Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 4 (TROLLING NAJLEPRZA RZECZ INTERNETACH IKSDE)

Featured Replies

Opublikowano

tak bo ogrania mass effecta jest porztebny pc z nasa...

Edytowane przez LionelPL

• Odpowiedzi 10 tys.
  • Wyświetleń 315,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 15 exów na PS3 w tamtym roku, zobaczmy ile ograł mendruś   http://psnprofiles.com/ComaPL   wychodzi na to że ledwie 4 exy, i to wliczając Dead Nation z PSN.   Ile exów z tego roku?        

• podsumujmy:   - Mendrek chwali exy Sony - ale w nie nie gra - Mendrek cieszy się darmowym multi - ale nie gra w multi bo mu szkoda czasu - Mendrek uważa statystyki MC za wiarygodne - ale tylko wt

Opublikowano

Jeżeli gra jest dobra to ją kupujesz i olewasz DLC. Jeżeli gra ewidentnie jest niepełnosprytna przez powycinane DLC, to jej nie kupujesz. Tyle. Wychodzi tyle gier i to kompletnych nawet bez DLC, że głosowanie portfelem jest nad wyraz proste.

Opublikowano
  • Autor

Wiesz, dla mnie zaskakujące jest zjawisko Kickstartera gdzie ludzie bez kozery przesyłają pieniądze na jakiś projekt, gdzie te twoje dolary są wykorzystywane w niejawny sposób przez ch.uj wie kogo w sumie. W kontekście season passa o tym wspominam dlatego że w sumie SP to też taki pre-order na jakąś zawartość.

Niektórzy już na fali internetowego hejtu stwierdzili jakoby teraz pełne gry kosztowały 100 dolarów i więcej. Nie kur.wa, nadal kosztują 60$, bez tych dodatków gra nagle nie przestaje być grywalna i da się ją przejść od początku do końca. W swoim zrzędzenia w stylu "kiedyś to było spoko" ludzie zapominają że pomimo chciwej polityki wydawców z roku na rok jednak gry oferują coraz więcej, choć nie wszystkie.

Kiedyś płaciło się 60 dolarów za grę wyścigową pokroju NFS'a z trzydziestką aut wykonanymi na pałę, którą mogłeś oblecieć w max 10h i ludzie byli uradowani.

Teraz płacisz 60 dolarów za wyścigówkę z otwartym światem i setkami aut odwzorowanych perfekcyjnie razem z wnętrzem, a kiedy się okazuje że możesz dokupić za $ kolejne auta to już jest drama BOŻE CO Z TO BRANŻO

Opublikowano

A podobno gry które wydaje Microsoft nie wychodzą u konkurencji.

Myślisz, że Microsoft oddał im prawa wydawnicze za darmo :P Zarobili pewnie dodatkowo na grze, która i tak już się nie sprzedawała.

Wiesz, dla mnie zaskakujące jest zjawisko Kickstartera gdzie ludzie bez kozery przesyłają pieniądze na jakiś projekt, gdzie te twoje dolary są wykorzystywane w niejawny sposób przez ch.uj wie kogo w sumie. W kontekście season passa o tym wspominam dlatego że w sumie SP to też taki pre-order na jakąś zawartość.

Niektórzy już na fali internetowego hejtu stwierdzili jakoby teraz pełne gry kosztowały 100 dolarów i więcej. Nie kur.wa, nadal kosztują 60$, bez tych dodatków gra nagle nie przestaje być grywalna i da się ją przejść od początku do końca. W swoim zrzędzenia w stylu "kiedyś to było spoko" ludzie zapominają że pomimo chciwej polityki wydawców z roku na rok jednak gry oferują coraz więcej, choć nie wszystkie.

Kiedyś płaciło się 60 dolarów za grę wyścigową pokroju NFS'a z trzydziestką aut wykonanymi na pałę, którą mogłeś oblecieć w max 10h i ludzie byli uradowani.

