Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

@Ficuś, ty na prawdę sądzisz, że nawet na "x720" poczekamy jeszcze dwa lata??!

Raczej nie skoro już nawet Bink na swojej stronie informuje o updateach oprogramowania dla Durango :P

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 299,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

ps3 to naprawdę dobra konsola i niejednokrotnie już myślałem aby pozbyć się xboxa i tych kijowych zielonych pudełeczek i cukierkowatego zielonego koloru,wygląd konsoli oraz pudełek itp jest dużo lepszy na konsoli sony,a kolekcja gier na ps3 bardzo fajnie prezentuje się na półce,no i zawsze dostaniemy grę na jednej płycie. Zrezygnowałem ze sprzedaży xboxa ze względu na słabe porty na ps3 i troszkę gorszy psn w stosunku do xbl. Może w kolejnej generacji kupię tylko konsolę sony jesli ich gry nie będą odstępować od konkurencji.

Opublikowano

Raczej nie skoro już nawet Bink na swojej stronie informuje o updateach oprogramowania dla Durango :P

No właśnie wiem, dlatego dziwię się skąd Ficuś ma takie przypuszczenia? Przecież nie ma szans, żeby M$ przez tak długi okres czasu pozwolił Nintendo zawojować rynek z jedynym dostępnym nextgenem.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Dla mnie najważniejsze jest to, że ta dzisiejsza informacja potwierdza, że NextBox to Durango, a co za tym idzie to fakt, że devi mieli już baaardzo dawno informacje od Microsoftu o założeniach platformy - spotkania dla devów były organizowane już rok temu (pamiętne wysypanie się pracownika Crytek na twitterze) i w związku z tym nie ma bata żeby NextBox nie wyszedł w przyszłym roku.

Opublikowano

Tak czy owak, bardzo krzywdzące i mylne jest tutaj twierdzenie, że jak ktoś świadomie wybiera jedną platformę, to już nie jest graczem. To kim niby jest?

Błędne jest samo założenie. Po co wybierać, skoro można po prostu mieć je wszystkie? Zwłaszcza, że ceny konsol są śmieszne. Serio chcesz zakończyć generację bez ogrania Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3, Alan Wake, Mass Effect, Zelda: Skyward Sword, Gears of War, Wiedźmina 2? I jeszcze chcesz nam wszystkim wmówić, że to Twój świadomy wybór? Jaki jest stan świadomości gracza, który celowo olewa kilkanaście najlepszych gier generacji?

Opublikowano
  • Autor

To dziwne, skoro mam pod strzechą najlepszą konsolę current gen dla core gamera, oraz stały dostęp do bardzo dobrych konsol konkurencyjnych.

Ten stały dostęp to w jakiej postaci? Standów w MM?

Opublikowano

No właśnie wiem, dlatego dziwię się skąd Ficuś ma takie przypuszczenia? Przecież nie ma szans, żeby M$ przez tak długi okres czasu pozwolił Nintendo zawojować rynek z jedynym dostępnym nextgenem.

chodziło mi o rok 2014...nie wiem czemu ale dalej mam przeczucie,że w Europie będzie to 1 kwartał 2014, USA wg mnie najwcześniej listopad/grudzień 2013.

Opublikowano

Ten stały dostęp to w jakiej postaci? Standów w MM?

Look who's talking >.>

Opublikowano

Listopad / grudzień jest jak najbardziej realny, ale wątpie żeby Sony albo MS odpuśli Europę w okresie świąt :)

Opublikowano
  • Autor

Tak odnośnie tego jaki to MS jest zły że bierze piniendze za patche i w ogóle biedni developerzy na xklocku

While this story is not really the worst this gen, it needs to be mentioned because very few sites report it, even on NeoGaf.

Frozenbyte has launched Trine 2 - a very good game last year. The only problem is that when played on an Asian/Japanese PS3, a game-breaking bug will occur. You will not be able to allocate skill points when you level up since a glitch occurs where the X button used to assign a skill point is also the button that closes the window. More on it is seen at their forums:

http://frozenbyte.com/board/viewtopic.php?f=17&t=4009

Frozenbyte has refused to patch the game because of the costs involved. Such a crappy reason on screwing people who paid good money to paid a very good game that is broken.

At least with Skyrim, Bethesda is still trying (doesn't mean what they did wasn't shitty though).

Opublikowano

Zaraz "ktoś" Ci wytłumaczy, że na PS3 to dla dobra graczy, a tak w ogóle to brak tego patcha na PS3 to wina Miscrosoftu :P

Później przeczytasz, że na PS3 nie pobiera się opłat za patche, po czym na dowód dostaniesz link z tekstem po angielsku, z którego nic takiego nie wynika ;)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Tak czy owak, bardzo krzywdzące i mylne jest tutaj twierdzenie, że jak ktoś świadomie wybiera jedną platformę, to już nie jest graczem. To kim niby jest?

Błędne jest samo założenie. Po co wybierać, skoro można po prostu mieć je wszystkie? Zwłaszcza, że ceny konsol są śmieszne. Serio chcesz zakończyć generację bez ogrania Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3, Alan Wake, Mass Effect, Zelda: Skyward Sword, Gears of War, Wiedźmina 2? I jeszcze chcesz nam wszystkim wmówić, że to Twój świadomy wybór? Jaki jest stan świadomości gracza, który celowo olewa kilkanaście najlepszych gier generacji?

