Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Jak przeczytałem dokładniej to tam coś piszą o dorzuceniu do zunifikowanego CPU/GPU pamięci ram i jeszcze czegoś.

X360 już teraz jest sporo tańszy w produkcji, jak jeszcze wprowadzą ten nowy chip to bym się nie zdziwił jeśli przed końcem roku obetną cenę wszystkich zestawów o 100$ (a przynajmniej tych w bundlach z Kinectem) - to na pewno by uzasadniało przekonanie Mattricka, że w tym roku fiskalnym X360 będzie najlepiej sprzedającą się konsolą na świecie.

X360s 4 Gb w cenie PS2 czyli ok. 350 zł :teehee:

EDYTA: Coś mi śmierdzi ten artykuł, nie wiem czy nie piszą przypadkiem o pierwszym slimie z rocznym lagiem :teehee:

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

Konsola jest, kupujesz grę, wrzucasz, grasz. EoT.

PC jest, kupujesz grę, wrzucasz, grasz. EoT.

O rly? Bo mi się wydawało, że nawet na Macach gdzie proces instalacyjny jest uproszczony do minimum (przenieś ikonkę gry do folderu z aplikacjami) nie ma tak dobrze.

A dwa jest takie, że do PC BEZ PROBLEMU możesz podłączyć PADA.

Stona z tymi padami do pc to wcale nie taka bezproblemowa sprawa, np miałem fife 11 na pc, tak z ciekaosci chciałem sprawdzic czym sie rózni na konsole i pad działal mi....kur.wa przedziwnie :potter:

tzn raz działał, raz nie, a czasem zmienial sie konfig klawiszy , mimo ze w opcjach było tak samo.

Kolejny PCtowy mit upadł.

Zrozumcie w końcu, ja nie mam zamiaru Was przekonywać że PC to lepsza platforma do gier niż kĄsolki. Chcę Was tylko przekonać [lol] że na PC można pograć sobie w świetne gierki nie wydając na to 5k rocznie na sprzęt[rotfl]. Bo taki niestety stereotyp cały czas siedzi w Waszych kĄsolowych serduszkach.

SF4 jest dobrą "tłucznią"?

NFS czy Dirt są dobrymi wyścigami?

Fifa jest dobrą "symulacją" sportu?

Batman jest dobrą przygodówką?

DMC jest dobrym slasherem?

PoP jest dobrą platformówką?

Czyli chcesz nas przekonać, że na PCcie można sobie pograć w świetne gierki podając za przykład gry, które są na konsolach? Nie rozumiem.

Do tego piszesz, że nie trzeba wydawać 5k rocznie, ale jednocześnie wspominasz o konieczności wymiany karty graficznej czy procesora. Ktoś ci już tu pisał, że nie ma tak różowo i trzeba też płytę główną zmienić. Oczywiście ty nie musiałeś tego robić, więc to oznacza że 99% populacji też nie musi. No i chyba przy całym twoim wożonku, że sprzedajesz stare części i do nowych dokładasz jakieś grosze celowo pominąłeś pierwszy koszt zakupu komputera, monitora, dobrej myszki i klawiatury, głośników itd.

Zresztą tak ogólnie to nie potrafię dostrzec celu w tej dyskusji. To jest forum magazynu konsolowego, który surprise surprise pisze o konsolach. Gdybym wszedł na forum PCLab i zaczął pisać, że Maci>PC (bo dla mnie są) to też by mnie zjedli razem z butami. Jak mówi przysłowie "gdyś w Rzymie, czyń jak rzymianie". Więc ogarnij banie, przeproś ładnie i wypad ;)

Opublikowano

apropo pada na pc- w Gearsach gdy miałem podłaczonego pada, kamera automatycznie uciekała "na poziom podłogi" , musialem go odłączyc. I tak zresztą miałem zamiar na klawierce pogrc wiec bez zalu to zrobiłem...

jasne, pewnie nie tak trudno było znaleźć remedium , zapewne google podpowiedziałoby forum na którym rozprawiono sie z takim problemem i gdzie odesłano by mnie do stosownego patcha..

tym niemniej jest to uciązliwe a dla casuala nie do przeskoczenia wrecz.

