Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
czasami mam wrazenie ze czesc uzytkowników xbota zgrywa uposledzonych tutaj dla których zrobienie czegos co zajmuje 30 sekund i znikoma ilosc energi to juz za duzo

A może wpadłeś na to, że to PS3 jest upośledzone w zbyt wielu kwestiach? Mamy XXI w. i nie za bardzo rozumiem, dlaczego mam przejmować się wciskaniem przycisku przy innym TV, bo konsola ma downa i twardo trzyma się złego trybu wyświetlania, dlaczego mam zadu,pcać z padem do PC, by go naładować, dlaczego trzeba ręcznie synchronizować trofea itd. Fakt, każda z tych czynności to kilka sekund i niewiele energii, ale to powinno się robić samo, koniec kropka. Co za durne tłumaczenie.

Po co nam pilot do telewizora, przecież żaden problem wstać i sobie pstryknąć inny kanał.

Po co mi czujnik zbliżeniowy w telefonie, lepiej samemu włączyć i wyłączyć ekran, przecież to 3s i znikoma ilość energii.

Poczytajcie czasami samych siebie, zanim coś napiszecie.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Nie no widzę, że Ty byś chciał żeby się wszystko samo robiło za Ciebie. Może jeszcze jak usiądzesz na kanapie to niech się konsola i TV same włączą, odgadną grę, w którą masz ochotę pograć i ją uruchomią za Ciebie, Dużo rzeczy da się zrobić ale nowe technologie kosztują, a każdy chce żeby sprzęt kosztował jak najmniej. Można zrobić coś super wypas z najlepszymi bajerkami ułatwiającymi życie ale ile to by kosztowało? Najlepiej tylko narzekać na wszystko

Edytowane przez rajnerGT

Opublikowano

W takim razie dlaczego tańsze X360 robi to wszystko bez problemu?

Opublikowano

W takim razie dlaczego tańsze X360 robi to wszystko bez problemu?

Tak na dobra sprawe, to teraz X360 (300$) jest drozsze od PS3 (250$) ;)

Opublikowano

Ja pier,dole, nie wierzę w co czytam tutaj O_o.

Pogięło mnie, chciałbym by wszystko się za mnie robiło. Tak, chciałbym by się robiło za mnie, mamy (pipi) 2012 rok! Szczególnie, kiedy mój smartfon połowę rzeczy może automatycznie robić, ba, konkurencyjna konsola robi większość rzeczy automatycznie, ale ja jeste nienormalny, że narzekam na ułomności PS3. Może jeszcze mi powiecie, że to jest cała frajda właśnie, wszystko samemu robić?

EDIT: Zresztą to są konsole, kon-so-le! Czy nie za to je kochamy (kochaliśmy?), że podłączasz taką pod TV, wkładasz płytkę i grasz, bo wszystko działa samo z siebie?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Co do tego ładowania padów, proste porównanie: lepiej po 2 latach ładować pada co 10h, bo wbudowany akumulator się zużył czy mieć wymienialne akumulatory i zmieniać je co 25-30h gry, bo tyle trzymają dobre akumulatorki od pojemności 2300mh wzwyż.

bez kitu pada do Xa ładuje 1/2 na miesiąc, przy czym 1/3 czasu mam jeszcze HS podłączonego, 4x aku z ładowarką kupi się za 40zł co przy cenie pada xa i tak wyjdzie taniej niż ds3. Zawsze 2x aku w zapasie naładowane, wymiana tylko kilka sekund i dalej gram wygodnie. Zaś naładowany ds3 nawet mi nie wystarczył na przejście unch3 i później to śmieszne ładowanie podczas grania metrowym kablem xD. Oby w nowym X dalej zostali przy tym rozwiązaniu.

Opublikowano

Wiecie, że jakby czytał was teraz ktoś żyjący jakies 10 lat temu i grający na konsoli, to by się chwycił za głowę, doznałby szoku i nigdy nie chciałby aby nastała kolejna generacja? I bynajmniej to on miałby rację. Bo chyba zapomnieliście się po co się kupuje konsole. Licytujecie się w usługach, gdzie która konsola robi komuś popierdółkę automatycznie lub nie (a jeśli nie, to koniec świata, konsola do kosza!). Tymczasem liczą się przede wszystkim gry, bo to one są powodem dla którego tutaj jesteśmy i rozmawiamy.

