Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

bla bla bla

dawać mi tu nowe konsole, a nie (pipi)ić od rzeczy

Niestety może się okazać (wg analityków link), że następna generacja będzie kupą, a to dlatego że.... tablety kradną graczy :ph34r: Kto ma tablet powinien szybko go wyrzucić żeby uratować nadchodzące konsole....

aaa... oni już widzą kiedy wyjdą nowe konsole (PS4 -2013, X3 - 2014) i jak się sprzedadzą (słabiej niż ich obecne odpowiedniki)... normalnie apokalipsa :unsure:

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 262,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

To, że casuale będą się przenosić na tablety to akurat dobra wiadomość. Może wreszcie tendencja do upraszczania gier się skończy.

Opublikowano

bla bla bla

tablety kradną graczy :ph34r:

Jak to mówią - gó.wno prawda :P

Już widzę jak ktoś kto zawsze grał na konsolach Sony, Nintendo i Microsoftu, rezygnuje z tego na rzecz tabletu XD Pomijam już, że siłą napędową jest online. Analitycy z koziej pałki :)

Na konsolach prędzej się odbije ścisk na rynku, gdzie aktywnych jest jednocześnie 3 graczy i każdy musi się liczyć z tym że będzie miał 20-40% rynku, a nie 80%.

Opublikowano

Kupowanie Golda w polsce to pomyłka xD

Jedynymi ficzerami to fejs twitter i youtube bez hd.

W USA miliard pierdół jak ZUNE , YT HD z vevo , ESPN Netflixy itd TAK WIĘC ZA CO WY KUR.WA PŁACICIE XDD?

Za dostepnosc uslug sieciowych na poziomoe 99,9%, za jakosc i pare innych rzeczy, o ktorych pewnie nie masz pojecia.

Zreszta, dla mnie wszystkie rzeczy, ktore wymieniles w ogole sa zbedne na konsolach, szczegolnie w czasach notebookow, tabletow, telewizorow hd z obsluga sieci, komputerow i innych.

Trzeba byc uposledzonym, by sie trzepac, ze na konsoli jest przegladarka, na dodatek tak (pipi)owa, badz aplikacja do ogladania filmow z YT. Napierdalasz na kinecta, a cieszylbys jape z obslugi przegladarki za pomoca move'a. To jest dopiero hardcore gaming!

Edytowane przez easye

Opublikowano

bla bla bla

Już widzę jak ktoś kto zawsze grał na konsolach Sony, Nintendo i Microsoftu, rezygnuje z tego na rzecz tabletu XD Pomijam już, że siłą napędową jest online. Analitycy z koziej pałki :)

Z Wii też się wszyscy śmiali.

Opublikowano

bla bla bla

Na konsolach prędzej się odbije ścisk na rynku, gdzie aktywnych jest jednocześnie 3 graczy i każdy musi się liczyć z tym że będzie miał 20-40% rynku, a nie 80%.

ale, ale przecież... to powiedzieli ANALITYCY, a oni się nie mogą mylić

:teehee:

Opublikowano

Co Wii ma wspólnego z tabletami?

Sugerowanie, że ludzie odchodzą od swoich dużych TV i wygodnej kanapy na rzecz głaskania średnio wygodnego i małego tabletu jest po prostu śmieszne. Na tabletach grają w większości ludzie, którzy normalnie nigdy nie grali, a bawią się w jakieś gierki z fejsbuczka.

Opublikowano

Wydaje mi się, że jak już to granie mobilne (na tabletach, smartfonach) najbardziej może zaszkodzić Nintendo, tym bardziej z ich pomysłem na WiiU. W końcu jestem przekonany, że jeśli jakaś osoba/casual będzie się zastanawiała pomiędzy tabletem a WiiU, to pewnie w 90% przypadków wybierze tablet, który oprócz odpalania gierek oferuje jeszcze sporo innych możliwości, a na takim WiiU, znając Nintendo, nawet pewnie filmów nie będzie można odtwarzać. Więc mam nadzieję, że tym razem Nintendo nie będzie kierować swojej nowej konsoli głównie do casuali, bo mogą się na nich gorzko rozczarować.