Wiadomo , różnorodność środowiska pc jest zarówno błogosławieństwem jak i przekleństwem - przeklenstwem bo róznorodnosc konfigów jest gigantyczna , co utrudnia developerowi unikanie błedów.

No np sobie wyobraźcie, ze gdy ukazało sie GTA IV to nie miałem jeszcze PS3 i musiałem grac na PC(potem przeszedłem GTA IV raz jescze na konsoli, bawiac sie też swietnie). No i sie okazało, ze kamra wariowała jakm ukąszony gzem kon;-)

Tu nie odpusciłem , musiałem znależc solucje. Troche to trwało ale znalazłem- z moją karta takie problemy były ponoc normą, na forum znalazłem co trzeba zrobic by to naprawic. In wprawdzie to nie był jakis skomplikowany proces ale znów- kazual by sobie nie poradził

Juz nie mówie, ze Fallout 3 (oryginal ofkz) mi nie poszedł wogóle1 Zainstalowałem i przy kliknieciu w New Game wywalało mnie do pulpitu i tak raz po raz. Szukalem solucji, ba nawet znalazłem ale...nie zadziałało.

Tak, ze tak różowo nie jest...co nie znaczy że sie na pc nie da grac, ze nie ma w co.

Da sie i jest w co ale sprawia to czasem troche problemów

Opublikowano

O rly? Bo mi się wydawało, że nawet na Macach gdzie proces instalacyjny jest uproszczony do minimum (przenieś ikonkę gry do folderu z aplikacjami) nie ma tak dobrze.

Czekaj, czy to nie kĄsolomaniacy narzekali że instalacja GT5 trwa godzinę czy ileśtam? Kolejny mit o kĄsolach pada.

Stona z tymi padami do pc to wcale nie taka bezproblemowa sprawa, np miałem fife 11 na pc, tak z ciekaosci chciałem sprawdzic czym sie rózni na konsole i pad działal mi....kur.wa przedziwnie :potter:

tzn raz działał, raz nie, a czasem zmienial sie konfig klawiszy , mimo ze w opcjach było tak samo.

No widzisz, a ja problemu nie mam. Wystarczy trochę pomyśleć i można grać padem nawet w FPSy. Z PC jest tak, że masz możliwość wyboru, na kĄsoli nie masz.

Zrozumcie w końcu, ja nie mam zamiaru Was przekonywać że PC to lepsza platforma do gier niż kĄsolki. Chcę Was tylko przekonać [lol] że na PC można pograć sobie w świetne gierki nie wydając na to 5k rocznie na sprzęt[rotfl]. Bo taki niestety stereotyp cały czas siedzi w Waszych kĄsolowych serduszkach.

Czyli chcesz nas przekonać, że na PCcie można sobie pograć w świetne gierki podając za przykład gry, które są na konsolach? Nie rozumiem.

Do tego piszesz, że nie trzeba wydawać 5k rocznie, ale jednocześnie wspominasz o konieczności wymiany karty graficznej czy procesora. Ktoś ci już tu pisał, że nie ma tak różowo i trzeba też płytę główną zmienić. Oczywiście ty nie musiałeś tego robić, więc to oznacza że 99% populacji też nie musi. No i chyba przy całym twoim wożonku, że sprzedajesz stare części i do nowych dokładasz jakieś grosze celowo pominąłeś pierwszy koszt zakupu komputera, monitora, dobrej myszki i klawiatury, głośników itd.

