Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

Na razie same wykwintne dania, Weskerze. Mają poza tym zasadę, że gra miesiąca powinna nie schodzić poniżej 80 na MC. Więc o jakość kucharza się nie martwiwę.

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Pomijając, że sam Minecraft: Xbox 360 Edition zarobi w tym roku zapewne więcej dla Microsoftu niż całe PSN z P+ razem wzięte :P

Faktycznie tragedia.

no to jest tragedia ze tyle ludzi kupuje taki szajs, i potem beda wydawac wiecej takich gowien

Kolejny, który uważa, że jego zdanie to prawda objawiona :P Nikt nikomu nie mówi w co ma grać. Za 20$ dostajesz grę, przy której ludzie siedzą setki godzin. To raczej nie jest zły układ.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mendrek sie brandzlował nad deus ex i bodajże infamous

Opublikowano

No widzisz. Ja największe hity z P+ (Deus Ex, RDR) ograłem już dawno temu, więc kupując P+ zmarnowałbym pieniądze. Fakt, usługa jest dobra dla nie-graczy. Ale nazywać się graczem i czekać aż Sony wrzuci grę, żeby ją ograć? Albo nie wrzuci i wtedy nie ograsz? Serio jest jakiś Gracz, który nie ograł Deusa albo RDR? Dlatego forumowiczom (którzy są raczej świadomymi graczami) strasznie się dziwię. Dla casuali genialna sprawa. Ale nie o casualach mowa

Opublikowano

To jest dobra oferta dla ludzi którzy kupowali bardzo mało gier, a tych co kupili nie odsprzedawali. Jak ktoś kupował dużo gier, a tym bardziej jak po przejściu je wymieniał, sprzedawał, to już dawno przeszedł gry, które mają rok czy dwa lata, a mu się podobały. Jak ktoś ceni czas, to nie będzie grał w gry, które go wcześniej nie interesowały.

Grę po zakupie można sprzedać i odzyskać pieniądze, czasu sobie nikt nie dokupi :P

Opublikowano

Pomijając, że sam Minecraft: Xbox 360 Edition zarobi w tym roku zapewne więcej dla Microsoftu niż całe PSN z P+ razem wzięte :P

Faktycznie tragedia.

no to jest tragedia ze tyle ludzi kupuje taki szajs, i potem beda wydawac wiecej takich gowien

Kolejny, który uważa, że jego zdanie to prawda objawiona :P Nikt nikomu nie mówi w co ma grać. Za 20$ dostajesz grę, przy której ludzie siedzą setki godzin. To raczej nie jest zły układ.

nie uważam aby moje słowa były prawdą objawioną, ale ta gra w wydaniu konsolowym jest gniotem.

Ludzie kupując to w milionach sztuk pokazują, ze można graczom konsolowym wciskać biedne porty z PC bez modów a i tak się sprzedadzą...

Opublikowano

Faktycznie tragedia.

nie uważam aby moje słowa były prawdą objawioną, ale ta gra w wydaniu konsolowym jest gniotem.

Ludzie kupując to w milionach sztuk pokazują, ze można graczom konsolowym wciskać biedne porty z PC bez modów a i tak się sprzedadzą...

Tylko powiedz ilu ludziom ta wersja z modami chodzi dobrze na PC :) Bo, że niby pójdzie na każdym to jest piramidalna bzdura. No i widać, że nie jesteś w temacie, bo wersja na X360 jest cały czas uaktualniana za darmo i za parę tygodni wyjdzie wersja z Creative Mode i tym systemem RPG.

Opublikowano

Tylko powiedz ilu ludziom ta wersja z modami chodzi dobrze na PC :) Bo, że niby pójdzie na każdym to jest piramidalna bzdura. No i widać, że nie jesteś w temacie, bo wersja na X360 jest cały czas uaktualniana za darmo i za parę tygodni wyjdzie wersja z Creative Mode i tym systemem RPG.

Don, próbowanie udowodnienia, że wersja MC z XBLA w jakikolwiek sposób przewyższa tą z PC (albo chociaż jej dorównuje) jest totalną głupotą i totalnym fanboizmem, więc lepiej przestań się ośmieszać.

Opublikowano

Ty się ośmieszasz przypisując mi coś czego nie sugeruję nawet. To, że Minecraft na X360 jest lepiej zoptymalizowane to FAKT, tak samo jak to, że gra jest cały czas aktualizowana. Gdzie tu fanboizm widzisz?