Dlatego wybrałem PS3, bo kieruję się swoimi staroszkolnymi potrzebami:

a) ma już od dłuższego czasu więcej ex'ów, w dodatku o sporym zróżnicowaniu gatunkowym. To bardzo istotne dla sprawy - jeśli na X360 powiedzmy ostatnio wyszło zaledwie kilka ex'ów (można na palcach nawet mojej dłoni policzyć), i jakby mi się nie spodobały to nie mam innego wyboru jak sięgnąć po multiplatormy. Tyle, że gdy mam PS3 to mam te same multiplatformy, oraz więcej gier dostępnych tylko na tą konsolę. Dzięki temu mam większy wybór gier, a zważywszy że przeważnie ex'y na PS3 są wysoko ocenianie, to nie mam powodu do narzekań. Dla mnie biblioteka dobrych tytułów to priorytet. Czy dla was też?

b) bo dziś w Polsce jest ponad pół miliona posiadaczy tej konsoli, a także jest jej wiecej w Europie. Tak jak dawniej kupowało się PSX bo przeważnie kumple na osiedlu mieli, tak i teraz w dobie online dla mnie liczy się ilu Polaków i Europejczyków będzie podpiętych do sieci. Dlatego m.in. nie kupiłem nigdy Saturna choć zawsze chciałem, dlatego m.in. nie kupuję DS-a i wolę PSP.

c) bo mam dobre wsparcie ze strony Sony Poland - to miłe z ich strony, że stale odpowiadają na facebook'u, że organizują imprezy w plenerze (ciężarówki, lato z PS3, turnieje jak ten z GT Nissam Academy). Nie dość że od dłuższego czasu mam polski PS Store, to uraczono mnie profesjonalną i ugodową pomocą techniczną. Do tego fajnie posłuchać polskich aktorów w ex'ach na PS3/PSP/PSV. To Sony wybiło Boberka na szczyt polskich lektorów w grach, a i fajnie że Kratosa robi Linda, w LBP występuje Fronczewski, ect. Wreszcie czuję się dostrzeżony jako obywatel tego kraju, który tak samo jak Anglik czy Francuz kupił PS3.

d) bo mam teraz najlepszą usługę cyfrową na rynku, dzięki której nie muszę placić bajońskich sum za gry. To jak kroplówka dla schorowanego portfela gracza, skoro już za 60 dyszek można grać w gry które za każdą płaciłbyś tyle, albo i więcej. Gry, gry i jeszcze raz gry, od zawsze na zawsze!

e) bo mam polskie usługi takie jak Ipla i TVN Player, gdzie jest mniej reklam i jest spora wygoda. Po co przełączać w telewizorze i męczyć się z pilotem, skoro można łatwo i prosto kilkoma ruchami na padzie włączyć ulubiony serial czy program. Dodam że w kwestii usług mam też darmowego MMO i darmowego MMORPG w świecie DC (a ja lubię komiksy od DC, a tu mam wszystkie serie w pigułce wraz z odzworowanymi lokacjami jak całe Gotham czy Metropolis).

f) Co Blu Ray to Blu Ray. Kiedyś fajnie jak PSX odtwarzał muzykę, PS2 DVD, a teraz znowu najnowszy format czyli Blu Ray. Nie muszę płacić za odtwarzacz, mam go w PS3. Ostatnio Wideo World robi promocje że cały dzień wszystko po 5 PLN, to rano trzeba biec po Blu Ray'e :D Ogółem jakość jest najlepsza w swojej klasie, więc czemu się tu dziwić?

g) bo wiem, że dobre rzeczy mnie czekają, niezależnie czy to środek czy koniec generacji.

h) bo mam kompatybilność wsteczną dla PS One, oraz wsparcie dla PSP (Ad Hoc Party, gra zdalna), a także w przyszłości jak kupię to i PS Vity (cross game play). Jako że mam PSP i mam PS3, to świetnie że mogę sobie pograć w Monster Hunter'a z innymi ludźmi ze świata, mimo że gra nie obsługuje swojego online :) A i w stare gry fajnie pograć, bo dla mnie się niektóre z nich nie starzeją - Chrono Cross, Front Mission 3, Theme Hospital - to tylko niektóre przykłady ;)

i... na koniec) bo przynajmniej wiele rzeczy mam po prostu i nie muszę za nie płacić. Wolę sobie kupować gry zamiast placić za możliwość ich odpalenia w online, a to przecież o to w konsolach zawsze chodziło - kupujesz grę i grasz w nią, nie martwiąc sie o nic, ani nie mając głupiego przeczucia że jak nie grasz w tą grę to coś Ci przepada.

