Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

To jest main theme ze Skyrima w czyjejś aranżacji.

Swoją drogą dobry koment pod filmem

i bet that when they fuck, he yelled, Fus Ro DAAAAA..!!

achievement unlocked

http://www.youtube.com/watch?v=TavAFFGcQ2Y&feature=related

Po 100 godzinach nadal nie wyjalem plyty z nosnika i nadal twierdze, ze to najlepsza gra ever :)

Edytowane przez easye

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

10% awaryjność PS Vita i to po niecałych 2mc, ciekawe jak będzie za rok ^_^

http://kotaku.com/58...rdware-failures

naughty dog podobno pracuje nad unch4 dla ps4, co ciekawe postacie next genowe mają składać się z ponad 1mln polygonów, w unch2/3 było to ok. 30tys....1mln to tyle co model samochodu fm4 w trybie autovista. Może to i kolejny marketingowy bełkot ale wyobraźcie sobie postacie dopakowane w kilka razy więcej polygonów...

5586834596_429daf40aa_o.jpg

U2-ElenaFisher.jpg

73z0ku.jpg

Opublikowano

Oczywiście że bełkot bo już od jakiegoś czasu są tworzone modele z taką ilością polygonów, tylko potem w etapie produkcji się je "odchudza".

Efekt jest lepszy niż robienie modeli w normalny sposób.

Pozdro jeśli myślicie że next geny to zaoferują, to jest marnacja zasobów.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No chyba, że te zasoby będą na tyle duże, że będzie sobie można pozwolić na 1mln polygonów przypadających na lewy cycek Lary... Jak wydadzą te next geny za tyle lat ile zapowiadają (czyli jak forumowicze umrą ze starości), to jest to całkiem możliwy scenariusz.

Edit. Chciałbym zauważyć, że obecne gry konsolowe są chyba robione pod 20 calowe monitorki, bo na takich wyglądają calkiem ok, a jak człowiek odpala to samo na 42 plaźmie, to żałuje, że nie został przy 20 calach, jednym słowem- błeee :pinch: Niech szlag trafi M$ i SONY, jak nie zobaczę w tym roku zapowiedzi next-gena.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Szczerze mówiąc, to mam nadzieję, że na next genach twórcy gier/silników bardziej skupią się na interakcji z otoczeniem, szczegółowości otoczenia, możliwościach destrukcji, fizyce, AI niż na upiększaniu modeli postaci (już przy 30tys polygonów są dość realistycznie, to po co te 30 razy więcej? żebym mógł sobie zmarszczki drake'a poogladać albo poszukać czy ma już siwy włos). No i FullHD z jakimś porządnym AA też by się przydało.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

interakcja i destrukcja, jestem pewien że wiele się w tym temacie nie zmieni co dzisiaj widzimy w grach ale reszta jak najbardziej.

Opublikowano

(pipi)enie o milionach polygonów na postać jest od czasu PS2. Kto stary to pamięta.

Marzenia o fizyce i interakcji są od czasu PS3.

I co? I pstro. Nikomu się nie chce, bo wprowadza to więcej problemów dla deva niż korzyści. Wiara i tak rzuci się na plastik pokroju CoDa, więc po co przepłacać? :D

Opublikowano

Heh chciałem właśnie to samo napisać. Beka, jeszcze niedawno pisaliśmy co powinno zrobić Rocksteady a tu "nagle" plotka o Turtlesach.

No nic mam nadzieję, że to prawda. No i żeby gra była podobna do Batmana (otwarty świat), system walki z Gacka Ninja Żółwiami - masakra.

20120124125509s.jpg

COWABUNGA ;p

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano
  • Autor

Oby tylko nie okazało się, że to jakaś popierdółka do dystrybucji cyfrowej. Właśnie system walki z Batmana spokojnie mogą przenieść. Robin, czy Nightwing posługują się nawet orężem podobnym do Dona i Leo, do tego coop na 4 i będzie miazga, z szefów nie może oczywiście zabraknąć Bebopa i Rocksteady. ;]

Opublikowano

No i dupeczki, April.

IaVXM.jpg

Opublikowano

Jaram się! Fan Turtlesów od zawsze!

