Jump to content

Elysium

Recommended Posts

Myslalem jednak, ze predzej zrealizuja kolejny dystrykt, ale i tak jest spoczko. Sci-fi w wykonaniu tego pana bardzo mi podpoasowalo.

Na trailerze widac typowa zagrywke, czyli "nie mamy wizji jak moga wygladac samochody w okolicach 2200 roku to wezmy popularny sportowy samochod, wysmarujmy go rdza i przyczepimy troche zlomu" tym razem padlo na nissana gtr.

• 2 months later...

Zgadzam się z Masorzem. Naprawdę świetne widowisko, fajnie trzyma w napięciu mimo dość sztampowej fabuły. Co prawda nie lubię za bardzo przewidywalności w filmach ale w tym wypadku mocno trzymałem kciuki żeby się akcja potoczyła tak jak myślałem - na prawdę kibicowałem Mattowi ;) \Co do czego jeszcze Masorz ma rację to mało rozwinięte postacie, niby tam jakoś background jest zarysowant ale chciałby się więcej, żeby lepiej poznać motywy działania - ot choćby głównego złego.

natomiast trzeba przyznać, że czuć było rękę kolesia od Dystryktu, co w sumie zalicza się na plus bo tamten film również mi się podobał.

Jedyne na co mógłbym narzekać w Elizjum to muzyka, nudna, sztampowa i w ogóle nijaka, ot coś sobie plumkało żeby podbić niektóre momenty.

ode mnie solidne 8 z 10

(pipi)a ile razy mam powtarzać, że z drugim podejściem D9 już mi o wiele bardziej siadł. Nadal drażniły pewne głupoty i umowności no i zbyt nachalny polityczny wydźwięk, ale to jednak jedno z fajniejszych s-f ostatnich lat. A recki Elysium możesz się nie doczekać, bo jak czytam o tym filmie i patrzę na trailery, to nie widzę niczego wartego poświęcenia 2 godzin życia, nie mówiąc już o płaceniu za to pieniędzy. Damon z tą swoją mordą pastucha biega z zawieszeniem hydraulicznym przyczepionym do pleców i robi tratatatata z karabika, bo źli bogaci ludzie przenieśli się z rozpizgniętej Ziemi do jakiejś uberkolonii niedlaplebsu i on też by tam chciał.

Może kiedyś na kacu.

• 2 weeks later...
Guest suteq

A jak dla mnie średnio. Fabularnie nawet ok, za to wolno się to jakoś rozwija. Połowa filmu troszkę nudnawa, efekty w miarę ok(roboty wyglądają świetnie), ale nawet druga połowa filmu, bardziej dynamiczna nie jest jakaś rewelacyjna. Końcówka przewidywalna znacznie wcześniej. Walka na końcu była fajna. Ode mnie 6/10.

Można obejrzeć jak wyjdzie w 1080p. ;) Zawiodłem się szczerze mówiąc. 

Edited by suteq
  • 2 months later...
  • 3 weeks later...
Guest _Milan_

pieprzenie, zadne sci-fi jakie by teraz wyszlo nie rownałoby się dla Ciebie z tymi filmami.

Film o niczym, powiedz mi o czym byl predator a  o czym elysium, wtedy moze zobacze tą różnice i ten geniusz predatora.

Edited by _Milan_

Nie wiem o czym bylo Elysium. Przestalo mnie to interesowac w polowie filmu. O niesprawiedliwosci i o tym, ze trzeba miec marzenia i je realizowac? Chyba tak.

Ja wytrzymalem do konca, film jest o tym ze ludzie sa rowni i bogaci powinni oddac swoje dobra biednym, leczyc ich za darmo itd.