Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

399 euro to super cena, chociaż wydaje mi się, że przygotują jakieś zestawy z większym dyskiem i kamerką za stówkę więcej. Jeżeli online będzie wchodziło do oferty PS + to w sumie dla mnie nic się nie stanie, bo planowałem wykupić go i trzymać cały czas od samego początku. MS niema dla mnie już żadnych argumentów na swoją korzyść, nie przekonał mnie do tego żaden ich ex. Tylko czekać na święta.

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 80,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

Na konferencji M$ zobaczyliśmy w jakie fajne gry będziemy grać (MGSV i W3), a na konfie Sony - na jakiej konsoli będziemy w te tytuły grać ;)

Opublikowano

Ogólnie, to najlepsze gry na obu konferencjach to zdecydowanie multiplatformy. Exy nie przekonują do żadnej z konsol, póki co. A w takim wypadku PS4 to jedyny słuszny wybór, bo jest tańsze i będzie można pożyczać gry. :)

Opublikowano

Konferencja Microsoftu byla zdecydowanie lepsza bo ciekawsze gry zaprezentowali. Sony startowalo z lekkiego handicapa bo w lutym pokazali juz 3 nowe gry. Ale tez pokazali tylko jeden nowy exclusive ktory tylka nie urywa. Tak wiec pod katem show wygrywa IMO Microsoft. Co innego tyczy sie konsol... ale o nich pisalem wyzej.

Sony wygrywa zarówno pod kątem gier jak i samej konsoli. Dziękuje bardzo.

Opublikowano

Oczywiscie ciesze sie z sonybotami... w koncu po 7 latach na chwile ich firma triumfuje. Sony prezentuje ciekawsza oferte na poczatek tej generacji. Oczywiscie sonyslaves wierza w wspanialomyslnosc sony i to jak ona dba o swoich graczy (w koncu sony dymalo ich przez ostatnie 7 lat). Dlatego firma nie wprowadzila przymusu bycia online i DRM. BZDURA. Sony nie ma infrastruktury by takie cos wprowadzic. Zapowiedz w 2014 gaikai na koniec konferencji nie byla niczym innym niz podazaniem za Microsoftem i skutecznym wyeliminowaniem uzywek i fizycznych nosnikow. To wlasnie te generacja bedzie przenosinami do chmury i do contentu digital. Ale rozumie, ze poki co sonyslaves chca sie cieszyc chwila.

Konferencja Microsoftu byla zdecydowanie lepsza bo ciekawsze gry zaprezentowali. Sony startowalo z lekkiego handicapa bo w lutym pokazali juz 3 nowe gry. Ale tez pokazali tylko jeden nowy exclusive ktory tylka nie urywa. Tak wiec pod katem show wygrywa IMO Microsoft. Co innego tyczy sie konsol... ale o nich pisalem wyzej.

Sony wygrywa zarówno pod kątem gier jak i samej konsoli. Dziękuje bardzo.

Jedyne co sony zapowiedzialo to exlusive beta, exlusive skins etc... rozumiem, ze sa ludzie ktorych to podnieca... 

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

jest i pierwszy obrońca XOne :D czekam na donsterydo, soula i wysyp trolli

Opublikowano

Co to za pajac?

PS: Cieszą mnie indyki szczególnie. Na pewno znajdzie się dużo perełek w śmiesznej cenie :)

Opublikowano

Oczywiscie ciesze sie z sonybotami... w koncu po 7 latach na chwile ich firma triumfuje. Sony prezentuje ciekawsza oferte na poczatek tej generacji. Oczywiscie sonyslaves wierza w wspanialomyslnosc sony i to jak ona dba o swoich graczy (w koncu sony dymalo ich przez ostatnie 7 lat). Dlatego firma nie wprowadzila przymusu bycia online i DRM. BZDURA. Sony nie ma infrastruktury by takie cos wprowadzic. Zapowiedz w 2014 gaikai na koniec konferencji nie byla niczym innym niz podazaniem za Microsoftem i skutecznym wyeliminowaniem uzywek i fizycznych nosnikow. To wlasnie te generacja bedzie przenosinami do chmury i do contentu digital. Ale rozumie, ze poki co sonyslaves chca sie cieszyc chwila.

No tak bo twój szpieg w Sony informuje cię na bieżąco o ich planach  :pinch: 

Opublikowano

najbardziej mnie w(pipi)ia przelicznik 1 dolar= 1 euro a żeby ich ch,uj strzelił, tylko sie dowiem ze ps4 jest region free ściągam ją z kanady bez kitu, jeśli cena ma oscylować ~400 euro imo dobra cena jak za nowy sprzęt, beka troche z Vity [*] a no i widać pudełko gier jak będą wyglądać (niebieskie jak te od vity)

Opublikowano

nie musze miec szpiega... wystarczy sluchac uwaznie zapowiedzi i je analizowac uzywajac mozgu. 

Opublikowano

Zeratul nie pogrążaj się!