Po pierwsze, to nie każdy dysponuje zasobami wolnego czasu, by ogrywać wszystkie tytuły. To romantyczne podejście - miej je wszystkie i we wszystko graj. A wiesz co ja zauważyłem? Że ludzie którzy mają już pracę, mają życie towarzyskie, a niektórzy nawet już rodziny - i mają jednocześnie wszystkie konsole, to nie potrafią ogrywać ich wszystkich i niektóre leżą i się kurzą, mimo że sami zakupili mnóstwo tytułów. Czasami w grę wchodzi nawet takie kuriozum jak niechęć do przełączania kabli. Dlatego i tak w sumie wybierają zwykle priorytetową konsolę, a na reszcie pogrywają od biedy, co by nie było że kupili coś z czego nie korzystają. Bo i przesyt jest zły. Dzisiaj mamy napchany rynek grami i to jest dobre. Ale jednocześnie i tak zmusza nas często do podejmowania wyborów, kosztem innych.

Będąc w takiej właśnie sytuacji, musiałem wybrać konsolę która najbardziej uderzy w moje gusta, ma wystarczającą różnorodność i spełnia oczekiwania gracza. I po pewnych wahaniach i początkowym ryzykiem, wybrałem PS3. Dziś nie żałuję. Nie szkoda mi że nie mam X360, te kilka tytułów mogę przeboleć, a na szczęście te konsole mają podobny target, więc wiele nie tracę. PS3 mi to i tak rekompensuje z nawiązką. Bardziej jak już, to żałuję że nie mam Wii, i jak miałbym kupować drugą konsolę, to właśnie ją. Bo faktycznie to inne nieco doznania, specyfika gier, no i Wiilot jako standard. I pewnie kiedyś kupię.

Co do info o patchu, z jednej strony nas to nie dotyczy, bo

is that when played on an Asian/Japanese PS3

niemniej tak jak i w przypadku X360, na którego nie wyszedł nigdzie m. in patch do kasującego save'y FEZ-a, czy patch do mocno zabugowanego Silent Hill Collection HD, trzeba zganić Sony za takie praktyki. Mam jednak nadzieję, że nigdy nie będziemy mieli tu w Europie takiej sytuacji na PS3.

Opublikowano

Nie szkoda mi że nie mam X360

Parę postów temu pisałeś że masz stały dostęp do wszystkich konsol, to jak w końcu?

Kolega ma, ogarniasz?

Opublikowano

Ale przecież PS3 wygrywa w dżapanii i to jest non stop argument, że PS3 jest takie zayebiste, a teraz nagle się okazuje, że to nas nie dotyczy? WTF?

I radzę się doedukować, twórca FEZ dostał kolejną szansę na naprawienie gry, ale się okazało, że po pie@doleniu jak to by łatka wyszła gdyby miał za darmo (KOLEJNĄ), to ani widu ani słychu.

Opublikowano

Parę postów temu pisałeś że masz stały dostęp do wszystkich konsol, to jak w końcu?

Kolega ma, ogarniasz?

Przed chwila pisal o malej ilosci czasu na granie, ale juz na latanie do kolegi zeby miec staly dostep do 360tki to juz czas jest, dobrze rozumiem ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ale przecież PS3 wygrywa w dżapanii i to jest non stop argument, że PS3 jest takie zayebiste, a teraz nagle się okazuje, że to nas nie dotyczy? WTF?

wygrywa tez w europie

Opublikowano

Kolega ma, ogarniasz?

A kolega nie nazywa się przypadkiem YouTube :P

Opublikowano

I radzę się doedukować, twórca FEZ dostał kolejną szansę na naprawienie gry, ale się okazało, że po pie@doleniu jak to by łatka wyszła gdyby miał za darmo (KOLEJNĄ), to ani widu ani słychu.

Wygrywa też w Europie i to chyba już nas dotyczy. :ph34r:

Opublikowano

Don: Ja na jego miejscu po tych perturbacjach też bym sobie dał spokój, z MS-em ogólnie trzeba się nieźle użerać w takich sprawach, a nie sądzę by MS dał mu to ot tak za darmo, zapewne od razu zarzucili mu jakąś klauzulą na nie wiadomo co.

No bo nas nie dotyczy, tak jak niedawno wszyscy tu gromko obwieszczali że skasowanie MGS: Rising w Japonii na X360 to ot takie tam trollowanie.

Proszę wrócić poza tym do tematu, to nie jest temat "opinie o Mendrku" ale "Console Wars". Kapewu?

Opublikowano
  • Autor

W czyim świecie stałym dostępem nazywamy bywanie po kumplach i granie na ich sprzętach?

Aha już wiem.

Aha, z tego co wiem żeby mieć japońskie konto PSN nie trzeba żyć w Japonii :]

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

wygrywa tez w europie

Chyba nie ogarniasz o co kaman. Najpierw wszędzie pisze, że PS3 jest uber bo w dżapanii wygrywa, a teraz nagle się okazuje, że go jednak dżapania nic. Brak konsekwencji.

Mendrek: Tak, Ty wiesz najlepiej czy mu dali i na jakich zasadach. Najpierw gadasz jaki to Microsoft zły, a jak wychodzi odwrotnie, to też zły XD You can't win Microsoft ;p

I pacz jaki ze mnie progamerwielkipanreaktor :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Mazzeo -jakby Ci non stop online nie dzialal to tez bys chodzil !

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.