Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

seria final fantasy

Featured Replies

Opublikowano
W dniu 25.08.2025 o 15:48, Shen napisał(a):

Global zdechł już rok temu. Niestety to była tez moja pierwsza mobilka, ktoś z forum polecał, sporo osób wtedy grało. Od tego zaczął się ten nałóg.

To byłem ja ;)

Moja pierwsza i jak na razie jedyna mobilka. Ale dość szybko porzuciłem.

• Odpowiedzi 779
  • Wyświetleń 127 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• FF1 Pixel Remaster zrobiony na 100% Wiele lat temu na szybko przeszedłem wersje na PSP, która wygląda trochę inaczej i ma więcej dodatków post-game ale w Pixel Remasterach chcieli być bardziej zb

• Dobra, "przeszedłem" tyle Story, co jest obecnie w Final Fantasy VII Ever Crisis. Jakby kogoś to interesowało.   Story na ten moment dzieli się na trzy główne scenariusze:   Final

• Gra wcale nie jest taka zła, gameplayowo jest dobra z dobrym systemem walki i rozwoju. Ziomek znalazł sposób na nabicie punktów i już zaczyna gadać jak to grę można łatwo przejść jedną ręką. Poza tym

Opublikowano

Info o drugiej rocznicy Ever Crisis i dalszych planach - https://www.reddit.com/r/FFVIIEverCrisis/comments/1n94neu/second_anniversary_recap/

Trochę beka. Advent Children w formie Eventu, nie Story, dodany jeszcze przed końcem fabuły FFVII. Grywalny dorosły Sephiroth. Oczywiście nowe kolejne limitowane bronie. Koniec drugiego epizodu First Soldier. Wątek rozwijający historię Glenna, Matta i Lucii również w formie Eventu, nie kampanii. Zwiększony level cap, power Creep i FOMO.

Chyba najbardziej śmiechłem na info o collabie z FFXIII... Nier też będzie w Grudniu, ale ze wszystkich innych finali, że wybrali XIII to nie czaję.

Ogólnie ludzie się śmieją, że Advent Children sam w sobie już symbolizuje koniec gry. No mogą jeszcze Dirge of Cerberus i Before Crisis dodać, ale jakoś tego nie widzę.

Nie wiem, czy to przez ostatnią posuchę w grze, ale u mnie już leci niemal całkowicie FOMO. Szkoda mi porzucać gry/konta, w które się zainwestowało czas, ale grac mi się też nie chce. Odpalam daily kwadrans dziennie i koniec. Mam komplet osiągnięć na Steam i OCD sprawia, że chciałbym je zachować, więc o ile się nie znudzę, to będę odpalał grę do zamknięcia serwera. A to chyba faktycznie przyjdzie jednak prędzej, niż później. Bo na dłuższą metę to jednak nie jest dobra gra. Na pewno nie kiedy wałkowane są w kółko do usranej śmierci te same eventy/bossowie/ schematy, a zachłanność wydawcy daje o sobie znać niemal co aktualizację.

Opublikowano
35 minut temu, Suavek napisał(a):

Nier też będzie w Grudniu

Szkoda, że tak pozno, juz mi sie nie chce wracac.

36 minut temu, Suavek napisał(a):

Nie wiem, czy to przez ostatnią posuchę w grze, ale u mnie już leci niemal całkowicie FOMO. Szkoda mi porzucać gry/konta, w które się zainwestowało czas, ale grac mi się też nie chce.

Porzuciłem wiele mobilek, 2-3 dni i nie pamiętasz, ze grałeś.

Opublikowano
W dniu 5.09.2025 o 23:52, Shen napisał(a):

Porzuciłem wiele mobilek, 2-3 dni i nie pamiętasz, ze grałeś.

Zdrowe podejście, ale że gdzieś to w głowie siedzi jednak, to nie ukrywam, że osobiście mam z tym pewne problemy. Takie "porzucanie" gry muszę sobie dawkować, bo z dnia na dzień ciężko mi to przychodzi. OCD robi swoje...

