Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Sczurek - prosze Cie. Bijatyki, sportowki, wyscigi, TPP - najlepsze tytuly wychodza tylko na konsole.

bijatyki to spoko, ale jakos specjalnie sie nie jaram. Sportówki to nuda. Wyścigi to nie wiem, GT bez kierownicy to dalej kartony, Forza 2 mi sie podobala i troche godzin w nia przegralem, ale demo trojki chyba nawet bardziej mi podeszlo. Co jeszcze jest ekskluzywnego? Chyba nic. W Burnouta Paradise przegrałem troche godzin na piecu, jest fajnie, ale free-roam troche zabił tą grę. Taki btw. to jest chyba jedna z lepiej zoptymalizowanych gier jakie widzialem. Kompa mam w sumie starego, jakies 5 lat ma spokojnie a i wtedy nie był składany pod gry a Burnout chodzi ze wszystkim na maksa i wysoką rozdziałką. Dlaczego wiecej firm nie moze tak robić to ja nie wiem.

No niektórych TPP to mi brakuje, ale to chyba też rzeczy spoza głównego nurtu. Chętnie bym obadał Vanquish, Enslaved, ta znienawidzana Bayonette, Nier jest podobno świetny (chociaż głównie pod wzgledem fabuły a nie gejmpleju/technikalii. Jedna chyba z zapomnianych gierek, szkoda.

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

A grales w te gry, czy obejrzales teraz na szybko gejmpleje na YT?

Grałem w Gearsy to złapałem się za głowę. Dobra gra dla hamburgerów z colą w ręku. Halo widziałem u znajomego. Bez komentarza. Człowieku, ale co ty chcesz mi udowodnić? Chcesz mi wmówić jakie gry japońskie są bleee, a jakie zachodnie cool? Już pisałem dla mnie te wielkie" zachodnie" gry w dużej mierze to puste, naszpikowane wodotryskami gnioty 3D. Twój punkt widzenia jest taki, że psioczyć na Japońskie gry jest czymś normalnym, ale już powiedzieć coś złego na twoją zachodnią deweloperkę jest czymś nie stosownym. Nie mój drogi gry zachodnie w dużej mierze też są beznadziejne i robione na jedno kopyto.

Edytowane przez lons

Opublikowano

przypominasz mi moich kolegow z lat dziecinstwa, ktorzy mieli komputery i wiecznie twierdzili, ze konsol nie ma co kupowac, bo nie ma i tak w co grac. :teehee: Zostan w takim razie przy jedynej slusznej platformie - maszynie do pisania i przegladania internetu, ale nie lamentuj, ze gry nie maja klimatu... <_<

Lons, w jakie gry z Japonii ciorasz obecnie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Lons, na widok Gearsow rzygasz ? Ale pewnie Killzonem sie zachwycasz ?

Sczurek - prosze Cie. Bijatyki, sportowki, wyscigi, TPP - najlepsze tytuly wychodza tylko na konsole.

Mylisz się. Killzone też mnie nie kręci tak samo jak Gearsy.

Opublikowano

To w co pocinasz w ogole na czarnuli, z gier, ktore Ci sie podobaja ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

przypominasz mi moich kolegow z lat dziecinstwa, ktorzy mieli komputery i wiecznie twierdzili, ze konsol nie ma co kupowac, bo nie ma i tak w co grac. :teehee: Zostan w takim razie przy jedynej slusznej platformie - maszynie do pisania i przegladania internetu, ale nie lamentuj, ze gry nie maja klimatu... <_<

eee to niby do mnie? To spoko masz na chacie ziomek.

Opublikowano

Lons, w jakie gry z Japonii ciorasz obecnie ?

Obecnie? Castlevania: Lords of Shadow.

Opublikowano

lons podaj liste super japosnkich gier z tej generacji, smialo

Ja ci podam krotka liste gier z zachodu

PGR4

Forza 3

Burnout Paradise

Dirt 2

Mass Effect 2

Mass Effect

Halo 3

Halo Reach

Killzone 2

Killzone 3

Gears of War

Gears of War 2

Wipeout HD

Uncharted

Uncharted 2

Motorstorm

God of War 3

CoD MW i MW2

Ratchet Tools of Destruction

Crysis 2

Alan Wake

Heavy Rain

Bio

Bio 2

GTA IV + dodatki

... jeszcze kilka razy tyle

Co ma do pokazania Japonia?

Edytowane przez Gość

Opublikowano

No fajnie, tylko ze Lords of Shadow to nie jest japonska produkcja xD Genialna gra swoja droga.

Juz strone temu sie go pytaliscie o on nadal wali ogolnikami - troll jak nic.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

A podaj mi super japońskie gry poprzedniej generacji?

Edytowane przez lons

Opublikowano
Grałem w Gearsy to złapałem się za głowę.

ta, też pamiętam ten dzień, WODOTRYSKI 3D MNIE POZAMIATAŁY

naszpikowane wodotryskami gnioty 3D

I NASZPIKOWANE TEKSTURAMI

psioczyć na Japońskie gry jest czymś normalnym

'psioczenie' na słabe gry jest normalne, to nie wina Psyko że japońskie produkcje zaczynają wyraźnie odstawać wykonaniem i nie tylko

Opublikowano

No fajnie, tylko ze Lords of Shadow to nie jest japonska produkcja xD Genialna gra swoja droga.