I gdzie napisałem, że wersja na X360 jest lepsza? No gdzie (pipi)a ty to widzisz? Widzę, że niektórzy jak tylko widzą w poście X360, to im się kisiel z mózgu robi.

Opublikowano

Niektórzy chyba myślą, że jak coś już wydadzą na kąsole to od razu staje się najlepszą wersją XD

Minecraft imo by nie był tak popularny gdyby nie ogromna ilość świetnych modów jakie zrobiły z tej prostej i surowo ociosanej gierki całkiem atrakcyjną pozycję.

Opublikowano

To jest dobra oferta dla ludzi którzy kupowali bardzo mało gier, a tych co kupili nie odsprzedawali. Jak ktoś kupował dużo gier, a tym bardziej jak po przejściu je wymieniał, sprzedawał, to już dawno przeszedł gry, które mają rok czy dwa lata, a mu się podobały. Jak ktoś ceni czas, to nie będzie grał w gry, które go wcześniej nie interesowały.

Grę po zakupie można sprzedać i odzyskać pieniądze, czasu sobie nikt nie dokupi :P

no nie do końca. są jeszcze przypadki, kiedy kogoś niespecjalnie interesuje dany tytuł, ale skoro jest w plusie to ściągnie i zagra. no i okazuje się że gierka jednak jest extra. miałem tak z just cause 2 i borderlands. gier z psn też nie brałem pod uwagę, a tak zagrałem w renegade ops, outland , lare i strangers wrath które są świetne. no i zniżki na dodatki to dla mnie dobry argument, żeby kliknąć buy now. w ogóle to wciskam sobie taki kit , że plus to nagroda za to że nie używam już piratów ( a piraciłem na potęgę na psx, ps2 i dreamcast )
Opublikowano

jak miło, że macie wgląd do statystyk i upodobań milionów graczy

a sorry, NIE MACIE

"mi się tak podoba, więc na pewno każdy inny tak też lubi"

no zobacz, a mi się tak nie podoba, i co teraz?

Liczby mówią inaczej, miliony graczy lubią czystego Minecrafta i nie bawi ich je,banie się z modami. Nie rozumiem tego butthurta z powodu sukcesu tej gry. Sonyboty jeszcze da się zrozumieć, bo kolejny udany ex (tak, konsolowy ex) trafił na konsolkę M$. Ale Ci inni gracze? Nie podoba się? To nie znaczy, że gra jest chu,jowa. Po prostu nie graj, to takie proste.

Opublikowano

no nie do końca. są jeszcze przypadki, kiedy kogoś niespecjalnie interesuje dany tytuł, ale skoro jest w plusie to ściągnie i zagra. no i okazuje się że gierka jednak jest extra. miałem tak z just cause 2 i borderlands. gier z psn też nie brałem pod uwagę, a tak zagrałem w renegade ops, outland , lare i strangers wrath które są świetne. no i zniżki na dodatki to dla mnie dobry argument, żeby kliknąć buy now. w ogóle to wciskam sobie taki kit , że plus to nagroda za to że nie używam już piratów ( a piraciłem na potęgę na psx, ps2 i dreamcast )

No ale Albert już pisał o casualach, którzy się za bardzo nie orientują w rynku więc wszystko się zgadza ;)

Opublikowano

True, true. Zawsze mnie bawi jak ktoś mówi, że jakiś bardzo wysoko oceniany tytuł go nie bawi (przed zagraniem obv), a jednocześnie gra w inne gry z tego gatunku ^_^

Edytowane przez Albert Wesker

Opublikowano

no spoko mistrzu , na "rynku" i cyferkach na pewno się świetnie znasz , ale o grach myślę , że mam większe pojęcie od ciebie.

Opublikowano

A jesteś o tym przekonany, ponieważ? :lol:

Opublikowano

no spoko mistrzu , na "rynku" i cyferkach na pewno się świetnie znasz , ale o grach myślę , że mam większe pojęcie od ciebie.

