Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

I wszystko na podstawie słów redaktora z CDA, no naprawdę? Ja bym poczekał do recenzji serwisów/magazynów o większej rzetelności... czyli można powiedzieć że wszystkich innych.

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 387 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Ostatnimi czasy (wylaczajac wszelkie bijatyki) recenzje maja calkiem niezle. Z reszta nie rozumiem jak mozna zarzucac nierzetelnosc w tak banalnej kwestii jaka jest czas. W sensie, ze zle go zmierzyli czy jak? EDGE bedzie mial dokladniejszy stoper?

Opublikowano

I wszystko na podstawie słów redaktora z CDA, no naprawdę? Ja bym poczekał do recenzji serwisów/magazynów o większej rzetelności... czyli można powiedzieć że wszystkich innych.

Ciezko jednak nie byc rzetelnym jesli chodzi o czas przejscia gry, no bez przesady. Tym bardziej jesli napisane jest ze przechodzil recenzent z side-questami.

Swoja droga jesli to prawda to niezla beka :rofl2:, ja wiem ze FPS dlugie nigdy nie sa, no ale 5h w grze ktora ma miec niby jakas tam otwarta przestrzen to jednak smiechowa liczba.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

W wywiadzie gość z Crytek twierdził, że w testach przejście gry zajmowało ludziom 7-8 godzin. Oni lubią dodawać trochę do tych czasów, więc te 5 godzin jest prawdopodobne.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Ostatnimi czasy (wylaczajac wszelkie bijatyki) recenzje maja calkiem niezle. Z reszta nie rozumiem jak mozna zarzucac nierzetelnosc w tak banalnej kwestii jaka jest czas. W sensie, ze zle go zmierzyli czy jak? EDGE bedzie mial dokladniejszy stoper?

Wystarczy że redaktor grał na Easy i masz odpowiedź.

W recenzji Halo 4 na golu autor mówił o 5h kampanii, ja jak i wiele znajomych przeszło tą grę średnio w 7-9h i kto ma rację?

Piszecie tak jakby nie zdarzały się przypadki, gdzie autor recenzji przeszedł grę na szybkości byleby recka była przed deadline.

Opublikowano

CDa dało dla Dead Space 3 ocenę 5/10 więc nie brałbym na poważnie słów tego szrotowatego pisma. 

Opublikowano

Przezedlem ostatio Ghost of Sparta w niecale 4 godziny. Przy pierwszym podejsciu wystarczy bylo to 8. Moze faktycznie koles gral na easy, jest sensacja o maja darmowa reklame, wszyscy o nich pisza.

Opublikowano

W niedzielę Bungie ujawni pierwsze informacje na temat Destiny.

Opublikowano

CDa dało dla Dead Space 3 ocenę 5/10 więc nie brałbym na poważnie słów tego szrotowatego pisma. 

No troszkę niska ocena te 2 oczka mogli by dać i byłoby całkiem ok. No ale skoro gościowi nie podeszło to bywa jego decyzja i ocena.

Opublikowano

W recenzji Halo 4 na golu autor mówił o 5h kampanii, ja jak i wiele znajomych przeszło tą grę średnio w 7-9h i kto ma rację?

Piszecie tak jakby nie zdarzały się przypadki, gdzie autor recenzji przeszedł grę na szybkości byleby recka była przed deadline.

Kto recenzowal? Hut? On jest, jesli idzie o konsole, jak dla mnie najbardziej wiarygodny z nich wszystkich. Ale fakt, powinni chociaz podac na jakim poziomie te 5h wystukali.

Opublikowano

Tak jak jest w źródle -> recenzent grał na normal.

Po co podajesz przykład gola, skoro mowa o cda?

Jakby grał na szybkości to raczej nie robiłby dodatkowych misji. Po drugie jakby się tak strasznie śpieszył przed deadlinem to raczej nie zrobiłby z tego 8-stronicowej recenzji.

Możliwe, że jest też tak, że sama gra podsumowuje ile ci zajęło przejście gry, ale liczy tylko samo najlepsze przejście plus na przykład nie wlicza cutscenek, więc może "normalnie" gra trwa te 6,7 godzin, czyli tyle ile średnio trwają fpsy.

Opublikowano

@Mejm - niewątpliwie na normalu, jak każdy inny recenzent na  świecie

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Po co podajesz przykład gola, skoro mowa o cda?

