Opublikowano 28 listopada 201014 l samą kierwonicą sie nie jezdzi takze temat o hamowaniu jest mysle jak najbardziej tu na miejscu, po prostu trzeba by pojezdzić i sie przestawić na hamowanie lewą nogą no ale jak na codzien jezdzi sie normalnym autem to moze lepiej sie jednak nie przestawiać btw, Komuś udaje sie opanować tego Lotusa Elise w Special Eventach na Top Gear Test Track na wyłączonych wszystkich wspomagaczach ? Edytowane 28 listopada 201014 l przez peter
Opublikowano 28 listopada 201014 l W codziennej jeździe hamowanie lewą stopą byłoby bardzo niewygodne i jeszcze bardziej niebezpieczne, więc lepiej niech nikt nie próbuje.
Opublikowano 29 listopada 201014 l Komuś udaje sie opanować tego Lotusa Elise w Special Eventach na Top Gear Test Track na wyłączonych wszystkich wspomagaczach ?mialem troche problemow z nim, latał po torze jak szalony, moja rada to nei spieszyć sie z szybkim wyprzedzaniem, są 2 okr a przeciwnicy na dohamowaniach daja dupy co spawia ze te wyzwanie wcale nie jest takie trudne, cierpliwie bezbłędnie jechać, opóźniać hamowanie i złoto będzie(gram na padzie, wspomagacze off)
Opublikowano 29 listopada 201014 l Autor Udało mi się przeprogramować przyciski w G25!! A mianowicie czerwony przycisk przy prawym kciuku na kierownicy był standardowo do zmiany świateł. Przestawiłem w opcjach DF GT 1 i 2 oraz DFP 1 i 2 przyciski odpowiedzialne za zmianę świateł na przyciski od klaksonu. I teraz faktycznie klakson działa. a tam gdzie był klakson znajduje się teraz zmiana świateł. Widocznie któraś z kierownic odnosi się do G25.
Opublikowano 29 listopada 201014 l poleccie jakas fajna kierownice do ps3 kompatybilna z gt5 cena - jak najnizsza ;p aha i zeby dalo sie ja trzymac na kolanach, a pedaly nie slizgaly po dywanie. bo gram na kanapie a nie przy biurku.
Opublikowano 29 listopada 201014 l poleccie jakas fajna kierownice do ps3 kompatybilna z gt5 cena - jak najnizsza ;p aha i zeby dalo sie ja trzymac na kolanach, a pedaly nie slizgaly po dywanie. bo gram na kanapie a nie przy biurku. Patrz kilka postow wyzej na moja wczesniejsza wypowiedz - logitech driving force wireless
Opublikowano 29 listopada 201014 l Ups, chyba otworzyłem puszkę Pandory poruszając kwestię hamowania lewą nogą. Wszystko już zostało powiedziane, więc nie ma sensu zbyt wiele dodawać. Fakt faktem, na torze tylko i wyłącznie hamowanie lewą nogą - chociażby dlatego, że jest szybciej (czas potrzebny na przełożenie stopy z gazu na hamulec, razy kilkanaście zakrętów i mamy sekundę straty na okrążeniu), ale zalet jest o wiele więcej: mi pomaga to chociażby w długich zakrętach, aby szybciej korygować tor jazdy itd. Nawiązując do wcześniejszej wypowiedzi kolegi Pejasa, w realu jeżdżę i robię jakieś 30 tys. kilometrów rocznie, ale nigdy nie zdarzyło mi się pomylić rzeczywistości realnej z wirtualną, natomiast tak czy inaczej nigdy nie hamujemy lewą nogą na drodze, bo nie dość że nie daje to żadnych korzyści, to nie ma większego sensu, a przy pierwszej próbie sto procent kończy się zębami na kierownicy . Nadal nie znalazłem odpowiedzi na pytanie, czy da się przestawić w G25 hamowanie na pedał sprzęgła (jeżdżę na łopatkach, więc sprzęgło mi i tak nie potrzebne). Ew. czy ktoś korzystał z tej nakładki na pedały, która łączy hamulec i sprzęgło w jedno? Widziałem to chyba kiedyś na stronie playseat. Może warto to zamówić? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
Opublikowano 30 listopada 201014 l brzmi fajnie, a jak sie zmienia biegi w niej? Łopatki pod kierownica są do gaz/hamulec, więc najwygodniej chyba przypisać do L1/R1 które są dostępne pod kciukami.