To najważniejsze dla mnie punkty i co by nie mówić, PS3 przemawia do mnie przede wszystkim jako gracza. A skoro główne danie mam przepyszne i sycące, to nie zamierzam narzekać że koperek ozdobny za mały, albo że nie dodali czekoladki z boku ;)

EDIT: Wow widzę że fanatycy X360 i ich minusujące alterkonta poszły w ruch. Niestety, ale ilebyście nie dali minusów pewnych faktów nie zmienicie i nie zagłuszycie.

Edytowane przez Mendrek

Opublikowano

Wiecie, że jakby czytał was teraz ktoś żyjący jakies 10 lat temu i grający na konsoli, to by się chwycił za głowę, doznałby szoku i nigdy nie chciałby aby nastała kolejna generacja?

Jakby Da Vinci zobaczył dzisiejsze problemy ("mój smartfon rozładowuje się w 6h!", "nie mogę spać po locie z Europy do USA!", "mój Ford za dużo pali :(") to też by się ze,srał pod siebie. I co z tego, możesz mi powiedzieć?

b) bo dziś w Polsce jest ponad pół miliona posiadaczy tej konsoli, a także jest jej wiecej w Europie. Tak jak dawniej kupowało się PSX bo przeważnie kumple na osiedlu mieli, tak i teraz w dobie online dla mnie liczy się ilu Polaków i Europejczyków będzie podpiętych do sieci. Dlatego m.in. nie kupiłem nigdy Saturna choć zawsze chciałem, dlatego m.in. nie kupuję DS-a i wolę PSP.

Bo miliony much nie może się mylić? Twoją logiką powinieneś mieć DS-a i Wii, bo to właśnie one najlepiej się sprzedały. To obchodzą Cię cyfry czy nie? Czy może lubisz je przytaczać tylko wtedy, kiedy pasują pod Twoją teorię?

d) bo mam teraz najlepszą usługę cyfrową na rynku, dzięki której nie muszę placić bajońskich sum za gry. To jak kroplówka dla schorowanego portfela gracza, skoro już za 60 dyszek można grać w gry które za każdą płaciłbyś tyle, albo i więcej. Gry, gry i jeszcze raz gry, od zawsze na zawsze!

xD

h) bo mam kompatybilność wsteczną dla PS One, oraz wsparcie dla PSP (Ad Hoc Party, gra zdalna)

Znowu to samo (z PSV tak samo było). Konsola jest ekstra, bo mogę grać w starocie sprzed 10 lat. Dlaczego sobie PSX-a nie kupisz za 50 zł? Czy może mi powiesz, że gry z PS1 odpalane na PS3 wyglądają lepiej?

Opublikowano

Ma Sony ex'ow wiecej i co z tego im przychodzi? Straty,straty i jeszcze raz straty. MS obral prosta taktyke,inwestuja w 3 marki ktore ludzie kochaja i w ex dlc do cod. Sony moze i wydaje wiecej ex'ow,ale co z tego? Ludzia ktorzy wybieraja konsole dla ilosci exow jest moze z 1% rynku? Reszta wybiera pod kontem marki ktora lubia. Np. Ludzie ktorzy graja w CoD biora xbox bo maja 1-2 miechy ex na dlc.Sony ex na dlc ma bf3 i to cala 7dni :rofl2: Sony niema dobrego FPS jako ex'a.MS ma Halo.A co do exow sony to Uncharted to taki TR z facetem. GT5 6 lat zeby wydac 1 gre ktora zasadniczo jedyny co ma z tej generacji to grafike.A konkurencja 4 Forzy juz wydala. Ktore jakosciowo nie odstaja od GT5.Sony wydaje mi sie,ze jeszcze siedzi w latach 1990-2005 kiedy to fps multi na konsolach malo sie liczyly. Teraz Fps to jest glowna sila napedowa rynku i czy jest to ex czy nie i tak sie lepiej sprzeda niz GT5,GoW,TLOU,Uncharted.

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano
Teraz Fps to jest glowna sila napedowa rynku i czy jest to ex czy nie i tak sie lepiej sprzeda niz GT5,GoW,TLOU,Uncharted.

