Skocz do zawartości

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

A moze ktos podpowiedziec jaki rodzaj HDD bedzie w PS4? Znaczy juz rozgladam sie zeby kupic sobie jakis wiekszy dysk  :turned:

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 80,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

No ciężko, byś płacił za singla O_o. Online będzie płatny, więc jakim cudem to jest "po staremu", gdzie przez pięć tematów CW głównym argumentem sonybotów jest "DARMO11"?

Wiesz, dla ludzi którzy nie ruszają konsol też wszystko po staremu...

Ale co Ty pie,rdolisz, normalnie donsterydo 2.

Przeczytaj mojego posta, nic sie dla mnie eni zmienia, nie pisze ze x ma platnego singla, ale (pipi)a, to jest najlepsze i sony musialo kopnac tutaj xa w jaja

po 24 h nie pograsz w singla

to jest gruba sprawa xD

Napisałeś o braku opłat. Nie mów, że jestem jak Don, bo to Ty trochę zaginasz. Po 24h bez Internetu nie pograsz, ale wystarczy Internet i grasz dalej, to jest DRM, ale nie musisz nic płacić! Za online trzeba płacić, to jest po staremu, tak było od pierwszego Xboksa.

Na PlayStation 3 za online nie musisz płacić. Teraz na PS4 będziesz musiał. Dostajesz mnóstwo bonusów do tego, prawda! Ale fakt pozostaje faktem - zmiana jest i teraz z pustym portfelem nie pograsz przez sieć, tylko o to mi chodzi. I nie wykręcaj kota ogonem, że napisałeś "dla fana Sony nie grającego w multi", bo to jest bez sensu. Za granie w single nigdy i nigdzie nie było żadnych opłat i długo się to nie zmieni, jako że abonamenty są za usługi online. Jeśli to Cię nie interesuje, to nie pisz o tym. Tak jak mówię, z perspektywy fana wędkarstwa czy innego człowieka w ogóle nie grającaego w gry, w obu obozach bez zmian - ma wyje,bane...

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

No mnie ten PS+ jara, za cenę 1 gierki dostaję Drive Club na starcie + abonament na rok i co miesiąc jakąś gierkę. Lepiej tego zrobić chyba nie mogli, wolę płacić za online ale mieć go na dobrym poziomie (i liczę, że tak będzie).

Nie liczylbym na to, ze takie exy beda w abonamencie na starcie.

Opublikowano

No mnie ten PS+ jara, za cenę 1 gierki dostaję Drive Club na starcie + abonament na rok i co miesiąc jakąś gierkę. Lepiej tego zrobić chyba nie mogli, wolę płacić za online ale mieć go na dobrym poziomie (i liczę, że tak będzie).

Nie liczylbym na to, ze takie exy beda w abonamencie na starcie.

Właśnie ten Ex podali jako przykład i pewniak w day 1 ;)

Opublikowano

No ciężko, byś płacił za singla O_o. Online będzie płatny, więc jakim cudem to jest "po staremu", gdzie przez pięć tematów CW głównym argumentem sonybotów jest "DARMO11"?

Wiesz, dla ludzi którzy nie ruszają konsol też wszystko po staremu...

Ale co Ty pie,rdolisz, normalnie donsterydo 2.

Przeczytaj mojego posta, nic sie dla mnie eni zmienia, nie pisze ze x ma platnego singla, ale (pipi)a, to jest najlepsze i sony musialo kopnac tutaj xa w jaja

po 24 h nie pograsz w singla

to jest gruba sprawa xD

Napisałeś o braku opłat. Nie mów, że jestem jak Don, bo to Ty trochę zaginasz. Po 24h bez Internetu nie pograsz, ale wystarczy Internet i grasz dalej, to jest DRM, ale nie musisz nic płacić! Za online trzeba płacić, to jest po staremu, tak było od pierwszego Xboksa.

Na PlayStation 3 za online nie musisz płacić. Teraz na PS4 będziesz musiał. Dostajesz mnóstwo bonusów do tego, prawda! Ale fakt pozostaje faktem - zmiana jest i teraz z pustym portfelem nie pograsz przez sieć, tylko o to mi chodzi. I nie wykręcaj kota ogonem, że napisałeś "dla fana Sony nie grającego w multi", bo to jest bez sensu. Za granie w single nigdy i nigdzie nie było żadnych opłat i długo się to nie zmieni, jako że abonamenty są za usługi online. Jeśli to Cię nie interesuje, to nie pisz o tym. Tak jak mówię, z perspektywy fana wędkarstwa w obu obozach bez zmian - ma wyje,bane...

dlaczego i bez sensu, o czym Ty gadasz?

wiadomo , lepiej jakby był za darmo multi, ale uwaga, boli mnie to jak brak 4 porów USB, czyli w ogóle.