Nom, ograniczając się do jednej konsoli na pewno masz bardzo szerokie horyzonty i pogląd na obecny rynek gier :P

Szczególnie po stwierdzeniach w stylu "gier z psn też nie brałem pod uwagę". Ekspert jak nic :)

Ja natomiast na pewno c*uja wiem ogrywając średnio przez ostatnie 4 lata 35 gier rocznie :P

Opublikowano

Lekko nie na temat, dzięki serdeczne za cynk o PS3 media server, fajnie to działa z klockiem, napisy bez problemu czyta z .txt

Opublikowano

No problem ^_^

Opublikowano
  • Autor

http://www.niezgrani...mmer-of-arcade/

To nie jest najlepszy czas dla X360. Exowo bieda, zapowiedzi exów też dosyć mało, awarie XBL! , IE bez flasha, problemy z brakiem patchy, Trialsy na PC, konkurencja zamiata promocjami, a teraz ludzie wypięli się na jego cyfrową dystrybucję i ofertę gier mającą osłodzić nieco sytuację. Halo 4 i Forza H mają szansę w listopadzie strzelić honorowego gola, ale gdyby nie multiplatformy byłoby tragicznie.

Ps. Współczuję posiadaczom tylko X'a, przecież oni też są graczami, jak ja...

A ja się akurat nie dziwię takim wynikom, bo niestety MS w tym roku zmarnował Summer of Arcade wrzucając jakieś gówienka pokroju Wrecketeer, co najwyżej dobrego Deadlight, strzelankę multi Hybrid i rimejk gry sprzed parunastu lat (z sentymentu nie nazwę Tony Hawka crapem ale nie dałem rady w to grać dłużej niż 5 minut). A takie perełki jak Dust An Elysian Tail, Mark of The Ninja albo Spelunky nie dostają wystarczającej reklamy w interfejsie X360, muszą ustępować miejsca kolejnym carpackom do Forzy i dodatkom do modern gayfuckstupid. Szczerze to gdyby nie przeglądanie neogafa to bym o wielu tych "popierdółkach" nie wiedział.

Inna sprawa że ta wiosenna akcja zakończyła się sukcesem (Trialsy, Fez i przede wszystkim Minecraft).

Reszty nie skomentuje bo to jakiś pijacki bełkot.

Opublikowano

Jak coś ma się sprzedać, to się sprzeda. LIMBO nie miało większej reklamy niż FEZ czy Deadlight, a sprzedało się na X360 ponad 900 tys. Tego nie da się zamknąć w żadnej ramce.

Opublikowano
  • Autor

No widocznie nie, skoro taki Dust, slasher-RPG starczący na parenaście godzin, sprzedaje się tak słabo.

Fakt jest taki że tegoroczne Summer of Arcade było słabe i produkcje wychodzące pojedynczo, bez rozgłosu są zdecydowanie lepsze.

Opublikowano

Z tym Dustem to w ogóle śmieszna sprawa. Noggy zrobił całą grę kompletnie sam systemem chałupniczym i te (na dzień dzisiejszy) 47 tys. sprzedanych kopii gry i tak wywróci jego życie do góry nogami bo to jest ok. 470 tys. $ dla niego samego.

Opublikowano

Nom, ograniczając się do jednej konsoli na pewno masz bardzo szerokie horyzonty i pogląd na obecny rynek gier :P

Szczególnie po stwierdzeniach w stylu "gier z psn też nie brałem pod uwagę". Ekspert jak nic :)

Ja natomiast na pewno c*uja wiem ogrywając średnio przez ostatnie 4 lata 35 gier rocznie :P

sęk w tym, że twoja lekkość w ocenianiu co jest hitem a co crapem i które gry mogły by w ogóle nie wychodzić sprawia, że to 35 gier rocznie nie robi na mnie żadnego wrażenia. no i skoro tyle grasz, to pewnie i we wszystkie gatunki tak ? bo ja w zasadzie nie gram tylko w mmo. ja mocno przespałem tą generację i teraz nadrabiam. odpoczywałem od gier i realizowałem inne zajawki. poza tym złota era gejmingu nie przypada na ostatnie kilka lat ,wbrew temu co mówią cyferki.
Opublikowano

sęk w tym, że twoja lekkość w ocenianiu co jest hitem a co crapem i które gry mogły by w ogóle nie wychodzić sprawia, że to 35 gier rocznie nie robi na mnie żadnego wrażenia. no i skoro tyle grasz, to pewnie i we wszystkie gatunki tak ? bo ja w zasadzie nie gram tylko w mmo. ja mocno przespałem tą generację i teraz nadrabiam. odpoczywałem od gier i realizowałem inne zajawki. poza tym złota era gejmingu nie przypada na ostatnie kilka lat ,wbrew temu co mówią cyferki.

Ziomek, coś ci się chyba po(pipi)ało :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.