Opublikowano 28 listopada 202528 lis Wrzucam w ramach ciekawostki dla fanów Nier. Bo nie powiem, kostiumy są ekstra, szczególnie Yuffie.Wpadła Tifa jako 2B. Chciałbym kostium Yuffie, ale już mnie nie stać. A wygląda na to, że będzie jeszcze Cloud, Aerith i Sephiroth.
Opublikowano 28 listopada 202528 lis 3 godziny temu, Suavek napisał(a):Wrzucam w ramach ciekawostki dla fanów Nier. Bo nie powiem, kostiumy są ekstra, szczególnie Yuffie.Wpadła Tifa jako 2B. Chciałbym kostium Yuffie, ale już mnie nie stać. A wygląda na to, że będzie jeszcze Cloud, Aerith i Sephiroth.Szkoda, że nie dali tego jak grałem, ale dzięki za wrzutke.
Opublikowano 28 listopada 202528 lis Marzenie ściętej głowy, ale mogliby przynajmniej część kostiumów postaci z EC dać w trzeciej części remaku, nawet jako DLC. Za niektóre bym chętnie zapłacił. I nawet nie mówię tego w kontekście samych babek. ;)
Opublikowano 11 grudnia 202511 gru W dniu 28.11.2025 o 16:10, Suavek napisał(a):Wrzucam w ramach ciekawostki dla fanów Nier. Bo nie powiem, kostiumy są ekstra, szczególnie Yuffie.Wpadła Tifa jako 2B. Chciałbym kostium Yuffie, ale już mnie nie stać. A wygląda na to, że będzie jeszcze Cloud, Aerith i Sephiroth.all in?
Opublikowano 11 grudnia 202511 gru W dniu 28.11.2025 o 16:10, Suavek napisał(a):Bo nie powiem, kostiumy są ekstra, szczególnie Yuffie
Opublikowano 20 stycznia20 sty Dobrze mi się gra w ten pixel remaster. Czwórka to mój pierwszy fajnal ukończony na emu na pc jakoś 25 lat temu … i teraz na switchu ogrywam nowsza wersje. Na plus to mapki, wyłączenie losowych walk (można ładnie czyścić dungeony ze skrzynek), czy włączenie biegania.Tylko myślałem ze jeszcze dodadzą tu mnożnik expa, ale to chyba mi się z emulatorami pomyliło. Tak czy siak, przyjemnie się grinduje. I ta muza - zarypisty klimat
Opublikowano 20 stycznia20 sty Na jakiej platformie? Powinien chyba być w menu mnożnik expa, w configuration -> boost.
Opublikowano 21 stycznia21 sty Napisał przecież, że na Switchu.@grzybiarz wejdź w menu - configuration - boost. Tam sobie ustawiasz wszystko. Dodatkowo masz skróty klawiszowe do wyłączenia randomowych walk na mapie i auto battle w walce (powtarza zadane komendy z ostatniej tury i trochę przyspiesza czas).
Opublikowano 21 stycznia21 sty 6 godzin temu, Bzduras napisał(a):Napisał przecież, że na Switchu.Napisałem tez o mapce i bieganiu A na switchu nie widzę opcji boost…O kurla jest ale już w samej grze! A nie w menusach.
Opublikowano 21 stycznia21 sty Jest jest. Gram x4 exp Teraz przydałaby się kolekcja 7-9 na jednym karcie …
Opublikowano 21 stycznia21 sty 9 minut temu, grzybiarz napisał(a):Jest jest. Gram x4 exp Teraz przydałaby się kolekcja 7-9 na jednym karcie …Jest na dwóchTo przyśpieszanie gry czy wyłączanie walk pozwoliło mi skończyć 1 i 2 z przyjemnością. Mogłem grać jak chce, lubię grind w jrpg, ale są momenty, w których po prostu chcę pchnąć fabułę dalej, albo już jestem tak przekoksowany, że te walki nie są mi do niczego potrzebne.Muszę wrócić do tych remasterów i przejść 3-6.
