Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Niestety, istnieją tylko 3 fpsy w których trudność rozgrywki nie polega na zwiększeniu zadawania obrażen, torbie granatów albo aimbocie.

Mianowicie: Half-life, FEAR i seria Halo

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 295,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

o dobra, grałem w Feara np i fakt, widac było róznice w al ale i tak jest banał- co tu riozkminiac, masz nie pozwolic sie sflankowac i strzelac celnie. A jak ci sflankują- to (pipi)c. Jak sie da.

Żadna to głębasza filozofia.

Opublikowano

Wieksza niz murek > strzal > murek przez cala gre.

Poza tym kiedys w FPSach byly zagadki logiczne i mozna bylo sie zaciac.

Edytowane przez Czez

Opublikowano

dobra dobra- Yaczes powiedz i jakiego singla skonczyłes ostatnio na hardzie/veteranie?

Opublikowano

BF3 i co?

Opublikowano

a to nie wiem bo jeszcze nie miałem okazji :D

no ale np skoncz mW 2 na veteranie i pogadamy wtedy- bo nie jest tak, ze nie trzeba kombinowac. Bo trzeba. Skoncyzłemi polecam :D

ale takie World at War było faktcznie pomylone na Veteranie, mazzeo dobrze mówi, spadajace 10 granatów pod nogi rules

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Tak, ale przynajmniej kombinują, myślą i dokonują jakiś tam działań na podstawie obserwacji ciebie i otoczenia. Lepsze to niż skrypty.

Dla mnie i tak mistrzostwem świata zawsze będą komandosi z Half-life i Elity z Halo Reach. Jakby dopracować trochę Locustów z Gearsów to też byłoby fenomenalnie.

http://www.youtube.com/watch?v=iHT6abL9eOM

A to było 12 lat temu...

Ponoć Killzone 2 również ma świetne AI, ale to niech powie ktoś kto grał.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Rzuciłem okiem na najnowsze preordery w USA i zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem MW3 + Skyrim debiutujące w tym samym tygodniu nie doprowadzą do tego, że będzie to najlepszy tydzień w historii branży. Skyrim na X360 w USA ma preordery na poziomie MW3 na PS3.

Killzone 2 i 3 mają dobre AI, ale na pewno nie jest to poziom Halo. Po prostu Helghaści nie wyglądają z za murku zawsze po tej samej stroni ;) Lepsze AI niż w Killzone 2 i 3 jest w Rage, ale Rage też pod tym względem nie dorasta Halo: Reach do pięt, chociaż mutanci z Rage jako walczący w zwarciu prezentują chyba najwyższy poziom tego rodzaju AI na konsolach, to taki poziom Brute: Chieftain z młotem grawitacyjnym, tyle że Brute Chieftain nie potrafi zrobić szpagatu w drzwiach i biegać po ścianach i suficie :D

AI w Killzone 2 i 3 to chyba taki odpowiednich przeciwników w Gears of War 3. Nie jest to 8 cud świata, ale jest lepiej niż w większości gier.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czy ja dobrze czytam? Zelda najpierw wychodzi w Europie czy czegoś nie rozumiem?

Opublikowano

Jeden z najtrudniejszych FPS'ów ever to moim zdaniem Call of Duty 1 (w wersji Classic na PS3). Nie ma się co rozdrabniać - po prostu pasek życia (którego spadek poniżej połowy oznaczał przechodzenie do końca misji na 1 checkpoincie, bo po prostu gra się nie zapisywała, a wystarczy dodać, że 1 strzał z kar'a czy 2 z MP44 urywały 2/3 paska) i brak apteczek podczas całej kampanii to zło (jedna, jedyna apteczka podczas całej kampanii znajdowała się w najbzdurniejszym i najbardziej bezsensownym miejscu w misji, w której i tak kompletnie się nie przydawała - ot taki żarcik ze strony IW). Do dzisiaj pamiętam jak poważnie denerwowałem się podczas pokonywania kolejnych etapów kampanii i jaką satysfakcje przynosiło mi ukończenie każdej misji. Porównując z tą grą przytoczone MW, MW2 czy Black Ops to jakiś żart - o BC2 czy BF3 nawet nie mówię, szkoda że w ogóle się wysilają ładując tam poziomy średni i łatwy skoro nawet hard jest komicznie banalny. Nawet na swój sposób trudniejszy WaW nie był nawet w 20% tak ciężki jak CoD1. Niestety Killzone również idzie w złą stronę - po dość wymagającej kampanii Elite w 2 części, ten z kolejnej to jawne pośmiewisko i przygoda na 2 wieczory.

