Skocz do zawartości

Console Wars 5: Starcia Betonów

Featured Replies

Opublikowano

Greg: Wymieniłeś dwa tytuły tj Gear of War, Halo i co koniec? Dodaj jeszcze Forza i jesteśmy w domu. Masz coś jeszcze godnego uwagi? Dostajecie trzy normalne gry ekskluzywne i piejecie z zachwytu jak młode pelikany. Doskonale wiesz, że M$ dyma was jeśli chodzi o gry stricte na tą konsolę.

Don: Fajnie tłumaczysz sobie wyniki sprzedaży. Z jednej strony jedziesz po NINTENDO jak po dzikiej kobyle, a z drugiej strony ślepy jesteś na to co wyprawia Ms. Człowieku ty jesteś betonem bo wszystko sprowadzasz do dwóch rzeczy: Moc sprzętu i multiplatformy. Nie potrafisz zrozumieć, że dla wielu osób to nie jest najważniejsze. Rozumiesz? Każda firma ma swoją politykę i właśnie za to indywidualne podejście cenię Nintendo. Dla ciebie liczy się co innego, ale to nie znaczy, że dla innych. Kumasz? Ty mnie nazywasz betonem? Dobre sobie.

Edytowane przez Dixi

• Odpowiedzi 11,6 tys.
  • Wyświetleń 375,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, Mendrek ciągle się pyta jakie to są różnice między Xbox LIVE a PSN, mimo nawet tego że dokładnie mu je wypisałem jakiś czas temu.   Tak więc postanowiłem skleić filmik dla takich jak on:  

• mentalność Lionela i komentujących na PPE - pogoń za hardware i ocenianie wszystkiego pod kątem jakichś tranzystorów (i to tacy ludzie mają czelność śmiać się z pececiarzy, że ci zamiast grać gadają o

• raven_raven
    raven_raven

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=v6jIK_cHF5c   To jest ta gierka, do której po nocach moczą się sonyboty xD?   Chcecie mi powiedzieć, że gra w której jedyny koleś z latar

Opublikowano

Microsoft w ostatnich 2 latach podwoił liczbę swoich wewnętrznych studiów i non stop nowych ludzi zatrudnia.

Czekam na efekty tych działań(mam nadzieje że nie będą to ludzie odpowiedzialni jedynie za po pierdołki na kinecta) bo jedyne co na razie wiadomo to to że MS dłubie nad kolejnym o zgrozo fps'em.
Opublikowano

Dixi, nie jesteś pępkiem świata. Dla ludzi, którzy kupują konsolę, żeby pograć w Skyrima, Call of Duty online, czy inne multiplatformy PS3 nie jest dobrym wyborem. Dla ludzi, którzy kochają Halo PS3 nie jest dobrym wyborem. Zaprzeczasz? No chyba nie. Więc czemu piszesz bezdyskusyjnie. Zrozum, że ludzie mają różne priorytety. I nie dla wszystkich priorytetem są exy. Sądząc po sprzedaży, nawet tacy ludzie są w mniejszości. MS mnie dyma? No nie wiem. Wiedźmin mi się podobał. Alan Wake też. PGR4 tak samo. Gierki z Arcade typu Shadow Complex też. O Gearsach nie wspomnę. Fanem Halo nie jestem. Nie czuję się dymany przez Microsoft

Opublikowano

Sprzedaż X360 została uratowana dzięki kinectowi i 500 milionach $ przeznaczonych na jego reklamę. Kase wziął z ekskluzywnego dla x360 płatnego multi. Sony nie ma takich pieniędzy więc woli inwestować w developerów i exy. Microsoft zszedł na psy i tyle w tym temacie.

No popatrz popatrz. Tylko jakimś dziwnym trafem Sony ostatnio zamknęło 2 czy 3 studia, a Microsoft w ostatnich 2 latach podwoił liczbę swoich wewnętrznych studiów i non stop nowych ludzi zatrudnia.

