Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
Sony to wymarzony wydawca

Tak przynajmniej twierdzi David Cage, który postanowił po raz kolejny wypowiedzieć się na temat japońskiej firmy w samych superlatywach. Twórca Heavy Rain chwali przede wszystkim podejście firmy do nowych marek oraz fakt, że w żaden sposób nie wywiera ona presji na swoich podwładnych, odpowiedzialnych za kolejne produkcje.

Wolność. Całkowita wolność. Wielu wydawców, po sukcesie Heavy Rain, powiedziałoby "Musisz więc stworzyć Heavy Rain 2. Zrób co tylko zechcesz, ale musi to być nazwane Heavy Rain 2". Nigdy nie odbyłem takiej rozmowy z Sony. Po prostu zapytali mnie "Co dalej? Co chciałbyś zrobić". A kiedy zapoznali się z moimi pomysłami, odparli "Tak, to wygląda wspaniale". To niezwykłe w tej branży, że mogę pracować tak, jak pracuję.

Kiedy rozmawiasz z deweloperami, widzisz, że mają głowy pełne pomysłów. Mamy całą masę bardzo utalentowanych ludzi w tej branży, ale w dzisiejszych czasach nie mają oni możliwości, by wykorzystać swoje umiejętności. Czasami więc po prostu odpuszczają i zajmują się czymś zupełnie innym.

Sony od zawsze słynęło z pozytywnego stosunku do nowych, dobrych pomysłów. Nie pozostaje nam więc nic innego jak pogratulować zdrowego rozsądku i życzyć (zarówno firmie, jak i sobie), by ich podejście do gier wideo nigdy się nie zmieniło.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ja pierd.olę, PS3 zerwało mi połączenie przy 89% i teraz pobiera się od nowa patch (500 mega). No bosko, nikt tam nie wpadł na dociąganie pliku :D Fanboje Sony mają ciężkie życie, być fanatykiem takiego gó.wna to nielada wyzwanie

Opublikowano

nom, ja przez pewien czas nie miałem PS3, ale po jej premierze nie było takich cyrków z instalacjami i patchami, a teraz to jest jakaś parodia nie konsola

Opublikowano

18.44, instalacja zakończona. GODZINA czasu zanim zagram w grę. To ma być konsola? To chyba jakiś żart. Jasne, MGS4 jest osom i warto czekać. Ale zupełnie nie o to chodzi. Nawet na PC gry się tyle nie instalują. PS3 to kiepski żart

Opublikowano

To przez wąsy Snake'a, żeby rosnąć w real time, muszą pobierać moc z kosmosu.

Opublikowano

Pretensje kierujesz w złą stronę. Ciśnij za to Konami, a nie PS3.

Wiesz łatwiej obwiniać producenta czy też samą konsole , niż deva odpowiedzialnego za grę który odpowiada także za wielkość patcha.Nie oszukujmy się gdyby devi się przyłożyli to wszystkie patche do multiplatform by ważyły tyle samo co na x360 ale nie to ps3 jest be.
Opublikowano

To dlaczego są tak małe patche na X360 i tak ogromne na PS3?

Opublikowano

Jest coś jeszcze w tym patchu do MGSa oprócz trofików i pełnej instalacji, że waży on aż tyle ?

Opublikowano

Wg opisu nie

Opublikowano

w PS3 żaden element nie jest dobrze wykonany, ani konsola, ani pad, ani soft, ani napęd, ani wifi... dobrze że chociaż są te "koszące" exy które starczają średnio na całe 4 godziny grania xD zawsze coś :whistling:

Opublikowano

Bracie Albercie, grunt że patche w ogóle są, bo na X360 z tym różnie bywa np. gry kasują save a producentów nie stać na łatę a MS ma to w (pipi)e (czyli graczy w sumie). Niektórzy w ramach odwetu w (pipi)e mają MS i patchy nie wydają w ogóle vide Konami i Silent Hill Collection HD, które dostało patcha wszędzie tylko nie na X360.

MS jest restrykcyjny ot co, i czasami się to czkawką odbija.

Ps. Przydałby Ci się stabilny net, bo w odróżnieniu od Wii, tutaj usługa sieciowa to coś więcej niż prosty online i kanał pogodowy.

Opublikowano

rozumiem że ten temat jest do trollowania, które jest popularne i każdy chce być "fajny" ale ktoś powinien to ograniczyć, a twoje posty leszek są czerstwe jak bułki z zeszłego tygodnia idź pograj w twittera na PSVita.....i ty mendrek....

kiedyś fajnie się czytało ten temat teraz to 3/4 postów nie czytam bo tylko ogłupiają

Opublikowano

w PS3 żaden element nie jest dobrze wykonany, ani konsola, ani pad, ani soft, ani napęd, ani wifi... dobrze że chociaż są te "koszące" exy które starczają średnio na całe 4 godziny grania xD zawsze coś :whistling:

na ps3 jest przynajmiej różnorodności exow a nie jak na xboxie forza,krasnale i hejlo

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Bracie Mędrku, kolekcja Silent Hill to dno i metr mułu. Sam patch nie naprawia sytuacji. Dlaczego, gdy producent spieprzy grę ma za to płacić Microsoft? Bo to z jego serwerów będą ściągane setki mega łatek do zwalonej gry. Bardzo dobrze, że MS pokazał faka Konami. Albo się nauczą robić gry, albo niech się walą.

