Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Rzućcie okiem na wyniki głosowania najbardziej oczekiwanej gry z XBLA na PAX :P

http://playxbla.com/...e-arcade-games/

Pełna dominacja produkcji, która tydzień temu nie miała nawet oficjalnej nazwy. heh.

Co się dziwić - zombie, survival, otwarty świat, wybory moralne -> przepis na sukces, zobaczymy jak będzie z samym wykonaniem.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 300 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Widzę, że tematyka zombie to nowa druga wojna światowa - wrzucają to absolutnie wszędzie aż temat nie osiągnie masy krytycznej i za jakiś czas będzie można ze świecą szukać takich tytułów. Mnie już mdli na widok kolejnej "apokalipsy zombie".

Opublikowano

Widzę, że tematyka zombie to nowa druga wojna światowa - wrzucają to absolutnie wszędzie aż temat nie osiągnie masy krytycznej i za jakiś czas będzie można ze świecą szukać takich tytułów. Mnie już mdli na widok kolejnej "apokalipsy zombie".

Ale mimo to poza Undead Nightmare nie ma dobrego sandboxa z zombie z tego co wiem.

Opublikowano

Dead Rising 2

Opublikowano

kolejna gra o zombie > kolejna gra wojenna

Opublikowano

A polskie Dead Island?

Opublikowano

Bethesda nie potrafi zrobic poprawnie dzialajacego DLC do Skyrim na PS3, Sony rusza z pomoca :P No ale to nie problem plejslejwow, przeciez graja na swoich PCtach w multiplatformy.

http://www.examiner....rking-with-sony

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja juz odpuscilem czekanie na Dawnguarda. Teraz moge sie zajac innymi grami, a jak wyjdzie DG to wroce do Skyrima. Szkoda nerwow, bo juz mijaja 2 miesiace.

Opublikowano

moim zdaniem wtopa Bethesda powinna się pokajać, ale i Sony mogło pomóc wcześniej ... w koncu lezy to też w ich interesie

Opublikowano

Bethesda nie potrafi zrobic poprawnie dzialajacego DLC do Skyrim na PS3, Sony rusza z pomoca :P No ale to nie problem plejslejwow, przeciez graja na swoich PCtach w multiplatformy.

Kozaki z Bathesdy. Zrobili grę, nie potrafią zrobić DLC :P I to akurat takie DLC, które wszyscy chcą, heh. Ironia losu.

PS. Neogaf jak zwykle bez pudła "They should use Gaikai to stream in the 360 version" :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Druga awaria PS3 w ciągu ostatnich 2 miesięcy. Pomijając już fakt, że to maszynka od SONY, to denerwuje mnie, że producent robi sprzęt który ma pracować (średnio) 3-4 lata i robić niemal nieodwracalne kaput. Microsoft swego czasu przekozaczył i zrobił X360, który średnio wytrzymywał rok. Była wielka afera, kajanie się i podniesienie gwarancji na 3 lata. Nagle się okazało, że 3 lata gwarancji to jak wieczność. Prawda jest taka, że jeżeli producentowi zależałoby na tym, żeby nasze konsolki wytrzymywały w 99% przypadków, aż do momentu wyjścia następnej generacji, to bez podniesienia kosztów produkcji mogliby ten rezultat osiągnąć.

Opublikowano

Biorąc pod uwagę niedawny nius o silniku Unreal na sprzęty z Windows 8 RT przypomniała mi się prezentacja tech dema Epic na Vitę - Epic Citadel.

Vita jest na rynku trochę czasu i pomimo tego, że Epic pokazał jak mogłyby wspaniale gry na handheldzie wyglądać jakoś wcale nie chcą się za to zabrać, dziwna sprawa.

Tak właściwie chyba nikt na silniku Unreal nic nie chce na Vitę zrobić, a w międzyczasie na urządzenia mobilne wychodzi mnóstwo gorszych i lepszych tytułów na tymże silniku. Sony mogło na starcie zainwestować w jakąś konkretną nową markę (od Epic na ten przykład) zamiast liczyć na sprawdzone serie. Tak, zdaję sobie sprawę, że nic nowego w tej kwestii nie napisałem.