Poza tym hej, kto powiedział że to co było za darmo w tamtej generacji, nadal musi byc darmowe, wszystko drożeje, tylko prawde mówiąc naprawde te 5 dolarów co miesiąc to jak jałomuzne za to co sony Ci da.

Opublikowano

Obejrzałem właśnie na gametrailers konfe SONY i no cóż... Cieszę się za możliwość porządnego wyspania. Do czego to doszło, że największym plusem i zapowiedzią wywołującą największy aplauz oglądającej publiczności jest nieblokowanie używek i brak konieczności podłączenia online (no i sama cena konsoli). Ciul, że z gier pokazali jeszcze mniej niż Microsoft, gameplaye ograniczając do multiplatform i fpsów. Brawo, dostać taki prezent od konkurencji i jeszcze pokazać mniej, to też trzeba umieć :confused:.

edit. No i brawo za kolejny raz pokazanie faka tym wiernym fanom, którzy kupili Vite. Od dwóch lat zapowiedzi tych samych gierek plus konwersje starych gierek, no ekstra normalnie.

edit2. No i co oni się tak uparli na te magnetowidy:/

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Ci co pisza, ze konfa M$ byla lepsza od tej $ony musieli o 3:00 nocy drapac sie po jajkach przez sen i przewracac na drugi bok. Sugerujecie sie iloscia gier a nikt nie wpomnial, ze na konfie sony wychodzily typy, braly pada w lape i graly (i tak, nie licze indykow). Pokazali gameplay a nie kolejny trailer.

Zeby nie bylo kibicowalem m$ zeby sie odkuli i zeby byla jako taka konkurencja w tej generacji. Niestesty micro nie podolal. Przede wszystkim NIE ustosunkowali sie do tych calych "always on" itd. Bylo jakies oficjalne info poza ogolnym pier.doleniem serwisow growych? Bo na konfie nikt nie powiedzial, ze bedzie tak tak i tak. Sony postawilo sprawe jasno.

Tym samym wiem czego spodziewac sie po konsoli chinczykow, co moge a co nie wiec dla mnie wybor jest oczywisty. Nie wspominajac o gabarytach konsol. X1 przelezal cala konfe bo wyglada na "troche nieporeczny".

Ale najwiekszym zaskoczeniem E3 dla mnie jest

Milan, ktory naje.bal w temacie wiecej postow niz przez rok i ogladal glupie konfy o gierkach do konca. Szok.

Opublikowano

@_Milan_

Wszystko się zgadza, ale to Ty na pisałeś, że bez mian, dalej bez opłat. No nie, nie bez zmian. Kręcimy sie w kółko ;).

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ci co pisza, ze konfa M$ byla lepsza od tej $ony musieli o 3:00 nocy drapac sie po jajkach przez sen i przewracac na drugi bok. Sugerujecie sie iloscia gier a nikt nie wpomnial, ze na konfie sony wychodzily typy, braly pada w lape i graly (i tak, nie licze indykow). Pokazali gameplay a nie kolejny trailer.

Zeby nie bylo kibicowalem m$ zeby sie odkuli i zeby byla jako taka konkurencja w tej generacji. Niestesty micro nie podolal. Przede wszystkim NIE ustosunkowali sie do tych calych "always on" itd. Bylo jakies oficjalne info poza ogolnym pier.doleniem serwisow growych? Bo na konfie nikt nie powiedzial, ze bedzie tak tak i tak. Sony postawilo sprawe jasno.

Tym samym wiem czego spodziewac sie po konsoli chinczykow, co moge a co nie wiec dla mnie wybor jest oczywisty. Nie wspominajac o gabarytach konsol. X1 przelezal cala konfe bo wyglada na "troche nieporeczny".

Ale najwiekszym zaskoczeniem E3 dla mnie jest

Milan, ktory naje.bal w temacie wiecej postow niz przez rok i ogladal glupie konfy o gierkach do konca. Szok.

Bo ja lubie premiery konsol ;]

każdy ma w sobie dzieciaka, poza tym teraz pracuje w domu i mam tryb nocny defaultowo.

Opublikowano

@_Milan_

Wszystko się zgadza, ale to Ty na pisałeś, że bez mian, dalej bez opłat. No nie, nie bez zmian. Kręcimy sie w kółko ;).

No dla jednych bez zmian dla innych zmiany są. Wszystko zależy czy ktoś gra w multi.

Może tak rozwiążemy ten wielki światowy problem?

Opublikowano

Przecież Milan napisał:

A więc podsumowanie z poziomu fana sony który nie lubi multiplayera:

Więc dla niego bez zmian :)

Opublikowano

Za mało exów, ale nie dziwię się, bo tam gdzie konkurenca uśmierca swoją konsole, tam Sony ją wspiera i do końca roku jeszcze sporo dobrych gier na PS3 wyjdzie :]

No ale jednak mogli pokazać jakiś gameplay z Killzone czy Driveclub, gry multiplatformowe nigdy mnie nie interesują na konferencjach.