Oczywiście przytaczając wszystkie gry biorę pod uwagę porównanie najtrudniejszych poziomów trudności czyli odpowiednio Veteran dla CoD'ów, Hard dla Battlefield czy wymieniony Elite w Killzone.

Opublikowano

Ma. W K2 i K3 jest swietne AI, najlepsze w FPS na PS3. Z tego co wiem, to w Halo jest najlepsze AI w FPSach w calej branzy wiec nie chce porownywac, ale potwierdzam to co napisales ;)

Skoro mowicie o najtrudniejszych poziomach w FPSach obecnej generacji to na litosc boska, nie wywolujcie tutaj Call of Duty. Seria, ktorej Veteran sprawial problemy kiedys, nie dzisiaj. Po MW skonczyl sie wysoki poziom, a zaczelo sie wredne respy przeciwnikow - WaW, MW2, BO i teraz pewnie MW3.

Jezeli chodzi o poziom trudnosci to najtrdudniejszy FPS w tej generacji w ktory gralem to wlasnie Killzone 2. Killzone 3 to juz nie to samo. Niby lepsze AI, ale poziomy tak zaprojektowane, ze po prostu bylo latwiej.

Opublikowano

Poziom trudności CoD'ów polega jedynie na zwiększaniu życia, siły strzału i ilości rzucanych granatów przez przeciwników - AI jest identyczne na wszystkich poziomach. Nawet to jest obecnie skalowane w dół, MW2 na Hard było o niebo łatwiejsze niż WaW na Hard.

Opublikowano

Pierwsze dwie części Halo na Legendary ( i pewnie też Reach) - coś fantastycznego , w porównaniu do CoD-a i jego chamskich zagrywek to był inny świat heh . Od tamtej pory żadnej gry nie zagrałem na najwyższym poziomie , naprawdę szacunek jak ktoś siedzi i męczy te veterany .

Opublikowano

Wieksza niz murek > strzal > murek przez cala gre.

Poza tym kiedys w FPSach byly zagadki logiczne i mozna bylo sie zaciac.

znajdź klucz/wajchę. Trudność polegała na tym, ąe grafika nie domagała i korytarze były łudząco podobne dlatego błądziliśmy

Opublikowano

Widac malo grales kiedys Orson. Popatrz sobie, lyknij troche WARTOSCIOWEJ klasyki:

http://www.youtube.com/watch?v=Osm-z__Fm6c

Myslem, ze FPSy w singlu pojda w te strone. Niestety, poszly w strone shooterow na szynach :|

Swoja droga - w to sie nadal fantastycznie gra! Action adventure fps z elementami RPG. Super w tej grze jest to, ze problemy mozna rozwiazywac na wiele sposob. No i ten klimat...

Edytowane przez Czez

Opublikowano

nawet polska gra Mortyr niszczy fabularnie kazdej MW i BF :(

Opublikowano

Żółw jest dynamiczny tylko jeśli porównać go do stojącego kamienia ;)

;)

Opublikowano

Widac malo grales kiedys Orson. Popatrz sobie, lyknij troche WARTOSCIOWEJ klasyki:

http://www.youtube.com/watch?v=Osm-z__Fm6c

Myslem, ze FPSy w singlu pojda w te strone. Niestety, poszly w strone shooterow na szynach :|

Swoja droga - w to sie nadal fantastycznie gra! Action adventure fps z elementami RPG. Super w tej grze jest to, ze problemy mozna rozwiazywac na wiele sposob. No i ten klimat...

Fakt gra wymiatała, ale pokaż mi wiecej takich starszych tytułów.

Opublikowano

Chronicles of Riddick Escape from Butcher Bay - gra wymiata.

[chociaz prawde mowiac trudno nawet ja nazwac starsza bo nie zestarzala sie pod zadnym wzgledem - jedna z moich ulubionych gier]

Opublikowano

Na tym samym poziomie jest Bioshock, jako jedna z nowszych.

Opublikowano

Chronicles of Riddick Escape from Butcher Bay - gra wymiata.

[chociaz prawde mowiac trudno nawet ja nazwac starsza bo nie zestarzala sie pod zadnym wzgledem - jedna z moich ulubionych gier]

Riddick to był mój powód zakupu pierwszego Xboxa , strasznie się zajarałem recenzją w Psx Extreme heh jeden z tych momentów kiedy ta gazeta "sprowokowała" mnie do zakupu konsoli , piękne czasy..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.