Skocz do zawartości

Console Wars 2.0

Featured Replies

Opublikowano

Chyba nie wziąłeś tego dosłownie? Tak czy inaczej sprzedaż z pewnością pobije kolejne rekordy.

@Tomer: siema znowu josh.

joł

• Odpowiedzi 9,9 tys.
  • Wyświetleń 241 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No i dobra, może Sony po tej aferze zablokuje możliwość tego typu kupowania rzeczy z PSN.   Aha, mam nadzieję że ta afera przyczyni się do zatrzymania ekspansji różnego rodzaju usług sieciowych. Kup

• eheheh, myślałem że to kółeczko wzajemnej adoracji tak plusuje Zwyrola, zawsze mu zazdrościłem tych pinćset plusów a tu sie okazuje co innego     wszystkie te konta po 0 postów, lol   wniosek:

• I chvj. Na żadnym PC nie zagrasz w Gran Turismo, Forze, God of War, Uncharted, Heavy Rain, Red Dead Redemption, Killzone, Alana Wake.   Fuck PC gaming

Opublikowano

xmlai.png

:D

chociaż MW3 trochę szpeci obrazek :F

Nie ma Uncharted 3 :down:

Opublikowano

Nie ma również Zeldy Skyward Sword.

Opublikowano

Było to przewidzenia. Jestem też pewien, że sportują go na nowe Wii, o ile nie będzie to zbyt skomplikowane. Drużyna od MH zwykła iść po namniejszej lini oporu, robiąc serie na słabiej technologicznie rozwinięte konsole. Nie było więc mowy o MH 4 na PS 3 czy X360, ani nawet pewnie na PSV. PSP też odpada z racji iż nadchodzi następca, a konsola jest już stara. W ogóle fakt że wyszedł MH 3 na Wii to już było dla mnie wielkie zdziwienie, bo musieli się nieco bardziej natrudzić w kwestii grafiki. Ale to dla nich myślenie ok - mniejszy budżet, a kasa i tak przyjedzie ciężarówkami. Ten tytuł naprawdę może sprzedać 3DS-a, tak jak każdą inną konsolę.

http://www.youtube.com/user/VitaSiteTV?feature=mhee#p/c/AC4697774FC76144/14/yareNdbIW6c

co do listy... no wlasnie gdzie Uncharted 3, a Diablo w ogole wyjdzie? O_____o

Opublikowano

dajcie spokój, przejmujecie sie jakims typkiem co zapomnial o Uncharted 3, paint i sobie wklejcie tam co chcecie

Opublikowano

Techland dostarczył do sklepów 1 milion kopii gry Dead Island w samej północnej Ameryce. Globalnie sprzedaż wyniosła około 2 miliony. Mamy do czynienia z najpopularniejszą polską grą w historii. Ciekawe na co wydadzą zarobioną kasę??

http://www.industrygamers.com/news/dead-island-ships-over-1-million-units-in-first-week-in-north-america/

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

A to wszystko przez ten trailer, który miał mało wspólnego z grą.

Opublikowano

I co z tego?

Opublikowano

A to wszystko przez ten trailer, który miał mało wspólnego z grą.

Hmmm, taki z Ciebie idealista? ;>

Przecież aktualnie to dobry marketing sprzedaje gry.

Opublikowano

Techland dostarczył do sklepów 1 milion kopii gry Dead Island w samej północnej Ameryce. Globalnie sprzedaż wyniosła około 2 miliony. Mamy do czynienia z najpopularniejszą polską grą w historii. Ciekawe na co wydadzą zarobioną kasę??

http://www.industryg...-north-america/

no dobry wynik, pogratulowac. Opinie są skrajne, jedni dają niemal maksymalne noty, drudzy jadą gre po całosci, przydałoby sie demo

Opublikowano

Cóż, po raz pierwszy na Xboxie w tym roku zrodził się godny ex'owy rywal nadciągającego U3. Co prawda jeszcze trochę trzeba poczekać, aż ten hurrahype opadnie, ale widać iż Epic się postarało + marka zrobiła swoje. 92 na Metacritic to całkiem dobry start. Zresztą U3 ma silnego konkurenta też w postaci... U2. 96 na Metacritic po prawie 2 latach to bardzo wysoka poprzeczka. Gears of War 3 dopełniają tą generację z perspektywy true core gamers - czyste mięcho w najświeższej i najsmakowitszej postaci. Jeśli U3 pokona poprzedniczkę i NG nie spartaczy tego niczym, otrzymamy dopełnienie generacji pod względem rozmachu, artyzmu i wynoszenia naszej pasji na wyższy poziom.