Opublikowano 15 grudnia 201014 l A ten patch kiedy ma sie pojawic? Zastanawiam sie czy brac G27 czy DFGT, ale raczej to drugie.
Opublikowano 15 grudnia 201014 l A ten patch kiedy ma sie pojawic? Zastanawiam sie czy brac G27 czy DFGT, ale raczej to drugie. Red szczerze mówiąc to G27 tylko w przypadku gdy grasz też na PC bo jak nie to raczej DFGT. Oczywiście też można na niej pograć na pc jednak to inna bajka. Do samej konsoli w zupełności wystarczy DF, w tej chwili jest to dedykowana kierownica. Ale jak tylko RA menu będzie dostępne dla G27 to sytuacja się oczywiście zmieni
Opublikowano 16 grudnia 201014 l Propo hamowania lewa noga,to jeszcze zalezy od soortu,bo ja np.znam technike hamowania i dodawania gazu jednoczesnie prawa noga...
Opublikowano 16 grudnia 201014 l Propo hamowania lewa noga,to jeszcze zalezy od soortu,bo ja np.znam technike hamowania i dodawania gazu jednoczesnie prawa noga... m.in do hamowania dodatkowo hamujesz silnikiem zbijając biegi
Opublikowano 21 grudnia 201014 l Co do hamowania w aucie a w grze to w gt5 hamuje lewa noga a w aucie prawa i nie widze jakiejs zaleznosci. Odwrotnie już nie umiem ;p
Opublikowano 22 grudnia 201014 l Ktos gdzies juz to pisal, ale nie wiem gdzie. Na jakich ustawieniach grac na DFGT? FF na 10, wspomaganie kierownicy wlaczone czy wylaczone? Bo takie rzeczy jak tc, wychodzenie z poslizgu to wiadome ze wylaczone.
Opublikowano 28 grudnia 201014 l Ktos gdzies juz to pisal, ale nie wiem gdzie. Na jakich ustawieniach grac na DFGT? FF na 10, wspomaganie kierownicy wlaczone czy wylaczone? Bo takie rzeczy jak tc, wychodzenie z poslizgu to wiadome ze wylaczone. W opcjach gry daje na symulacje, wspomaganie wyłączam (chyba że ktoś nie daje rady i go łapy bolą od siłowania sie z kierownicą hehe) FF tez mam na 10 ale mozna zmniejszyć kiedy po paru godzinach przedramiona siadają
Opublikowano 29 grudnia 201014 l czy G27 już śmiga w gran turismo ? Nie do końca, niby działa ale wiesz jak to jest , FF nie da się regulować więc jest na fulla Sprzęgło prawie w systemie zero jedynkowym reszta tak jak kolega powyżej pisał.
Opublikowano 29 grudnia 201014 l ludzie przestańcie - rozróżnijcie termin "działa w 100%" od "jest wspierana w 100%". to że kierownicy nie ma w menu nie znaczy że jest gorsza do grania w GT5. sam mam w domu DFGT i Thrustmaster Ferrari - obie działają bardzo dobrze, a tylko jedna jest w menu. w pracy gramy na G27 i działa ona lepiej od DFGT - sprzęgło, wyświetlacz LED itp, wszystko śmiga. a według wielu recenzji najlepszymi kierownicami do GT5 są produkty firmy Fanatec - działają idealnie, a nie znajdziecie ich w menu. Edytowane 29 grudnia 201014 l przez pawel_k
Opublikowano 29 grudnia 201014 l Dokładnie... Fanatec GT2 to obecnie najlepsze kółko na rynku, a mimo to "oficjalnie" nie ma go w menu GT5. Tak czy owak działa z GT5 perfekcyjnie Duża zaleta GT2, to możliwość zmiany wszystkich ustawień (kąt obrotu, siła FF itd.) z poziomu samej kierownicy Edytowane 29 grudnia 201014 l przez Michał102
Opublikowano 9 lipca 201113 l Tak. GT5 jest w pełni kompatybilne ze wszystkimi lepszymi kierownicami takimi jak DFGT, G25, G27, DFP chyba i Fanateci.
Opublikowano 18 stycznia 201213 l Jest jakieś cudo które działa na Ps3 i jednocześnie na X360 ? Polecacie G27 czy lepiejThrustmaster T500 RS, czy jeszcze jest coś lepszego ? ?
Opublikowano 18 stycznia 201213 l Jest nazywa się Fanatec GT2, CSR tylko cena zaczyna sie od 1000 zł z wyż.