Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Konferencje E3 10.06.2013 - opinie, komentarze, pogaduszki podczas konf.

Featured Replies

Opublikowano

Ktos moze mi wyjasnic na jakiej zasadzie bedzie dzialac ta wsteczna kompatybilnosc gierek z ps3 na ps4? Rozumiem ze bedzie korzystac z gaikai, ale czy bede potrzebowal fizycznie nosnik z moja gra a liczyc sie wszystko bedzie w chmurze czy moze cala wsteczna kompatybilnosc bedzie wygladac tak ze bede sobie mogl wykupywac gierki z ps3 (cos ala wersje hd gierek z ps2 teraz). Obstawiam ze zbyt piekne by bylo ze posiadajac gierki w swojej kolekcji bede mogl je dalej ogrywac na ps4 ;).

Edytowane przez BoryzPL

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Wyświetleń 85,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• http://zeratulpl.blogspot.com/2013/06/well-played-sony.html      

• Zeratul naprawdę? Gdyby ludzie zaczęli teraz cisnąć za płacenie za online na PS4 to tak, jakby człowiek narzekał że w psie gó.wno wdepnął podczas gdy tuż obok wyj.ebało całe szambo.

• Zeratul musi przygarnąć do siebie donsteryda i utworzą polski fanbase xbonera na uchodźstwie. 

Opublikowano

YosP: For network games requiring subscription or F2P games, PS+ may not be mandatory (up to the publishers).

For example, games such as Planetside 2 or DC Universe Online don't require PS+ subscription.

I tak ma być. Inaczej byłoby to bezsensu.

Opublikowano

Ktos moze mi wyjasnic na jakiej zasadzie bedzie dzialac ta wsteczna kompatybilnosc gierek z ps3 na ps4? Rozumiem ze bedzie korzystac z gaikai, ale czy bede potrzebowal fizycznie nosnik z moja gra a liczyc sie wszystko bedzie w chmurze czy moze cala wsteczna kompatybilnosc bedzie wygladac tak ze bede sobie mogl wykupywac gierki z ps3 (cos ala wersje hd gierek z ps2 teraz). Obstawiam ze zbyt piekne by bylo ze posiadajac gierki w swojej kolekcji bede mogl je dalej ogrywac na ps4 ;).

Nie nastawiaj się za bardzo na wsteczną kompatybilność dzięki Gaikai. Tylko wybrane gry z PS3 będą tak dostępne do grania, nie wszystkie.

Tak właściwie to czy Sony w ogóle używało słów "wsteczna kompatybilność" w odniesieniu do Gaikai? Jedynie mówią o tym jako "streaming service", więc lepiej w ogóle nie licz na to że w swoje obecne gry z PS3 będziesz mógł grać na PS4.

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

@Szczurek

Oczywiscie, nie nastawiam za bardzo na to, bo to juz byloby zbyt sielankowo ;) Ale chcialem sobie doprecyzowac by nie miec zludzen, lap plusa.

Opublikowano

z forum ps3site

Tak jak myślałem ludzie oszaleli na punkcie nowego PS'a. Na Amazonie PS4 poszła w górę o 3 miliony % (!) i produkt jest już niedostępny zarówno w US jak i UK smile.png Flawless victory

Już widzę te problemy z dostaniem konsoli na premierę. :/

To składaj preordera na muve

@up

nie będą

Opublikowano

Tutaj cacko wygląda jak ten ostatni PS2 Slim :) Pełna nazwa produktu: PlayStation 4 Jet Black, CUH-1000A. W zestawie kabel HDMI. Wreszcie. Componentowe HD nie będzie obsługiwane.

dsc03885.jpg

Edytowane przez aux

Opublikowano

pady z PS3 beda dzialaly na PS4?

Nie.

Opublikowano

ja tam nie jestem fanem preorderow. Znajac zycie Saturny MM kupia tych sztuk tysiace i beda mieli jeszcze jakies promki na swieta.

Opublikowano

Wentylacje ma dobra? Z jednym, wielki wentylatorem 200 mm? Nie, to źle będzie funkcjonować, podobnie jak w PC bez dodatkowej wentylacji, choćbyś nie wiadomo, co zrobił, jak nie będzie w obudowie dodatkowych wiatraków do odpowiedniej cyrkulacji powietrza, to całość nie będzie pracować w najlepszych warunkach. 

Te Maciuś zacytuję twojego posta z innego forum

Nowego duala jeszcze nie trzymałeś w łapach, to skąd możesz wiedzieć, czy będzie lepszy/gorszy? shocked.gif

Widziałeś już jak będzie działać wentylacja Xbone? Więc zamilcz hipokryto.

Opublikowano

Nie wyciąłem, takie zdjęcie. I ciekawi mnie ta niebieska dioda - świeci się gdy konsola jest włączona? ;p Bo jeśli tak to osom.

