Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

My tu gadu gadu, a dzisiaj światową premierę ma najlepszy, tuż za Halo 4 FPS tego roku (wszystkie cody, mohy mogą już spadać)! Szkoda, że my musimy czekać jeszcze do piątku.

Jakby ktoś nie wiedział o jakim tytule mówię to w spoilerze ma odpowiedź:

fix'd

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 291 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Ja jestem fanem obu produkcji (WD i HR) i trudno byłoby mi jednoznacznie wybrać która gra jest lepsza. HR na pewno wygrywa jeśli chodzi o całą oprawę audiowizualną (animacja, grafika, muzyka), ma bądź co bądź bardziej rozbudowany gameplay (wiem, że w obu przypadkach mówimy o 'festiwalu QTE', ale jednak WD ogranicza się właściwie tylko do 'point&click') oraz lepsza jest immersja w świat gry/w historię. WD natomiast na pewno ma lepszy, cięższy klimat, wyraźniej nakreślonych bohaterów, trudne do wyboru decyzje moralne (w których na prawdę zastanawiamy się co wybrać, co będzie 'mniejszym złem') oraz wydaje nam się, że faktycznie mamy duży wpływ na fabułę (ale tak samo jak przy HR, wystarczy przejść drugi raz jakiś epizod i widzimy, że jest to tylko złudne uczucie). Więc imo warto zagrać w oba tytuły.

Opublikowano

W czym niby WD jest lepszy od HR ? I czemu tak 2 rozne gry sa do siebie porownywane...? Rozumiem trolling ale bez przesady »_«

2 różne gry? obie opierają się na QTE i podejmowaniu decyzji, z tą różnicą że w WD te decyzje mają wpływ na rozgrywkę.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
icw8q.jpg
Opublikowano

To tak jak porównywać motor do roweru.. też ma dwa kółka i kierownicę..

Opublikowano

No to czym w takim razie rozni sie (nie liczac oprawy) HR od WD ?

Opublikowano

Najchętniej napisałbym, że silnikiem.. mueh, ale jak można porównywać takie gry o zupełnie innej tematyce? Mechanika wydaje się zupełnie inna, to że ma QTE i podejmowanie decyzji to co.. właśnie JEDYNE podobieństwo to to, że jest właśnie QTE (zupełnie inne, ale co ja tam wiem) i z tego co zostało napisane wyżej, to możliwości "wyborów", które są lepsze w WD.. i to wszystko. Koniec. Gra jest lepsza bo wybory mają inne rozwiązanie. A i gra jest podobna do drugiej bo ma QTE i ww. wybory.. no pliss... =.=

Opublikowano

Coś to jest naprawde ambitne nigdy nie trafi do dużego grona odbiorców.

Zgadza się. Ambitną grą było Beyond Good & Evil - nie sprzedało się. Do tej pory nie ma żadnych konkretów odnośnie drugiej części. Podobnie jak Ico i SotC.

Ambitne było Clover Studio, które po stworzeniu najlepszej gry poprzedniej generacji - Okami - zostało zamknięte.

Opublikowano

W czym niby WD jest lepszy od HR ? I czemu tak 2 rozne gry sa do siebie porownywane...? Rozumiem trolling ale bez przesady »_«

2 różne gry? obie opierają się na QTE i podejmowaniu decyzji, z tą różnicą że w WD te decyzje mają wpływ na rozgrywkę.

Widać, że nie próbowałeś jeszcze przejść jakiegoś epizodu drugi raz podejmując inne decyzje, bo wtedy zobaczyłbyś, że tak na prawdę mamy mały wpływ na fabułę/rozgrywkę i np. to nie od nas zależy, które postacie przeżyją pomimo że gra niby daje nam taki wybór. Co oczywiście jest zrozumiałe, bo twórcom po prostu się to nie opłaca, bo w końcu pod koniec mielibyśmy kilka całkowicie różnych scenariuszy, a trzeba pamiętać, że większość osób kupujących gry nawet ich nie kończy (ostatnio były wyniki, że np. takiego ME3 ukończyło około 40% graczy), a co dopiero sprawdzać jak potoczyłaby się fabuła jakby podjęli inne decyzje.

