Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Stonek.. ten filmik ma już prawie rok. AI od tamtej pory było już 2x poprawiane :P

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 295,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Aha :(

Chciałem zabłysnąć jako kĄsolomaniak i znowu mi się nie udało :(

Skoro tak, to AI w GT5 nie zmieniło się wiele od czasu GT1 :F

Opublikowano

Wazne jak AI zachowuje sie podczas scigania ;)

Opublikowano

Festiwal na GO trwa dalej.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Pozwolisz, że akurat Tobie nie uwierzę :)

W przeciwieństwie do ciebie mam obie gry, grałem we wszystkie części forzy i gt a wyścigi to mój ulubiony gatunek gier. Jeśli ktoś nie potrafi dostrzec piękna tras Madryt, Rzym i Londyn w GT5 jest fanboyem lub ślepcem.

Opublikowano

Tez mam (tzn GT5 juz nie mam:P) obie gry i jezeli nie dostrzegasz piekna Camino Viejo, Amalfi czy Sunset Peninsula Raceway to jest fanboyem lub slepcem

PS. Diverstigo, fajne porownanie, szkoda tylko ze nie z tego samego miejsca. Zreszta juz bylo nascie razy mowie, ze Nurb z GT5>FM4.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tez mam obie gry i jezeli nie dostrzegasz piekna Camino Viejo, Amalfi czy Sunset Peninsula Raceway to jest fanboyem lub slepcem

PS. Diverstigo, fajne porownanie, szkoda tylko ze nie z tego samego miejsca. Zreszta juz bylo nascie razy mowie, ze Nurb z GT5>FM4.

Ty tak na serio czy sobie jaja robisz? Chyba nawet nie wiesz o co chodzi w tym porównaniu. Nie mam pytań...

Opublikowano

O model Ferrari ? Bo jezeli o cos innego to faktycznie nie wiem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tez mam (tzn GT5 juz nie mam:P) obie gry i jezeli nie dostrzegasz piekna Camino Viejo, Amalfi czy Sunset Peninsula Raceway to jest fanboyem lub slepcem

Dostrzegam piękno tras Forzy lecz najładniejsze trasy w GT5 wyglądają dużo lepiej.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

No problem polega na tym, ze nie wygladaja duzo lepiej, ewentualnie troche, a i to jest kwestia dyskusyjna i w glownej mierze sprawa subiektywna.

Opublikowano

Jakoś nie zwróciłem na to uwagi podczas grania ale to kolejny dowód na gorszą grafę w Forzie 4.

vpPbaq.gifwjDodT.gif

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

To widac jakie masz wprawne oko skoro dopiero teraz zauwazyles (i nie sam tylko dopiero na forum innym xD), ze w Time Trialu masz lepszy aliasing i wnetrze (podczas jazdy z kokpitu nic sie nie zmienia oprocz AA).

PS. O ile oczywiscie o to ci chodzilo, bo moze myslales ze jedna fotka te gify pokazuja roznica miedzy GT5 a FM4 xD

EDIT:

Mozna juz kamera obracac podczas jazdy w GT5 ?

EDIT2:

Doszlo to w jakims updacie czy moze po prostu nie widzialem jak to robic ? Pamietam, ze bardzo wkurzal mnie fakt, ze ogladam fure tylko z przodu i tylu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Coś musieli zbabrać, żeby wydusić te marketingowe, betonowe 60fps.

@UP można, masz przyciski odpowiedzialne za spoglądanie we wszystkie kierunki jeśli o to chodzi.

Edytowane przez winner

Opublikowano

"nie zwróciłem na to uwagi"

No widać jakie masz oko. Ja to zauważyłem jak jeszcze gra nie wyszła na offscreenach :) I niby czego to jest dowód ? Masz time trial i tylko jedno auto na trasie to zasoby, które w wyścigu normalnie są dzielone na 12 aut są przerzucane na wyższe AA i model full lod dla pojedynczego auta.

A co do tego AI to oczywiście ściema. Robię teraz dokładnie to samo w kilku miejscach na Camino na zakrętach i auta omijają stojące, zdarzy się, że jakieś uderzy, ale to może z 5% przypadków i nie ma takich cyrków jak na filmiku. Nie ma to jak uczepić się glitcha.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Która gra ma lepszy (wizualny) system zniszczeń ? Bo jakoś nikt o tym nie wspomniał podczas dyskusji (chyba że nie ma o czym wspominać) a i na wrzuconych filmikach nic się praktycznie nie niszczą te wózki.

Opublikowano

Która gra ma lepszy (wizualny) system zniszczeń ? Bo jakoś nikt o tym nie wspomniał podczas dyskusji (chyba że nie ma o czym wspominać) a i na wrzuconych filmikach nic się praktycznie nie niszczą te wózki.

ale tu musialbyc zrobic 3 porównania

F4 vs topiące sie standardy

F4 vs niszczacie sie Premiumy z pancernymi lampami

F4 vs genialnie niszczace sie WRC( uwielbiam jak trace drzwi itp :D )

Opublikowano

W obu tych grach zniszczenia to tylko pierdoła. Do SHift'a 2 czy Drit'a 3 to się nawet nie umywa.

Opublikowano

Yup, zniszczenia w obu grach o kant d.upy rozbic. Na dodatek czesto mnie wkurzaja, bo jak w trakcie wyscigu chce zrobic pauze i cyknac fotke to sie okazuje, ze albo gdzies lakier zdarty albo wgniecenie i z ladnej fotki nici ;P

Opublikowano

F40 - moje ulubione auto już od czasów GT5P. Świetne wykonanie w połączeniu z niesamowitym dźwiękiem silnika i prowadzeniem za każdym razem miażdży mi suty. Uwielbiam ten wóz.

Opublikowano

Nie sądzę, aby Twoja C-Klasa nawet po kosmicznym tuningu pojechała 400km/h na 5 biegu :>

Opublikowano

Zniszczenia są zdecydowanie lepsze w Forzie. W GT5 niezłe zniszczenia mają tylko 3 samochody WRC. Nie zwróciłem uwagi na to że oświetlenie staje się dużo gorsze gdyż grałem zdecydowanie większą ilość czasu karierę. Wychodzi więc na to że w Forzie mamy do czynienia również z modelami standard i premium.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.