Skocz do zawartości

Inne serwisy dystrybucji cyfrowej (GOG, GMG, Origin i inne)

Featured Replies

Opublikowano

Mass Effect to akurat ostatnio w tanszej edycji wyszedl wiec w kazdym Empiku za 25zł można wyrwać.

25 zł + benzyna na dojazd + zużycie butów + koniecznośc ruszenia dupy VS 33 zł + wygoda zakupów + czas na zrobienie czegoś bardziej produktywnego :)

Nigdy się Steamem nie interesowałem tak mocno więc pytanie do "weteranów". Są jakieś "wytyczne" kiedy się spodziewać promocji na gry? Np koniec miesiąca/święta/itp. Czy po prostu pozostaje jedynie codziennie sprawdzać News'y?

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Wyświetleń 317,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• raven_raven
    raven_raven

- brak achievmentów - brak sprzedaży kluczy przez inne sklepy - brak forów - brak sejwów w chmurze - brak wsparcia dla modów (steam workshop) - brak koszyka w sklepie - b

• Nowy Humble Monthly: - Crash Bandicoot: N-Sane Trilogy - Spyro Reignited Trilogy - Call of Duty: WWII https://www.humblebundle.com/monthly

• Humble Bundle od dawna zamula z ofertą, ale chyba nikt nie wspomniał, że bundle od Fanatical tymczasem bardzo spoko:   https://www.fanatical.com/en/bundle/slayer-bundle Styx i Carmagedd

Opublikowano

5/10. Prawie Ci sie udało mnie strollować.

To nie temat o steamie, ale i tak odpowiem. I nawet nie policze Ci za fatygę! Taki dobry jestem. Czasami są promocje tygodniowe, albo na weekend albo midweek madness, ale to jednak rzadko. A tak to na każde wieksze święto. Teraz najbliższe coś pewnie na wielkanoc będzie. Później summer sale, pozniej haloween i bożonarodzeniowa. To takie w miare stałe wyprzedaże.

Opublikowano

Słuchajcie, dostałem bon 45zł od EA z okazji urodzin. Otrzymałem go pod postacią kodu. Rabat można wykorzystać dla każdego produktu o cenie 100zł lub większej. Sęk w tym, że nie jest mi potrzebny i jeśli ktoś miał w planach zakup np. pre-ordera Crisisa 2 z przyjemnością mu go oddam :) Zainteresowana osoba niech mi prześle PM'kę. Kod działa tylko w EA Store.

Nieaktualne

Edytowane przez Ruther

Opublikowano
  • Autor

yo, dzisiaj na gogu Psychonauts w promocji za $2.49

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wrzucam tutaj, gdyż pisanie o tym w temacie "Gry za darmo" zdecydowanie nie jest fair, nawet przy takiej okazji.

Najprawdopodobniej dziś (strona jeszcze nie zaktualizowana) startuje Humble Indie Bundle #3, czyli płać ile chcesz (min. 1$) za zestaw kilku gier. W tej edycji Trine, Shadowgrounds, Shadowgrounds Survivor, Jack Claw oraz Splot. Wszystkie gry można aktywować na Steam. Kilka z nich zawierać będzie także soundtracki oraz wersje na Linuxa i Maca.

Trailer -

Wpłacone kwoty idą na cele charytatywne i/lub (sami ustalamy) dla producentów. Tak więc fajna inicjatywa i myślę warto dać więcej niż kwotę minimalną.

Opublikowano

O! Mam poprzedniego packa :) Ten też łyknę :) Dzięks za nfo

Opublikowano

O! Mam poprzedniego packa :) Ten też łyknę :) Dzięks za nfo

Dostaniesz Machinarium, które masz na swej STEAM'owej wishlist ;)

Opublikowano

Już mam z poprzedniego Packa :potter:

Opublikowano

Trine to chyba najbardziej magiczna gra w jaka gralem od czasu Legend of Mana, kto nie gral ten musi kupic. Reszty nie znam.