Opublikowano

Co sądzicie o wersji demo zbliżającego się blockbuster'a na Capcomu? Dla mnie to jest po prostu jakiś żart. Jeszcze nie ograłem dokładnie kampanii Leon'a, ale raczej du.py nie urywa.

Opublikowano

Grałem tylko w coopie i bardzo fajne... Przynajmniej Leona część. Serio tak dużo ludzi pracowało nad tym projektem?

Opublikowano

Jeśli to prawda to mogli taką grę nawet w rok zrobić. Dla mnie sprawia wrażenie gry robionej na szybko. Graficznie jest gorzej niż Re5 (który do dziś robi wrażenie).

Opublikowano

Może mamy syndrom Uncharteda 3 i faktycznie pospieszyli się z podaniem daty premiery...

Opublikowano

Greg Zeschuk i Ray Muzyka odchodzą z Bioware - http://www.giantbomb.com/news/greg-zeschuk-ray-muzyka-are-leaving-bioware/4373/

Spory news na dzień po zapowiedzeniu kolejnej części Dragon Age.

EA każdego developera wykastruje. Ciekawe jak tam szefom w DICE się podoba wydojenie do samych granic BF3.

Edytowane przez Fenikz

Opublikowano

Może mamy syndrom Uncharteda 3 i faktycznie pospieszyli się z podaniem daty premiery...

Uncharted 3 przynajmniej wizualnie niszczy. Capcom miał łatwiejsze zadanie, bo mrok maskuje niedoróbki, a mimo to wygląda dużo gorzej niż piątka.

Opublikowano

Tego właśnie nie mogę zrozumieć. To ma być niby najważniejszy projekt w historii firmy, a przecież RE5 wizualnie sprostał oczekiwaniom, bo nawet teraz, po 3,5 roku od premiery prezentuje się naprawdę solidnie. RE6 wygląda gorzej niż pierwszy Dead Space (teraz to dopiero strzeliłem porównanie...).

Opublikowano

Greg Zeschuk i Ray Muzyka odchodzą z Bioware - http://www.giantbomb.com/news/greg-zeschuk-ray-muzyka-are-leaving-bioware/4373/

Spory news na dzień po zapowiedzeniu kolejnej części Dragon Age.

Nie dziwię im się ani trochę. Też bym nie chcial pracować w firmie gdzie najwięcej do powiedzenia ma EA niż samo Bioware...

A co do dema RE6... Takie sobie

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Jeszcze bardziej martwi mnie, że to może być finalny build...

Nie dość, że Retrybucja okazała się góvnem, to jeszcze RE6 aspiruje do miana rozczarowań roku. Pamiętam jak jarałem się demem Piątki. Coś tutaj nie gra. Na obecnym poziomie tworzenia gier jednak oczekuje konkretów, zwłaszcza jeśli mam wyłożyć na grę prawie 200zł.

Opublikowano

auto aim na konsolach?! :blink:

W takim RE 4 nie było onego i jakoś ludzie dawali sobie radę.

Opublikowano

Mi się te demo bardzo podobało. Kampania Leonem to spełnienie mokrych snów fanów (klimat jak z pierwszych RE plus gameplay z późniejszych z dodatkowym chodzeniem podczas strzelania). Jake zapowiada się na bardzo fajnego bohatera, a kampania Chrisa urywa jaja dynamiką. Nie wiem czemu się czepiacie

Opublikowano

No faktycznie kupiaste to demo RE6, ale tego juz mozna bylo sie spodziewac po pierwszym trailerze.

PS. Poczatek dema Leona mnie rozwalil - sprawdzalem sterowanie i nagle Leon rzucil sie plecami na schody i zaczal chyba miesniami posladow przemieszczac sie w gore (nogami do przodu), kosmiczny widok xD

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.