Opublikowano 31 marca31 mar @KrYcHu_89 U mnie z tych co ograłem:FF TacticsVIIIXIVIII (DS)VII RemakeVIXVXXIIIXIIVIII
Opublikowano 31 marca31 mar 10 minut temu, łom napisał(a):@KrYcHu_89 U mnie z tych co ograłem:FF TacticsVIIIXIVIII (DS)VII RemakeVIXVXXIIIXIIVIIIFajne w rankingach finali jest to, że dla każdego wyglądają całkiem inaczej :)
Opublikowano 27 kwietnia27 kwi Ciężkie działa wytaczają w tym Ever Crisis... ;)Choć nie wiem jak, to chyba faktycznie jeszcze to to pożyje do premiery FF7R Part 3. Została im końcówka FF7 i końcówka Dirge of Cerberus do ogarnięcia i można zamykać. Pewnie same kostiumy Tify i Aerith podtrzymują serwery.
Opublikowano 8 lipca8 lip A jednak. W praktyce będzie pewnie tylko story-event, bez grywalnych postaci. Dirge of Cerberus zrobili tak, że było właściwie samo story z paroma wymuszonymi walkami. Nawet nie pamiętam czy był w nich Vincent wymagany. Advent Children to w ogóle komedia. No ale ogólnie miłe zaskoczenie - akurat to sobie chętnie prześledzę.Gra się jakoś jeszcze trzyma ogólnie, nie wiedzieć czemu...Nie wiedzieć czemu...
Opublikowano 8 lipca8 lip 1 minutę temu, Suavek napisał(a):Gra się jakoś jeszcze trzyma ogólnie, nie wiedzieć czemu...Mówisz?
Opublikowano 8 lipca8 lip Haha, wlazłem do działu Datamine a kompletnie umknęło mi ogłoszenie. Tak serio, to nic straconego. Nawet ulgę czuję. Ogra się story do końca i zapomni o grze. No chyba, że jakimś cudem zrobią za X lat wersję offline.Jul. 8 PDT: BEFORE CRISIS -FINAL FANTASY VII- CHAPTER 1Aug. 5 PDT: BEFORE CRISIS -FINAL FANTASY VII- CHAPTER 2Aug. 12 PDT: FINAL FANTASY VII CHAPTER 12Aug. 26 PDT: BEFORE CRISIS -FINAL FANTASY VII- CHAPTER 3Sep. 6 PDT: FINAL FANTASY VII CHAPTER 13At this moment, we have yet to tell the story of BEFORE CRISIS -FINAL FANTASY VII-. To make good on that promise, we will be releasing the story in three parts from July through August. Additionally, during the three months leading up to the end of the service, we will bring back past content to allow players to experience everything the game has to offer.
Opublikowano wczoraj o 10:21 1 dzień Ostatni update Ever Crisis. Ironia, że na trzecią rocznicę - długo to to nie pożyło, choć w sumie i tak dłużej niż przypuszczałem. Za niespełna miesiąc EoS.Odkąd ogłosili EoS to zarzucili graczy taką ilością darmowych kryształów i bilecików, że praktycznie każdy jest w stanie zdobyć wszystko to, co wcześniej było nieosiągalne. Szczegół, że nadal trzeba przebrnąć przez tonę gachy i animacji, a koniec końców nawet pomimo tej "hojności" i tak jest się zależnym od szczęścia. Nawet przy zwiększeniu szans na wszystko i tak ostatecznie zabrakło mi kryształów na wymaksowanie wszystkich najnowszych świecidełek. Daje do myślenia.Nic to, jedno trzeba przyznać - udało im się skończyć całość fabuły. Wyszło, jak wyszło, bo Advent Children, Dirge of Cerberus oraz Before Crisis były mocno oszczędne, lub okrojone. Pół biedy dwa pierwsze, ale jeśli chodzi o BC, to został niedosyt. Historię przedstawili w formie streszczenia, bez gameplay'u. Bardzo dużo skakania po miejscach i czasie, jak i częstych opisów w dwóch-trzech zdaniach streszczających coś, co potencjalnie w grze było odrębnym obszernym segmentem. Nawet nie ma większości postaci, tylko dwie. Reszta jest jedynie wspomniana, lub pojawia się na statycznych obrazkach. Nawet końcowy boss to ujęcie bohaterów patrzących w górę i wyświetlenie statycznego jpga... Ogólnie szkoda, bo sam BC pomimo formy okazał się ciekawym uzupełnieniem lore siódemki. Jest parę nieścisłości pod koniec (przynajmniej