Opublikowano

FCK, nie wiem co jest, nie mogę kupić przez paypala, non-stop mam info że mam za mało środków o.O

dobra, dałem se radę, paypal jakoś dziwnie przelicza PLN na $ ;/

Opublikowano

FCK, nie wiem co jest, nie mogę kupić przez paypala, non-stop mam info że mam za mało środków o.O

A ni masz karty do zakupów w necie? :/

Opublikowano

dobra, dałem se radę, paypal jakoś dziwnie przelicza PLN na $ ;/

Mam chyba to samo. Pierwszą transakcję, dla siebie, wykonałem tradycyjnie, a drugą - gifta - krzyczy mi, że nie ma środków i każe wpłacać 25PLN na konto PayPal. Ty posłusznie wpłaciłeś czy inaczej to rozwiązałeś? Nigdy czegoś takiego nie miałem wcześniej...

Opublikowano

Wrzuciłem więcej hajsu na konto i przeszło. Wcześniej wyłączyłem i włączyłem FF. Nie wiem ocebe z tym.

Opublikowano

No właśnie ja nigdy wcześniej nie musiałem uprzednio zasilać konta PayPal - wszystkie transakcje realizowało mi pobierając określoną sumę z konta bankowego, odpowiednio przeliczając walutę. Teraz też - pierwsza transakcja przeszła bez problemów, a druga doprasza się minimum 25PLN. Dziwne.

Opublikowano

Ja podłączyłem sobie paypala do osobnej karty, bo imho tak bezpieczniej :) Nie wiem, może odczekaj trochę.

Opublikowano

ile czekaliscie na mail od nich jak to pobrac?

Opublikowano

Chwilę moment.

A co do PayPal, w końcu (jakoś) przeszło normalnie, bez żądań wpłacania 25PLN. Widocznie faktycznie trzeba było poczekać.

Opublikowano

Chwilę moment.

A co do PayPal, w końcu (jakoś) przeszło normalnie, bez żądań wpłacania 25PLN. Widocznie faktycznie trzeba było poczekać.

mnie odrazu przez paypal przeszlo mimo ze mialem 19 zl:)

1 raz jak dostalem mail po 20 minutach pisalo "Code is used"

2 raz dostalem dobry kod

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na ea store wszystkie gry 50% taniej przez weekend

Opublikowano

Najs! Szkoda że nie działa to na zamówienia przedpremierowe :(

Opublikowano

Zapytam dla pewności - kupował ktoś Guilty Gear X2 #Reload z GOG.com? Interesuje mnie jak ta gra działa na obecnych systemach operacyjnych. Miałem gdzieś płytę z grą dołączoną do jakiegoś czasopisma (Click chyba), ale po zainstalowaniu cholerstwo miało problemy z poprawnym funkcjonowaniem - działało za szybko, sterowanie nie chwytało itp. Czy wydanie z goga jest jakoś lepiej zoptymalizowane, czy raczej to samo?

Aczkolwiek grę warto będzie kiedyś (przy promocji) zakupić chociażby dla samego OSTa.

Opublikowano

@Suavek: nie dam sobie ręki obciąć, ale wszystkie gry na GoG'u to są wersje w pewien sposób usprawnione, zoptymalizowane pod Viste/7.

Opublikowano

No właśnie nie jestem pewien - nie robiłem tam zbyt wielu zakupów, ale wiem, że do instalek niektórych gier po prostu dorzucają np. Dosboxa. Miałem tak na przykład z Duke Nukem 3D, ale do tego i tak zainstalowałem mody poprawiające grafikę.

Ale chyba i tak poczekam na promocję.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Przypomnienie, łiczer za 5$ na GOG

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

w gogu do piatku trylogia Broken Sword ze znizka 50% jesli kupi sie wszystkie czesci na raz i 30% na pojedyncze. jedynka i dwojka zawieraja zarowno remake'i jak i oryginalne wersje.