Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

O nie zaraz wpadnie podjarany Stona że konsole wtopiły exa :/

:D

Nie jarają mnie te wasze EXY. Serio. Dla mnie to nieporozumienie, produkować grę tylko na jedną platformę, tracąc tym samym zyski z innych [co prawda straty te rekompensowane są w pewien sposób hajsem od producenta ex kĄsoli ale bez przesady]. Alana raczej i tak nie kupię, bo mnie takie gierki nie jarają.

Na PC z pewnością zyski byłyby ogromne. :thumbsup:

Powiedz to producentom simsów XD

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano
  • Autor

O nie zaraz wpadnie podjarany Stona że konsole wtopiły exa :/

:D

Nie jarają mnie te wasze EXY. Serio. Dla mnie to nieporozumienie, produkować grę tylko na jedną platformę, tracąc tym samym zyski z innych [co prawda straty te rekompensowane są w pewien sposób hajsem od producenta ex kĄsoli ale bez przesady]. Alana raczej i tak nie kupię, bo mnie takie gierki nie jarają.

Na PC z pewnością zyski byłyby ogromne. :thumbsup:

Powiedz to producentom simsów XD

No i co z tego? Jest kilka świetnie się sprzedających gier na PC, ale ogólnie to multiplatformy sprzedają się słabo. Po prostu.

Opublikowano

Zarzuć kilkoma przykładami.

A ja w tym czasie dojadę do pracy, śmiejąc się pod nosem że starasz się coś udowodnić XD

Opublikowano
  • Autor

Batman Arkham Asylum

PS3 - 2.65 mln

X360 - 2.09 mln

PC - 0.20 mln

F1 2010

PS3 - 1.06 mln

X360 - 0.74 mln

PC - 0.02 mln

FIFA 11 (tutaj jestem nawet w stanie zrozumiec kiepska sprzedaz, bo na PC to wersja sprzed roku z numerkiem 11)

PS3 - 4.36 mln

X360 - 3.28 mln

PC - 0.07 mln

PS2 - 0.58 mln

Mass Effect 2

PS3 - 0.46 mln (wersje pudełkowe)

X360 - 2.43 mln

PC - 0.17 mln

GTA IV

PS3 - 8.08 mln

X360 - 8.96 mln

PC - 0.70 mln

Crysis to super uber gra pecetowa, która sprzedaje się w 0.79 mln nakładzie. O drugiej części nawet nie wspomne, bo przecież PCtowcy się na Crytek obrazili.

Opublikowano
  • Autor

Tak, to jest bez cyfrowej dystrybucji. Tyle, że Steam takich różnic, jak w tych przykładach nie nadrobił.

Opublikowano

Hmmm, dziwne. GT w Best Action/Adventure Game nawet nie nominowało Uncharted 3. Za to wygrało w Best Third Person Shooter. :whistling:

Acha, nagrode za najlepszego FPS'a zgarnął Bioshock.

Batmanowi zwyczajnie ta nagroda należała się. Chociaż konkurencja mocna w postaci Tomb Raidera i Assassin's Creed.

Bioshock w kategorii FPS to jakaś pomyłka. Ta gra wymyka się z tych ram. Bardziej pasuje to action adventure, tak jak np Metroid. No ale skoro już go tam dali, to dobrze, że wygrał.

Opublikowano

FIFY sprzedało się 70k? Nigdy w to nie uwierzę, widząc ile wiary na różnych forach się umawia na ligi itp.

BTW. Zaznacz sobie mojego poprzedniego posta :teehee:

Opublikowano

Ale to są dane z vgchartz, a oni rzadko kiedy zbierają dane na temat PC - ba, nawet mają mnóstwo niedociągnięć jeśli chodzi o konsole...Ten serwis nigdy nie oddawał w 100% sprzedaży...