I przypomnienie: tech demo Lost Planet 2 na Vitę.

Lepiej i tak PSP kupić i cieszyć się tytułami zarówno dedykowanymi na nią jak i PSONE

Opublikowano

Posiadacze x360 i tak mieli szczęście że konsola była o 800 złotych tańsza i microsoft przedłużył gwarancje do 3 lat. Ps3 ma rok gwarancji i do tego na starcie w Polsce kosztowało 2500.

Opublikowano

co z tego ze gwarancji ma rok, w PL konsument i tak chroniony jest dwa lata,

gwara MS to super sprawa ale mogli by miec centrum serwisowe w PL ;]

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Andreal: Nie robią bo grupa docelowa jest zbyt mała, a grupa docelowa jest mała bo między innymi ludzie nie kupią jak gier nie ma. Takie błędne koło. Tu Sony musi mocno inwestować żeby zbudować bazę użytkowników.

Pajgi, prawda jest taka, że jakby producenci sprzętu elektronicznego robili teraz sprzęty, które działają 10-15 lat, to by z torbami poszli :) Szybki postęp technologiczny wymaga stałego dopływu środków.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Apple na swoich urządzeniach - które nigdy konsolami być nie miały - trzepie kasę jak najęte na grach/aplikacjach i innych popierdułkach, a Sony po kilku miesiącach od premiery urządzenia udostępnia coś, co powinno być od samego początku.

Jedyny ostatnio ich trafiony produkt to Xperia Play, wygląda tak jak powinien wyglądać telefon i nie trzeba się tego wstydzić( pamięta ktoś n-gage), a do tego bardzo dobrze spełnia rolę pełnoprawnego handhelda. Telefony też zacne produkują.

Vita też nie jest zła, ale ten opóźniony support...

Opublikowano

Ciekawe czemu nie mieli problemow.z dodatkami do f3 i Obliviona

Opublikowano

ogólnie szacun dla Sony,że na tak mocny sprzęt jakim niewątpliwie jest Vita wypuszczają po ponad pół roku od premiery okrojony emulator psx, gdzie wszędzie wkoło tzn na smartfonach itp, za niedługo pewnie nawet na mikrofalówkach śmigają bez problemu idealne emu ich pierwszej konsoli.

Opublikowano

Vita najprawdopodobniej dostanie kolejnego porta z dużych konsol. Tak trzymać to na pewno dogonia 3ds pod względem sprzedazy

Sniper: Ghost Warrior 2 został sklasyfikowany przez ESRB, czyli organizację zajmującą się przyznawaniem kategorii wiekowych grom wideo. Wśród platform docelowych, oprócz PC, Xboksa 360 i PlayStation 3, na które produkcja City Interactive została oficjalnie zapowiedziana, widnieją także PlayStation Vita oraz Wii U.

Wiadomość tę, na razie, należy traktować jako nieoficjalną, ale jej potwierdzenie przez City Interactive wydaje się jedynie kwestią czasu. Warto przypomnieć, że Sniper: Ghost Warrior 2 miał ukazać się w sierpniu, a następnie w październiku, lecz ostatecznie zdecydowano się jeszcze bardziej opóźnić wydanie gry.

Aktualnie obowiązującą datą premiery Sniper: Ghost Warrior 2 jest 15 stycznia 2013. Niewykluczone zatem, że gra wówczas zadebiutuje na wszystkich wyżej wymienionych platformach. Z niepotwierdzonych informacji wynika bowiem, że Wii U ujrzy światło dzienne do końca bieżącego roku.

BTW

to prawda że Sony za niedługo będzie rozdawac Vite?

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Ciekawe czemu nie mieli problemow.z dodatkami do f3 i Obliviona

Na neogafie uważają, że prawdopodobnie problem wynika z architektury pamięci w PS3, która najwidoczniej wybitnie gryzie się z konceptem Skyrim.

