Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drogówka - 2013 - Wojtek Smarzowski

Featured Replies

Opublikowano

wojtuś ostatnio kręci film za filmem i wszystko wskazuje na to, że szykuje się kolejny instant klasyk. tym razem obraz współczesnej polski - na pewno bardzo gorzki, ale też z jajem. taki śmiech przez łzy.

zapraszam do dyskusji.

• Odpowiedzi 71
  • Wyświetleń 13 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

no ku.rwa zapowiada sie wspaniale.

no i oczywiscie marian dziedziel <3.

Opublikowano

Dziwny ten zwiastun, ale mam zaufanie do Smarzowskiego.

Opublikowano

Teraz spojrzałem jeszcze i na 2014 planuje film "Anioł", oczywiście Marian Dziędziel, Arkadiusz Jakubik i Andrzej Grabowski w obsadzie. <3

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano
  • Autor

a wiadomo coś więcej o tym "aniele"? bo podobno jakiś projekt o bandach UPA już prawie ruszył z miejsca jeszcze przed "drogówką" (wcześniej znaną jako "7 dni" albo "7 grzechów").

Opublikowano

Na filmwebie piszą, że w Olsztynie już była premiera i na szczęście rozczarowania nie ma, parę osób zgodnie przyznaje, że film jest dobry jak zawsze. :)

Opublikowano

a wiadomo coś więcej o tym "aniele"? bo podobno jakiś projekt o bandach UPA już prawie ruszył z miejsca jeszcze przed "drogówką" (wcześniej znaną jako "7 dni" albo "7 grzechów").

Bazowane na powieści pod mocnym aniołem Jerzego Pilcha, traktuje o alkoholiku także no.

Opublikowano
  • Autor

dobrze dobrze. przeczytam na pewno przez ten rok. oprócz "pętli", "żóltego szalika" no i może "wszyscy jesteśmy chrystusami" to w polskim kinie chyba nie było na prawdę dobrego filmu o chlaniu na umór.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Końcóweczka trailera to takie trochę polski Gaspar Noe <3 Meldunek w kinie gwarantowany. Na pewno będzie bardziej "na luzie" niż w Róży co mi osobiście bardzo odpowiada.

Opublikowano

Fajne są te krótkie zwiastuny. Dorociński mega.

Opublikowano
  • Autor

gdzie tam widzisz dorocińskiego?

Opublikowano

Dokładnie. Chociaż wiem, że dla mnie Wesela nie przebije. Wesele to dla mnie film idealny, jeśli chodzi o grę aktorską, zdjęcia, dobór aktorów, dialogi, tematykę, humor ale jednocześnie obnażenie naszych wad. Wesele to taki nasz współczesny Miś przeniesiony z miasta na prowincję i doprawiony szczyptą goryczy.

Opublikowano

Wesele wiadomo, polecam obejrzec materialy z planu.

Na drogowke/7 grzechow czekam od pierwszych zapowiedzi. Byl kiedys wywiad w radio z jednym aktorem (ten z pierwszej sceny zwiastuna, nie pamietam jak sie nazywa) i mowil, ze koncepcja jest taka, aby 7 postaci odzwierciedlalo 7 grzechow glownym. Nie wiem czy Smarzowski zmienil koncept filmu czy po prostu tylko tytul.

Opublikowano

Przeważnie gotowy film trafia wpierw na jakiś festiwal, specjalne pokazy czy cuś. I to jest taka pierwotna data premiery, na filmwebie określana "światowa". W lutym obowiązkowo lecę do kina. Jeszcze mnie ten reżyser nie zawiódł. Tylko te trailerki nie bardzo mi podeszły, ale kij z tym.

Opublikowano
  • Autor

polacy nie potrafią robić trailerów

Opublikowano

A gdzie Adamczyk i Szyc (pipi)a!