Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli Vita będzie miała te darmowe i tanie gry z Androida to spoko.

Na Vicie będzie działać Playstation Suite (polecam prezentację z któregoś GDC), które ma być takim odpowiednikiem XNA (nawet język ten sam :)), zarówno do gier, jak i aplikacji.

Inna sprawa, że ma to działać także na "urządzeniach z certyfikatem Playstation" - duża szansa na to, że wkrótce nie tylko tych od SONY (co już mi się mniej podoba) - Vita, Xperia Play, te ich nowe tablety, być może PS3 itp.

Sama rzecz już jest, tylko czekać, aż skończą i zaczną z niej korzystać...

czyli pisanie gier na vite np w MICROSOFT VS oczywiscie w C# ? :P

Jeszcze nie. ;) Ale Visual Studio ma być wkrótce obsługiwane...

(Oczywiście całość oparta na zewnętrznym MONO, a nie microsoftowym .NET)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 294,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Dark Souls zgarnął nagrodę dla najlepszego RPG 2011 od Gametrailers :) Już im prawie wybaczyłem GOTY dla MW2 ;)

Opublikowano

Jeśli Vita będzie miała te darmowe i tanie gry z Androida to spoko.

Na Vicie będzie działać Playstation Suite (polecam prezentację z któregoś GDC), które ma być takim odpowiednikiem XNA (nawet język ten sam :)), zarówno do gier, jak i aplikacji.

Inna sprawa, że ma to działać także na "urządzeniach z certyfikatem Playstation" - duża szansa na to, że wkrótce nie tylko tych od SONY (co już mi się mniej podoba) - Vita, Xperia Play, te ich nowe tablety, być może PS3 itp.

Sama rzecz już jest, tylko czekać, aż skończą i zaczną z niej korzystać...

czyli pisanie gier na vite np w MICROSOFT VS oczywiscie w C# ? :P

Jeszcze nie. ;) Ale Visual Studio ma być wkrótce obsługiwane...

(Oczywiście całość oparta na zewnętrznym MONO, a nie microsoftowym .NET)

i tak pewnie ten projekt skonczy jak Move.me na które czekam a od ostatniego ogloszenia minal juz ponad rok.....

Opublikowano
Dark Souls zgarnął nagrodę dla najlepszego RPG 2011 od Gametrailers :) Już im prawie wybaczyłem GOTY dla MW2 ;)

Najlepszym RPGiem jest Skyrim! :)

Opublikowano

Pozytywnie jestem zaskoczony plebiscytem. Skyrim jest kapitalne, ale docieraja do mnie glosy, ze to Dark Souls jest kwintesencja RPG tej generacji ;]

Do tego najlepsza grafika dla U3 ;) Dziwi tylko brak nominacji dla Crysisa 2 :)

Opublikowano

Do tego najlepsza grafika dla U3 ;)Dziwi tylko brak nominacji dla Crysisa 2 :)

nie dziwi

Opublikowano

Najladniejszy FPS na konsole i brak nominacji =/

Lepsze nominacje niz te z VGA (tam to byl smiech), ale wrzucanie Dirta zamiast C2 albo KZ3 to dla mnie lekkie nieporozumienie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No, dziwi brak nominacji bo Crysis 2 i Killzone 3 to wyzyny graficzne tej generacji. Scisla czolowka.

Opublikowano

No, dziwi brak nominacji bo Crysis 2 i Killzone 3 to wyzyny graficzne tej generacji. Scisla czolowka.

Jesli Kz3 to wyzyny to ta generacja niech sie konczy...

Wyglada ok ale na przerywnikach jak są zblizenia to widac daremna rozdzielczosc tekstur ;/

Opublikowano

O nie, jak Mazzeo.

Killzone 3 i Crysis 2 to najladniejsze fpsy tej generacji! Znasz w ogole jakies ladniejsze?

Czy w DS takze jest tyle misji pobocznych, ktore spokojnie moglyby sie skladac na fabule? Nie gralem w ta gre, ale u kumpla mnie odrzucila i zastanawiam sie, czy nagroda jest za fabule, czy glownie mechanike gry?

Opublikowano

Nagrody zasłużone :)

Opublikowano

Czy w DS takze jest tyle misji pobocznych, ktore spokojnie moglyby sie skladac na fabule? Nie gralem w ta gre, ale u kumpla mnie odrzucila i zastanawiam sie, czy nagroda jest za fabule, czy glownie mechanike gry?

