Opublikowano 6 kwietnia 201213 l A to jestem w szoku. Wszyscy trabia ze sie nie da a sam nie potrzebowalem sprawdzac.
Opublikowano 6 kwietnia 201213 l a nie jest tak przypadkiem ze przez robienie tego restore tyle razy to zablokuja nam konto na jakis czas?, bo jak ja na poczatku z czyms sie zamotalem i kilka razy (chyba dwa) zrobilem deaktywacje konta to zblokowali mi to konto na kilka dni, i nie moglem nic z PSS sciagnac. Nie wiem czy to ma z ty cos wspolnego , ale tak jest i potem trzeba czekac kilka dni na odblokowanie, ale dotyczy to deaktywacji systemu
Opublikowano 6 kwietnia 201213 l Ale Ty mówisz o dezaktywacji konta SEN. A do tego co w linku nie trzeba konta dezaktywować, jedynie przywrócić ustawienia w PSV.
Opublikowano 7 kwietnia 201213 l Ja nie wiem co ich ten japoński ps store taki zapchany. No rozumiem, że chcą tam sprzedawać swoje konsolki, ale ilość wszystkiego mnie przytłoczyła. O wiele ciekawsze demka mają i w końcu miałem okazję zagrać w Gravity (genialna animacja i w ogóle wykonanie), Ragnarok (to akurat mnie w ogóle nie przyciągnęło), Lord of Apocalypse (ciekawa gierka ale grafika słaba). Najciekawszą grą jaką udało mi się pobrać z J PSS to Power Smash. Takie gry mogą wychodzić na PSV. Grafika jak ze stacjonarki, gameplay przyciągający na długie godziny. Aktualnie absolutnym killerem graficznym na psv jest: Fifa Football, Uncharted, Power Smash (u nas Virtua Tenis?). Oby więcej takich gier.
Opublikowano 9 kwietnia 201213 l zapowiedzieli juz jakies akcesoria do tego serial portu obok slotu na gry?
Opublikowano 9 kwietnia 201213 l Niech wypuszcza devkit dla amatorów jak ma to miejsce u Apple. Każdy będzie mógł spróbować swoich sił w programowaniu i może pojawi się kilka ciekawych gierek/ programów.
Opublikowano 9 kwietnia 201213 l devkity poszły już do kilku "pracowni" indie developerów w przypadku sony raczej nie ma co liczyc na ogólnodostępne narzędzia developerskie - przyczyna? groźba piractwa, które byłoby gorsze w skutkach niż na platformie apple. chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego?
Opublikowano 20 kwietnia 201213 l przez media go powinno sie dac Niestety ale Media Go nie działa. Oczywiście MOŻNA ściągać dzięki Media GO gry z PSS na PC ale do wrzucania tego na PSV trzeba użyć osobnego oprogramowania o nazwie Content Manager Assistant, ktory mozna pobrać z tej strony: http://cma.dl.playstation.net/cma/win/pl/index.html Tzn tak to działa w teorii. W praktyce gry z PSP na PSV za pomocą tego programu wrzucić mi się nie udało (pewnie ja zrobiłem gdzieś błąd ale zamiast się bawić to po prostu ściągnąłem na PS3 i przerzuciłem bez problemu po kabelku).
Opublikowano 20 kwietnia 201213 l Czy można ładować Vite przez USB czy zawsze muszę używać ładowarki ?
Opublikowano 20 kwietnia 201213 l Mam jeszcze jedno pytanie. W niektorych grach na PSP jest opcja instalacji gry (Gran Turismo, Tekken 6). Czy jest sens instalacji tych plikow na ps vita czy nie zmieni to nic a zmarnuje tylko miejsce? :>
Opublikowano 21 kwietnia 201213 l Moim zdaniem nie ma sensu już nic instalować, bo opcja ta przydawała się przy graniu z powolnego UMD Tutaj wszystko mamy na MC.
Opublikowano 22 kwietnia 201213 l dokładnie tak, tylko te memorki do psv nie grzeszą szybkością i trzeba pamietać, ze niektóre dane gry sązawarte w kontenerach na wzór zipow czy rarów, a po instalacji tracą kompresję. jeśli instalka zajmuje jakies 300-400mb i faktycznie cos daje to mozna się w to bawić, ale fakt, gra jest już na karcie i nie ma tu problemu wolnego wczytywania umd
Opublikowano 24 kwietnia 201213 l jutro sprawdzisz, ale 3G obsługuje wszystkie aplikacje, więc tą też powinien
Opublikowano 24 kwietnia 201213 l nie mam woogle skypa, ale widze ze bede musiał założyć, nikt u mnie z znajomych nie uzywa skypa, facebook wyparł tego typu wynalazki
Opublikowano 24 kwietnia 201213 l na facebooku są wideo czaty i rozmowy jak przez telefon?... ja akurat mam sporo znajomych na skype
Opublikowano 24 kwietnia 201213 l czy jak mam wersje 3g bede mógł sobie dzwonic z skypa? w oficjalnym press info jest adnotacja, ze skype moze nie działać w niektórych krajach na konsoli 3G. niestety nie napisano, czy w polsce bedzie taki problem. mysle, ze nie, bo akurat u nas infrastruktura sieci jest dobrze rozwinięta. u mnie w górach mam bardzo dobry zasięg 3g i wszystko działa na innych urzadzeniach.
Opublikowano 2 maja 201212 l Witam. Znalazłem w podręczniku użytkownika taką informację: "Jeśli temperatura systemu PS Vita jest zbyt wysoka, zostaje wyświetlona ikona X (Tymczasowe zawieszenie). Kiedy ikona ta jest widoczna, system nie może korzystać z połączenia w sieci telefonii komórkowej do momentu schłodzenia. Kiedy temperatura systemu spadnie, ponownie zostanie wyświetlona ikona mocy sygnału sieci telefonii komórkowej." Czy ta ikona pojawi się tylko w wersji 3G, czy w WiFi też? Czy pojawi się też, gdy konsola nie jest podłączona do sieci? Pytam, bo grałem dziś w Uncharted około 1,5 godz. i zauważyłem że konsola dosyć mocno się rozgrzała. Żadna ikona się nie pojawiła więc nie wiem czy to normalne. Napiszcie proszę, czy u Was też tak jest? Czy mocno się nagrzewa podczas grania w Uncharted? Dzięki za pomoc.
Opublikowano 3 maja 201212 l ja mam 3G, ale takiego info jeszcze nie miałem, może dlatego że nie gram na dworze jak są upały, bo przez słońce i tak nic nie widać
Opublikowano 3 maja 201212 l tyczy sie to obu wersji konsoli. jak przegrzeje się moduł wifi to jest to samo. pewnie pierwsze sygnaly od userów pojawią sie razem z wydaniem jakiejś dobrej gierki z online.