Jeszcze się okaże że będzie zmieniać kolor na ten sam jaki aktualnie będzie na DS 4.

Opublikowano

marketingowo fail bo mozna to ubrac w inne słowa

Opublikowano

MS sam sobie robi krzywdę , czyżby dział marketingu wziął sobie wolne :sweat:

Opublikowano

Najpierw Ubi próbowało umywać ręce teraz robi to samo EA ustami Moora:

Jedna z teorii krążących wokół tematu blokowania używanych gier mówi, iż to wydawcy naciskali na producentów konsol, by ci opracowali rozwiązania mające ukrócić obrót gier z drugiej ręki. Peter Moore przekonuje, iż Electronic Arts nie miało z tym nic do czynienia. 

Doskonale znany w branży Moore w rozmowie z serwisem Polygon powiedział, iż EA nigdy nie lobbowało na rzecz ograniczania swobód konsumentów:

Jako gość będący szefem EA mogę powiedzieć, że nigdy nie naciskaliśmy na producentów konsol w kwestii blokowania lub dopuszczania do obrotu używanych gier. Sam jestem orędownikiem używek i lubię ten ekosystem.

Brytyjczyk poinformował także o tym, iż w Electronic Arts trwają obecnie zażarte dyskusje na temat tego, czy skorzystać z rozwiązań Microsoftu w przypadku gier wydawanych na Xbox One, czy też je najprościej na świecie olać.

http://ppe.pl/news-22719-moore__ea_nie_lobbowalo_na_rzecz_blokowania_uzywanych_gier.html?t=1371030525#c_last

:pinch:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

ja tam nie jestem fanem preorderow. Znajac zycie Saturny MM kupia tych sztuk tysiace i beda mieli jeszcze jakies promki na swieta.

dokładnie. Też tak właśnie pomyślałem i jedyne co zrobiłem to zapisałem się na listę Euro RTV AGD, które ma mnie powiadomić kiedy ps4 będzie u nich dostępne i wtedy wyśle zapytanie, czy chcę się zapisać na kupno.

Opublikowano

lulul MS zrobi kąsolę z zabezpieczeniami których nikt nie chce :P

Opublikowano

Dokladnie, xone jest wielkim pudlem ale,przynajmniej wiadomo ze wentylacje ma bardzo dobra. Tutaj wreczprzeciwnie. IMO PS4 wygląda fajowo, ale awaryjność moze byc wieksza niż w PS3.

Wentylacje ma dobra? Z jednym, wielki wentylatorem 200 mm? Nie, to źle będzie funkcjonować, podobnie jak w PC bez dodatkowej wentylacji, choćbyś nie wiadomo, co zrobił, jak nie będzie w obudowie dodatkowych wiatraków do odpowiedniej cyrkulacji powietrza, to całość nie będzie pracować w najlepszych warunkach. Konsola Sony ukierunkowana jest konkretnie, z wylotem powietrza do tyłu, więc chłodzenie na bank zaprojektowano pod taką strukturę, by cała cyrkulacja przebiegała przez układ i była wydmuchiwana do tyłu. Japończycy ZAWSZE mieli lepsze rozwiązania w zakresie projektów konsoli i nikt temu nie zaprzeczy.

Dlatego tez PS2 i PS3 byly bezawaryjne.

oh wait

Opublikowano

Phil Harrison powinien zastąpić Mattricka. Facet sam nie wie co mówi, niech siedzi w piwnicy i kreuje strategię dla Xboksa jeśli to mu wychodzi, heh.

Opublikowano

Don Mattrick:

Mamy produkt dla osób, które nie są w stanie uzyskać połączenia z siecią; nazywa się Xbox 360

http://ppe.pl/news-22713-microsoft___nie_masz_internetu__to_kup_sobie_xboksa_360_.html

beka

Maja tez inny produkt - PS4...

lol

Opublikowano

Zachowanie Ubi i EA jest bardzo proste do wytłumaczenia. Po konfie Sony, dzięki wynikom zamówień preorder powoli jasne staje się, że MS wywróciło tą wywrotkę...

massivetruckoffail.jpg

...i zostanie mocno ukarane przez konsumentów. 

EA i Ubi nie chcą dostać rykoszetem, tyle - muszą się jakoś ratować PRaem. 

Edytowane przez Blue

Opublikowano

mazzeo czy ty twierdzisz ze ps3 mialo wiekszy problem niz najbardziej awaryjna konsola w historii rrod 360 oh wait

Opublikowano

lulul MS zrobi kąsolę z zabezpieczeniami których nikt nie chce :P

Oj tam jeśli się okaże że jest to na chwilę obecną zbyt śmierdząca sprawa (jak na razie robią z niego kozła ofiarnego gdy się okazało że to może jednak nie przejść) to i MS się jakoś z tego pewnie wykręci albo będzie przynajmniej próbował :sweat:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.