Dziwnym trafem rzeczywistość wygląda zupełnie inaczej niż piszesz :P

Tyle że te rzekome studia microsoftu nie tworzą żadnych nowych exów. Od 3 lat tylko halo, girsy i forza. Skoro Microsoft ma tyle studiów developerskich to gdzie są nowe ip ??

Opublikowano

Dixi: Jesteś dzieciakiem, które nie rozumie niczego co się do niego pisze. Napisałem suche fakty, z tym też chcesz się kłócić? Jesteś betonem takim jak Mendrek, oceniasz gry tylko pod kątem tego czy jest ex czy nie i nic innego do ciebie nie dociera. Wszyscy posiadacze PS3 i X360 swoimi decyzjami zakupowymi potwierdzają wszystko to co napisałem, a ty stajesz okoniem i się upierasz przy śmiesznych argumentach, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości i jeszcze na mnie najeżdżasz, heh.

Sprzedaż X360 została uratowana dzięki kinectowi i 500 milionach $ przeznaczonych na jego reklamę. Kase wziął z ekskluzywnego dla x360 płatnego multi. Sony nie ma takich pieniędzy więc woli inwestować w developerów i exy. Microsoft zszedł na psy i tyle w tym temacie.

No popatrz popatrz. Tylko jakimś dziwnym trafem Sony ostatnio zamknęło 2 czy 3 studia, a Microsoft w ostatnich 2 latach podwoił liczbę swoich wewnętrznych studiów i non stop nowych ludzi zatrudnia.

Tyle że te rzekome studia microsoftu nie tworzą żadnych nowych exów. Od 3 lat tylko halo, girsy i forza. Skoro Microsoft ma tyle studiów developerskich to gdzie są nowe ip ??

Jesteś debilem czy serio nie rozumiesz, że w 2 lata nie da się stworzyć od podstaw nowego studia i wydać gry? Może nie zauważyłeś, ale Microsoft nie kupuje istniejących developerów, a tworzy nowe studia.

Dixi, nie jesteś pępkiem świata. Dla ludzi, którzy kupują konsolę, żeby pograć w Skyrima, Call of Duty online, czy inne multiplatformy PS3 nie jest dobrym wyborem. Dla ludzi, którzy kochają Halo PS3 nie jest dobrym wyborem. Zaprzeczasz? No chyba nie. Więc czemu piszesz bezdyskusyjnie. Zrozum, że ludzie mają różne priorytety. I nie dla wszystkich priorytetem są exy. Sądząc po sprzedaży, nawet tacy ludzie są w mniejszości. MS mnie dyma? No nie wiem. Wiedźmin mi się podobał. Alan Wake też. PGR4 tak samo. Gierki z Arcade typu Shadow Complex też. O Gearsach nie wspomnę. Fanem Halo nie jestem. Nie czuję się dymany przez Microsoft

Dixi sam siebie dyma, to jest największa tragedia tej osoby :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Myślę, że nowy xbox może nieźle roz(pipi) branżę, jeśli się okaże, że te wszystkie nowe studia tworzą exy na niego.

Opublikowano

Dixi: Jesteś dzieciakiem, które nie rozumie niczego co się do niego pisze. Napisałem suche fakty, z tym też chcesz się kłócić? Jesteś betonem takim jak Mendrek, oceniasz gry tylko pod kątem tego czy jest ex czy nie i nic innego do ciebie nie dociera. Wszyscy posiadacze PS3 i X360 swoimi decyzjami zakupowymi potwierdzają wszystko to co napisałem, a ty stajesz okoniem i się upierasz przy śmiesznych argumentach, które nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości i jeszcze na mnie najeżdżasz, heh.

Jesteś debilem czy serio nie rozumiesz, że w 2 lata nie da się stworzyć od podstaw nowego studia i wydać gry? Może nie zauważyłeś, ale Microsoft nie kupuje istniejących developerów, a tworzy nowe studia.

