Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

hahahaha ahh te xboty :) powiedzcie jeszcze czy w waszym urojonym świecie latają też smoki

Edytowane przez mersi

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

no widzisz xboty nazywasz ludzi którzy dokonali dobrego wyboru i nie kupili takiego crapa jak ps3 do gier multiplatformowych, fakt ps3 ma kilka fajnych exów wydanych i nadchodzących ale co z tego jak po 10h gry sprzedasz tego exa albo będzie się kurzył. Multi jest daremne takich produkcjach MAG ? u3 multi ? teraz GOW 4 równiez multi. ZERO komunikacji ludzie nie mają HS grasz jak palec w te gry jeszcze gorzej wyglądające, ale co ja tam wiem jestem tylko kolesiem który płaci 100zł na rok za live i grając po sieci mogę się odezwać pogadać , a nie mówić do ręki (przypadek ps3) . Czasem odnosze wrażenie że ludzie którzy kupili ps3 to albo osoby po 35+ które grają 1-2h dziennie ze względu na rodzinę i nie interesuje ich gra po sieci albo to zwykli nieudacznicy którzy stali się ofiarą marketingu sony wierząc że nowa stacja gier będzie najlepszą ale tak się nie stało, i teraz płaczą i za wszelką cenę starają się bronić swoich racji o nie udanym produkcie ponieważ nie stac ich na zmiane platformy ?, albo poprostu boją się przyznać do błędu jaki popełnili ufffffffffffffffffffffff ale sie spociłem pisząc to dawać minusy,boicie się prawdy prawdziwej hahahahahha

ps a czy przyznacie się do tego że multiplatformy w 99% wyglądają lepiej na xboxie ?, czy też jesteście zaślepieni napisem S-o_N-Y

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

No i to jest dobry post Leszek, ucz się od mistrzów to może ktoś da Ci wreszcie plusa. :)

prawdy prawdziwej

XD

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Ktoś jest w stanie przeczytać w całości ten bezsensowny ciąg znaków od Bora?

Odpwiem tylko na jedną kwestię z poprzedniej strony, odnośnie headsetów na PS3.

Kolejny mit szczerzony przez xbociarnię... Na mojej liście znajomych, z osób z którymi gram/grałem w multi hs nie ma (lub nie miała) tylko 1 osoba.

Powiedz mi jeszcze... co daje ci fakt, że masa zagranicznej dzieciarni krzyczy ci do ucha przez mikrofon? Dla mnie hs potrzebny jest jak gram ze znajomymi.. a tutaj nie ma problemu.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Kolejny mit szczerzony przez xbociarnię... Na mojej liście znajomych, z osób z którymi gram/grałem w multi hs nie ma (lub nie miała) tylko 1 osoba.

Powiedz mi jeszcze... co daje ci fakt, że masa zagranicznej dzieciarni krzyczy ci do ucha przez mikrofon? Dla mnie hs potrzebny jest jak gram ze znajomymi.. a tutaj nie ma problemu.

no właśnie na xboxie nikt z zagranicznej dzieciarni nie krzyczy bo mozna sobie zalozyc grupe i rozmawiac tylko w gronie znajomych

Opublikowano

Haha. Prawda prawdziwa! Tru story.

Nie wiem czy tak łatwo ocenić, która konsola jest lepsza, bo każda ma swoje mocne i słabe strony. X bez wątpienia ma lepszy multi, ale trzeba płacić (argument dla tych, którzy kupili konsole za pieniądze zaoszczędzone przez rok jedzenia tylko pasztetu), PS3 ma za darmo. X ma lepsze multiplatformy, PS3 exy.

W sumie to nie wiem. Z jednej strony fakt, że 90% czasu gra się w tytuły multiplatformowe, ale czy one na PS3 tak mocno odstają? No ograć się da. A w exy od Sony nie pograsz nigdzie indziej. Dlatego gdybym miał wybierać tylko jedną konsolę to po prostu wziąłbym tą, która daje mi dostęp do większej ilości tytułów - wybrałbym PS3.

Nie biorę pod uwagę dystrybucji cyfrowej, bo z niej nie korzystam. Wystarczy że wydaję hajs w AppStore.