Teraz płacisz 60 dolarów za wyścigówkę z otwartym światem i setkami aut odwzorowanych perfekcyjnie razem z wnętrzem, a kiedy się okazuje że możesz dokupić za $ kolejne auta to już jest drama BOŻE CO Z TO BRANŻO

Dokładnie + to, że gry teraz są dużo tańsze niż kiedyś jeśli porównamy średnią cenę gry do średnich zarobków i odnosi się to do sytuacji globalnej, dlatego wcale mnie tak nie dziwi, że devi mówią o rosnących kosztach - kiedyś grę robiło 5 osób i sprzedawana była za 100$ w czasach kiedy ten $ miał dużo większą siłę nabywczą, a dzisiaj kupuje się grę za 60$ nad którą pracuje 300 osób i jest 20x bardziej rozbudowana. A te bajki, ze gry kiedyś dawały więcej to tylko bajki, jak się wróci do tych starych gier, to się okaże, że dzisiaj robisz level w takim DN3D w 7 minut :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No biorąc pod uwagę inflację to rzeczywiście gry staniały.

Jeżeli gra jest dobra to ją kupujesz i olewasz DLC. Jeżeli gra ewidentnie jest niepełnosprytna przez powycinane DLC, to jej nie kupujesz. Tyle. Wychodzi tyle gier i to kompletnych nawet bez DLC, że głosowanie portfelem jest nad wyraz proste.

Wszystko jest spoko dopóki nie okazuje się, że musisz tak zagłosować w przypadku jednego z najbardziej wyczekiwanych tytułów. Wtedy nagle zaczyna być ból i zgrzytanie zębów oraz rozkmina nad zasadnością tego całego fenomenu ;)

Opublikowano

Dobra mina bedzie to mass effect trilogy, skoro jako fan mam obie czesci na ps3, to na co mi caly pack. A cyfrowa wersje nie ma co kupowac jak w marcu na smingusa dyngusa bedzie za darmo w ps+.

Opublikowano

No ja się jeszcze nie spotkałem z grą do której czułbym mus kupowania DLC, a to DLC było cholera wie jak drogie. Do Girsa 3 kupiłem SP bo wyszło mnie marne 50 zł, a grę na premierze kupiłem za 165 zł w sklepie.

Dobra mina bedzie to mass effect trilogy, skoro jako fan mam obie czesci na ps3, to na co mi caly pack. A cyfrowa wersje nie ma co kupowac jak w marcu na smingusa dyngusa bedzie za darmo w ps+.

A jedynki przypadkiem nie będzie osobno w retailu? No chyba, że tak EA obeszło umowę z M$, nie wydali ME na PS3 tylko ME Trilogy XD

Opublikowano

Jak nie będzie można kupić osobno jedynki to słabo trochę...

Opublikowano

A cyfrowa wersje nie ma co kupowac jak w marcu na smingusa dyngusa bedzie za darmo w ps+.

Na YouTube jest za darmo od dawna. :sorcerer:

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Ciekawe czy wydadza trylogie ME na Wii U. Pewnie najpierw chca opierdzielic samo ME3, a potem dopiero zapowiedza caly zestaw

Ukyo:

W sumie bede wiedziec jak jest naprawde z DoA5 ja je po prostu zakupie i sprawdze :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No z wpisu na tej stronce http://www.thesixthaxis.com/2012/09/26/mass-effect-coming-to-ps3/ wnioskuje ze jedynka bedzie na PSN osobno do pobrania.

@Accoun

Wiem, wiem ze jest na youtubie, ale tak mi sie spodobalo ze wygrzebalem na strychu i ogralem na moim 7letnim kompie z czasow jak bylem fanboyem pc;)

@Ins

Tak, obstawiam ze bankowo tak zrobia na Wii U, i beda to bronic argumentem ze chca jak najlepiej wykorzystac opcje konsolki :)

Opublikowano

Meheheh, ależ spinka i kącik wzajemnej, xbockiej adoracji się tu zrobił :)

Ale wiecie co najlepsze? W tym ślepym hejcie mojej osoby przez xbotów, docenili oni takie serie ex'ów z PS3 jak Uncharted czy God of War jak nigdy dotąd! Z prostych, krótkich, samograjów (oczywiście wg. nich), nagle nie zagranie w te gry czyni z kogoś GORSZEGO GRACZA (jeśli nie człowieka). Skoro już nawet posiadacze X360 mówią w ten sposób o tych, bardzo wysoko ocenionych i popularnych poniekąd, seriach - to już ewidentnie znak, że PS3 wygrało tą generację. Dobrze, że to zauważyli, lepiej późno niż wcale. X360 z agonią się nie ukrywa, i kolejno oddaje ex'y. Dziś zapowiedziano Mass Effecta na PS3. Co będzie następne? Bo niewiele już zostało.