PS. Net mam stabilny. A nawet gdyby nie był stabilny to ciągnięcie od nowa setek mega, bo przy 90% wywaliło błąd jest po prostu śmieszne. Tak jakby nie można było zrobić dociągnięcia tego. Wyobrażam sobie co by się działo przy 10gb łatek do GT5... A usługa sieciowa w Wii, X360 i PS3 służy mi do tego samego: oglądania filmików, ściągania demek i kupowania gierek.

Opublikowano

Lionel, przeca krasnale są właśnie w słucham, więc powinno być forza, krasnale i gyrosy.

Opublikowano

na ps3 jest przynajmiej różnorodności exow a nie jak na xboxie forza,krasnale i hejlo

Exy to kwestia gustu. Jeden woli halo, gears of war, forze, a drugi uncharted, resistance, gran turismo.

Opublikowano

mozzna yebac sony, ale uncharted to jedna z tych gier która powoduje ze ludzie wybieraja konsole.

Opublikowano

mozzna yebac sony, ale uncharted to jedna z tych gier która powoduje ze ludzie wybieraja konsole.

i God of War i Heavy Rain i Gran Turismo i WipEout i Last Guardian i The Last of Us...

Opublikowano

Zwłaszcza druga część. Można zarzucić PS3, że jest niedorobione, ma wady, gorszą jakość usług sieciowych, ale takie Uncharted 2 jest warte kupna konsoli, tak samo jak pozostałe odsłony czy trzeci Bóg Wojny lub nawet cała seria.

Pierwszym tytułem jaki zaliczyłem na PS3 było MGS4, i wciąż jest to dla mnie nr 1, żadne zarzuty w stronę fabularną czy nawet techniczną w moich oczach tego nie zmienią. Wspaniała gra, i tyle.

Opublikowano

wez nie kpij, sam kupiłem głównie ps3 bo widziałem trailer Last Guardian, i teraz smiac mi sie chce, ta gra jest argumentem teraz by nie brac konsoli na która wychodza obiecanki cacanki, jak tez np. gt5.

Heavy Rain jest fajny ale bez przesady, wipeout jest dla wipeoutowców, a God of war sie zgadzam całkowicie. Last of us nie wyszedł, ale mnie specjalnie nie grzeje.

Opublikowano

Zgadzam się z Milanem. Konsola to straszny szrot, ale gry są za(pipi)iste

Opublikowano

Last of us nie wyszedł, ale mnie specjalnie nie grzeje.

No to z tego wychodzi, że nie znasz się na grach. :ph34r:

A tak na serio, mogę się założyć, że to będzie GOTY 2013. Dawno nie było gry, która wymaga od graczy liczenia każdej kuli do pistoletu, czy uważania na pasek zdrowia. To był standard w grach na PSX, teraz to rzecz niespotykana. No i te grzyby zombie, mają działać na zasadzie Nemesisa z RE3, będzie ich mało, ale jak się pojawią, to lepiej spie.rdalać jak najdalej.

Opublikowano
wez nie kpij, sam kupiłem głównie ps3 bo widziałem trailer Last Guardian, i teraz smiac mi sie chce, ta gra jest argumentem teraz by nie brac konsoli na która wychodza obiecanki cacanki

Już pomińmy Ostatniego Strażnika, tutaj nie wiadomo po czyjej stronie leży wina, czy Sony czy ludzi odpowiedzialnych za powstanie projektu. Wiele osób sugerowało się nową grą Team Ico, jednak wydawca od kilku lat robi dobrą minę do złej gry. Powinni od razu przedstawić sytuację, może byłaby to leka kompromitacja ale przynajmniej ludzie czekający na ten tytuł spaliby spokojnie.

Opublikowano

nom, zrobili kilka bledow z hardwarem, ale gry... <3 Dziś patrzyłem na swoją kolekcję i prawie połowa gier to exy ;F

Motorstorm - dla hardkorowców

Demon's Souls - dla hardkorowców

Wipeout - dla hardkorowców

God of War 3 - bez nauczenia sie systemu bywa ciężko

Resistance - mam słabość do tej serii, jest w niej coś takiego... oldschoolowego, no i łatwa też nie jest (apteczki [*])

Ktoś serio mówi, że PS3 jest dla casuali? ; /

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.