Opublikowano

czyli z tych 254 stron wychodzi na to że ;

Xbox 360 dostaje lepiej wyglądające gry

GTA V wyglądać będzie lepiej na x360(czyt 720p dla x-a 640p dla ps30 hehe

xbl jest lepszy niż psn

Sony wypadło dużo gorzej w tej generacji i pewnie w kolejnej ten scenariusz się powtórzy ?

a wspominałem że na xbl dużo większa liczba użytkowników ma mica ?,nie grasz sam jak palec gadając do siebie hehehhehehe hahahhaha,teraz dawać minusy bo ja się bardzo przejmuje i płaczę jak mam ich dużo

Opublikowano

Pajgi, prawda jest taka, że jakby producenci sprzętu elektronicznego robili teraz sprzęty, które działają 10-15 lat, to by z torbami poszli :) Szybki postęp technologiczny wymaga stałego dopływu środków.

Tyle, że producenci konsol, zwłaszcza SONY zwykle dokładają do produkcji, więc jeżeli Jaś kupił w 2006 ich konsole i ten sam Jaś kupił ją w 2009, to SONY na zakupach Jasia nie zarobiło, lecz straciło podwójnie. Bardziej powinno im zależeć, żeby to kolega Jasia kupił ich sprzęt. Może gdyby klient wraz z zeputą konsolą wyrzucał wszsytkie gry i zakupem nowej kupował je jeszcze raz, to firmie taki marketing by się opłacał, a tak, to WTF?

Pocieszające jest to, że M$ po tej wtopie wyciągnął pewne wnioski. Zwiększyli wymiar czasowy gwarancji do 3 lat, przez co odcięli sobie część wpływów z zakupu nowych konsol. Żeby zniwelować koszty przedłużenia tej gwarancji postawili na poprawienie żywotności konsoli. My otrzymujemy mniej awaryjny produkt, producent nie traci na gwarancji, nowe konsole wciąż znajdują nabywców, a klient nie sfrustrowany ma większą cheć na inwerstowanie w soft (np. ja po piewrszej awarii PS 3 ograniczyłem ilość gierek w jakie gram na raz, bo przecież zaraz się zepsuje i zostane z 2-3 tytułami które ledwo liznąłem) na którym firma i tak zarabia nieporównywalnie więcej niż na konsoli. Przedłużenie gwarancji wiąże się jeszcze z jednym pozytywnym aspektem, a mianowicie zmniejszeniem piractwa. Sporo osób przerabia konsole wraz z wygaśnięciem gwarancji, bo wtedy już wszystko jedno, a przynajmniej na gierkach zaoszczędzi. Nie jestem pewien czy celowe ograniczanie żywotności konsoli, to tak do końca przemyślany zabieg, czy przypadkiem nie mamy do czynienia z czerpaniem "pomysłów" z zupełnie innyc segmentów rynku elektronicznego, gdzie faktycznie taka taktyka może przynosić producentom same zyski (nie licząc ewentualnej straty zaufania części klientów), bo tam zarabia się głównie/wyłącznie na sprzęcie i w interesie firmy jest to, żeby Kowalski kupił to samo 2-3 razy.

Opublikowano

PS Vita przynajmniej dała nadzieje, że PS4 to już nie będzie takie g.ówno jak PS3. :)

Chodzi mi oczywiście o soft i sama specyfikacja dużo lepiej przemyślana, widać że Sony sporo się nauczyło.

Opublikowano

istnieje ciekawa alternatywa dla PS4, Apple się zlituję nad Sony ;] i ich wykupi

Opublikowano

czyli z tych 254 stron wychodzi na to że ;

Xbox 360 dostaje lepiej wyglądające gry

GTA V wyglądać będzie lepiej na x360(czyt 720p dla x-a 640p dla ps30 hehe

xbl jest lepszy niż psn

Sony wypadło dużo gorzej w tej generacji i pewnie w kolejnej ten scenariusz się powtórzy ?

a wspominałem że na xbl dużo większa liczba użytkowników ma mica ?,nie grasz sam jak palec gadając do siebie hehehhehehe hahahhaha,teraz dawać minusy bo ja się bardzo przejmuje i płaczę jak mam ich dużo

polać mu

$oniacz na ps3 miał kasę i wyrobioną markę (+80% rynku konsol), MS x360 zrobił na szybko w kilka miesięcy co i tak wystarczyło na zmiażdżenie ps3 i dostarczenie najlepszej konsoli tej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.