Ten hejt mojej osoby niczego w sumie nie zmienił. PS3 nadal prowadzi w Polsce, Europie i Japonii. Posiada lepsze ex'y, które są wyżej oceniane na MC, jak i również tu wśród graczy. To jest FAKT, i nie trzeba nawet grać by to wiedzieć! Tak samo jak nie trzeba okrążać całej Ziemi by wiedzieć, że jest okrągła. Jak widać chodziło o zdyskredytowanie mojej osoby, gdyż jestem tą która najgłośniej krzyczy to, co jest powszechnie wiadome - PS3 to priorytet, X360 nadal bardzo dobra konsola UZUPEŁNIAJĄCA. Z faktami które za tym przemawiają, xboty już nie są w stanie walczyć (dlatego atakują persony). Wiem, że ich to może boleć - ale niech nie winią mnie, ani nikogo z nas - niech winią MS, który wcisnął im, naobiecywał, a dziś już ma ich w du.pie.

Opublikowano

Jak już był temat ME, to wiecie co bym chętnie zobaczył? Prequel, najlepiej jednoczęściowy o zmaganiach jakiejś wysoko rozwiniętej rasy jeszcze przed cyklem Promethean :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ciekawe co w takim wypadku z tym mega exclusive contentem na ps3 w postaci komiksu przed rozpoczeciem rozgrywki gdzie mozna bylo podejmowac wazniejsze decyzje z pierwszej czesc. Jesli ma wyjsc mass effect 1 na ps3 to jest to wyebania.

Opublikowano

Dobrze, moją skromną absencję zacznę od wysokiego "C" i podzielę się z Wam moją skromną twórczością. Oto coś na temat xbockiego postrzegania świata... :

3fca69e1d3.jpg

67baddbcb2.jpg

41952be3fe.jpg

To dopiero początek serii obrazkowej, postaram się sukcesywnie wrzucać kolejne, co by każdy miał "czarno na białym" jak podchodzić do xbotów w tym temacie.

Ps. Jeśli macie jakieś pomysły, dawać na PW. Zachęcam do podjęcia się tej zabawy, liczę na Waszą pomysłowość! :)

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Ahahaha to nad tym pracowales cale 24H Mendrek ? Pewnie tak wygladales jak w paincie tworzyles swoje dzielo:

qnSOS.gif

Mozna jeszcze nizej upasc ? :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

ahh ta pseudo konsola i jej pseudo fani, którzy nawet topowych exów nie sprawdzą.

Opublikowano

Mendrek, jak tam Ci się gra w pyszne danie, które zaserwowało Sony w postaci Hell Yeah! Wrath of the Dead Rabbit. Średnia na gamerankings rzędu 63.5% brzmi imponująco. Tego właśnie oczekiwałeś od PS+, że jako gry miesiąca będą wrzucali takie właśnie killery?

Opublikowano

przeciez z tej listy sa tylko po 2 gry warte zalizcenia, god of war, tlou, halo i girsy. reszta do pieca

Opublikowano

Byla juz aktualizacja PS Store ? Chcialem sprawdzic tego mega exa co sie zwie Starhawk, ale nidzie go nie widze.

EDIT:

Juz niewazne, za pomoca wyszukiwarki znalazlem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.
Zachęcam do podjęcia się tej zabawy, liczę na Waszą pomysłowość!

QGKSg.png

Opublikowano

Jak dla mnie, to zabrakło jakiegoś nieprzewidywalnego twistu fabularnego ;)

Opublikowano

Ja jestem ciekaw co rewolucyjnego zaserwuje microsoft przy nextboxie, a na co zabraknie ramu w ps4 xD

Opublikowano

Mass Effect 1 jednak na PS3?

Opublikowano
  • Autor

Dobrze, moją skromną absencję zacznę od wysokiego "C" i podzielę się z Wam moją skromną twórczością. Oto coś na temat xbockiego postrzegania świata... :

3fca69e1d3.jpg

67baddbcb2.jpg

41952be3fe.jpg

To dopiero początek serii obrazkowej, postaram się sukcesywnie wrzucać kolejne, co by każdy miał "czarno na białym" jak podchodzić do xbotów w tym temacie.

Ps. Jeśli macie jakieś pomysły, dawać na PW. Zachęcam do podjęcia się tej zabawy, liczę na Waszą pomysłowość! :)

aż wszystkie studnie wyschły.

Ja przynajmniej postarałem się o przeróbkę wielokrotnie nagradzanego filmu ze wybitną grą aktorską Bruna Ganza w roli hitlera, ty użyłeś starych memów z gimkwejka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.