Tylko jeśli jest to CoD, BF3 lub Halo.

Opublikowano
Teraz Fps to jest glowna sila napedowa rynku i czy jest to ex czy nie i tak sie lepiej sprzeda niz GT5,GoW,TLOU,Uncharted.

Tylko jeśli jest to CoD, BF3 lub Halo.

No, i jakies 80% posiadaczy tych 3 gier,gra w nie caly czas. A na ex zlewaja bo kupia gre za 50euro/60$/200zl i maja zabawe na 2 lata(BF),rok w cod i halo co 2,5-3 lata. Nie mowie,ze ex sa zbedne,ale sony idzie w zlym kierunku z ex.Maja problemy finansowe i to nie male.zamiast zrobic jakis dobry ex.fps i nakazac dev wydwac gry z psn rowniez na psv(wydaje mi sie ze to by pomoglo chociaz troche vicie)to wydaja kolejnego gow,lbp.Dla kilku milionow osob sa to za(pipi)iste tytuly ale jest to % ktory nie wyciagnie ich z dna. MS z platna usluga pokazal,ze ludzie nie maja problemu z placeniem za granie online.Czemu sony tego nie wprowadzi?boja sie,ze ich usluga nie dala by rady w wyscigu z xbl?

Opublikowano
Maja problemy finansowe i to nie male.zamiast zrobic jakis dobry ex.fps to wydaja kolejnego gow,lbp.

Wydają GoW czy LBP, bo te gry się lepiej sprzedają od ich FPSów... Samo zrobienie dobrej strzelanki nie gwarantuje 5 mln sprzedanych egzemplarzy.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

e) bo mam polskie usługi takie jak Ipla i TVN Player, gdzie jest mniej reklam i jest spora wygoda. Po co przełączać w telewizorze i męczyć się z pilotem, skoro można łatwo i prosto kilkoma ruchami na padzie włączyć ulubiony serial czy program.

h) bo mam kompatybilność wsteczną dla PS One, oraz wsparcie dla PSP (Ad Hoc Party, gra zdalna), a także w przyszłości jak kupię to i PS Vity (cross game play). Jako że mam PSP i mam PS3, to świetnie że mogę sobie pograć w Monster Hunter'a z innymi ludźmi ze świata, mimo że gra nie obsługuje swojego online :) A i w stare gry fajnie pograć, bo dla mnie się niektóre z nich nie starzeją - Chrono Cross, Front Mission 3, Theme Hospital - to tylko niektóre przykłady ;)

b) argument z cyklu: Koledzy mają to ja też muszę to mieć

d) 600 zł to trochę drogo, nawet jak na nową grę. Mendrek nie masz PS3 od 2 miesięcy przecież. Jakby cię interesowały te gry z PS+ to już dawno miałbyś je ograne, a nie podniecał się teraz.

e) żal mi tego nawet komentować

h) jak rozumiem masz te wszystkie gry z Szaraka w pudełkach ? Jeżeli tak to przypuszczam że PSX'a też posiadasz, bo chyba nie sprzedałeś go za 50zł aby mieć na abonament PS+ ?

Opublikowano

$ony w końcu zapowie jakieś exy na GC ? czy 1,5 roku użytkownicy plejsztejszona mają się jarać grami dla dzieci jak ta nawalanka pluszakami i brakiem normalnych exów ? :)

Pytam się bo po zawodzie w postaci unch3 moje ciśnienie na the last of us spadło i ta gra wyjdzie podobno najwcześniej na wiosnę, nie chce mi się trzymać tyle czasu ps3 dla jednej gry. Zresztą 2013 to next geny, X z FM5, Fable4 i nowym IP od MS Vancouver na start, Believe :)

Czemu sony tego nie wprowadzi?boja sie,ze ich usluga nie dala by rady w wyscigu z xbl?
nie, boją się reakcji graczy i spadku sprzedaży konsol. Jedyna opcja to ps4 ale i tak obstawiam że do tego nie dojdzie.
Opublikowano
Maja problemy finansowe i to nie male.zamiast zrobic jakis dobry ex.fps to wydaja kolejnego gow,lbp.

Wydają GoW czy LBP, bo te gry się lepiej sprzedają od ich FPSów... Samo zrobienie dobrej strzelanki nie gwarantuje 5 mln sprzedanych egzemplarzy.