PS. Ciekawi mnie reakcja na ocenę Eurogamera - 8/10. Eurogamer dał kiedyś Bioshockowi 10/10, to xboje nazywały go wyrocznią obiektywności. Nadal tak jest? :>

Opublikowano

Tak sie zastanawialem, nie lepiej nowej generacji konsol byloby wrocic do Kardzidzy ? w sensie, pamieci flash. Nie dosc ze szybszy transfer od plyt, to jeszcze znacznie lepszy access time. no i pojemnosciowo moga byc rownie duze co blu ray. Ale to drogi kosz produkcji takie dobre pamieci flash wyrobic. nie ?

Opublikowano

wiadomo, ps3 jeszcze nie dostało w tym roku exa na poziomie gow3.

szmaciaki 2 to inna kategoria

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Chyba to sprawa tylko i wyłącznie kosztów.

Choć jak tak się głębiej zastanowić, to ograniczyłoby to piractwo [konieczność kupowania jakiejś przystawki odpalającej piraty].

Ofkoz nie mówimy tutaj o wydawaniu gier na uniwersalnych kartach pamięci, bo to by było raczej samobójstwo ;)

Opublikowano

Little Big Planet 2 to za(pipi),sty ex i nie rozumiem czemu ma być jakoś traktowany w innej kategorii? a co do oceny 92% dla geow3 to pewnie spadnie jeszcze troche do 89-90%

Opublikowano

Zacznimy od tego, że Playstation 3 w ogóle dostawało jakieś dobre ex'y, a nie jakieś gry na kinkieta z możliwością dokupienia gumowego pontonu.

Trudno LBP 2 porównywać z GoW 3, bo LBP 2 to dużej mierze potężne narzędzie i spoiwo społeczności, a GoW 3 nie wychodzi jakoś geniuszem poza standardy (ale przecież to dobrze, bo Epic zrobiło to czego od niego oczekiwano. Gearsy pozostały gearsami i to im wyszło na dobre). Jak dla mnie LBP 2 to symbol złączonego potencjału web 2.0 i console multiplayer 2.0 . Sukces tej gry był i jest ścisle uzależniony od zwykłych (a raczej niezwykłych) ludzkich umysłów, i jak się okazało one nie zawiodły. Więc w pewnym sensie jest to gra, która rozmachem jest elitarna i może być umieszczana wśród najlepszych. Tak, to jest jeden z killer ex'ów tego roku, więc PS 3 ma już takiego. Choć przecież nie każdemu formuła LBP się podoba, a i trudno jak mówiłem porównywać tą grę z innymi. To trochę jakby porównywać Flower z Battefieldem - ale po co?

Opublikowano

no pewnie bo edytor szmaciaków to ta sama kategoria co gow3 czy u3 i inne gry AAA, szmaciaki to mogą sobie konkurować z viva pinata.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Ale akurat przecież siła LBP 2 nie leży w grafice (choć przecież nie jest zła), ale w możliwościach. Jeśli gry postrzegasz tylko w kategorii AAA, to sorry. Mam wrażenie że nie grałeś w LBP 2, a warto - chociażby żeby zobaczyć do czego ludzie są zdolni. Ba, ja sobie ostatnio z ciekawości odpaliłem jedynkę i już w pierwszych chwilach zmiażdżył mnie... Little Big GTA. Dawno nie miałem takiego "wtf?" na twarzy. Mam zresztą takie marzenie by w dalekiej przyszłości to właśnie gracze byli game designer'ami, dzięki czemu zbiorowy umysł stworzy rzeczy o których "się nawet fizjonomom nie sniło" jak to mawia Ferdynand.