Opublikowano
  • Autor

Była kiedyś z żółwiami taka bitka na 1 na 1 i w niej Casey był największym wymiataczem

Opublikowano

@Up znają , znają lecz raczej z zachodniej prasy czytanej na dworcu bo wtedy nikt nie miał u mnie na "osiedlu" SNES-a (pamiętam że była też zbiedzona wersja na Pegasusa heh) , ja tam się zagrywałem w tą wersję

http://www.youtube.com/watch?v=KGU32i16lXs

. Zresztą nawet czysty remake tamtej mordobitki przywitałbym z otwartymi rękoma , miały kiedyś żółwiki szczęście do licencji (na Game Boya też były fajne tytuły).

Edytowane przez dc1982

Opublikowano

A ja w tą

Moja ulubiona gra kiedyś, pamiętam jako gówniarze pobiliśmy się z kumplem bo wziął Shreddera i używał tego prostackiego i taniego combosa który zabierał sporo HP mimo że uzgadnialiśmy inaczej. Zniszczyłem mu oba pady xD

Opublikowano
  • Autor

Casey jednym atakiem z powietrza mógł tego combosa łatwo zatrzymać, ale zagranie rzeczywiście było tanie, coś jak Hwoarang w TK3 i naprzemienne wciskanie X i O w wykonaniu masherów (tylko to było banalne do zablokowania jak ktoś znał grę).

Opublikowano

A ja w tą

http://www.youtube.com/watch?v=LWvS7hjg5Ck

Moja ulubiona gra kiedyś, pamiętam jako gówniarze pobiliśmy się z kumplem bo wziął Shreddera i używał tego prostackiego i taniego combosa który zabierał sporo HP mimo że uzgadnialiśmy inaczej. Zniszczyłem mu oba pady xD

te z sie w to zagrywałem! tez pamiętam przegiętego shredera! jeszcze był taki bydlasty chiński smok co miał przegięty atak zionięciem ogniem, no i własnie raphael jak na filmiku co "gryzł" 1/3 paska życia. eh nostalgia

Opublikowano

Nie sądzę. W zeszłym roku MS stworzył chyba 6 studiów i kupił Twisted Pixel Games. To zapewne trochę kosztowało.

Opublikowano

Dawno już nie było żadnej ploteczki na temat następcy 360, więc trzeba nadrobić zaległości:

The IGN rumour says the next console will be out in October or November next year, and that it's graphics processor will be based on the existing Radeon HD 6670 (pictured). It also states that "In real terms, the Xbox 720's raw graphics processing power is expected to be six times that of the Xbox 360 and will yield 20-percent greater performance than Nintendo's forthcoming console, the Wii U."

źródło - Kotaku

Opublikowano

Nie sądzę. W zeszłym roku MS stworzył chyba 6 studiów i kupił Twisted Pixel Games. To zapewne trochę kosztowało.

Na neogaf od jednego z adminów dowiedziałem się, że kupili jeszcze jakieś istniejące studio poza TP, ale poinformują o tym dopiero w tym roku.

Leszek: Masz trochę zbyt wąski światopogląd. Wszystkie studia, które Microsoft ostatnio stworzył czy kupił zaczną finalizować swoją pracę prawdopodobnie dopiero w następnej generacji, a wtedy każda gra od Microsoftu będzie wspierać Kinect tak jak teraz Forza 4 czy Halo:CEA. To, że jakieś studio pracuje z Kinect nie oznacza, że będzie robić gry wyłącznie wspierające kamerę.

Dawno już nie było żadnej ploteczki na temat następcy 360, więc trzeba nadrobić zaległości:

The IGN rumour says the next console will be out in October or November next year, and that it's graphics processor will be based on the existing Radeon HD 6670 (pictured). It also states that "In real terms, the Xbox 720's raw graphics processing power is expected to be six times that of the Xbox 360 and will yield 20-percent greater performance than Nintendo's forthcoming console, the Wii U."

źródło - Kotaku

Że niby WiiU ma wydajność 5-6x większą od X360 XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A wiadomo już, że nie jest 6X mocniejsze niż X360?

Opublikowano

wlasnie skladam sobie Radeon HD 6770, ta karta nie jest juz teraz najlepsza na rynku, ba, kupilem ja bo byla stosunkowo niedroga, wiec zaczynam sie zastanawiac, czy ten uklad graficzny do nowych konsol wystarczy...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.