Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSVita - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

Zastanawiam się nad kupnem vity. Na ps3 jest u mnie lekka stagnacja lub tez zmęczenie materiału wiec nie gram za dużo na stacjonarnej konsoli. Vitka mnie zainteresowała i stąd moje pytanie czy warto? Jedyne co mnie lekko odstrasza to ceny gier.. Ale chciałbym znać wasze opinie :)

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 456,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może przeczyta ten geniusz który zmienił nazwę kategorii na Mortem:                   Ostatnio dużo czytam, zwłaszcza na PPE.PL, o śmierci PS Vity. Nieważne że nazwa konsoli mówi co innego. Ciężko s

• jakby kogos interesowalo to ponizej spis gier z obrazkami/gifami jakie zmierzaja oficjalnie na vite i ktore oficjalnie wyjda w eu/us - ponad 150 tytulow, chcialem wkleic tutaj ale niestety, niektore o

• Tak jak mowi Rayos, obie konsole sa swietne. Prawdziwy gracz nie jest gamingowym rasista. U mnie wszystkie handheldy zyja ze soba w zgodzie  

Opublikowano

ceny gier? przeciez jest taniej o wiele niz na stacjonarkach. chyba ze jestes dzieckiem smartfonow czyli gier za free lub do 10zl

Opublikowano

Nie, nie jestem dzieciakiem smartfonów :) ale zdążają sie gry przesadnie drogie :)

Opublikowano

najdrozsza gra jaka widzialem kosztowala 179zl, oczywiscie nie licze limitek i kolekcjonerek

Opublikowano

Nie miałem nigdy hand helda wiec z tego moje pytanie do użytkowników tego sprzętu :) chwilowo na ps3 mi sie nie chce grać (może destiny to zmieni) a ps4 kupie dopiero na premierę wiedźmina 3 i bloodborne :) a ta konsolka mnie do tego stopnia zaintrygowała ze zastanawiam sie nad kupnem :)

Opublikowano

Vitka to swietnie uzupelnienie stacjonarek i gry, dzieki którym mozna z przyjemnoscia oderwac sie od growych blockbusterow typu uncharted czy asasyn.

Dla mnie to konsola z najciekawszymi grami na rynku, na dodatek hardwarowo jest wybitna.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pomacałem ostatnio w Saturnie nowy model Vity. I powiem Wam tak... Gdyby nie dziadowski ekran LCD, ta konsola byłaby genialna. Idealnie mi leżała w dłoniach, jest lżejsza, wygodniejsza w trzymaniu. Nie ma się wrażenia, że zaraz wypadnie z rąk. W dodatku ma świetny design. Wyświetlacz fajnie zlewa się z całością i wszystko wygląda jak jeden, spójny element, nie to co w starszej Vicie.

Naprawdę piękna jest ta konsola. Gdyby tylko ten wyświetlacz był tez OLED...

PS-Vita-PCH-2000-series.jpg

Opublikowano

Wyświetlacz zlewa się z całością? Moim zdaniem ta ramka psuje cały efekt, przez co stara Vita wygląda lepiej.

Opublikowano

Pomacałem ostatnio w Saturnie nowy model Vity. I powiem Wam tak... Gdyby nie dziadowski ekran LCD, ta konsola byłaby genialna. Idealnie mi leżała w dłoniach, jest lżejsza, wygodniejsza w trzymaniu. Nie ma się wrażenia, że zaraz wypadnie z rąk. W dodatku ma świetny design. Wyświetlacz fajnie zlewa się z całością i wszystko wygląda jak jeden, spójny element, nie to co w starszej Vicie.

Naprawdę piękna jest ta konsola. Gdyby tylko ten wyświetlacz był tez OLED...

PS-Vita-PCH-2000-series.jpg

Bo patrzysz przez pryzmad OLEDA. Ja wcześniej go miałem, teraz mam Slima i jestem bardzo zadowolony, bardziej niż wersji pierwszej. A tego że się ma do czynienia z LCD bo 1-2h już się zapomina.

Opublikowano

no vita slim jest idealna pod wzgledem komfortu z uzytkowania, jednak lcd robi swoje. niestety.

mialem oleda sprzedalem bo trafila sie dobra oferta, kupilem slima pogralem pare dni ale jednak wyswietlacz byl lipny i wydawal sie tak jakby zamglony, wiec kupilem ponownie stara vite xD a slima zwrocilem do sklepu

@up

tak, bateria trzyma dluzej i chyba nawet wiecej niz godzine 

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Hmm, kusi większa wytrzymałość baterii, niestety nie mam gdzie przetestować tego slima, nigdzie w Łodzi nie zauważyłem standu z tą nową vitą. No ale jest pewnie tak jak mogę się domyślać, czyli pewnie spora różnica w ekranie.

Opublikowano

ten lcd jest dobrej jakości, choć wiadomo, że oled zawsze lepiej wypada.

Edytowane przez kazuyoshi

Opublikowano

alez te battle royale ladnie na vicie wyglada - idealnie plynny, natywna rozdzielczosc, swiatny alliasing, pewnie zznudzi mi sie po 20min bo nie lubie takich gierek ale mozemy pyknac kiedys jakis meczyk w imprezie 

Opublikowano

Brakuje mi jakiś 800MB na karcie 32GB, bym mógł pobrać... Dlatego na razie ściągam tylko na PS3 :P Ale coś pousuwam i pobiorę na Vitkę również. Jest cross-save?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeszcze nie mozna niestety chuba ze cos mnir ominelo. Wlasnie wlaczam dont starve na vicie na ps4 szkoda czasu na to mi bylo

Opublikowano

W ogóle to na vicie jest jakaś magia. W telefonach rozdziałka typu 480/544 mnie osobuscie razi po oczach (mam fhd) ale na vicie destiny w 960x544 jest po prostu piekne. Może to za sprawą oleda (kolory i czerń).

Opublikowano

W ogóle to na vicie jest jakaś magia. W telefonach rozdziałka typu 480/544 mnie osobuscie razi po oczach (mam fhd) ale na vicie destiny w 960x544 jest po prostu piekne. Może to za sprawą oleda (kolory i czerń).

Dwonscaling obrazu też robi swoje. Gorzej tylko jak czcionki małe.

Opublikowano

mam pytanie wiadomo co sie stalo z Duke Nukem 3d Megaton Edition ? wyjdzie to w ogole na vite czy zostalo skasowane ?

Opublikowano

mam pytanie wiadomo co sie stalo z Duke Nukem 3d Megaton Edition ? wyjdzie to w ogole na vite czy zostalo skasowane ?

ponad miesiac temu dev pisal ze gra utknela w fazie certyfikacji u sony, jesli dalej tam siedzi to wg mnie najwidoczniej ma jakis problem