Skocz do zawartości

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

To były jednak inne czasy...

A tak an serio to ten gameplay z RE4/RE5 sto razy lepiej mi pasuje niż to co zaserwowano w demie RE6. Mam nadzieję, że Capcom wysunie w końcu jakieś wnioski i nauczy się, że nie ma co przesadzać z kombinowaniem. Chcą zaoferować all inclusive, połączenie akcji, przygodówki i horroru. To niestety, raczej nie mogło się udać.

Właśnie nie rozumiem ludzi, którzy się tym demkiem jarają, serio. Jaka dynamika? To już CoD'y są lepsze pod tym względem (bo są). A walka z tym bossem to nieudolna kopia El-Gigante, który dla mnie prezentował się nieziemsko i do tej pory ma świetny design.

Edytowane przez Nemesis US

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 290,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Kampania Leonem to spełnienie mokrych snów fanów

Nie bardzo. Karate Leon i zero napiecia nie jest tym czego fani oczekuja.

Takiego Residenta chcialbym sprawdzic:

http://www.youtube.com/watch?v=WMBfgHLkIMo

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ten materiał to swojego czasu przeglądałem setki razy, bo klimatem po prostu miażdżył. Jednak decyzja Mikamiego o zmianie konceptu na ten znany z RE4 i tak była trafiona, bo dostaliśmy jedną z gier wszechczasów.

Ciekawi mnie czy wciąż mają to demo. Dałbym wiele, żeby w nie zagrać.

Opublikowano

re6 z klimatem dawnych re6 ma mało wspólnego do tego gameplay przeciętny i oprawa gorsza od re5.

Plastikowe zombiaki które po zabiciu zamieniają się w:

fajerwerki.jpg

no i Dead Rising 2 jest 10x miodniejszy od dema RE6.

Opublikowano

Jak tam sobie chcecie :) Mi się dema RE6 i Revelations bardzo podobały :)

Opublikowano

Jestem ciekawy reakcji fanów na świecie, bo jeśli takie jak tutaj, to Capcom trochę sobie zaszkodziło tuż przed premierą. Przy okazji Operacji Raccoon dema nie udostępniono i być może dzięki temu sprzedaż poszła całkiem dobrze jak na taki wyciągacz kasy.

Greg, mi demko Revelations też bardzo przypadło do gustu xD. Jest to pierwsza duża odsłona serii, do której tak sceptycznie podchodzę.

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Jak tam sobie chcecie :) Mi się dema RE6 i Revelations bardzo podobały :)

Dla mnie demo też było ok, poza tym Jake'a. Zresztą na finalną wersję i tak czekam bardziej niż cokolwiek innego w tym roku.

Opublikowano

MaZ, sugerujesz, że EA przekształci nazwę studia na "EAcośtamcośtam"?xD

Prawdopodobnie taką polityką pozyskiwania mniejszych firm w drugiej połowie lat 90. EA wyeliminowało pół konkurencji. Nie znam akurat historii Bioware ale taka była polityka firmy Hawkinsa w tym czasie.

Opublikowano

Przecież już po pierwszych filmikach można było śmiało stwierdzić, że RE6 nie zachwyca graficznie ani gameplayowo. Ja nawet tego dema nie zamierzam ściągać. Nie rozumiem waszego rozczarowania, bo chyba filmiki widzieliśmy te same.

Opublikowano

MaZ, sugerujesz, że EA przekształci nazwę studia na "EAcośtamcośtam"?xD

Prawdopodobnie taką polityką pozyskiwania mniejszych firm w drugiej połowie lat 90. EA wyeliminowało pół konkurencji.

I MS, chrum chrum

Opublikowano
  • Autor

Ale co MS?

Jak dla mnie to Bioware od dawna jest jedynie podwykonawcą EA, gdzie elektronicy narzucają wszystko, niektórzy nadal jednak myślą że mają autonomię jak Blizzard w Acti.