Czyli korzyść dla użytkowników najbardziej awaryjnej konsoli w histori - x360 z tych studiów jest żadna. Więc tak jak mówiłem microsoft zszedł na psy. Gracze zostali zostawieni na lodzie podobnie jak w przypadku pierwszego xboxa.

Opublikowano

Najbardziej awaryjnej? Czekaj, to nie Sony sprzedawało odnowione konsole w poprzedniej generacji? Bo coś mi świta. Coś mi się też wydaje, że MS wziął pełną odpowiedzialność za awaryjność i ogromnym kosztem naprawił błędy oraz wyrównał ludziom te awarie

Opublikowano

Najbardziej awaryjnej? Czekaj, to nie Sony sprzedawało odnowione konsole w poprzedniej generacji? Bo coś mi świta. Coś mi się też wydaje, że MS wziął pełną odpowiedzialność za awaryjność i ogromnym kosztem naprawił błędy oraz wyrównał ludziom te awarie

Tak x360 to najbardziej awaryjna konsola w historii z awaryjnością do 2009 roku na poziomie 42%.

Opublikowano

Nie odpowiedziałeś mi. Sony swoje rozwalone konsole czyściło i wystawiało na półki sklepowe. MS do każdej zepsutej konsoli wysyłał kuriera, kurier odbierał z domu, za 2 tygodnie przynosił w zębach nową wraz z giftem typu pad, gry, gold na rok. O wiele większe znaczenie ma obsługa serwisowa niż awaryjność. Bo psuje się każdy sprzęt.

Opublikowano

Tak x360 to najbardziej awaryjna konsola w historii z awaryjnością do 2009 roku na poziomie 42%.

sorry ale psp biło/bije rekordy awaryjności

Opublikowano

Y, PSP 1000 był chyba nie do zajechania, twardy kawał sztuki. Zaś moje PSP 2000 spadło wiele razy na podłogę (raz odpadła klapka i wygięły się zawiasy :D ), zaliczyło pełne zanurzenie w wodzie na włączonej baterii, zostało "sponiewierane" przez psa i skubane trzyma się dzielnie, aż sam niedowierzam (choć wygląda trochę jakby z Iraku wróciło). Acz jak patrzę na 3000 to już mniej wydaje się trwałę, a ta wersją street to straszna tandeta, jechanie po kosztach. Jak ktoś jeszcze chce kiedykolwiek kupić PSP, to niech szybko się decyduje, póki jeszcze 2000 w obiegu chodzą. Mój kuzyn niedawno nawet nówkę 3000 w Neonecie gdzieś w na jakimś za(pipi)u wyhaczył, szczęściarz :P

Opublikowano

Nie odpowiedziałeś mi. Sony swoje rozwalone konsole czyściło i wystawiało na półki sklepowe. MS do każdej zepsutej konsoli wysyłał kuriera, kurier odbierał z domu, za 2 tygodnie przynosił w zębach nową wraz z giftem typu pad, gry, gold na rok. O wiele większe znaczenie ma obsługa serwisowa niż awaryjność. Bo psuje się każdy sprzęt.

to czyli co? taka super obsługa kurierska niweluje to że xbox360 jest najbardziej awaryjną konsolą na ziemi?

Opublikowano

Jakaś czerstwa ta 5 edycja wojenek ;( 90 stron a beki prawie w ogóle, tylko powtarzanie nudnych sucharów. Czuję zawód :( Chyba trzeba będzie reboot zrobić.

Potrzeba nextgenow i tyle w tym temacie

Opublikowano

to czyli co? taka super obsługa kurierska niweluje to że xbox360 jest najbardziej awaryjną konsolą na ziemi?

