Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

No, sam bym nie ujął tego lepiej. Fuse powstaje chyba pod programem EA Partners, czyż nie? A tak poza tym to ma być strzelanka taka na wzór Vanquisha?

Patcher może i jest wiarygodny...ale dla amerykańskich, hamburgerowych graczy, którzy traktują go jak Proroka tylko dlatego, że jest analitykiem i pojawia się często w mainstreamowym GT. Oglądaliście kiedyś Patch-Attacki i te durne pytania nadsyłane przez widzów do Patchera? A ten udaje, że jest wszechwiedzący i dlatego przez lata dobrnął do rangi, że co powie to wszyscy cytują. Tymczasem to takie brednie, że ja pjerdole.

Edytowane przez Nemesis US

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 374,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Oczywiście, że emulacja to piractwo. Czym się może różnić Xenoblade, to że nie używa ruchu, więc pewnie jest to po prostu łatwiejsze, zapewne każdy zwykły pad do Xboxa czy PS3 można ustawić na kompie tak, żeby sobie pograć w Xenoblade. Jakość obrazu na pewno jest nie za dobra, ale jak się ma kanapę ustawioną daleko od TV...

Emulacja to nie jest piractwo. A co jeżeli kupuję grę, a nie mam konsoli i nie gram? To też piractwo? Rozumiem, że producent chciałbym sprzedać jak najwięcej konsol ale chyba nigdzie w licencji nie ma napisanego, że gra ma byćodpalana tylko na konsoli wii.

Miales kiedys gre w rece? Pierwsze zdanie z tylu pudelka jest napisane, ze gra jest przeznaczona tylko do gry ma PS3 (przyklad ze Skyrima). Z kazda gra masz tak samo.

Mam konsole, ale nie mam kasy wiec scisgne sobie gre z tortentow. Deweloper nie dostanie kasy, ja spiracilem.

Mam gre, ale nie mam konsoli, widc sciagne emulator z torentow. Producent konsoli nie dostanie kasy za konsole, ja spiracilem.

Opublikowano

Patcher może i jest wiarygodny...ale dla amerykańskich, hamburgerowych graczy, którzy traktują go jak Proroka tylko dlatego, że jest analitykiem i pojawia się często w mainstreamowym GT. Oglądaliście kiedyś Patch-Attacki i te durne pytania nadsyłane przez widzów do Patchera? A ten udaje, że jest wszechwiedzący i dlatego przez lata dobrnął do rangi, że co powie to wszyscy cytują. Tymczasem to takie brednie, że ja pjerdole.

No to juz wiem czemu Mendrek produkuje takie bzdury dzien w dzien.

Mendrolino tutaj nie hameryka, za ostre bajadurzenie nie dostaniesz hajsu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Emu to piractwo i niszczenie branży, używki to piractwo i niszczenie branży. Za chwilę niektórzy będą gadać, że jeśli nie kupisz gierki w dniu premiery za te 230zł to też będzie coś nie tego bo jak to tak można odbierać duży zarobek dev'om i wydawcom.

Ja je.bie jaka mentalność się wytworzyła to nie mam pytańXD

I tak mam parę emu i o ile gierkę da się w miarę łatwo dostać to ją kupuję. Choć najczęściej są to już tak stare tytuły,że jedynie używka wchodzi w grę. Tak wiem jestem bez serca zabierając zarobke biednym i ubogim devo'm:(

Zresztą gdyby nie emulacja to nie zagrałbym w wiele genialnych gier z czasów choćby Nesa/SNesa czy choćby Snatchera na Segę CD. A to, że nie kupiłem już tych tytułów to cóż bywa, świat się nie skończy.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Mialem Wii i kilka gier na ta konsole. Sprzedalem sprzet i zostal mi Silent Hill: Shattered Memories, ktorego nie skonczylem. Odpale teraz go na PC i jestem piratem ? Trzeba byc niezlym betonem, zeby tak myslec.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Oczywiście, że emulacja to piractwo. Czym się może różnić Xenoblade, to że nie używa ruchu, więc pewnie jest to po prostu łatwiejsze, zapewne każdy zwykły pad do Xboxa czy PS3 można ustawić na kompie tak, żeby sobie pograć w Xenoblade. Jakość obrazu na pewno jest nie za dobra, ale jak się ma kanapę ustawioną daleko od TV...

Emulacja to nie jest piractwo. A co jeżeli kupuję grę, a nie mam konsoli i nie gram? To też piractwo? Rozumiem, że producent chciałbym sprzedać jak najwięcej konsol ale chyba nigdzie w licencji nie ma napisanego, że gra ma byćodpalana tylko na konsoli wii.

Miales kiedys gre w rece? Pierwsze zdanie z tylu pudelka jest napisane, ze gra jest przeznaczona tylko do gry ma PS3 (przyklad ze Skyrima). Z kazda gra masz tak samo.

Mam konsole, ale nie mam kasy wiec scisgne sobie gre z tortentow. Deweloper nie dostanie kasy, ja spiracilem.

Mam gre, ale nie mam konsoli, widc sciagne emulator z torentow. Producent konsoli nie dostanie kasy za konsole, ja spiracilem.

