MaiorZero 1400 Posted December 29, 2012 Posted December 29, 2012 Nowy Rok już za dwa dni. Przyszły rok będzie obfitował w wiele oczekiwanych filmów. Podzielmy się tym na co czekamy i dlaczego. Niektóre filmy ominęły w Polsce 2012 rok więc warto je także wpisać. - Twelve Years a Slave - nowy film Steve McQueena. W rolach głównych Pitt, Fassbender oraz główna para aktorów z Bestii z Południowych Krain i nie tylko. - Pacific Rim - nowy film z wielkimi mechami i stworami od Guillermo del Toro. Do tego GLaDOS. - Człowiek ze stali - film wygląda obiecująco. Ciekawe czy uda się powtórzyć sukces Mrocznego Rycerza. - Django Unchained - myślałem, że w tym roku będzie u nas. ;/ - Wróg nr 1 - tak samo ;/ - Drogówka - zwiastun genialny, zobaczę jak będzie z filmem. - Wolverine - Hugh Jackman jest świetny jako Rosomak, ale się okaże czy tym razem dostanie dobry film. No, ale Wolverine w Japonii może być spoko. - W ciemność Star Trek - Abrams zna się na rzeczy i pewnie wyreżyserował bardzo dobre widowisko science-fiction bez zbędnej żenady. - Only God Forgives - poster bardzo intrygujący. Gosling znów u Refna, po Drive zapowiada się pewnie kolejny szyty na bycie kultowym film. - The Place Beyond The Pines - Blue Valentine było świetne i ciekawy jestem jak reżyser poradzi sobie z kryminałem. Chociaż po zwiastunie widać, że to będzie tylko tło do historii o rodzinie. - Lawless - jestem cholernie ciekawy nowego filmu Malicka oraz takiej obsady. O: Jest jeszcze pewnie wiele filmów, których nie pamiętam. Quote
Wojtq 796 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 Elysium - sci-fi od Neilla Blompkamp, twórcy świetnego District 9. Tego filmu jestem ciekaw najbardziej w 2013. Quote
kulak4 12 Posted December 30, 2012 Posted December 30, 2012 (edited) A Wreck-It Ralph (aka "Ralf Demolka" w Polszy)? Przecież ta animacja to must-see dla graczy EDIT: Polska premiera 18 stycznia, za Wielką Wodą już jest w kinach od jakiegoś czasu. Edited December 30, 2012 by kulak4 Quote
Lipa 514 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Tak. Jakoś przełom października/listopada. Quote
Słupek 2173 Posted January 3, 2013 Posted January 3, 2013 Z tych co kojarzę to oczywiście Django Unchained, Gangster Squad, nowy Gotti z Pacino (to 2013?), Drogówka, nowy Riddick, Hobbit cz.2, Szklana Pułapka 5, X-men: FC2 (ale nie wiem czy to 2013). Poza tym nowy Aronofsky, Fincher, Nolan. No i ma się chrumknąć, że najbardziej czekam to na zapowiedź Niezniszczalnych 3 i Avengersów 2. PS. No i co do cholery z projektem Pacino-De Niro-Pesci????????????????????????????????????? Quote
MaiorZero 1400 Posted January 3, 2013 Author Posted January 3, 2013 No właśnie zapomniałem dodać Hobbita. Quote
aux 3787 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Patrzę na zapowiedzi 2013 i widzę dużo interesujących mnie filmów. Moje najbardziej oczekiwane filmy które chcę zobaczyć w kinie: -Django - tu wszystko jest jasne. QT nigdy mnie nie zawiódł i tu będzie tak samo. Dobrze że premiera lada moment. -Drogówka - jak wyżej, Smarzowski to najlepszy obecnie krajowy reżyser, na jego filmy można iść w ciemno. -Wielki Gatsby - melodramat od Baza Luhrmanna, gościu lubi rozmach. W rolach głównych Leoś i Tobey. -Oz Wielki i potężny - Sam Raimi, gorące babeczki i piękne widoczki. Powinien być hicior. -Only God Forgives - to ma być rok Goslinga i tak pewnie będzie. Tu mamy tajski boks, dziwki i koks. I genialny plakat. -The Place Beyond The Pines - tu mamy Drive na motorze. -Gangster Squad - a tu klasyczną gangsterską historyjkę, ciekawe co zostało ze słynnej sceny strzelaniny w kinie. -Pacific Rim - zapowiada się pysznie, del Toro, mechy i pan z The Wire, chociaż po Prometeuszu Idris Elba jest dla mnie Jankiem. -Likwidator - Arnold wraca jako szeryf przygranicznego miasteczka. Plus Forest Whitaker. Kategoria R. Reżyseruje świetny Jee-woon Kim. Jaram się! -Wałęsa - ciekaw jest bardzo tego filmu, ostatnio mistrz nie zachwyca, ale może tym razem wyjdzie coś na miarę jego najlepszych filmów. -Kick-Ass 2: Balls to the Wall - jedynka to był cios między oczy. Film porąbany, krwawy i zabawny. Tu liczę na jeszcze większą dawkę szaleństwa. -Dobry Dzień na Szklaną Pułapkę - kultowa seria z dzieciństwa, cieszę się że to kontynuują. Bruce mimo lat nadal błyszczy w tej roli. Tym razem John McClane jedzie do Rosji. Z synem. I to tyle najważniejszych dla mnie premier. Pewnie jak zwykle pojawią się jakieś czarne konie o których w tej chwili nie mam pojęcia. Zapowiada się dobry rok dla kinomanów. Quote
Wiolku 1592 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Wspomniał ktoś o "nowym" Evil Dead? CZEKAM. Quote
Boomcio 4132 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Zdecydowanie Pain and Gain , a z polskich Drogowka. Quote
Guest mate5 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 (edited) -Pacific Rim - zapowiada się pysznie, del Toro, mechy i pan z The Wire, chociaż po Prometeuszu Idris Elba jest dla mnie Jankiem. Przecież to się zapowiada na takie lepiej zrealizowane Power Rangers. Jeśli o mnie chodzi to oczywiście czekam na evil dead, nowego refna i drogówkę ale i tak najbardziej oczekuję nowego jarmuscha http://www.imdb.com/title/tt1714915/ "Status: Post-production" Edited January 4, 2013 by mate5 Quote
piecia997 39 Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Właśnie, nie miało być kolejnego filmu z Pacino i De Niro? Quote
Sep 1624 Posted January 5, 2013 Posted January 5, 2013 Z wymienionych już powyżej: Django, Wolverine, Evil Dead, Gangster Squad, Star Trek Into Darkness, Man of Steel, Elysium. Ponadto: Stoker - thriller z Nicole Kidman w reżyserii Chan-wook Parka, czyli tego samego co nakręcił genialnego Oldboya Now You See Me - grupa iluzjonistów okradająca banki Thor: The Dark World - pierwsza część była udana więc w kontynuacji liczę na równie dobrą zabawę, a może nawet będzie lepsza. Snowpiercer - postapokaliptyczny thriller w którym niedobitki ludzkości podróżują w pociągu Na razie tyle ale w ciągu roku pewnie jeszcze jakieś dojdą. Quote
Recommended Posts