względem Rebirth), ale ogólnie dużo nawiązań i cameo. Myślę, że był/jest tu potencjał na pełnoprawny remake, gdyby Squeenix chciał dalej doić markę. No ale niestety, trzeba zadowolić się wersją skróconą, albo jakoś przebrnąć przez longplay wersji z telefonów.BCFFVII oraz Crisis Core to nic innego jak streszczenia i tak do tego podszedłem. W sumie fajnie było "dokończyć" siódemkę w tej formie, bo nie mam czasu i ochoty na kolejne przejście po latach, a tak co nieco się odświeżyło przed premierą Rebirth. No i można było niektóre designy ujrzeć w wersji "HD".SephOryginalny wątek w postaci First Soldier był względnie ok. Historyjka młodego Sephirotha, kilku oryginalnych Soldiers oraz później młodego Angeala. Jeśli ktoś jest wielkim fanem lore siódemki i nie grał w EC, to myślę można sobie ten wątek prześledzić na YT. Kilka postaci przewinęło się w Remaku/Rebirth i nie ukrywam, że inne chętnie bym też spotkał w Revelation.Wrzucam niżej dobrą kompilację.Before Crisis wrzucałem wyżej, ale dla kompletu:Było w grze też mnóstwo eventów fabularnych, ale przyznam, że tych nie chciało mi się w ogóle śledzić. Żadne z nich nie były kanoniczne, a co najwyżej jakimiś odlotami multiverse czy jak to tam teraz się nazywa. Jak ktoś ciekaw, to na kanale gościa też można je znaleźć, ale ja je traktowałem bardziej jako pretekst twórców do sprzedania kolejnych wdzianek i broni z gachy.Tu jedno przyznam - choć ewidentnie 3/4 gachy była stworzona pod kątem tzw. goonerów. (czyt. faworyzowanie babek i odkrytych strojów), to jednak było tu też sporo bardzo fajnych designów. Stale powtarzałem, że fajnie by było część z nich ujrzeć w Revelation, ale sądząc po zwiastunach dostaniemy zupełnie inne, prostsze stroje dla poszczególnych profesji.Ale żeby też nie być hipokrytą, nie ukrywam, że będzie mi brakować mojego teamu dziołch.Lucia Best WaifuNie piszę nic o samej grze bo w sumie nie ma o czym. 90% auto. Było kilka fajnych walk i kombinowania na początku, ale później już power creep sięgnął zenitu, a sama fabuła została uproszczona do tego stopnia, że nawet nie trzeba było się starać i tylko oglądałem animacje ataków. Wszystko przeszedłem jako F2P, aczkolwiek kosztowało mnie to kilka-kilkanaście minut dziennie robienia daily. Typowe FOMO - również daje do myślenia. Z tego akurat powodu cieszę się, że gra się kończy, czy właściwie już skończyła. Zostaje tylko Persona 5X, ale tą akurat wciąż lubię grać, plus ma błyskawiczne daily.W kontekście zapowiedzianego FF Resonance na bazie Brave Exvius, w przypadku Ever Crisis nie wiem, jak by mogła w przyszłości wyglądać ewentualna wersja single-player. Może gdyby zrobili pełnoprawne gry/kampanie dla poszczególnych historii, ale jakoś tego nie widzę, pomimo tego, że taki pseudo-remaster FFVII mógłby być fajny. No chyba, że samego First Soldier by zrobili w formie osobnej gry, z eksploracją, ale tu również nie pokładam w squeenix szczególnej wiary. Myślę, że Brave Exvius -> Resonance to ewenement. Nawet jeśli się sprzeda, to nie jestem przekonany, czy studia pójdą w ślady tego pomysłu na większą skalę. A już na pewno nie w przypadku FFVII, który jak by nie patrzeć ma już dość "własnych gier".No nic, fura godzin na przestrzeni trzech lat zmarnowana, żeby napisać kilka postów i porobić sobie screenshoty. Na pewno nie było warto tylko dla samego poznania pobocznych historii FFVII. Totalnie czas zmarnowany nie był, ale myślę, że mogłem ten czas znacznie skrócić, a i tak by bez problemów wpadł komplet osiągnięć na Steam.Trochę fajnych artów w "szałowej" rozdzielczości FHD.