Niweluje? Nie. Rekompensuje? Zdecydowanie

Opublikowano

Właśnie, jeszcze jedno. Dziwi mnie, że gracze nie zauważają stagnacji po stronie MS w kwestii konsol i obsługiwania graczy HC. Jedyną jako tako reakcją na ruchy konkurencji jest smartglass, ale jakoś nie widzę by był specjalnie popularnym tematem w naszym kraju, a i czytałem już mieszane odczucia. To już nie jest złośliwość, a fakt niepokojący dla każdego gracza. Ktoś powinien pyknać MS w tył łba, żeby się obudził. Czemu Sony mimo sporej przewagi MS-u, dogoniło sprzedażą mimo pewnych słabości w tym roku i słabszej sytuacji finansowej? Bardziej w tym wina Microsoftu, który od jakiegoś czasu przeszedł w tryb "zbieramy kasę i cieszymy mordę". Sony mimo kuli w stopie typu "Vita", dwoi się i troi - ogranizuje eventy, wciąż supportuje swoją konsolę, robi naprawdę świetną usługę abonamentową (i o dziwo 3rd party developerzy się chwytają, z EA na czele), wspiera lokalne rynki, ect. No to nie jest już takie tere fere, to jest wszędzie widać. MS obrał w dodatku politykę "wspierania multiplatform ponad ex'y" i to nie jest jakaś tam plotka, tylko nawet ich oficjel w wywiadzie wspomniał o tym, że wg. nich multiplatformy obecnie mają przewagę nad ex'ami. Nie wiem co on tam bierze, ale no wspieranie czegoś co jest u konkurencji to nie jest chyba powód do czucia się wyjątkowym. Halo 4 i Forza H? Jasne, świetne gry i mają swoich fanów i przeciwników, ale pewnie jakby dostały te prestiżowe minimum "9" to chyba dałoby się przeboleć 4 ex'y na rok i w sumie W2 ratuje nieco sprawę, pomijając że to port z PC, i ciekawe parę gier z XBLA! Tyle. Na miejscu posiadaczy X360 już bym się irytował.

W zasadzie obecnie nie wiem komu doradzałbym kupno X360. Nawet ostatni koronny argument "X360 lepiej się sprzedaje globalnie" upadł. Przyszły rok to obrodzenie ex'owe na PS3 silnych serii, zaś X360 przez cały 2013 będzie jechał na multiplatformach i hype'ie następcy. Tutaj nie ma już ogródek. Czysta matematyka - mieć konsolę na której są najnowsze gry dostępne u konkurencji i gry niedostępne u konkurencji (PS3), albo konsolę na której są tylko gry dostępne u konkurencji (X360). Czyli najprościej rzecz ujmując można mieć świeże banany i pomarańcze, albo same pomarańcze.

Ps. Ktoś tu niedawno pisał o mniejszej ofercie na PS Store. Ja bym ją nazwał po prostu starannie wyselekcjonowaną. Gry które się nie sprzedają, po prostu są z PS Store usuwane. Zaś co do demek każdej gry na XBLA! to owszem z jednej strony rzecz bardzo dobra, z drugiej zauważyłem że bardzo dużo demek to przeważnie jeden level i dwie minuty grania, ale cóż PR-owo to zawsze dobrze brzmi. W ofercie P+ dla równowagi są godzinne triale pełnych wersji gier, gdzie save'y i trofea są zachowywane. IMO trial > demo. Inaczej nie tknąłbym Infamousa czy Infamousa 2, które miały dema takie se, ale już po pierwszej godzinie grania stwierdziłem, że to zaje.biste gry ;)

Opublikowano

Tyle tu głupot, że aż mi się nie chce odpisywać :) Więc odpiszę standardowo: nie masz X360, więc nie wiesz o czym piszesz :)

Opublikowano

no właśnie, kolo nawet nie miał nigdy Xa, a go odradza. Co te Sony mu z mózgu zrobiło to ja nie wiem.

Opublikowano

Aha, ok czyli MS nie ma stagnacji, jest wszystko ok, płaćmy abonament i cieszmy się z tego co jest.