Zresztą tak ogólnie to nie potrafię dostrzec celu w tej dyskusji. To jest forum magazynu konsolowego, który surprise surprise pisze o konsolach. Gdybym wszedł na forum PCLab i zaczął pisać, że Maci>PC (bo dla mnie są) to też by mnie zjedli razem z butami. Jak mówi przysłowie "gdyś w Rzymie, czyń jak rzymianie". Więc ogarnij banie, przeproś ładnie i wypad ;)

Przy całym Twoim wożonku, chyba pomijasz koszt zakupu samej kĄsoli, LCD, głośników, kierownicy, maty, kinecta/move itp. itd.

Jak już wspomniałem, widocznie pomyślałem przed zakupem. Fakt, minus PeCetów - trzeba myśleć. Tylko umacniasz stereotyp głupich kĄsolomaniaków którzy mają, grają i nic poza tym. A jak im się poluzuje kabel hdmi to płacz i zgrzytanie zębami, bo nie wiadomo co zrobić, bo ni ma obrazu :(

Wejdź sobie do działu hardware PS3 albo X0. WTF? Wszystko jest takie różowe jak chcesz pokazać? Nie , też są problemy, też trzeba kombinować. Kupujesz nowy TV, to czasami nie ma obrazu, bo PS3 jest dziwnie ustawiony i nie daje sygnału. Tak, to już nie czasy PSXa że się włączało i grało, a martwić się wypadało tylko o ilość pustych bloków na memory card'zie.

Wejdź na forum PC lab i sprawdź.

problemy orsona z PC

No życie nie. Może masz z(pipi)anego pieca? Ja problemów z padem nie mam. Jak guziki są poprzestawiane, to sobie zmieniam w konfiguracji. Wyzwanie na 102.

Opublikowano

Mimo iż Stona to szkodnik :teehee: to ma trochę racji. Granie na PC nie kosztuje wcale dużo. Wystarczy co 2 lata wydać 500 złotych i grasz 60 klatek na średnich detalach prawie we wszystkie gry. Oczywiście jeśli ktoś lubi wyścigi, platformówki, slashery, bijatyki i exclusivy to nie ma czego szukać na piecu.

Opublikowano

Stona:

"Fakt, minus PeCetów - trzeba myśleć."

W jakim sensie?

Opublikowano

Czekaj, czy to nie kĄsolomaniacy narzekali że instalacja GT5 trwa godzinę czy ileśtam? Kolejny mit o kĄsolach pada.

No widzisz, a ja problemu nie mam. Wystarczy trochę pomyśleć i można grać padem nawet w FPSy. Z PC jest tak, że masz możliwość wyboru, na kĄsoli nie masz.

Przy całym Twoim wożonku, chyba pomijasz koszt zakupu samej kĄsoli, LCD, głośników, kierownicy, maty, kinecta/move itp. itd.

Jak już wspomniałem, widocznie pomyślałem przed zakupem. Fakt, minus PeCetów - trzeba myśleć. Tylko umacniasz stereotyp głupich kĄsolomaniaków którzy mają, grają i nic poza tym. A jak im się poluzuje kabel hdmi to płacz i zgrzytanie zębami, bo nie wiadomo co zrobić, bo ni ma obrazu :(

Wejdź sobie do działu hardware PS3 albo X0. WTF? Wszystko jest takie różowe jak chcesz pokazać? Nie , też są problemy, też trzeba kombinować. Kupujesz nowy TV, to czasami nie ma obrazu, bo PS3 jest dziwnie ustawiony i nie daje sygnału. Tak, to już nie czasy PSXa że się włączało i grało, a martwić się wypadało tylko o ilość pustych bloków na memory card'zie.

Wejdź na forum PC lab i sprawdź.

problemy orsona z PC

No życie nie. Może masz z(pipi)anego pieca? Ja problemów z padem nie mam. Jak guziki są poprzestawiane, to sobie zmieniam w konfiguracji. Wyzwanie na 102.

1. Nigdy nie pisałem, że na konsolach nie trzeba instalować. Czasem trzeba (chociaż na Xie chyba jeszcze nigdy nie miałem czegoś takiego, że gra wymaga instalacji, zawsze było to opcjonalne), ale jest to i tak proces prostszy niż na Macu, który z kolei jest prostszy niż na PCcie.