"Jest przeznaczona" nie oznacza wyłączności. O wyłączności mogła by zadecydować licencja. Patrzę na gta 4 i tam jest "for use with only xbox360" i o systemie PAL. Rozumuję to jako odróżnieie od wersji na ps3 albo region NTSC. Ale powiedz mi czy też spiracę jeżeli nie ściągnę sobie emulatrora? Mam gre, którą kupiłem ale nie mam jeszcze konsoli albo mi się zepsuła. Zależy jak jest napisana licencja na gry wii. Kiedyś jak rozmawiałem z dr zajmującym się prawem autorskim to stwierdził, że to wszystko to jest w gruncie rzeczy komputer.

Opublikowano

Trudno jest mieć w dzisiejszych czasach wszystkie konsole w domu. A nie lubię mieć za(pipi)anej szafy gratami zbierając kurz by po pewnym czasie wyciągnąć konsole dla jednej gry, męczyć się z wolnym uruchamianie.

Opublikowano

"Jest przeznaczona" nie oznacza wyłączności. O wyłączności mogła by zadecydować licencja. Patrzę na gta 4 i tam jest "for use with only xbox360" i o systemie PAL. Rozumuję to jako odróżnieie od wersji na ps3 albo region NTSC. Ale powiedz mi czy też spiracę jeżeli nie ściągnę sobie emulatrora? Mam gre, którą kupiłem ale nie mam jeszcze konsoli albo mi się zepsuła. Zależy jak jest napisana licencja na gry wii. Kiedyś jak rozmawiałem z dr zajmującym się prawem autorskim to stwierdził, że to wszystko to jest w gruncie rzeczy komputer.

Ale bzdura. Jak masz gre ale nie masz konsoli i w nia nie grasz to wiadomo, ze nie piracisz. To swiadczyloby o tym, ze masz cos z glowa. Emulujac konsole omijasz kupno samej konsoli.

Rozumujesz wyrazenie for use with only X360 jako odroznienie od PS3? Nie mam pytan.

Opublikowano

Jestes najwiesza zakala branzy i przez ciebie rynek gier umiera.

Opublikowano

Emulator Saturna i GameBoya zostal odrzucony przez Apple w drodze do AppStore bo naruszaly prawa autorskie. Dostepne sa w Cydii. Ale rozmawialem z pewnym doktorem od praw autorskich i powiedzial ze wszystko to komputer.

Opublikowano

Mimo wszystko i tak uważam, że najważniejsze jest to co mówi licencja. Nie mam teraz czasu jej sprawdzać. Jeżeli w umowie licencyjnej jest tak to wtedy masz rację. Za jakiś czas będzie, że jak sprzedaż używaną grę to już jest piractwo. Zresztą sony już myśli nad patentem jak walczyć z rynkiem wtórnym...

A moje pytanie kierowane do dr brzmiało inaczej: mianowicie czy jeżeli posiadam oryginał na xboxa to czy mogę mieć kopię na ps3 albo PC.

Edytowane przez Nowy Jork

Opublikowano

a ja mam wyj'ebane w tych wydawców , oni lubią nas dymać więc odpłacam się im tym samym :potter:

Opublikowano

No ale o czym my tu gadamy, życie swoje, a prawo też swoje. Nieraz się już to sprawdzało i sprawdzać będzie. Bo prawo i przepisy tworzą ludzie, którzy do nieomylnych nie należą.

No a Apple jakie one prawe to nie jest. Dobrze, że na normalnych pecetach nie ma takich problemów.

a ja mam wyj'ebane w tych wydawców , oni lubią nas dymać więc odpłacam się im tym samym

Racja, wydawcy jak nigdy dotąd dymają swoich klientów, a niektórzy z nich jeszcze bronią ich kieszeni i interesów. I tu nawet już nie chodzi tylko o emulację, nie no nieźle sobie wyszkolili konsumentów w ciagu ostatnich lat.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

No ale o czym my tu gadamy, życie swoje, a prawo też swoje. Nieraz się już to sprawdzało i sprawdzać będzie. Bo prawo i przepisy tworzą ludzie, którzy do nieomylnych nie należą.

No a Apple jakie one prawe to nie jest. Dobrze, że na normalnych pecetach nie ma takich problemów.

a ja mam wyj'ebane w tych wydawców , oni lubią nas dymać więc odpłacam się im tym samym

Racja, wydawcy jak nigdy dotąd dymają swoich klientów, a niektórzy z nich jeszcze bronią ich kieszeni i interesów. I tu nawet już nie chodzi tylko o emulację, nie no nieźle sobie wyszkolili konsumentów w ciagu ostatnich lat.

Ludzie, którzy rzucają piratami etc ciekawe czy każdy film, mp3 czy program mają legalnie. Ja staram się kupować oryginalne produkty tylko ludzi, których prace szanuje a jak takie EA ma mnie w du'pie to nie mam moralnych rozterek (XD) żeby ich piracić, emulować etc.