Viva Pinata przy rozmachu LBP (a co dopiero LBP 2) nawet nie leżał.

Opublikowano

nie ta sama kategoria bo nie ma krwi, broni, jakiś golumów itd? bo nie wiem.

Opublikowano

nie ta sama kategoria bo nie ma krwi, broni, jakiś golumów itd? bo nie wiem.

Wychodzi na to, że tak XD

Opublikowano

Ale akurat przecież siła LBP 2 nie leży w grafice (choć przecież nie jest zła), ale w możliwościach. Jeśli gry postrzegasz tylko w kategorii AAA, to sorry. Mam wrażenie że nie grałeś w LBP 2, a warto - chociażby żeby zobaczyć do czego ludzie są zdolni. Ba, ja sobie ostatnio z ciekawości odpaliłem jedynkę i już w pierwszych chwilach zmiażdżył mnie... Little Big GTA. Dawno nie miałem takiego "wtf?" na twarzy. Mam zresztą takie marzenie by w dalekiej przyszłości to właśnie gracze byli game designer'ami, dzięki czemu zbiorowy umysł stworzy rzeczy o których "się nawet fizjonomom nie sniło" jak to mawia Ferdynand.

Viva Pinata przy rozmachu LBP (a co dopiero LBP 2) nawet nie leżał.

nie warto, chyba że ktoś chce edytor zamiast gry.

a ze swoimi fantazjami to popłynąłeś jak zwykle, może na PC (mody, itd.) ale nie na konsolach takie cuda

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

wiadomo, ps3 jeszcze nie dostało w tym roku exa na poziomie gow3.

szmaciaki 2 to inna kategoria

Grunt, że PS3 nie musiało czekać 11 miesięcy na eksa, który nie jest grą na kontroler ruchowy.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Jak ktos lubi siedziec w edytorze to moze byc dla niego gra stulecia (pytanie tylko po co taka osoba interesuje sie konsolami skoro ma wiecej mozliwosci na PC). Jezeli chodzi o LBP2 to mogliby mi ta gre dac za darmo, a i tak bym nie wytrzymal dluzej niz pol godziny (tak jak to bylo w przypadku jedynki), a taka Pinate meczylem sporo.

Opublikowano

Porównywanie Viva Pinaty i LBP 2 to jakaś pomyłka. VP przy całym szacunku wobec uroku tej gry, to nie ten sam kaliber.Ale nazywanie LBP 2 "tylko" edytorem, to pomyłka wcale nie mniejsza. Bo przecież po to się w edytorze siedzi, żeby inni mogli to docenić i bawić się w nasze dzieło. Jakby rozgrywka nie była dopracowana, to ludzie nie mieliby motywacji do robienia nowych i co raz bardziej pomysłowych plansz. To jest ścisła symbioza, w której jedno wynika z drugiego. I pod względem takiej zabawy LBP 2 potrafi osiągnąć apogeum miodności i być równie dobrą party game co grą w single'u dla wymagających. Zresztą czym LBP 2 mogłoby nie być. O ile jedynka była w pewnym sensie ograniczona formułą platformówki, o tyle w LBP 2 dostaliśmy praktycznie kreator rozrywki (od gier, po muzykę czy filmy). Nie wiem kto o zdrowych zmysłach mógłby podważać geniusz LBP 2, jak dla mnie gra jest cegłą pod nurt kreatywności samych graczy. Wystarczy dać im możliwości - i choć prawo to było znane od dawna wśród społeczności modderów na PC, to konsole doświadczyły tego właśnie przy okazji LBP i LBP 2.

A odpowiadając na pytanie Ins-a czemu nie na PC - bo na PC to nie jest tak MIODNE, PROSTE i nie jest ZAJE.BISTĄ GRĄ. Voila.</p>

Opublikowano

http://www.industryg...-north-america/

Ironia losu, gra o której cicho było latami nagle wychodzi z cienia, robi kampanię reklamową praktycznie jednym trailerem i okazuje się hitem marketingowym.

Bulletstorm hypeowane do bólu i flop.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.