Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Nom racja, podobnie jak Uncharted nie jest eksluzywna seria na PS3 :P

Opublikowano

Resistance, LBP, MNR, WIPEOUT, GOD OF WAR itd. również nie, więc po co kupować PS3? Dla multiplatform prędzej Xa :P.

Tak na serio, to nie rozumiem dlaczego fani marki SONY podają jako argument o wyższości PS3 nad X360, że ta ostatnia traci exy na rzecz PC, przecież PC to jest rynek Microsoftu i Games for Windows nie zrodziło się w ostatnich miesiącach, to pomysł który czasowo funkcjonuje niemal równo z konsolką M$.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Nie po to płaci się 200 złotych za exy żeby potem można grać w nie na PC. Wtedy nie ma sensu kupowania konsoli. Przecież Pc który pociągnie większość gier w full detalach kosztuje 1500 złotych.

Opublikowano
  • Autor

Takie gry to też jakiś powód by wracać do starszych konsol, jak to jest np z GC.

Opublikowano

Nie po to płaci się 200 złotych za exy żeby potem można grać w nie na PC. Wtedy nie ma sensu kupowania konsoli. Przecież Pc który pociągnie większość gier w full detalach kosztuje 1500 złotych.

To dlatego napisałem, że jaki jest sens kupowania gier na PS3 skoro można w to samo pograć na PS VITA (TV plus PS3 to jednak większy wydatek), PSP czy też PS2 z którego przecież klasyki w wersji na PS3 sprzedają się dobrze (mimo, że często możemy kupić te gry na PC po polsku, taniej i w lepszej oprawie graficznej)?

Opublikowano

Ok udzielę prawidłowej odpowiedzi: PSP, PSV, PS2 i PS3 to rynek na którym trzepie mamonę SONY (serio :woot: ) a PC i X360 to rynek Microsoftu ( :sorcerer: ), więc, jeżeli ktoś nie widzi nic złego w polityce wydawania tych samych (lub niemal tych samych) gier na kilka konsol ( które to różnią się i parametrami i ceną) od SONY a widzi problem w tym, że M$ robi to samo (Windows jako platforma do grania, nie wydają kasy na hardware, mimo małej sprzedaży gier na PC, ten rynek z punktu widzenia wydawcy ma swoje zalety), to bardzo mi przykro, nie postępuje logicznie :sleep:

Edytowane przez Gość

Opublikowano

nie wszyscy maja takie zdanie. Ja nawet w multiplatformy wole grac w fotelu przed telewizorem, spolecznosc xbox live tez pewnie ma znaczenie, ale granoe na pc jest "kiepem".

Opublikowano

Ok udzielę prawidłowej odpowiedzi: PSP, PSV, PS2 i PS3 to rynek na którym trzepie mamonę SONY (serio :woot: ) a PC i X360 to rynek Microsoftu ( :sorcerer: ), więc, jeżeli ktoś nie widzi nic złego w polityce wydawania tych samych (lub niemal tych samych) gier na kilka konsol ( które to różnią się i parametrami i ceną) od SONY a widzi problem w tym, że M$ robi to samo (Windows jako platforma do grania, nie wydają kasy na hardware, mimo małej sprzedaży gier na PC, ten rynek z punktu widzenia wydawcy ma swoje zalety), to bardzo mi przykro, nie postępuje logicznie :sleep:

ale PC ma dużo więcej ludzi niż PSP/PSV, i teraz weź ich przekonaj żeby kupić Xa, z którego i tak prawie wszystkie exy wychodzą na PC

Opublikowano

nie wszyscy maja takie zdanie. Ja nawet w multiplatformy wole grac w fotelu przed telewizorem, spolecznosc xbox live tez pewnie ma znaczenie, ale granoe na pc jest "kiepem".

dokladnie

ja teraz gram na laptopie podlaczonym do 37 lcd+pad od x'a ale jednak co xbox to xbox. nie ma to jak wbic do grupy 8 po(pipi)ow podczas grania w nudna kampanie, od razu weselej sie szpila

Opublikowano

ale PC ma dużo więcej ludzi niż PSP/PSV, i teraz weź ich przekonaj żeby kupić Xa, z którego i tak prawie wszystkie exy wychodzą na PC

Tak jak dużo osób posiadjających PSP nie ma PS3 (lub na odwrót) i nikt nie robi z tego afery, bo "weź teraz przekonaj Y, że skoro ma PS3 to neich jeszcze kupi PSV". Część osób posiadających jedną konsolę, kupi drugą/PC. Z resztą X sprzedaje się na tyle dobrze, że argument o PC za 1500 zł i max detalach, nie każdego przekonuje, zwłaszcza, ze za te 1500 kupisz 2 (jeżeli nie 3) X360, lub też Xa i PS3.

