Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Pytałem koleżki z którym od kilku ładnych lat gramy w Forzę. Mówi że gra jest trudniejsza, i całkiem inna.

Nie mam wielkiego ciśnienia, ale po zdaniu kolegi jutro jadę do sklepu.

• Odpowiedzi 1,5 tys.
  • Wyświetleń 166,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Pstryczek w nos w strone Codemasters   http://www.youtube.com/watch?v=uCtiKDRvPW4&feature=player_embedded

• Pozyskano licencje na Merca.   1952 300 SL W194 1971 300SEL 6.8 AMG ‘Rote Sau’ 1989 Sauber C9 1990 190E 2.5-16 Evolution 2 DTM 1998 CLK-LM 2012 SLS AMG GT3 2012 C-Class Coupe DTM 2013 A45 AMG 2010 S

• Moje customowe ustawienia kamery z kasku. Standardowa "helmet cam" jest dla mnie niegrywalna wiec postanowilem tak dopasowac ustawienia zeby gralo sie przyjemnie/naturalnie, nie tracac przy tym imers

Opublikowano
Korzystając z temu zapytam czy Ktoś używa może T100 na PS4 i może napisać czy daje rade ta kiera? Trochę żał mi wydawać ponad 1000zł na kierownice, która pewnie mnie w końcu znudzi a T100 widzę, że już po +-350zł chodzą...
Opublikowano

Sam dzisiaj zamowilem, wiec moze jutro bede mogl cos napisac ^^

No chocby zdanie Colina bo gosc sporo gra w rejsery i wie co gada.

Wychodzi na to, ze wszyscy ktorzy od lat w symulatory graja na PC (pipi) widzieli, bo nie maja dostepu do Forzy 5 xD

Tak jak pisałem już nie raz, to jest symulator znacznie bardziej zaawansowany niż FM czy GT i na padzie będzie bardzo ciężko.

Znacznie latwiej opanowac z widokiem od srodka.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A mnie zastanawia ten lag o którym pisał Colin, nie spotkałem sie z takim określeniem w internecie...

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Kolejny temat i kolejny downograd :D Czy Wy naprawdę po tylu latach grania wierzycie, że te trailery i gameplaye, które są pokazywane przed premierą będą wyglądać tak samo ? Po co te wojenki ? Przecież każdy racjonalnie myślący wie, że w większości gamepleye przed premierą są uruchamiane na mocnych piecach. Tylko czy warto wydać 5k - 6k na blachę tylko po to, żeby grafika była trochę lepsza ? nie wydaje mi się, ale to jest kwestia subiektywna. Po kilku filmach pokazujących grę na PS4 jestem usatysfakcjonowany a jak wiadomo film na YT jest gorszej jakości niż odpalenie gry bezpośrednio na konsoli. Jutro kupuje Cars-y i mam nadzieję na dobry szpil. Jeśli model jazdy przypadnie mi do gustu, a wierzę, że tak, to czas pomyśleć o jakiejś kierownicy ;)

Opublikowano

ja chyba jestem dziwny bo gdyby nie ten nieszczesny framerate (juz wolalbym locka na 30fps) to jestem w szoku jak to swietnie wyglada (zarowno trasy jak i auta i warunki pogodowe) przy tylu furach na torze, jakiejs kosmicznej roznicy wzgledem chociazby drivecluba nie ma

Opublikowano

Trochę żał mi wydawać ponad 1000zł na kierownice, która pewnie mnie w końcu znudzi a T100 widzę, że już po +-350zł chodzą...

Ta cena jest naprawde rerwelacyjna, biorac pod uwage, ze cena zakupu w niektorych sklepach to 420 zl. Ogolnie slyszalem, ze kierownice (glownie T300) maja pojsc w gore, wiec to jest dobry moment na ewentualna decyzje.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A mnie zastanawia ten lag o którym pisał Colin, nie spotkałem sie z takim określeniem w internecie...

