Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Bardzo bym chciał. Mieszkam w Polsce.

Opublikowano

No ale co ja będę tu truizmami rzucał...

dfe4654b75.jpg

Klocki są spoko. :)

Dzięki za cynk, nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest.

megabloks-warthog-resistance-97011-2003.jpg

unsc-falcon-landing-pad-96940-1381.jpg

megabloks-forward-unto-dawn-97117-2583.jpg

Wow, masakra. nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego.

Opublikowano

UWAGA KONIEC TEMATU:

Obie konsole są spoko, tylko Mendrek nie jest.

Opublikowano

oddałbym każde pieniądze za klocki z Killzone... albo chociaż Uncharted, albo God of War... :(

e:Tyle, że na ps3 nie gra tyle dzieci to za chuia nie zrobią :confused:

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

oddałbym każde pieniądze za klocki z Killzone... albo chociaż Uncharted, albo God of War... :(

DAŁBYM SIĘ POCISNĄĆ W KAKAO ZA TO!!!

e:Tyle, że na ps3 nie gra tyle dzieci to za chuia nie zrobią :confused:

wiadomo LBP Karting robią dla true pro core gejming!

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Liczba konsol na rynku miała znaczenie 3 lata temu, teraz już praktycznie nic nie znaczy bo X360/PS3 jest 140 mln a sprzedaż gier leci na łeb na szyję. Microsoft jak widać doskonale rozumie ten mechanizm.

Na xo może i sprzedaż i leci, ale na PS3 zanotowała minimalny wzrost w stosunku do ubiegłorocznego kwartału.

Ratio sprzedanych gier na X360 jest wyższy niż na PS3 i na Wii. To jest fakt.

Fakt powiadasz? Podaj więc oficjalne źródło tego "faktu".

Opublikowano

Spoko, spoko, Sony też ma zabawki:

3268279448_dbeec0699d.jpg

Swoją drogą, też fajne. Mam sentyment do takich rzeczy.

Opublikowano

Nie wiem czy to prawda, gdzieś czytałem nie mam źródła niestety:

-Ilość konsol:

WII>Xbox360>PS3

-Ilość gier na jedną konsolę:

Xbox360>PS3>WII

No, całkiem spoko.
Opublikowano

Liczba konsol na rynku miała znaczenie 3 lata temu, teraz już praktycznie nic nie znaczy bo X360/PS3 jest 140 mln a sprzedaż gier leci na łeb na szyję. Microsoft jak widać doskonale rozumie ten mechanizm.

Na xo może i sprzedaż i leci, ale na PS3 zanotowała minimalny wzrost w stosunku do ubiegłorocznego kwartału.

Ratio sprzedanych gier na X360 jest wyższy niż na PS3 i na Wii. To jest fakt.

Fakt powiadasz? Podaj więc oficjalne źródło tego "faktu".

Cała branża notuje spadki, newsów nie czytasz :P? Sprzedaż nowych gier spada na wszystkie konsole. Jeden kwartał nic nie znaczy, kwestia jeszcze jakie gry i kiedy mają premierę. Tendencja jest generalnie spadkowa dlatego devi cisną już na nowe konsole bo wtedy znowu dojdzie do odbicia.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przykro co?

tak :(

ale to nie to samo co klocki :( coś muszę sobie znaleźć, bo półka koło tv pusta jest, takie klocki byłyby idealne do postawienia blisko tv i ps, ale nie postawię sobie przecie klocków z halo

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano

czyli jak zwykle kolejny FAIL Mendrka ..

to już się powoli staję nudne ...

Opublikowano

Cała branża notuje spadki, newsów nie czytasz :P? Sprzedaż nowych gier spada na wszystkie konsole. Jeden kwartał nic nie znaczy, kwestia jeszcze jakie gry i kiedy mają premierę. Tendencja jest generalnie spadkowa dlatego devi cisną już na nowe konsole bo wtedy znowu dojdzie do odbicia.

Od wypełnionych pr'owym bełkotem news'ów, wolę raporty.