Opublikowano

Dymają w majestacie prawa ;) Teoretycznie wszystko jest OK ale to co się dzieje z DLC to jest przegięcie. Nie na polską kieszeń takie zabawy dlatego często czekam na wersję goty i dopiero gram w grę. Ewentualnie idzie z ręki do ręki, a oni jeszcze chcą nam tego zabronić.

Opublikowano

Ktos tu chce sie meczyc i pocic przy emu dolphin jak wii kosztuje ciut wiecej niz gra na premiere? Gratuluje LOL

Emu GC/Wii potrzebuje mocnego kompa, moj jest w miare swiezy- z wrzesnia czy jakos tak. PC podpiety pod TV przez HDMI, pad od X360 skonfigurowany i fakt, Zelda Wind Waker w FullHD wyglada oblednie, ale lubi sie czasem przyciac, trzeba w ustawieniach pogrzebac.

Opublikowano

Meczyc i pocic ? xD Odpalales kiedys to emu czy jestes zwyklym ignorantem ? Moj komp jest sprzed 3 lat a Dolphin smiga na nim az milo, a Wind Waker nie tnie w ogole. Twoj "swiezy" komp musi byc dosc slaby.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

to co się dzieje z DLC to jest przegięcie

A czyja to wina ? Tępych graczy którzy kupuja ten szajs , wydawcy dostają $ to cisną dalej bo i tak się sprzeda więc pretensje możesz mieć do tych co to kupują.
Opublikowano

ja sobie powiedziałem, że żadnej gry od Acti i EA nie kupię nigdy z pierwszej ręki. Tak jak bluber, kupuję gry ludzi do którcyh mam szacunek i którzy sprzedają mi pełny i dopracowany produkt. Dożywotnia z beka z ludzi tak wielce walczących z piractwem, na rzecz korporacji, które dymają ich tyłek na każdym możliwym kroku. Dodam, że konsole mam nie przerobioną, bo wole zagrać w 3 kozackie tytuły niż 30 średniaków na siłę

Opublikowano

Meczyc i pocic ? xD Odpalales kiedys to emu czy jestes zwyklym ignorantem ? Moj komp jest sprzed 3 lat a Dolphin smiga na nim az milo, a Wind Waker nie tnie w ogole. Twoj "swiezy" komp musi byc dosc slaby.

LOL

Low? Ja mam wszystko na Very High, wszystko na maxa :) Napisalem, ze wyglada oblednie w FullHD, a ustawienia LOW jakie Ty pewnie masz, mnie nie intetersuja ;) Dawaj wiecej szczegolow, to zaczniemy gadac ;)

A jak to bywa w tym kraju, to prawo jest dziurawe. Jezeli ktos posiada oryginala, moze posiadac kopie. Podobnie z Mp3. Majac org plyte wykonawcy, mozemy miec ripa na kompie.

Idac w 2 str, mozna miec wypalona plyte i nie posiadac org- nikt nam nic nie zrobi- pamieta ktos te slynne txt na necie, jak to policja wchodzi do chaty i zabiera komputery? Nikt z tym nic nie zrobi, dopoki nie bedziemy z tego mieli korzysci majatkowej, czyli nie bedziemy sprzedawac.

Opublikowano

Nie ma czegoś takiego jak ustawienia high i low w dolphinie. Możesz sobie zmienić rozdzielczość, AA i AF.

A to FullHD - 1080p, to ja mogę na swoim sprzęcie z 2009 ustawić w każdej grze w dolphinie oprócz Last Story, które chodzi na mało czym.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

I7-860

Radeon HD 5770

4GB G.Skill 1600 Mhz CL7

P55-UD3

Wszystko smiga ideanie w tzw Full HD. Cos ty zlozyl pol roku temu, ze ci Dolphin nie wyrabia.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

EA jakie jest takie jest,ale nie zapominajmy ze w tej generacji wprowadzili wiele świetnych nowych IP. Mass Effect,Dragon Age(nie wiem jak 1,ale 2 to guwno) Dead Space,Mirrors Edge i coś by się jeszcze znalazło.

Seria FIFA,nikt by kiedyś nie pomyślał że ta gra może odebrać "koronę" PESOWI,a jak widać tak się stało

Jeszcze jedno. EA,Acti czy Ubi to są ogromne korporacje które mają zarabiać grube pieniądze,a nie być CARITASEM. Oczywiscie nie żebym ich bronił bo nie podoba mi się co się teraz dzieje

Opublikowano

heh i to ma 3 lata?

Swiezy jest, ale nie jest to wysoka polka:

4GB ramu PC1333 CL9

I5 2,5K

GF 570 GTX

I z lipca, bo tak zapisalem koszyk na morele.

Rozdzialke mam 1280x1024, Stretch to window, V-sync, Fullscreen,Aliasing 9x SSAA, filtry mam na 16X, wl Pixel Lighting i Force Texture Filtering i tam jeszcze pare innych rzeczy. Wyglada ladnie i jak sobie biegam linkiem jest ok, przy wiekszej ilosci wrogow zwalnia.

INS, podeslij plik txt z ustawieniami, wrzuce u siebie i zobacze.

Edytowane przez luck1985

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.