I jeden i drugi to ten sam poziom dna.

Po drugie jakby się tak strasznie śpieszył przed deadlinem to raczej nie zrobiłby z tego 8-stronicowej recenzji.

Chyba naprawdę nigdy nie czytałeś CDA i recenzji ich redaktorkuf.

Opublikowano

8 stron z czego połowa albo więcej to screeny, jakieś tabelki i "wrażenia z drugiej ręki", z czego samego tekstu wychodzi stosunkowo mało. 

Opublikowano

W ogóle samo to, że jest to pierwsza recenzja na świecie plus sama ocena (9/10 WTF??) jasno wskazuje, że EA maczoło w tym palce - i myślisz, że elektronicy pozwolilby w ten sposób "oczerniać" grę jeśli nie pokrywało to by się z prawdą?

Dodatkowym argumentem jest to, że przejście najnowszego Medala też tyle trwa, więc taka krótka kampania to nie jest żadna nowość wśród EA.

I tak a propo to co z ciebie, Mazzeo, stał się nagle taki obrońca EA??

P.S. A cda czytałem lata temu.

Opublikowano

@Mejm - niewątpliwie na normalu, jak każdy inny recenzent na  świecie

No ale ze mnie paua. Wielokrotnie to podkreslali, ze na normalu. Nie wiem skad mi sie wzielo, ze moze to byc jakis inny.

Opublikowano

$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

EA daje $$$ Crytek słucha poleceń. :P

Opublikowano

I co myślisz, że ea nie miało nic do gadania, że tylko grzecznie czekali aż crytek skończy C3?? Naiwny jesteś.

Edit: To było do Mazzeo jakby co.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Naiwny nie jestem, ale też nie jestem na tyle głupi by jakiekolwiek wypociny z CDA brać serio :)

Dobra zaczynają ci się argumenty powtarzać, więc widać, że jesteś po prostu do nich uprzedzony i nie ma co z tobą na ten temat rozmawiać. Bo rozumiem, że można się nie zgadzać z tą zawyżoną oceną, ale z CZASEM przejścia gry - co pracownikom cda źle zegarki działają czy czas u nich płynie dwa razy wolnie czy co? Pewnie gdyby to był OXM to byłaby to prawda prawdziwa, no ale co w takim polskim cda mogą wiedzieć o mierzeniu czasu przejścia gry :P

A zapomniałem dodać, Mazzeo: chcesz powiedzieć, że cda nikogo. xD

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

co pracownikom cda źle zegarki działają czy czas u nich płynie dwa razy

wolnie czy co? Pewnie gdyby to był OXM to byłaby to prawda prawdziwa,

no ale co w takim polskim cda mogą wiedzieć o mierzeniu czasu przejścia

gry :P

Chyba naprawdę wczoraj się urodziłeś. Przejść grę na normal można grając "normalnie" czyt. nie przewijając cutscenek, nie lecieć na pałę itd itd a można i na szybkości i wiesz co, biorąc pod uwagę jakość ich tekstów oraz parcie na wrzucenie na okładkę tekstu "PIERWSI NA ŚWIECIE!!!!111" to ja podejrzewam, że jednak ktoś tu pośpieszył się grając.

Przypomina mi to sytuację z KZ3 gdzie były doniesienia, że na Elite można go przejść w 4 godziny. Oczywiście wtedy to było kłamstwo/bzdura/pomyłka autora tych słów.

Dobra zaczynają ci się argumenty powtarzać, więc widać, że jesteś po prostu do nich uprzedzony

Nie uprzedzony, po prostu każdy zdrowo myślący człowiek po regularnym czytaniu tej gazety stwierdziłby to samo. Jeśli ktoś narzeka na poziom recenzji i ich rzetelność w PSXE to chyba nigdy nie miał do czynienia z CDA. Do tej pory pamiętam reckę TDU. Ta gazeta utrzymuje się tylko z jednego, oczywistego powodu.

Podsumowując chce powiedzieć że warto poczekać chociażby do pierwszych opinii graczy, które powiedzą więcej, a nie robić dramę że w CDA coś tam napisali. Zresztą, 5-6 godzinne gry pojawiają się od x lat, a niektórzy przypisują to tylko obecnej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.