Opublikowano
Na mojej liście znajomych, z osób z którymi gram/grałem w multi hs nie ma (lub nie miała) tylko 1 osoba.

Ale ta Twoja lista znajomych to żadne potwierdzenie, ile tam masz tych kolegów, 100? A na psn gra powiedzmy parę milionów osób dziennie - więc jakie to niby odniesienie do sprawy? Na xboxie headset jest dołączany do zestawu, w przypadku ps3 trzeba sobie kupić, w dodatku taki oficjalny kosztuje chyba grubo ponad 100 zł.

Opublikowano

jak od premiery wyłapujesz po 2 osoby na miesiąc to logiczne że przerzedziłeś grono znajomych ograniczając ich do tych co maja HS xDDDDDD prawda prawdziwa xDDDD

Edytowane przez BoroBoro

Opublikowano

Czy to ważne ile mam os na liście?

coś między 90 a 100

Ważne, że mnie ten problem nie dotyczy i jestem przekonany, że tak jest z większością użytkowników PS3. Pasuje tutaj każdy hs BT i nie trzeba kupować oficjalnego za 100zł. Ja mam od ponad 4 lat hs Jabry za niecałe 30zł i spisuje się bardzo dobrze.

@ MaZZeo

No widzisz... czasami też lubię.. ale tylko czasami. Normalnie po co mi to potrzebne?

@ Kre3k

Takie ma odniesienie, że każdy komu hs jest potrzebny może go kupić za grosze (jaki mu się podoba) i bzdura jest, że jest z tym jakiś problem na PS3. Chyba nie powiesz mi, że zakładasz hs do gry z randomami z USA czy Iraku i prowadzisz z nimi konwersacje?

Opublikowano

BoroBoro rozładowuje swoje frustracje z czasów Killzone2 gdzie uciekał praktycznie z każdego meczu w połowie rozgrywki potem tłumacząc, że ma coś z netem :P

Z3RO nie zapomina nigdy ;)

Opublikowano

Haha,prawda wyszła na jaw

Opublikowano

to nie tak xDDDD miałem dość gry z nieogarnietymi kolesiami i dostawania wycisku co mecz xDDDDD,wolałem wyjść i sie nie irytować praktycznie zwisało mi wszystko tam xDDDDDD , ładnie zmieniacie temat widać że kończą wam się argumenty na obronę i wywlekacie brudy :P

Opublikowano

Ten temat to już powoli zakrzywia rzeczywistość, w zasadzie to już jest alternatywna rzeczywistość. Zwłaszcza jeśli chodzi o podawanie rzekomych "faktów" nt. PS3. Kilka przykładów:

Console Wars (CW): Darmowe PSN = słabe pingi na serwerach

Rzeczywistość (RZ): Odpalasz grę na PSN, wchodzisz w online i grasz bez lagów - bez względu czy to p2p, dedykowane serwery czy niededykowane.

CW: Na PS3 ex'y mają brzydką grafikę.

RZ: Od 2008 rokrocznie na gali Spike VGA "growe oskary" za najlepszą grafikę roku wygrywają tytuły z wyłącznością na konsolę PS3.

CW: Ex'y na PS3 to "samograje".

RZ: Próbujesz zdobyć ostatni poziom w KZ 2 na hardzie i jeśli jesteś wysoko w rankingu KZ, zajmuje Ci to... 2 tygodnie. A potem zdobywasz platynę w Wipeout HD i jesteś jednym z garstki w Polsce którym się to udało. A potem odpalasz Journey i nie zwracasz uwagi na poziom trudności, tyko oddajesz się poetycko-emocjonalnej podróży po wspaniałej krainie.

CW: Dual Shock 3 jest gorszy niż pady konkurencji.

RZ: Chwytasz do ręki i wiesz, że jest to konstrukcja którą trzymałeś w najlepszym przypadku jako młody szczyl, potem nastolatek, a dziś dorosły gracz. I zawsze świetnie leżała w dłoni. Zaś potem idziesz do sklepu komputerowego i widzisz że większość padów ma tą konstrukcję. Zastanawiasz się czy to przypadek, ale chyba nie. Ah, i z tego wszystkiego zapomniałeś kupić baterii! Nie, moment. Ty ich nie potrzebujesz. Jak dobrze!