Sprzedaż nowych gier spada na wszystkie konsole. Jeden kwartał nic nie znaczy, kwestia jeszcze jakie gry i kiedy mają premierę. Tendencja jest generalnie spadkowa dlatego devi cisną już na nowe konsole bo wtedy znowu dojdzie do odbicia.

O tym, czy tendencja spadkowa dotyczy również PS3 przekonamy się po uzyskaniu danych za obecny kwartał.

Opublikowano

Kratosa też w figurkę zrobili:

Z drugiej strony, licencjonowane towary to gruby pieniądz, nie wiem więc po co Mendrek z tym wyskoczył.

003711-01.jpg

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Mehehe, zabawne jak xboty się rzuciły by poszukać action figures z innych gier ex'ów na Sony, byleby tylko udowodnić że Halo nie jest stworzone dla dzieci i nie wygląda jak uniwersum zabawek. Mimo tego, ich starania niczego nie zmieniły. Halo tak wygląda.

Zresztą, znalezienie jakiejś figurki, w dodatku w Japonii to nie jest jakiś rarytas, no ale jest różnica między kolekcjonerskimi figurkami, a całą linią zabawek.

Opublikowano

Mehehe, zabawne jak xboty się rzuciły by poszukać action figures z innych gier ex'ów na Sony, byleby tylko udowodnić że Halo nie jest stworzone dla dzieci i nie wygląda jak uniwersum zabawek. Mimo tego, ich starania niczego nie zmieniły. Halo tak wygląda.

Zresztą, znalezienie jakiejś figurki, w dodatku w Japonii to nie jest jakiś rarytas, no ale jest różnica między kolekcjonerskimi figurkami, a całą linią zabawek.

A miałem właśnie napisać, ze zaraz Mendrek walnie, ze to nie zabawki, a przedmioty kolekcjonerskie XD Przewiodywalny do bólu :P

Opublikowano

Mendrek, tylko wybitne gry otrzymują linię zabawek, bo robią to dla prawdziwych graczy i ich pociech.

Twoje giereczki z PS3 mają tylko po parę "ludków" dla tych najmłodszych.

Opublikowano

sony przegrało wojnę co wy tu jeszcze robicie ?, xboxty nałożyły na przegranców surowe sankcje w postaci 5h dziennie gry w halo i siedzenie w grupie 6 osób gdzie każdy ma headset XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD, no i Z3RO gry na ps3XD

Opublikowano

i tak jakby w ogóle ci nie przychodzi do głowy że to ma związek z samą popularnością serii?

Gears of War też ma od chu.ja figurek i zabawek. Czy uniwersum tej gry też jest dla dzieci? Gry pełne przemocy, komiksy z ciężkim klimatem, książki z dużą ilością bluzgów?

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Przykro mi, że daliście się nabrać Microsoftowi i zdecydowaliście się na gorszą konsolę. Wciąż macie szansę dołączyć do większości Polaków i Europejczyków, dla których wybór PS3 jest oczywisty (o czym krzyczą dane statystyczne!). Nie ma co zaklinać rzeczywistości, tutaj i na zewnątrz Playstation to jest ta najlepsza opcja dla dojrzałych i wybrednych graczy naszego pokroju.

Fajnie, że na forum jest folkor innych konsol, no ale niech nie robią wrażenia że są nagle większością ;)

Ps. Nie wiem po co minusujecie posta, tak jakby miały one odjąć tą przewagę Sony na naszym poletku? Udać, że to niepopularna opinia? Żadna opinia, fakt. Minusujecie FAKT. Zaprzeczacie prawdzie. Zaprzeczając prawdzie, zaprzeczacie swojemu istnieniu.

Opublikowano

Mendrek, jak już coś wrzucasz to rzetelnie, a nie z googla:

http://halo.megabloks.com/en

Gdyby jakaś produkcja z PS3 miała linię zabawek cieszyłbyś się jak dziecko, twoje pjerdolenie jest bez sensu po prostu.

Idąc twoim tokiem rozumowania napiszę, po prostu umrzyj...

Mega fanem halo nie jestem, ale chętnie kupiłbym dla syna takiego Warthoga (ale nie kupię, bo żona stwierdzi, że militarne zabawki propagują agresję itp), a dla córki sprzęt Covenantów :D

Edytowane przez Andreal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.