Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

failem jest to że na pewno wiesz więcej od redaktorów z poly mimo to że nawet płytki z grą na oczy nie ujrzałeś

Idź na dwór zobacz czy Cie tam nie ma.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 271,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

failem jest to że na pewno wiesz więcej od redaktorów z poly mimo to że nawet płytki z grą na oczy nie ujrzałeś

Idź na dwór zobacz czy Cie tam nie ma.

wymyśl coś lepszego a nie sucharami rzucasz trollu

Opublikowano

Ty na nic lepszego nie zasługujesz.

Opublikowano

Ty na nic lepszego nie zasługujesz.

bo na nic więcej cie nie stać jak na trolla przystało

Opublikowano

@jest różnica w tym że on ma i GRAŁ w pełną wersje a ty co najwyżej swoje domysły możesz opierać na demku które na pewno nie odzwierciedla całej gry i newsach przy tym jeszcze że wszystko co on pisze to fail LOL

Edytowane przez Stona

Opublikowano

zomo.jpg

+ Dodał MODERATOR
Będzie u Was spokój? Bo krew się poleje. Jako że dopiero przyszedłem do pracy, to się Wam upiekło i nie poleciały warny. Jeszcze ;)
Opublikowano

Niestety tak się dzieje, gdy ma się dwa dni na ogranie, embargo na recenzje właśnie schodzi a trzeba coś napisać na czas, bo wszyscy też wrzucają i żeby kliki były. Proste.

Opublikowano

Uczyć się czego? Poświęcać wiele innych spraw na rzecz 60 fps?

Edit: No i rozdzielczość spadająca do 640x720 ;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

co takiego poświęcili? otoczenie nie jest praktycznie interaktywne i cienie są wypalone...w zamian 60fps i oprawa kosząca 99% innych fpsów - ja jestem za takim dealem

Opublikowano

Jak sobie pomyślę ile świetnych gier wyszło/wychodzi w tym roku (m.in. Portal 2, Deus Ex, Batman, LBP2, MK, Rage, Dark Souls, Skyrim, U3, GeoW3, Zelda, BF3, FM4), a jak równie dużo, albo nawet i więcej, w przyszłym (m.in. Syndicate, ME3, Bioshock, SSX, AC3, Dishonored, FC3, Aliens, TLG, Tomb Raider, Hitman, Border2, Max Payne 3, Diablo 3, Stalker 2, Prey 2), to aż się nie chce żeby nadchodziła ta następna generacja, bo na tej z roku na rok jest coraz lepiej, coraz ciekawiej. A tak jak wyjdą nowe konsole, to zaś deweloperzy zaczną się dopiero "uczyć" na nich tworzyć, same gry nie będą tak dobre, a sami twórcy na początku zaś będą stawiać na coraz ładniejszą grafikę kosztem pozostałych elementów (gameplay'u, fabuły, klimatu itp).

Opublikowano

A tak jak wyjdą nowe konsole, to zaś deweloperzy zaczną się dopiero "uczyć" na nich tworzyć, same gry nie będą tak dobre, a sami twórcy na początku zaś będą stawiać na coraz ładniejszą grafikę kosztem pozostałych elementów (gameplay'u, fabuły, klimatu itp).

Masz dwa zestawy klocków lego.

Jeden podstawowy, drugi rozbudowany [czyli elementy z pierwszego zestawu + wuchta nowych klocków].

Mając pierwszy zestaw cośtam zbudujesz ale cały czas coś Cię będzie ograniczało i nie zrobisz tego tak jak sobie wymarzyłeś, tylko tak, jak pozwalają Ci na to ograniczone elementy.

Mając drugi zestaw zrobisz to CO NAJMNIEJ tak samo dobrze, jak mając klocki podstawowe ale będziesz miał o wiele mniej ograniczeń i będziesz mógł popuścić wodzę fantazji budując coś o wiele bardziej złożonego.

Proste. Nie widzę powodu dla którego lepszy sprzęt miałby w jakiś sposób ograniczać swobodę działania devów. Wręcz przeciwnie.

Opublikowano

Boże, Stona po raz pierwszy napisał coś normalnego. Nie wierzę.

Opublikowano

Nie widzę powodu dla którego lepszy sprzęt miałby w jakiś sposób ograniczać swobodę działania devów. Wręcz przeciwnie.

A gdzie ja napisałem, że nowy, lepszy sprzęt ograniczy deweloperów? Mówiłem tylko, że na początku (powiedzmy, że w pierwszym roku, no może góra dwóch) raczej nie dostaniemy tak rozbudowanych gier jak Skyrim, Deus Ex, Batman, ME3 czy B:I (a w dodatku jeszcze ładniejszych, z jeszcze lepszym AI itp), bo jak sam napisałeś na "zbudowanie czegoś o wiele bardziej złożonego" potrzeba jednak czasu, a najpierw w ogóle trzeba poznać sprzęt na którym się programuje (czy tam według twojego przykładu - poznać jakie klocki ma się do dyspozycji), a to też zajmuje trochę czasu. Wystarczy sobie przypomnieć jakie pozycje wychodziły na premierę X360/PS3, raczej nie mają one startu do dzisiejszych gier.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Cieszy coraz więcej plotek o next xbox :D logo w filmie, gadka AMD o mocy, plotki o grach jak fm5, gow4, alan2, nowa gra rare lionhead, itd...

Prace nad konsolą pewnie są już zaawansowane i powoli nieoficjalnie zaczyna się nakręcanie hype-u. 2013 to idealny rok na start nowej generacji, w 2012 jeszcze sporo hiciorów wyjdzie. Sony pewnie też już ostro dłubie nad ps4 co można wnioskować po braku exów w 2012.