2. Racja, jest możliwość wyboru co nie zmienia faktu, że czasem stwarza to problemy. Dlatego twoje "BEZ PROBLEMU" można sobie w dupę wsadzić.

3. Tak. Pomijam koszt zakupu kierownicy, maty, kinecta, move do konsol tak samo jak pomijam koszt zakupu kierownicy, maty, kinecta do PC. Głośniki? Ostatnio jak sprawdzałem to bez głośników chyba na PCcie w ogóle nie ma dźwięku nie? Przy konsolkach dźwięk może iść z TVka. Natomiast sama konsola to 1000 zł + telewizor 2k = 3k. Za 3k da się złożyć takiego super PCta o którym piszesz wraz z monitorem i wszystkimi innymi niezbędnymi peryferiami?

4. Nie mam zamiaru utwierdzać stereotypu, o którym pierwszy raz słyszę. Po prostu chcę pokazać, że konsole są prostsze w obsłudze od PCtów, bo z twoich postów można wywnioskować że granie na kompie jest mniej więcej na takim samym poziomie skomplikowania jak wrzucenie płytki do konsoli. Dla mnie coś takiego jest po prostu kłamstwem, dlatego o tym piszę.

5. Jasne, że są problemy na konsolach, ale z tego co pamiętam to w takiej sytuacji PS3 wystarczy "twardo" zrestartować co jest kwestią naciśnięcia guzika i przytrzymania innego, a na PCcie musisz szukać po forumach, ściągać patche, czy czasem nawet pchać się w rejestr. Uważasz, że to jest to samo?

Edytowane przez estel

Opublikowano

Różnica w wykorzystywaniu czasu w sieci pomiędzy graczami:

Gracz konsolowy - czyta o grach.

Gracz PC - czyta o podzespołach PC/patchach/sterownikach by wiedzieć na czym i jak da się odpalić gry :P

Podam banalny przykład nawet nie związany z grami. Ja i mój laptop. Kupiłem nowego lapka za 3 kafle do wszystkiego tylko nie do gier, ale nawet bez tego miałem problemy bo po roku sprzęt sobie postanowił, że będzie mi się zawieszał 3 razy dziennie bez wyraźnego powodu, a jak mu się znudziło to po roku czasu takiej "pracy" postanowił sobie nagle ponownie zacząć działać bez zarzutu i to bez żadnej ingerencji z zewnątrz.

Nie ma to jak PC, nigdy nie wiesz czego się spodziewać :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

problemy orsona z PC

nie mam zje.banego PC :rolleyes: to co opisałem to wyjątki w sumie ale które sie zdarzaja a im czesciej grasz na PC tym ich wiecej ...wiec nie takie to wyjątki hehe

o tym konfigu to pojechałes;-) jasne, ze można go zmienic od nowa ale czy to aby nie jest wkur.wiające ,ze podczas meczu nagle strzał zamienia ci sie z pod kwwadratu (czyli po bozemu) na strzał pod kółkiem (czyli po barbarzynsku) <oczywiscie mówie o Fifie i PES ;->

zwłaszcza jesli grasz z kims w multi heh to sobie zmienisz ale po przegranym meczu :teehee:

zresztą Stona nie czaruj, ze nigdy nie miales problemów z graniem na PC typu jak opisalem wyzej- ze cos nie działało i trzeba było kombinowac. Jesli nie miałes to znaczy, ze grasz okazyjnie co oczywiscie nie jest czyms złym ale sprawia,z e wagi problemu nie odczułes na własnej skórze

Edytowane przez Orson

Opublikowano

pecetowi fanboye bardzo lubią zaklinać rzeczywistość

PC jest, kupujesz grę, wrzucasz, grasz. EoT. :lol:

Opublikowano

Z tym padem to oczywiscie bullshit, ile razy przychodziłem do kumpla pograć w PESa 6 albo nowszego na padzie to zawsze coś w tym konfiguratorze się jebie.