Opublikowano

Ten Drive Club ma być w jakieś PS Plus Edtion. Mam nadzieję, że to nie oznacza że produkt w jakimś stopniu będzie nie pełny.

Edytowane przez pawelgr5

Opublikowano

MS mogloby uatowac tylko wrzucanie najlepszych gier w ramach abonamentu, czego pewnie nie zrobia.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Bylo jakies oficjalne info poza ogolnym pier.doleniem serwisow growych? Bo na konfie nikt nie powiedzial, ze bedzie tak tak i tak.

Oficjalna strona MS i FAQ Xboxa One.

Opublikowano

Zapowiedzą kolejne Halo i Gearsy i ludzie w USA  polecą stadnie po swoje kąsole.

Opublikowano

O jakich grach konkretnie piszesz, a które nie były multiplatformami?

edit. W ogóle ktoś jeszcze żyje w świecie fantazji, że konsole na lata wyprzedzą pod względem grafy PCty? Nawet na starcie nie zapowiadają się ładniej, a co dopiero później.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Tonight, we just heard from Sony that the PlayStation 4 will be coming out this holiday season with a price of $399 in the US, along with first look at the hardware design of the next-gen console. Furthermore, Sony has revealed that the PS4 will come equipped with a 500 GB HDD, the same size hard drive found in Xbox One.

The PlayStation 4 will also come equipped with a headset and HDMI cable in every box. The PS4 camera, however, will be sold separately for $59. For players who need an extra controller for co-op action, a new Dual Shock 4 controller will cost you $59 as well.

Jedno bezuzyteczne badziewie mniej przy TV  :thumbsup:

Opublikowano

Organizacyjnie Konferencja M$ > Sony

Cała reszta: Sony >>>>>>>>>>>>>>>>>>>M&

To co robi ostatnio Sony sprawia, że nie będę mieć takiego dylematu jak 7 lat temu i tym razem wybiorę bez wahania konsole japończyków. Po pierwsze to co było tylko podkreślone na konferencji czyli niesamowita końcówka PS3. Sony nie ściemniało mówiąc o długowieczności ich konsoli. M$ jak zwykle wypiął się i tak naprawę zostawia fatalne wrażenie kiedy Sony na sam koniec (można powiedzieć jak zwykle) wypuszcza największe hity generacji.

A co do reszty? Gry od Square-enix, niesamowicie wyglądające exclusivy, cena, brak chamskich zagrywek z używkami itd. To wszystko sprawia, że wybór tym razem jest niezwykle prosty!

Edytowane przez izon

Opublikowano

@pajgi

Pisze ogolnie o grach na konferencji sony. Nie rozdzielam na multiplatformy i exclusivy bo po prostu te drugie mam gdzies.

Troche dziwne, ze MGS5 byl pokazany na konfie m$. To samo uczucie mi towarzyszylo podczasz Destiny na pokazie sony.

Opublikowano

Ten Drive Club ma być w jakieś PS Plus Edtion. Mam nadzieję, że to nie oznacza że produkt w jakimś stopniu będzie nie pełny.

Niemal jestem pewny, że to właśnie będzie jakaś uboższa wersja + zniżki na DLC. Ta gra też chyba ma być w formie F2P. Widzę to tak - wersja pudełkowa 30 samochodów, wersja ps plus 15 samochodów + zniżka na pozostałe. Swoją drogą dziwnie to wygląda. W końcu to gra nastawiona na multi, więc musisz mieć plusa. Skoro masz plusa to tę grę dostajesz więc nie kupujesz pudełka. Więc kto kupi tą grę w pudełku?

Opublikowano

czy ktos wie kiedy bedzie wywiad z jakims jajogłowym z microsoftu na GT?

Cos wczoraj wspominali, albo chociaz madra głowe z  sony, zawsze sie jeszcze posmiejemy.

Pomyślałem o jeszcze dwóch grupach które beda mialy problem na xie z 24 godzinnym logowaniem.

Emeryci i najmłodsi którzy nie kumaja jeszcze co gdzie podłaczyc.

Moja babcia na bank wybierze ps4.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Sony poprostu zrobilo exa zeby czyms zaprezentowac PS+ na PS4 

Opublikowano

@pajgi

Pisze ogolnie o grach na konferencji sony. Nie rozdzielam na multiplatformy i exclusivy bo po prostu te drugie mam gdzies.

Troche dziwne, ze MGS5 byl pokazany na konfie m$. To samo uczucie mi towarzyszylo podczasz Destiny na pokazie sony.

A co w tym dziwnego, zapłacili devom za dodatkowe reklamowanie ich konsoli jako najlepszej do multiplatform.

Edytowane przez Andreal

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.