Chciałbym zobaczyć kontynuacje Conkera ale pewnie Rare smaży FPSa ;/

Nagroda w konkursie FM4 miażdży.

Opublikowano

Mysle, ze warto wrzucic tutuj:

http://www.microsoft...za/Default.aspx

Takiej nagrody to jeszcze nie bylo :)

Była --> SLS AMG ;)

Opublikowano

Jezeli dobrze rozumiem to jezeli zainstaluje sie Battlefield 3 na dysku (X360) to bedzie sie miec lepsze tekstury O_o

"There's a voluntary install on the 360," said Battlefield 3 producer Patrick Liu in conversation with GamerZines yesterday. "I think Rage did it as well, where you can install content to stream higher res textures. We're pushing that technology to the limit, and compared to our competitors, I would argue that we're the best looking game."

Liu didn't mention whether the PS3 version will also include the hi-res texture pack as an optional install -- or whether it will simply include the better textures as part of a mandatory installation process.

http://www.gamepro.c...ution-textures/

Na PS3 pewnie bedzie przymusowa instalka wiec nie bedzie mozna zobaczyc gorszej wersji chodzacej prosto z plyty.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jak sobie pomyślę ile świetnych gier wyszło/wychodzi w tym roku (m.in. Portal 2, Deus Ex, Batman, LBP2, MK, Rage, Dark Souls, Skyrim, U3, GeoW3, Zelda, BF3, FM4), a jak równie dużo, albo nawet i więcej, w przyszłym (m.in. Syndicate, ME3, Bioshock, SSX, AC3, Dishonored, FC3, Aliens, TLG, Tomb Raider, Hitman, Border2, Max Payne 3, Diablo 3, Stalker 2, Prey 2), to aż się nie chce żeby nadchodziła ta następna generacja, bo na tej z roku na rok jest coraz lepiej, coraz ciekawiej. A tak jak wyjdą nowe konsole, to zaś deweloperzy zaczną się dopiero "uczyć" na nich tworzyć, same gry nie będą tak dobre, a sami twórcy na początku zaś będą stawiać na coraz ładniejszą grafikę kosztem pozostałych elementów (gameplay'u, fabuły, klimatu itp).

A ja nie rozumiem czemu niektórzy tak nie chcą tej generacji. Teraz grafika na konsolach osiągnęła poziom "noo, fajnie to wygląda", ja bym chciał powrócić do czasów pre gears of war/killzone 2 gdzie wszystkie filmiki z tych gier powodowały ślinotok i myśli "łooo (pipi)a jak to wygląda o_O".

Ten rok będzie zapewne najlepszy na tej generacji (2012 nie zapowiada się tak dobrze), ale właśnie w tym roku dostaliśmy najwięcej dowodów na zacofanie konsol m.in. Crysis, Crysis 2, Rage, BF3

Jeśli na E3 2012 nie będzie żadnych zapowiedzi nowych sprzętów to będzie lipton.

Opublikowano
  • Autor

I te zacofanie dotyczy głównie deweloperów wywodzących się z rynku PC. Inni jakoś nie narzekają.

Opublikowano

A ja nie rozumiem czemu niektórzy tak nie chcą tej generacji. Teraz grafika na konsolach osiągnęła poziom "noo, fajnie to wygląda", ja bym chciał powrócić do czasów pre gears of war/killzone 2 gdzie wszystkie filmiki z tych gier powodowały ślinotok i myśli "łooo (pipi)a jak to wygląda o_O".

Ten rok będzie zapewne najlepszy na tej generacji (2012 nie zapowiada się tak dobrze), ale właśnie w tym roku dostaliśmy najwięcej dowodów na zacofanie konsol m.in. Crysis, Crysis 2, Rage, BF3

Jeśli na E3 2012 nie będzie żadnych zapowiedzi nowych sprzętów to będzie lipton.

Dokladnie, pamietam te momenty jak pierwszy raz zobaczylem Mortal Kombat (podczas gdy ja sie jaralem jeszcze Atarii 65 XE, C64 i pegazem xD), Virtua Fighter 3 (nie moglem uwierzyc, ze to sie dzieje naprawde), Super Mario 64, Soul Calibur na DC czy Gears of War. To mnie jaralo, za to kochalem te branze. A teraz czekam, czekam i (pipi)a doczekac sie nie moge, zeby cos na mnie zrobilo wieksze wrazenie niz, jak zauwazyl Mazzeo, "no spoko to wyglada" -_-"

Opublikowano

Na mnie wczoraj Rage zrobiło wrażenie :)

Opublikowano

I te zacofanie dotyczy głównie deweloperów wywodzących się z rynku PC. Inni jakoś nie narzekają.

A co mają robić, wyciskają tyle ile się da. Jakoś wątpię, że kiedy spytasz dowolnego developera o ograniczenia dzisiejszych konsol on odpowie "nie-e, mocy jest wystarczająco".

Z resztą o czym my tu mówimy, jak już prawie połowa dzisiejszych produkcji nie potrafi osiągnąć HD, a przecież do rozdziałki 720p zostały stworzone te sprzęty. IMO mocy od dawna brakuje, kwestia jest taka na jakie kompromisy developer pójdzie. A jak czytam kogoś z Naughty Dog, mówiących o pokładach mocy to mi się śmiać chcę. Za każdym razem mówią co innego.

Albo porównajcie chociażby tekstury z przeciętnej gry konsolowej do gry na pececie.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Rocksteady powiedzieli wprost, że Batman AC będzie wyglądał lepiej na PC, ale w odróżnieniu do tych płaczków ich gra akurat jak na możliwości konsol wygląda rewelacyjnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.