Tam fabuły praktycznie nie ma. Esencją jest walka i przetrwanie. Akurat brak fabuły odrzucił mnie od serii DS.

Opublikowano

Dzieki, to juz wole Skyrim, tam nawet jak nagle znudza nam sie misje poboczne roznych gildi, pomoc towarzyszom, eksporacja i mamy zamiar w koncu ruszyc z historia, nagle trafiamy do miasteczka, gdzie nagle cos nas zaciekawi. Spalony dom posrodku, zapytasz w karczmie co sie z nim stalo i zaczyna sie po raz kolejny odrebna opowiesc z wampirami, wilkolakami i duchami w roli glownej. Nawet zwykla ksiazka raz przeczytana moze prowadzic do nowej historii, legendy! Rozwoj postaci jest znakomity, do tego wszystko podane w bardzo ladnej oprawie, no ale dla niektorych tekstury sa za slabe :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

DS to w dzisiejszych czasach imo pure gameplay bez pierdoł i prowadzenia gracza za rączkę i pomagania mu co krok. No i do tego świetny OST i jeden z najlepszych designów tej generacji.

Prepare to die!

Tyle w temacie :D

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Wczoraj pisaliście o promocjach w Polsce, a dzisiaj Undead Nightmare na XBL za 12 zł.

Ten rok faktycznie pokazuje, że coś się ruszyło. Kompania Graczy (sam kupiłem 2 gry), Merlin miał promocję na Bulletstorm na premierze za 137 zł (też wciągnąłem), EA dalej ciągnie swoją agresywną politykę cenową, no i Ultima zaczęła szybciej schodzić z cenami. Te wszystkie zjawiska doprowadziły u mnie do pewnego zwrotu, bo tak jak przez 2 poprzednie lata kupowałem w 80% gry z UK, tak w tym roku sytuacja się odwróciła. Plus jeszcze do tego, że Microsoft od jakiegoś czasu chyba zszedł z marżą na MSP i można w sklepach internetowych kupić 2100 MSP i 4200 MSP po 60 i 120 zł zamiast wcześniejszych 80 i 150 zł - Trine 2 za 34 zł, Crysis 1 za 39 zł itp.

Dobrze, że można dać w końcu trochę więcej zarobić Polakom :)

Opublikowano

PS3 zgarnęło nagrodę na gametrailers za najlepszy line up gier w 2012 roku. Chyba nikt nie ma wątpliwości że zasłużenie.

Opublikowano

jesli ktoś ma komputerek (a ma chyba kazdy z was) to warto pooglądać rożne freeware 'owe aplikację - często są podobne do produkcji , które na handheldach sprzedawane sa za 40 euro !

Wow, są podobne. Aż prawie mi się od tego chce w nie grać.

o rany, ale ty pozer jesteś i sciemniacz :/

raz pisze, ze nie ma na rachunki za gaz , teraz jednak twierdzi, ze ma gdzieś że taka sama gra jest za darmo (LEGALNIE ) na PC a bardzo podobna na przenośniaka za 50 ojro.

Opublikowano

PS3 zgarnęło nagrodę na gametrailers za najlepszy line up gier w 2012 roku. Chyba nikt nie ma wątpliwości że zasłużenie.

No to znowu się zacznie.

Opublikowano

Nie zacznie sie bo obiektywnie trzeba przyznac, ze ma lepszy line-up.

Opublikowano

Spokojnie Ins...Mazzeo czy Daddy od dawna negują to jaki Sony ma silny line-up.

Opublikowano

cant say gametrailers without gay.

Tyle w temacie.

Opublikowano

a gry które zostałe wydane na początku roku mają w ogóle jakieś szanse na nominacje do GOTY czy do innych jak najlepsza grafa tak jak Killzone 3? Bo wydaje mi się że sie o nich zapomina i największy hype jest na gry z 3/4 kwartału lol

Edytowane przez mersi

Opublikowano

No to jest cale gejtrejlers - C2 i KZ3 wyszly na poczatku roku wiec sie dla nich nie licza ...

Opublikowano

Nie zacznie sie bo obiektywnie trzeba przyznac, ze ma lepszy line-up.

http://www.youtube.com/watch?v=L3c6gA1qKJg&feature=related

Crysis 2 jakoś na mnie na konsoli wrażenia nie zrobił, ale na PC pewno wymiata graficznie.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.