a mi działało normalnie do tego podlączony pad od ps2, ile Pc tyle problemów no.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Nie jestem fanbojem, po prostu nie zgadzam się z waszymi tezami, że granie na PC to jakieś wielkie wyzwanie. To Wy staracie się usilnie mnie przekonać, że to że gram na PC bez problemów to jakiś cud, ewenement i w ogóle objawienie Chrystusa Króla i Najświętszej Panienki w Medziugorje :potter:

Jako że do 22 będę siedział w pracy, to sobie możemy podyskutować ;)

Opublikowano

Czyli ty nie starasz się nas przekonać, że granie na PCcie to nie jest wielkie wyzwanie? W takim razie spoko, nie było tematu. My sobie wrzucimy płytkę do konsoli, a ty sobie wrzuć płytkę do PCta i odpal instalkę. A nie, zapomniałem że nie musisz bo samo działa. Sorry ;\

Edytowane przez estel

Opublikowano

Czyli ty nie starasz się nas przekonać, że granie na PCcie to nie jest wielkie wyzwanie? W takim razie spoko, nie było tematu. My sobie wrzucimy płytkę do konsoli, a ty sobie wrzuć płytkę do PCta i po sprawie.

Od jakiegoś czasu wolę zassać grę ze STEAM'a , za wygodny się stałem :(

Opublikowano

Wiadomo, cyfrowa dystrybucja to przyszłość branży, ale to samo jest na konsolach - Live, PSN czy raczkujący eShop. Ba, nawet na mobilnych masz to samo AppStore czy Android Store.

No i nie zapominajmy o fajnym Mac AppStore, bądź Bodega na Maci. Jest coś takiego na PCcie?

Opublikowano

XD

A jak napiszę "idę pograć w pasjansa" , to zaraz napiszesz:

A na Xboksa jest iksboksarkejdlajf !!!!!1111

?

PS.

Nie wiem czy na PC jest bodega [WTF is this shit?] :D

Opublikowano

Dlaczego? Po to jest foruming, żeby dyskutować. Po to jest console wars, żeby się "kłócić" ;)

No chyba że wolicie wersję

-ochhhhhhh mam nową grę , jest cudowna

-achhhhhhhh cudownie że masz cudowną grę, cieszę się Twoim szczęściem

-oooooooo jakże ciszę się tym, że Wy się cieszycie

:teehee:

objection.jpg

;)

Edytowane przez estel

Opublikowano

Haha, 1-0 dla Ciebie. Widocznie za mało we mnie agresji żeby wykłócać się o każdą pierdołę :(

Opublikowano

Kidy natykam się w necie na jakieś najazdy konsolowo pecetowe, to prym wioda nastepujące teorie ze strony pctowców :

1. Gry na konsole są śmiesznie proste, przechodzi się je na autofire z zamkniętymi oczami, są dla dzieci, nie to co wymagające strategie.

2. Granie na konsoli jest kosmicznie drogie, konsole są za drogie, gry są drogie, a gry na pc są tanie i super bo są torenty.

3. Gracze konsolowi mają problemy z zainstalowaniem Windowsa, dlatego grają na konsolach bo tam nawet nie ma windowsa (phi!), grają na śmiesznych padach z 3 przyciskami na krzyż (za smiesznymi iks, kółko, kwadrat) bo nie potrafią na myszy i klawiaturze , a przecież wiadomo, że skillowi gracze grają tylko na m&k.

4. Na konsolach nawet nie ma photoshopa.

5. Gry na konsoli mają zawsze gorsza grafikę, której nawet nie można skonfigurować.

6. Gracze konsolowi to biedaki , bo nie stać ich na wypasionego kompa.

7. Konsole są zawsze zacofane względem pctów i psują rynek.

Opublikowano

Co nie zmienia faktu, że oba te argumenty są chętnie przytaczane w jednej wypowiedzi, taka logika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.