Juz strone temu sie go pytaliscie o on nadal wali ogolnikami - troll jak nic.

Pisałem ci już wcześniej utemperuj swój chamski i pyskaty język to zaczniemy dyskutować.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Nie moja wina, ze jestes trollem ;]

Tak sie produkujesz, a nie potrafisz wymienic chocby jednej pozycji ? Mistrz :teehee:

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Autor

Grałem w Gearsy to złapałem się za głowę. Dobra gra dla hamburgerów z colą w ręku.

Idealna gra dla hamburgerow jest seria CoD. Gearsy to esencja shootera TPP. ZADNA gra tego typu nie ma tak miodnego gameplayu i to jest jej 50% wartosci. Klimat, grafika, design i dzwiek to 40% a fabuła stanowi 10%.

Pod wzgledem gameplayu gra idealna, tfu, seria.

Opublikowano

Ja ci podam krotka liste gier z zachodu

PGR4

Forza 3

Burnout Paradise

Dirt 2

Mass Effect 2

Mass Effect

Halo 3

Halo Reach

Killzone 2

Killzone 3

Gears of War

Gears of War 2

Wipeout HD

Uncharted

Uncharted 2

Motorstorm

God of War 3

CoD MW i MW2

Ratchet Tools of Destruction

Crysis 2

Alan Wake

Heavy Rain

... jeszcze kilka razy tyle

Co ma do pokazania Japonia?

Dla mnie 70% gier, które wymieniłeś są beznadziejnymi gniotami.

Opublikowano

Z poprzedniej generacji?

Ninja Gaiden Black, reszta mnie nie interesowala

ktore?

Jest lepszy rpg niz ME? nie

jest cos na miare reszty gier? nie

wszystko masakrycznie gorsze w wydaniu japonskim

ostatni post jaki do ciebie napisalem, bo jak to co zapodalem ejst w wiekszosci gniotami, to jestes bezgusciem. Pozdro 600

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Obiektywizm nie istnieje, to jest chory zart. Moze dla ciebie, moze wynikami sprzedazy, dla mnie nie krolowala nigdy.

Opublikowano

Troll zaczal ublizac xD

Wez juz sie nie kompromituj lepiej :lol:

Tak zakocńzyłem dyskusję z Yaczesem za chamstwo tak właśnie kończę z Tobą. Jak utemperujesz swój chamski i prostacko dziecinny styl wypowiadania się to poważnie porozmawiamy. Na dzień dzisiejszy nie jesteś dla mnie żadnym partnerem do rzeczowej dyskusji. Koniec głupkowatych rozmów na twoim poziomie. Trzymaj się.

Obiektywizm nie istnieje, to jest chory zart. Moze dla ciebie, moze wynikami sprzedazy, dla mnie nie krolowala nigdy.

Dla ciebie wszystko co inne jest złe. Dla mnie ciemnogród.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Jakie zle, gralem i nie rozumiesz tego ze mi sie nie podoba, japonia jest abrdzo specyficzna i dla mnie nie do przelkniecia, pomijajac dosc sporo tytulow na psx'a i sega byla dobra w czasach DC.

Opublikowano

Ciekawe czy doczekamy sie ze strony lonsa tych superprodukcji japonskich ociekajacych klimatem ;P

PS. Dead Rising 2 tez nie robili Japonczycy, tak uprzedzam zebys znowu nie przywalil jak z Castlevania :whistling:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Spokój bo paluchy Wam połamię i będziecie od siebie odpoczywać przez tydzień.

Opublikowano

O co biega, normalnie rozmawiamy, to CW, wiem ze na rynku maszyn do pisania nie ma gier, ale po co tu frustracje wylewac?

Opublikowano

Jakie zle, gralem i nie rozumiesz tego ze mi sie nie podoba, japonia jest abrdzo specyficzna i dla mnie nie do przelkniecia, pomijajac dosc sporo tytulow na psx'a i sega byla dobra w czasach DC.

Rozumiem, że Tobie się nie podoba, ale nie znaczy to, że innym. Ja podważam twoje wychwalanie zachodu. Dla mnie zachodnie firmy też tworzą bez rewelacji. Na 100% wydanych gier 20% są warte uwagi. Reszta to budżetowo-marketingowo-casualowo-taśmowy chłam.

Edytowane przez lons

Opublikowano

Niektórzy nie rozmawiają normalnie. Jest raport, jest interwencja. Nie zagłębiam się w Wasz kĄsolowy świat i to jakie macie gierki.

edit

Dla mnie kĄsolowy ;P

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Napisz pod jakim wzgledem japonskie gry sa lepsze, jakie i od czego, KONKRETY

Pomoge ci, ZADNE, jezeli pominiemy wdyskusyjna kwestie fm3 vs gt5, ktorym ostateczznym rozwiazaniem bedzie fm4

kOnsolowy, pamietaj ze rynek pc to mala wysepka i kto tu rozdaje karty PREWENCJO :teehee:

Edytowane przez Gość

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.