Tez dzis kupiłem i LAG JEST OGROMNY przynajmniej na padzie jest co najmniej z pół sekundy opóznienia w sterowaniu po ruchu analgiem masakra może to takie odczucie po przejsciu z Drivecluba ale na razie z tym nie jest dobrze , reszta całkiem przyzwoicie

Opublikowano

Czytam gtplanet i mam ubaw

Graphics don't look as good as the PS4 videos I've seen on You Tube. Maybe that's because my TV is 720p

Tez dzis kupiłem i LAG JEST OGROMNY przynajmniej na padzie jest co najmniej z pół sekundy opóznienia w sterowaniu po ruchu analgiem masakra może to takie odczucie po przejsciu z Drivecluba ale na razie z tym nie jest dobrze , reszta całkiem przyzwoicie
Moze trzeba sie pobawić ustawieniami, martwi troche to co piszecie.

Tu ustawienia na X1, pewnie na PS4 tez pomoże

https://www.gtplanet.net/forum/threads/steering-settings-for-xbox-one.328096/

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Zrealizował ktoś kod z preordera na dodatkowe auta? Bo mi wywala błąd E-8200012F jak wpisuje kod.

Opublikowano

standardowo - nie dziala bo nie bylo jeszcze premiery

Opublikowano

Kod trzeba wpisać na dlc-projectcars.com dopiero tam dostaje się kod do psn czy xbl.

Opublikowano

@Colin szanuje Twoje zdanie, ale jeżeli uważasz że to podrasowany Shift to chyba w inne gry graliśmy.

spoko, każdy odbiera gry po swojemu. dla mnie carsy gonią FM czy GT ale wciąż tam za dużo naleciałości z shifta.

ten lag jest właśnie identyczny jak w shiftach. tam też trzeba było grzebać w ustawieniach żeby ludzko grać na padzie. co innego przyzwyczajanie się do modelu jazdy a co innego walka z padem żeby auto w ogóle się słuchało.

dzięki exact, po obiedzie odpalę i przetestuję te ustawienia. kariery nawet nie ruszałem tylko bawiłem się w szybkie wyścigi żeby to ogarnąć.

Opublikowano

Pod względem optymalizacji na konsolach to jest powtórka z GT5. Jeszcze mieli czelność kłamać, że pierwszy materiał DF nie był reprezentatywny. Jeśli o mnie chodzi to mogą się gonić.

Opublikowano

Trochę żał mi wydawać ponad 1000zł na kierownice, która pewnie mnie w końcu znudzi a T100 widzę, że już po +-350zł chodzą...

Ta cena jest naprawde rerwelacyjna, biorac pod uwage, ze cena zakupu w niektorych sklepach to 420 zl. Ogolnie slyszalem, ze kierownice (glownie T300) maja pojsc w gore, wiec to jest dobry moment na ewentualna decyzje.

Cena calkiem oo ale czy Ktos moze napisac cos wiecej o T100 i jak to chodzi na PS4 i czy w cenie do 400zl nie ma konkurencji?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Graphics don't look as good as the PS4 videos I've seen on You Tube. Maybe that's because my TV is 720p

:dynia:

Odpowiedział mu ktoś?

PS. Wersja pc też gubi klatki podczas deszczu, poza tym na eurogamerze pojawił się tekst DF porównując wersję konsolowe.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Steering deadzone = 18
steering sensitivty = 5
Throttle deadzone = 0
Throttle sensitivity = 30
Brake deadzone = 14
Brake sensitivity = 15
Clutch deadzone = 0
Clutch sensitivity = 45
Speed sensitivity = 75
Control filtering sensitivity = 50
Force feedback = 90

Yes

Mode doesn't matter, it just changes the other settings so leave it
On
On
On
On

od razu lepiej. nie jest jeszcze rewelacyjnie ale auto jest bardziej przewidywalne i słucha się.

Opublikowano

Jest jakaś strona online gdzie można śledzić swoje statystyki bez włączenia gry?

Opublikowano

Nie wiem,ja nie zauwazylem zadnego laga w sterowaniu na PS4, moze to kwestia pada?

Ostatnio sam jeden wymienialem przez dziwnie dzialajacy trigger w GTA, tez zwalalem na gre, co wiecej na oficjalnym forum jest masa watkow z niedzialajacymi triggerami, a jednak biorac nowke z polki od razu poczulem, ze to jednak moj stary pad byl na finiszu.

Edytowane przez easye