Opublikowano

najbardziej mnie w(pipi)ia przelicznik 1 dolar= 1 euro a żeby ich ch,uj strzelił, tylko sie dowiem ze ps4 jest region free ściągam ją z kanady bez kitu, jeśli cena ma oscylować ~400 euro imo dobra cena jak za nowy sprzęt, beka troche z Vity [*] a no i widać pudełko gier jak będą wyglądać (niebieskie jak te od vity)

jak bierzesz na premierę to mimo wszystko lepiej brać z polszy niż się później yebać z gwarancjami, bo pewnie coś odyebią i co któraś konsola będzie łapała zgona

Opublikowano

ten wyżej obrońca uciśnionych to nie wie, że CI od Xbox one niemają na tej stronie już czego szukać ? Przecież to jest portal i pismo o playstation

Edytowane przez ścierpła mi noga

Opublikowano

nie musze miec szpiega... wystarczy sluchac uwaznie zapowiedzi i je analizowac uzywajac mozgu. 

Tak używasz swojego mózgu, że od samego początku tej generacji jesteś negatywnie nastawiony do PS3, gdzie Twoje filmiki z porównaniem konsol, kontrolerów czy ssaniem pałki były najlepszym tego przykładem. Tak czy inaczej - Sony wypadło zdecydowanie lepiej i nie musisz do tego dorabiać ideologii, bo gdyby Microsoft pokazał coś takiego, wykłócałbyś się teraz, że przecież ta firma jest genialna i Sonyboty mogą spływać.

Na jakiej podstawie dymało nas w dupsko? Dostarczając PS Plus? Lepsze, znacznie ładniejsze gry na wyłączność? Za(pipi)iście grywalne The Last of Us? Darmowy Online? Microsoft dymał Cię w dupsko od 2010, kiedy stał się Kinect Only, ale też ciężko pogodzić się z faktem, że ukochana firma dała dupy, jak tylko się dało. Rozumiem to. Przykra sprawa.

Opublikowano

No nic po 24h czas się trochę kimnąć :boredom: Nie pastwcie się za bardzo nad i tak leżącymi :teehee:

Opublikowano

Zeratul, ty jednak masz klapki na oczach.

Dobra czas się zbierać do pracy.

Opublikowano

Panowie spodziewałem się zgnojenia X i dostałem o wiele więcej :) jestem pod ogromnym wrażeniem Sony i już wiem że biorą na premierę :)

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Jedną z chyba nielicznych, negatywnych informacji ujawnionych pokątnie w trakcie konferencji Sony była ta, która dotyczyła dostępu do grania przez internet. W tej całej, gigantycznej beczce miodu z grami, ceną i brakiem DRM znalazła się łyżeczka dziegciu - płatny dostęp do zasobów sieciowych. Tak, koniec z darmowym graniem. Co trzeba będzie i ile należności Sony będziemy musieli zapłacić?

Wszystko będzie wliczone w abonament PlayStation Plus, którego cena jak na razie jest niezmienna, gdyż miesięczna opłata wyjdzie na poziomie 5 dolarów, co rocznie ta kwotę 60 dolców. Mimo tego, jeśli ktoś będzie chciał grać w jakikolwiek tytuł samemu - nic go w tym nie ograniczy. Co ważniejsze w tej sprawie - jeśli posiadacie PS+ na PS3, to ta usługa automatycznie obejmie PS4 gdy zakupicie konsolę.

http://www.ps3site.pl/granie-przez-internet-w-playstation-4-nie-bedzie-darmowe/156080

Czyli PS+ obowiązkowy do multi. Dobrze, że nie zrobili płatnego samego online.

Edytowane przez Stunik

Opublikowano

Tak używasz swojego mózgu, że od samego początku tej generacji jesteś negatywnie nastawiony do PS3, gdzie Twoje filmiki z porównaniem konsol, kontrolerów czy ssaniem pałki były najlepszym tego przykładem. Tak czy inaczej - Sony wypadło zdecydowanie lepiej i nie musisz do tego dorabiać ideologii, bo gdyby Microsoft pokazał coś takiego, wykłócałbyś się teraz, że przecież ta firma jest genialna i Sonyboty mogą spływać.

Na jakiej podstawie dymało nas w dupsko? Dostarczając PS Plus? Lepsze, znacznie ładniejsze gry na wyłączność? Za(pipi)iście grywalne The Last of Us? Darmowy Online? Microsoft dymał Cię w dupsko od 2010, kiedy stał się Kinect Only, ale też ciężko pogodzić się z faktem, że ukochana firma dała dupy, jak tylko się dało. Rozumiem to. Przykra sprawa.

Oczywiscie, ze cala generacje bylem negatywnie nastawiony na ps3 bo to co sony zaprezentowalo na e3 w 2006 wolalo o pomste do nieba i przez nastepne 2 lata wciskalo ludziom kit. Wybor nowej konsoli w nowej generacji to preferencje growe kazdego gracza. Dla mnie exclusive content dla destiny moze zdecydowac o tym, ze ps4 bedzie priorytetowa konsola. Nie zgadzam sie jednak z nazywaniem xboksa one zlomem. Microsoft zaprezentowal swietne exclusive games w przeciwienstwie do sony exclusive content

Opublikowano

Pytanie...tylko jeśli teraz kupię znów plusa na rok to jest przypisany konta ? więc loguje się na PS4 i mam go tak ?

Sony nie poinformowalo o transferowaniu konta z ps3 na ps4 ale mozna sie domyslec ze w zwiazu z tym ze chociazby vita ma szeroko wspolpracowac z ps4 to mowa jest o jednym koncie psn. Tak wiec mozesz spac spokojnie

Opublikowano

Tak. Dobra Zeratul co mnie obchodzi 2006 rok skoro zaczęła się nowa generacja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.