Ale kolejnym GoW,LBP to oni z dokla nie wyjda,co pokazal raport finansowy.Jedynie sie beda wkopywac dalej.

Opublikowano

Ja nie rozumiem jak można rezygnować świadomie z ogrania 10-15 gier na 9.5/10. A tak się właśnie dzieje jak się ktoś trzyma uparcie jednej platformy. Najlepsze jest to oszukiwanie samego siebie: "mi to wystarczy", "i tak nie mam jak ograć tego co mam" itp.

Opublikowano

Obejrzałem sobie gameplay Skyward Sword :turned:

Przejdę główne odsłony Zeldy i Mario z NESa, SNESa, N64 i GBA a potem kupię Wii.

Dla mnie obecna generacja (ps3 i x360) poza paroma wyjątkami jest nieciekawa i może

dzięki Nintendo znowu będę grał w naprawdę dobre gry.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Ja nie rozumiem jak można rezygnować świadomie z ogrania 10-15 gier na 9.5/10. A tak się właśnie dzieje jak się ktoś trzyma uparcie jednej platformy. Najlepsze jest to oszukiwanie samego siebie: "mi to wystarczy", "i tak nie mam jak ograć tego co mam" itp.

Nie wszyscy maja ochote grac w 10-15 tytulow rocznie. Mi wystarcza BF/MoH i AC. Gdyby nie to,ze w ps+ dostalem deus ex to pewnie bym w niego nie zagral.Cala lista znajomych gra w bf3 i po prostu nie mam ochoty grac w co innego. Juz mnie nie bawi przechodzenie gier dla singla jak za czasow ps2.

Opublikowano

zgadzam się z zaqiem głównie gram w jedna grę (BF3) i poniekąd z mendrkiem w sprawie ps+ bo gdyby nie ta oferta (i brat :P) to bym nigdy nie kupił DS2 bo mnie nie ciągnie już do singla.

@Albert nie każdy ma tyle czasu żeby ogrywać wszystko na wszystkich konsolach.... gdybym chciał i pewnie niektórzy tutaj gdyby chcieli, a raczej mieli więcej czasu to by kupili też inne konsole ale ja (i inni?) tego czasu aż tyle nie posiadają....

Edytowane przez dApo

Opublikowano

Normalnie tego nie robię, ale aż ci Mendrek dałem minusa, bo jak doszedłem do tego "koperku", to miałem dziwne wrażenie, że w tym momencie właśnie finiszowałeś gdy pisałeś tego posta.

PS. Na początku piszesz kto by się za głowę nie złapał i z jakiego powodu (usługi na konsoli), a później sam piszesz o Ipla i TVN player :) Tak samo jak piszesz, że jak można narzekać, że czegoś tam konsola automatycznie nie robi, a później sam piszesz, że jak masz TVN Player na PS3, to się nie musisz MĘCZYĆ z pilotem od TV XD W twoich postach paradoks absurdem poganiał :P

PS2. No i nie Mendrek - jak płacisz za PS+, to usługę sieciową masz tak samo zyebaną jak miałeś :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie gram w 15 gier rocznie, gram w 5-6. Ale te gry to absolutne topy. Serio można skończyć generację nie grając w Mass Effect, Uncharted i Zeldę: Skyward Sword? I nazywać się graczem?

Opublikowano

Nie gram w 15 gier rocznie, gram w 5-6. Ale te gry to absolutne topy. Serio można skończyć generację nie grając w Mass Effect, Uncharted i Zeldę: Skyward Sword? I nazywać się graczem?

Jarek się nazywam ;)

Opublikowano

Wii kosztuje chyba ze 300 zł. Dla tych 5 gier zdecydowanie warto.

Opublikowano

Jarek się nazywam ;)

Bartosz sie nazywam ;) . jedynie z twojej listy zagralem w u 1 i 2(z czego u2 to tylko dlatego ze wygralem w konkursie)

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

Wii kosztuje chyba ze 300 zł. Dla tych 5 gier zdecydowanie warto.

Bardzo chętnie bym kupił, ale coraz częściej każde 10 zł oglądam dwa razy ;) + do końca roku nie mam za dużo czasu na granie, a mam już ogromne zaległości w moich zbiorach na X360 i PS3 + o Wii myślę cały czas, ale akurat nie z uwagi na Zeldę.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.