Wiesz, z perspektywy posiadacza konsoli konkurencji, to chyba na rękę ;) OK, no problemo, skoro wam to pasuje :D

Opublikowano

Co świadczy o tej stagnacji? Halo 4? Forza? Lepsza sprzedaż multiplatform? Wiedźmin? Bo nie wiem za bardzo

Opublikowano

Ps. Ktoś tu niedawno pisał o mniejszej ofercie na PS Store. Ja bym ją nazwał po prostu starannie wyselekcjonowaną.

Ty to każdą porażkową akcje potrafisz w zalete zmienić.

Opublikowano

Greg: Wymieniłeś dwa tytuły tj Gear of War, Halo i co koniec? Dodaj jeszcze Forza i jesteśmy w domu. Masz coś jeszcze godnego uwagi? Dostajecie trzy normalne gry ekskluzywne i piejecie z zachwytu jak młode pelikany. Doskonale wiesz, że M$ dyma was jeśli chodzi o gry stricte na tą konsolę.

Gwoli scislosci Gears, Halo i Forza to nie 3 gry tylko 12.

Do tego dochodza inne jak seria PGR czy Alan.

Co masz na mysli mowiac "normalne gry" ? Swoje wlasne preferencje?

Rownie dobrze moglbym napisac ze poza Uncharted, GoW i GT, na PS3 nie ma nic godnego uwagi.

I czy to bylaby prawda?

Opublikowano

Brak odpowiedzi na P+.

Posucha exowa dużych tytułów od 2 lat z silną prognozą na 3.

Zaniedbywanie mniejszych rynków lokalnych.

Stracenie lidera na rynku europejskim.

Konkurencja zrównała się globalnie.

Brak nowych IP dla core gamers.

Ostatnio zalicza pewne wpadki.

I skupia się na rzeczach nie dla core gamersów.

X360 jedzie na starym paliwie...

Opublikowano

Pozwolicie, że posty Mendrka zignoruję, ale ktoś tutaj pisał znowu, że X360 to "Forza, Halo, Girsy i nic więcej". No więc... nie. Zacytuję samego siebie, bo widzę do niektórych nie dociera po jednym poście :).

Bez przesady. Fable? Crackdown? Viva Pinata? Kameo czy tam Banjoo&Kazooie? Wiedźmin 2? Blue Dragon? PGR3/4? Ninja Gaiden? Lost Odyssey? Test Drive Unlimited? Dawniej były jeszcze np. Dead Rising, Ace Combat 6, ale już kontynuacje dotarły też na PS3.

Były też czasowe exy jak Mass Effect, Bioshock, Epizody GTA. A Dawnguard i DLC do Skyrima? Świetne gierki XBLA jak Minecraft, Mark of Ninja, Kingdom of Keflings i kilkanaście innych? //tutaj trochę skopałem, bo miałem na myśli Castle Crashers a nie Keflingi

Oczywiście nie są to same gry na 10/10, ale żadna z nich nie sięga niżej, niż 8/10. Nie powiedziałbym, by na PS3 były tony jakichś niesamowitych, urywających du,pę exów. Jest kilka naprawdę dobrych serii i kilka, że tak powiem, wyróżniających się gier (np. chodzi mi o Journey), ale takie Heavenly Sword, Warhawk, Resistance czy Socomy to wcale jakoś wielce świata nie wojują.

Wojenki wojenkami, ale gadanie, że na X360 są tylko Halo i Forza to po prostu pier,dolenie.

Nie mówiąc o tym, że to nie jest kompletna lista, jeszcze coś ciekawego by się znalazło.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Mendrek jest dobry, w innym temacie jeden facet pyta się o poradę jaką konsolę kupić, podał co go interesuje i listę gier jakie chce ograć, z czego większość to multiplatformy + 8 ex'ów na X360 i 2 ex'y na PS3 i mu PS3 poleca :D

To trzeba być zakłamanym :P

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.