Opublikowano

A tego knura jakoś pozbyć się nie mogą. Byście nie czekali 1000 lat na HL3.

497px-Gabe_newell.jpg

Opublikowano

Już wolę czekać kilkanaście lat na HL3 niż żeby EA miało cokolwiek z tą serią wspólnego.

Opublikowano

No to możesz się nie doczekać. Valve takie pieniądze kosi z dystrybucji ze Steama, że właściwie nie opłaca im się robić własnych gier.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No to możesz się nie doczekać. Valve takie pieniądze kosi z dystrybucji ze Steama, że właściwie nie opłaca im się robić własnych gier.

Można na to popatrzeć też z pozytywnej strony (przez "różowe okulary") - że zrobią takiego HL jakiego chcieliby fani, a nie po to aby się jak najlepiej sprzedał :P Może teraz Valve będzie robić gry z czystej pasji, bo przecież stały dopływ gotówki mają właśnie ze steam'a. xD

A tak bardziej serio to przecież kolejnego HL opłaca im się bardzo zrobić. Wystarczy sobie przypomnieć jaki szał był na premierę DIII (i jak świetnie się sprzedał), a wydaje mi się że kolejna część przygód Gordona i Alyx jest równie mocno oczekiwana (a jeszcze tym bardziej jakby zrobili go na next-genowym silniku).

Opublikowano

Żebyś się nie zdziwił. Moim zdaniem efekt będzie taki, że większość starych fanów już dawno olała gierki dla dzieci, a nowych fanów nie ma bo sobie takich nie wychowali wydawaniem GIER pod szyldem HL. DIII to chybiony przykład - seria Diablo żyje nieprzerwanie w sieci Blizzarda i to podtrzymuje zainteresowanie i dopływ świeżej krwi. HL kiedyś po prostu był, a od wielu lat go nie ma i jak wyjdzie, to ma bardzo duże szanse by być finansową wtopą.

Opublikowano

Sytuacja będzie wyglądać tak:

Premiera HL3 - reakcja fana serii:

Wyszło HL3? Super! A zagram iPhonie? Bo mam już od dawna rodzinę i to jedyny sprzęt do grania na jaki mam czas jak 20 minut jadę tramwajem do pracy...

Młody gracz:

HL3? Wydali to na DVD? Nie lubię oglądać trylogii od ostatniej części...

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Czemu od razu wrzucasz wszystkich fanów do jednego worka (czyt. mam rodzinę nie mam czasu na granie) ? Fakt pokolenie cod'a HL 3 mógłby przerosnąć i z tego powodu ma nie wyjść wcale ?

Opublikowano

Don, z tą większością fanów, która już wydoroślała z gierek to jednak grubo przesadzasz. W końcu taki Wasteland ile lat temu powstał? 20? A jakoś z łatwością udało mu się zdobyć te 3mln $ na Kickstarterze. I raczej na ten projekt nie "składały się" osoby, dla których najstarszym "rpgiem" jest Mass Effect ;) .

A co do przyciągnięcia młodych graczy do serii HL, to na pewno ułatwi to darmowy mod Black Mesa, który sprawi, że zaraz będą chcieli nadrobić pozostałe części serii, które imo w ogóle się nie zestarzały (a nawet pod pewnymi względami prowadzą, choćby AI).

Opublikowano

I detect: zero dystansu :)

Reasumując - odwlekanie HL3 w nieskończoność prędzej zaszkodzi grze niż jej pomoże.

Opublikowano

Czemu od razu zarzucasz mi brak dystansu? Po prostu dziwię się o co ci chodzi z tym "większość starych fanów już dawno olała gierki dla dzieci", bo to zabrzamiało jakbyśmy rozmawiali o grze przynajmniej sprzed 30 lat.

Reasumując - wolałbym, żeby HL3 nigdy nie wyszło niż jeśli miałoby się dostać pod ręce EA. A jak już gruby i jego kurek postanowią zrobić nowego hl'a to na pewno świetnie się sprzeda! :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.