A sam PC góruje teraz przede wszystkim w dystrybucji elektronicznej - ja osobiście preferuje pudełka:)

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

No skoro to a vgchartz to gratki, równie dobrze możesz sugerować się moją opinią przy zakupie Halo na PS3

Mam mniej więcej takie samo pojęcie o temacie XD

Opublikowano
  • Autor

To który serwis prezentuje najbardziej rzetelne dane?

A co do VGChartz, to nawet jak mają niedociągnięcia, to z du.py takich różnic by nie było.

Opublikowano

Żaden, wydawcom też nie ma co ufać, bo podają często dane towaru dostarczonego do sklepów. Jak to było z Bulletstorm zaraz po premierze, że sprzedał się milion.

Opublikowano

To który serwis prezentuje najbardziej rzetelne dane?

A co do VGChartz, to nawet jak mają niedociągnięcia, to z du.py takich różnic by nie było.

Tak jak Zwyrol napisał, żaden. A już na bank nie serwis, wg którego Fifa 11 sprzedała się w ilości 70k na całym świecie XD

Opublikowano

Ale te 70k pudełkowe jak najbardziej możliwe :P

przecież 99% i tak na tych kodach do eadm z allegro cisnie

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Na cały świecie. Taaaaaaaaaaaaaaaaaaak.

Opublikowano

Hmmm, dziwne. GT w Best Action/Adventure Game nawet nie nominowało Uncharted 3. Za to wygrało w Best Third Person Shooter. :whistling:

I co niby w tym dziwnego? To, że czasem sobie skoczysz (a w zasadzie skok wykona za ciebie konsola, bo sekwencje platformowe w Uncharted przechodzą się same, jak w Enslaved), albo wykonasz zagadkę z gatunku "2 + 2 = 4", to nie znaczy, że gra od razu zasługuje na miano przygodówki. IMO biorąc pod uwagę potężny nacisk jaki ND kładzie w tej serii na strzelanie, to klasyfikacja GT wydaje się być jak najbardziej słuszna. Rewelacyjna strzelanka, ale jeżeli chodzi o elementy czysto action-adventure, to Uncharted niestety nie ma startu (zresztą nigdy nie miał) do takiego Tomb Raidera.

Edytowane przez Glare

Opublikowano

No ja znam kilka osób które mają fife 11 na pc i każda z torrenta + klucz/konto do multi i tyle.

Edytowane przez Codename

Opublikowano

No ja znam kilka osób które mają fife 11 na pc i każda z torrenta + klucz/konto do multi i tyle.

niezwykle błyskotliwy argiment, na pewno go przekonałeś

ej ma ktos Fife (oryginalną ;-0 na PC bo można sprawdzic ile osób gra w multi , sie mie zdaje, ze z 20 tys bedzie non stop online a nie ............

sony samo doprowadziło do ataku na PSN

PS3 Site. :ninja:

Edytowane przez Orson

Opublikowano

komenty koszą:

Ksiądz: (24.06.2011, 18:19:43)

- Czy wyrzekacie się xboxa, microsoftu, xbox live i innych dzieł szatana?

Snafu: (24.06.2011, 18:20:55)

- Wyrzekamy się

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano
Snafu: (24.06.2011, 17:42:37)

nie jestem fanbojem ale xbox jest lepszy ma lepszego livea i cod zawsze wyglonda lepiej na xboxie wienc ja przesiadam sie na xboxa

i nie jestem żadnym fanbojem

:turned:

Opublikowano

nie wierze, że oni piszą te wszystkie komentarze na poważnie, to musi być jakieś prowo, no bez jaj

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

Nie no, na bank jest to na poważnie. Tak samo poważnie jak większość moich postów w tym temacie :F

Opublikowano

Widocznie też lubią potrolować kĄsolomaniaków :D

Opublikowano

Czasem zastanawiam się skąd "redaktorzy" PS3 Site biorą takie newsy...

Zwyrol, ten komentarz co zapodałeś wymiata... :no:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.