Opublikowano

Sugerowanie, że ludzie odchodzą od swoich dużych TV i wygodnej kanapy na rzecz głaskania średnio wygodnego i małego tabletu jest po prostu śmieszne. Na tabletach grają w większości ludzie, którzy normalnie nigdy nie grali, a bawią się w jakieś gierki z fejsbuczka.

Czyli generalnie taka sama demografia jak Wii, które sprzedało się najlepiej w tej generacji.

Opublikowano

Konsolek więcej sprzedali, ale coś mi się zdaje że taki M$ zarobił sporo więcej na samym sofcie i nie chodzi mi tylko o ich gry, ale też o ich dole z multiplatform, gold, DLC'eki, i zapewne zarabiają na tych Netfixach i Zune video.

Opublikowano

Jak jestem sonybotem, to gdybym dostał za darmo vitę to bym sprzedał.

Opublikowano

w życiu nie grałem na fb o normalnej grze co nieco wiem, ale i tak odchodzę w kierunku tabletów :(

Opublikowano

w życiu nie grałem na fb o normalnej grze co nieco wiem, ale i tak odchodzę w kierunku tabletów :(

A ja nie lubię GTA. Czy to znaczy, że gra jest do bani i nikt w nią nie gra? Twoja postawa jest tak samo reprezentatywna jak i moja.

Czyli generalnie taka sama demografia jak Wii, które sprzedało się najlepiej w tej generacji.

No nie do końca. A fani nintendo, którzy kupują 20 mln każdej gry z Marianem po 50$, to raczej nie ta sama demografia, która gra pół godziny na tablecie w grę za 2$.

Sprzęty przenośne są konkurencją dla sprzętów przenośnych. Jak ktoś chce grać na TV, to nie kupi zamiast konsoli stacjonarnej tabletu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A ja nie lubię GTA. Czy to znaczy, że gra jest do bani i nikt w nią nie gra? Twoja postawa jest tak samo reprezentatywna jak i moja.

No nie do końca. A fani nintendo, którzy kupują 20 mln każdej gry z Marianem po 50$, to raczej nie ta sama demografia, która gra pół godziny na tablecie w grę za 2$.

Gó.wno prawda. Bo Mario Galaxy, które do łatwych nie należy sprzedało tylko parę mln kopii, za to New SMB, w którym casuale mogą sobie polatać w bańkach, jak nie mogą czegoś przejść sprzedało 20mln. I Mario Kart, który też wymagający nie jest, a Zeldy i Metroid jakoś takich wyników nie mają mimo tego, że uważasz, że 20mln normalnych graczy jest.

Opublikowano

bo jest calkiem ladna, efektowana i nalezy do grona gier, które niegdyś byly nazywane zręcznościówkami? to jest gra, która każdy miał kiedys na kompie potem komórce, a teraz może sobie zagrac na konsoli w hd.

Opublikowano

Dlaczego xboty jarają się tą gierką jak nowym GTA?

Screen Elastomanii

Nawet nie potrafisz znaleźć screena do właściwej gry?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dlaczego xboty jarają się tą gierką jak nowym GTA?

Screen Elastomanii

Nawet nie potrafisz znaleźć screena do właściwej gry?

Bez róznicy xD

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Siur it is...

1310480585093.jpg

Opublikowano

***Proszę o powrót do tematu, a to nie temat u userach.

Opublikowano

Własnie oglądam na bbc entertainment Extreme Makeover Home (nie pytajcie dlaczego) i robili domek dla rodzinki amerykańskiej (murzyni) no i zrobili pokój rozrywki, oczywiście szał co w nim nie ma, i stała ps3 (XD) murzynek (17lat) podchodzi do konsoli i pyta co to jest (XDD) prowadzący mówi że konsola do gier, a murzyn na to: Like a xbox? XDDDD (pipi)łem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.