CW: Na PS3 nie wychodzą tytuły exclusive (zaś na X360 jest ich PEŁNO!)

RZ: W roku 2011 pudełkowych ex'ów na PS3 było 15 (odliczając remake'i HD, z remake'ami byłoby ponad 20), w tym takie rozpoznawalne i wysoko ocenione gry jak LittleBigPlanet 2, Infamous 2, Killzone 3, czy Uncharted 3 (a także np. Yakuza 3, Motorstorm: Apocalypse, Resistance 3, itd.). Na X360 pudełkowych ex'ów było... 4 (m. in. Forza 4, Gears of War 3). W 2012 ex'ów wydanych i planowanych jest co najmniej 10 (wliczam Journey Collectior's Edition). na X360... 4. Jak widać Microsoft bardzo lubi liczbę "4" :) Choć na przyszły rok 2013 może mu być trudno dobić 4, gdyż poza Gears of War: Judgement nie ma zbyt wiele wartego uwagi. Na PS3 zaś mamy m. in. God of War 4, Sly 4, Ni no Kuni, Rain, Beyond: Two Souls, Dragon's Crown, a niektórzy wierzą w Last Guardian czy Final Fantasy XIII: Versus .

CW: PSN to bieda i nędza.

RZ: Odpalasz PSN i jeśli opłaciłeś abonament, masz m. in. stały dostęp do minimum dużych i znanych gier, w tym gry miesiąca która MUSI być powyżej 80 na Metacritic. Gier minimum 10, ale zwykle jest ich więcej. Do tego darmowe theme'y (w tym animowane) XMB, avatary, multimedia (np. aplikacje), bety, godzinne triale gier i ogólnie wszystko co potrzeba graczowi. Bez abonamentu nadal możesz grać bezpłatnie online, korzystać z DARMOWYCH usług jak przeglądarka, darmowe MMORPG (Dust 514, DC Universe Online) i MMO (PS Home), korzystać z cross game chat, a nawet wspomagać naukę w walce z nieuleczalnymi chorobami poprzez LifeWithPlaystation, Do tego PSN wspiera inne sprzęty jak PSP czy PS Vita poprzez Ad Hoc Party, Cross Play, Remote Play, Neo Geo Station, itd. Jeśli tak wygląda "bieda"... To chyba wszyscy chcesz być "biedakiem" :) I tego w większości nie ma u konkurencji (zwłaszcza tego co daje abonament).

CW: Multiplatformy są w 95 % gorsze na PS3.

RZ: Odpalasz Mass Effecta 2 i masz go na silniku Mass Effecta 3, potem grasz w Obliviona i jest lepiej zrobiony, w Soul Calibur 5 w ogóle grają ludzie, a Saints Row 3 czy Borderlands wygląda lepiej. Potem odpalasz Battlefield 3 i wygląda identycznie jak u kolegi na X360. Oczywiście bywa że np. Bayonetta na X360 u kolegi śmigała lepiej, ale to tylko pokazuje że gorsze multiplatformy działają w obie strony.

Ps. Pewnie minusujące alterkonta fanatyków X360 pójdą w ruch, ale nie dajcie się zwieść pozorom. Wszystko co napisałem powyżej można zweryfikować, google nie boli!

Opublikowano

jaki rage z powodu jakiejś żałosnej japońskiej zabawki xD

ogólnie PokazSlajdów3 nie opłaca się kupować na stałe, lepiej pożyczyć i przejść te wszystkie exy, jakiś tydzień spokojnie starczy i większość z nich można sobie darować, bo to tylko zapychacze żeby wierni fani mieli jakieś argumenty grania w tak huiowe multiplatformy

Opublikowano

Ej, a mozna juz na ps3 ustawiac sygnaly, ktore wyswietlaja sie znajomym, gdy zaczna grac w wybrana przez na gre, sprawdzac, ktorzy przyjaciele grali w ostatnim czasie w gry w ktore my gramy, oceniac innych graczy, przegladac liste spotkanych na necie graczy, sprawdzac jakich znajomych maja znajomi na liscie, sklep, ktory jest integralna czescia interfejsu?

