad samych avatarów uległ zmianie i czy przystosują np. stroje do nowych wersji odpłatnie czy dla osób które raz juz zakupiły za darmo.

Opublikowano
z live czy bez?

moze jeszcze to poprawia...

Z Live. Uczestniczę w programie Preview.

Opublikowano

sam wyglad srednio mi sie podoba (mowie o tym filmie z bety). Zastanawia mnie tylko jakie rozdzielczosci sa dla kabla HDMI?

Opublikowano

do podstawowych 480p, 720p, 1080i, 1080p doszło kilka nowych dla HDMI

Opublikowano

no ta - te byly, ale przeciez najwyzsza jest 1080P, wiec po co mi inne, skoro jej nie obsluza a nizsze mnie nie interesuja...?

Opublikowano

ludzie mają różne TV jak ktoś ma HD ready to zamiast 720p może sobie ustawić np: 1360x768