Z drugiej strony nie mam aż takiego doświadczenia, bo w mało gier F2P/Gacha grałem. Kilka porzuciłem i w efekcie byłem z tego powodu zadowolony. Innych mi było trochę szkoda, ale uznałem, że "dniówki" zabiły jakąkolwiek frajdę. Bo jeśli ich nie robiłeś, to niewiele nowego osiągałeś, przez co gra nie była przyjazna graczom "każualowym". Także z tego powodu mam ogólne opory, żeby jakąkolwiek grę tego gatunku zaczynać w ogóle, nie ważne jak dobrą (Convallaria). Obecnie skupiam się na P5X, Ever Crisis głównie dniówki i Star Trek Online od ponad 15 lat już praktycznie z przyzwyczajenia.

Co do Ever Crisis, zalogowałem się dzisiaj po patchu z 2nd Anniversary i faktycznie pomimo wielu "nowości" jest tu mnóstwo sygnałów, które mogą sugerować potencjalny EoS. Event z Advent Children po zakończeniu zostanie przesunięty do działu Story, ale sam w sobie to nic innego jak... klipy z filmu przerywane okazyjną walką... kekw. I to nawet nie z postaciami ze sceny, tylko z Bahamutem za każdym razem.

Tymczasem bannery tym razem to kompletne przegięcie. Na raptem jednym dali DWA kostiumy, TRZY limitowane czasowo bronie dla Clouda i dorosłego Sephirotha i JEDNĄ Ultimate tylko dla Clouda. Gwarantowane kopie są nieliczne, a w Stamp Card są tak żałosne bonusy, że całość sprawia wrażenie jawnej kpiny z graczy, szczególnie na drugą rocznicę. Oprócz tego ma być banner z Yuffie i Tifą z AC i Ultimate Sepha będzie dopiero w ich bannerze, a nie obecnym, gdzie są jego zwykłe bronie... Nie wspominając o tym, że tuż przed rocznicą również tak perfidnie próbowali zżynać z graczy kasę innymi bannerami, że pułapka była ewidentna od razu. Choć z pewnością mnóstwo osób dało się nabrać.

Ciekawi mnie tylko, czy pomimo tego wszystkiego ludzie inni niż wieloryby dalej wydają na EC kasę... Bo ja kompletnie nie widzę tu jakiejkolwiek zachęty.

A propos, żal mi osób, które zainwestowały w młodego Sepha. Teraz mamy praktycznie restart, zamiast po prostu skina... Bronie i kostiumy jednej wersji nie są kompatybilne z drugą. Sama postać też wydaje się OP.

kek.PNG

Ogólnie inwestowanie w niszowe postacie okazało się średnim pomysłem. Wszystko idzie w główne postacie, z Tifą i Aerith na czele. Tak, jak lubiłem Lucię, tak nawet jej limitowany banner i Ultimate zjebali przez zachłanność. Ultimate dali w następnym miesiącu na bannerze z Red XIII i vice-versa, Ultimate Reda był w bannerze z Lucią wcześniej... Widzisz coś takiego i chcesz rzucić wszystko w cholerę...

...ale nie rzucę, bo OCD działa i "trzeba" zdobyć sześć nowych achievementów na Steamie... gayos

Dlatego uważam, że to jak z używkami - najlepiej w ogóle nie zaczynać/próbować.

Opublikowano
2 godziny temu, Suavek napisał(a):

Dlatego uważam, że to jak z używkami - najlepiej w ogóle nie zaczynać/próbować.

W grach usługach podobne mechaniki działają, logowałem się specjalnie do diablo 4 czy Crash Team Racing mimo, że mi się nie chciało, zeby zrobic misje z season passa, tylko to zajmowało więcej czasu niż w mobilkach. Ja tam nie mam problemu z rzucaniem gier, nudzi mi się jedna, to szukam czegoś nowego. Teraz Sword of convallaria i Mecharashi grane.