Czy nadal sony ru.cha swoich klientow i zabezpiecza ich dane w golym .txt?

Opublikowano

RZ: Chwytasz do ręki i wiesz, że jest to konstrukcja którą trzymałeś w najlepszym przypadku jako młody szczyl, potem nastolatek, a dziś dorosły gracz. I zawsze świetnie leżała w dłoni. Zaś potem idziesz do sklepu komputerowego i widzisz że większość padów ma tą konstrukcję. Zastanawiasz się czy to przypadek, ale chyba nie. Ah, i z tego wszystkiego zapomniałeś kupić baterii! Nie, moment. Ty ich nie potrzebujesz. Jak dobrze!

Kilka dni temu ten twoj 'genialny' ds3 pekly mi przy lewym grzybku podczas grania w bf3 :D nigdy nie rzucalem nim,chociaz grajac w bf3 ma sie ochote.

CW: PSN to bieda i nędza.

RZ: Odpalasz PSN i jeśli opłaciłeś abonament, masz m. in. stały dostęp do minimum dużych i znanych gier, w tym gry miesiąca która MUSI być powyżej 80 na Metacritic. Gier minimum 10, ale zwykle jest ich więcej. Do tego darmowe theme'y (w tym animowane) XMB, avatary, multimedia (np. aplikacje), bety, godzinne triale gier i ogólnie wszystko co potrzeba graczowi. Bez abonamentu nadal możesz grać bezpłatnie online, korzystać z DARMOWYCH usług jak przeglądarka, darmowe MMORPG (Dust 514, DC Universe Online) i MMO (PS Home), korzystać z cross game chat, a nawet wspomagać naukę w walce z nieuleczalnymi chorobami poprzez LifeWithPlaystation, Do tego PSN wspiera inne sprzęty jak PSP czy PS Vita poprzez Ad Hoc Party, Cross Play, Remote Play, Neo Geo Station, itd. Jeśli tak wygląda "bieda"... To chyba wszyscy chcesz być "biedakiem" :) I tego w większości nie ma u konkurencji (zwłaszcza tego co daje abonament).

Gadanie jaki to ps+ nie jest za(pipi)isty tez jest zalosne. Daja te kilka gierek w miesiacu,ale co z tego jak 90% to starocie ktore wiekszosc ma/miala..W Paz pewnie dadza AC2 albo Ac:b,bo ac3 juz niedlugo.Sony wykorzystuje ps+ jako platforme do reklamowania gier a ty im jeszcze za to placisz ;).. Darmowa przegladarka wiesza sie 9 na 10 razy.Cross game chat na ps3 niema,chyba ze mowisz o tym czyms co dziala tylko jak jestes w xbm.Serio Ps Home jako argument za ps3?..cross play na vita,super tylko zeby grac w gry cross play musisz wydac 400zl(z wyjatkiem male ilosci gier.)

Edytowane przez zaq123456

Opublikowano

RZ: Odpalasz Mass Effecta 2 i masz go na silniku Mass Effecta 3, potem grasz w Obliviona i jest lepiej zrobiony, w Soul Calibur 5 w ogóle grają ludzie,

Z tego co wiem, to Ty na oczy nie widziales sc5 nawet na ps3, a co dopiero na xboxie.

Spiesze wiec z wyjasnieniem jako aktywny gracz - o kazdej porze dnia i nocy w ogole nie czekasz na znalezienie przeciwnika.

Opublikowano
  • Autor

2ebeow4.jpg

to jest (pipi)a granda... niedługo w tekturze będą gry sprzedawać. Nie dość że oszczędzają na instrukcjach, które teraz zajmują komiczne 4 strony, to jeszcze teraz ecoboxy zrobili.

Opublikowano

Niech sobie Mendrek potrolluje, kazdy kto ma mozg wie, ze w dzisiejszych czasach firma, ktora holduje archaicznym rozwiazaniom jest skazana na porazke.