Opublikowano

(pipi)a, a wy znowu o tych exach. Ehh nie nudzi się wam ?

Opublikowano

exy exy...MS nie zapowiada mocy exów na ten rok i dobrze- to szansa na premierę nowego Iksa gdzieś pod koniec 2012 albo na poczatku 2013 :)

co ciekawe, jedna z osób odpowiedzialna za Gaikai mówi :

"Nie wszyscy producenci obecnej generacji konsol będą mogli sobie pozwolić na kolejną generację. To będzie wielka wiadomość na E3."

Akurat. Gaikai czy Onlive to pieśn przyszłości. Za powiedzmy 10 lat to będzie miało sens. Dziś kompresja jest bardzo widoczna a jesli gry mają ewoluowac graficznie to łacza nie nadążą i kompresja bedzie większa.

W USA internet to np porażka a to ogromny rynek.

Czyli wirtualne granie daleko jeszcze,. Hura :)

Edytowane przez Orson

Opublikowano
  • Autor

Najwyżej będą rozdawać konsole za grosze, a zarabiać tylko na grach.

Opublikowano

"Nie wszyscy producenci obecnej generacji konsol będą mogli sobie pozwolić na kolejną generację. To będzie wielka wiadomość na E3."

bulszit. Od momentu plotek o PS2 krążą tego typu suchary. Kodżima chyba o tym wspominał podczas pokazu PS2 - <chińskie krzaczki> nie wszystkich będzie stać na devkity do nowej kĄsolo sony, będzie mniej gier ale będą one lepsze jakościowo <koniec chińskich krzaków>

Tak więc sranie gadanie, bo jak wiemy na każdą kĄsolę jest mnóstwo taniego krapu.

Opublikowano

NPD przedstawiło sprzedaż konsol w grudniu. Był to najgorszy grudzień od 2005 roku. Jestem pewien że na E3 sony i microsoft pokażą next geny.

x360- 1,75 mln

wii - 1,06 mln

ps3 - 0,94 mln

Opublikowano

Ej, niby takie Console Wars to czemu nikt nie mowi o tym jak sie Vita sprzedaje i jak spadaja akcje Sony?

I am disappoint.

Opublikowano

NPD przedstawiło sprzedaż konsol w grudniu. Był to najgorszy grudzień od 2005 roku. Jestem pewien że na E3 sony i microsoft pokażą next geny.

x360- 1,75 mln

wii - 1,06 mln

ps3 - 0,94 mln

Mega zaskoczenie po rekordowym listopadzie dla X360.

Fakt, ze sprzedaż nie wzrosła w stosunku do listopada powinien przyspieszyć obniżkę ceny X360.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

muszą pokazać next geny, przynajmniej m$ niech pokaże, no i magiczne wiiU mnie napawa. ale znając życie jak ktos tu napisał: będzie stypa na e3

Opublikowano

Nie no zapowiedź dopiero na E3 2013 z premierę koniec 2013/2014 to byłby obłęd. Chciałbym premierę pod koniec tego roku (chociaż nowego Xboxa) tak żeby w połowie 2013 już kupić nowy sprzęt.

Zresztą w 2013 to już chyba gier nie będzie. Skoro większość najważniejszych gier/trylogii/serii wychodzi w tym roku. Lub już wyszła w zeszłym...

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze kilku nie było (np Splinter Cell, czy God Of War 4), a E3 to chyba ostatni moment na zapowiedź jeszcze w tej generacji.

Opublikowano

No, no GoW4 no chyba, że robią już go na Ps4 :sorcerer:

Tak samo jestem ciekaw co robi QD, pan Cage :rolleyes: bo u nich kompletna cisza. Z SM chociaż pojawiają się jakieś plotki.

Opublikowano

Ja prędzej bym się spodziewał takiego scenariusza:

E3 -> zapowiedź nowego Xa (no i wiadomo WiiU), a TGS -> zapowiedź PS4.

Ale już widzę ten lament, jak ani M$ ani Sony nie zapowie next-gena i nawet jakbyśmy się doczekali zapowiedzi HL3, RE6 czy BGE2 to i tak większość będzie stękać, że do dupu E3 bo nie było zapowiedzi nowych konsol. W ogóle ja tam bardziej na E3 liczę na zapowiedź nowych gier/marek (tak jak ND zaskoczyło z Last of Us) od znanych deweloperów (m.in. SMS, Criterion, QD czy Valve :wub: ) niż na filmiki pokazujące możliwości next-genów, które i tak pewnie nie będą miały wiele wspólnego z rzeczywistością (trailery KZ2 czy Motorstorm :P ). I skoro większość znanych devów dopiero co wydała swoje najnowsze tytuły albo dopiero wyda w tym roku (lub na początku przyszłego) to niby kto miałby być odpowiedzialny za te pierwsze tytuły na nowego X'a czy PS4.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.