Pokazali, ze NIC sie nie nauczyli wypuszczajac Crap Vite, ktora mozliwosciami ownuje przecietny telefon.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Ten temat to już powoli zakrzywia rzeczywistość, w zasadzie to już jest alternatywna rzeczywistość. Zwłaszcza jeśli chodzi o podawanie rzekomych "faktów" nt. PS3. Kilka przykładów:

Miałem sobie odpuścić, ale co tam. Akurat z tym punktem się nie zgodzę, Niepodważalnym faktem jest to, że pady od S były świetne, wydawało mi się też, że DS3 jest najwygodniejszym dostępnym padem w ogóle. Jednak kontakt z padem od X360 to zmienił, dla mnie po prostu leży lepiej w ręku, nie męczą mi się kciuki, triggery są bardziej ergonomicznie umieszczone. Baterie nie są dla mnie żadnym argumentem, od dawna korzystam z aku Eneloop zarówno w padzie od X360 jak i Logitechu do PS2.

RZ: Odpalasz Mass Effecta 2 i masz go na silniku Mass Effecta 3, potem grasz w Obliviona i jest lepiej zrobiony, w Soul Calibur 5 w ogóle grają ludzie, a Saints Row 3 czy Borderlands wygląda lepiej. Potem odpalasz Battlefield 3 i wygląda identycznie jak u kolegi na X360. Oczywiście bywa że np. Bayonetta na X360 u kolegi śmigała lepiej, ale to tylko pokazuje że gorsze multiplatformy działają w obie strony.

A Mass Effect 3 działający na silniku Mass Effect 3 gubi klatki...

A książki na półkach w Skyrim powodują krztuszenie się gry (nie mówiąc o problemach z dodatkiem).

Ten punkt mogłeś najzwyczajniej w świecie pominąć...

Ps. Pewnie minusujące alterkonta fanatyków X360 pójdą w ruch, ale nie dajcie się zwieść pozorom. Wszystko co napisałem powyżej można zweryfikować, google nie boli!

Nie daję minusów za słabe argumenty.

Opublikowano

Jena rzecz mnie masakrycznie rozpier.dala. Czy wy autentycznie jesteście przekonani, że Mikrosyf jest za(pipi)i.stą firmą? K... to jedna z najbardziej beznadziejnych firm na rynku. Fagasy nic nie potrafią tylko kopiować rozwiązania innych firm. Wystarczy pogadać z ludźmi kumatymi w temacie podkreślam kumatymi to każdy jeden powie, że microsoft to syfiarska firma.

Edytowane przez Dixi

Opublikowano

2ebeow4.jpg

to jest (pipi)a granda... niedługo w tekturze będą gry sprzedawać. Nie dość że oszczędzają na instrukcjach, które teraz zajmują komiczne 4 strony, to jeszcze teraz ecoboxy zrobili.

Też mam z tego polewę. Gdzie jest plastik za który zapłaciłem :P? Czekam jak którąś grę wydadzą w eco boxach na wzór płyt CD XD

Wywołuję do tablicy Hipolosa - eksperta w dziedzinie wytłaczania pudełek do gier :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mendrek multiplatform które działają/wyglądają lepiej na x360 jest serio od groma...gier które działają lepiej na ps3 jest garstka. Druga strona medalu,że z tych gier które działają/ruszają się gorzej na ps3 to w większości przypadków różnice są małe i mimo wszystko można praktycznie czerpać 100% fanu z tytułu.

Mimo wszystko to nie zmienia faktu,że praktycznie każda multiplatforma na ps3 ma zablurowany obraz, gorszy framerate, rozdzielczość lub AA

Opublikowano

Jena rzecz mnie masakrycznie rozpier.dala. Czy wy autentycznie jesteście przekonani, że Mikrosyf jest za(pipi)i.stą firmą? K... to jedna z najbardziej beznadziejnych firm na rynku. Fagasy nic nie potrafią tylko kopiować rozwiązania innych firm. Wystarczy pogadać z ludźmi kumatymi w temacie podkreślam kumatymi to każdy jeden powie, że microsoft to syfiarska firma.

Chyba nikt wprost nie napisał jaki to M$ jest super (nie oszukujmy się - firma pijawka), jedna osoba natomiast cały czas pisze jakie świetne jest Sony i ich produkty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.