Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Poza tym każdy myślący człowiek wie o istnieniu czego takiego jak akumulatorki, 4+ładowarka i pad zawsze smiga bez konieczności podpiecia pod tv, konsole itd

To jest za(pipi)iste zachowanie wśród xbotów. Kupią sobie 4 akumulatorki i ładowarkę do tego i zadowoleni, ale to na PS3 trzeba się babrać z 1m kablem xD

Przecież to jest właśnie siebie warte, zarówno gadanie o kablu 1m jest równie głupie jak pieprzenie o bieganiu na stację po baterie. Nie ma większego problemu ładować DS3 przy czymś z USB (choć na wyłączonej konsoli się nie da, to jest... dziwne), nie ma też niczego dziwnego w kupieniu czterech akumulatorków i podmianie ich, kiedy jedna para się rozładuje. A naładujesz wszystkie cztery za jakiś czas nocą albo jak będziesz poza domem. Droższe, ale prostsze. Rozładowało się? Pyk i jedziesz dalej, żadnego kabla i noszenia pada ze sobą do komputera/telewizora. IMO po to pady są bezprzewodowe, by się nie babrać z graniem na kablu, no ale co kto lubi. Ja bym pewnie zapominał o odłączaniu pada od PC i kończyłoby się na chodzeniu i szukaniu kontrolera.

No i trochę bieda, że na PS3 gry się nie pauzują, bo na X360 to jest standard, że jak tylko zostanie utracone połączenie z padem to system pauzuje grę i wyświetla dodatkowo jeszcze swój komunikat.

Edytowane przez raven_raven

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Najlepszy ex na PS3 to w ogóle nie ma pauzy. Co za szrot z tej konsoli.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Poki co te porazki na konfach wychodza microsoftowi na dobre. Co jakis czas news odnosnie tego co odkrecaja i ciagle x1 na tapecie portali. A o ps4 cisza. Bedzie beka jak Sony spocznie na laurach i da sobie wyrownac szanse z m$, myslac (jak z ps3), ze juz wygrala generacje bo klaskali im na e3.

Opublikowano

Teraz będą teksty, że gry się nie pauzują, bo jedna osoba tak napisała, ale nie potrafi podać przykładu. Ehh te xboty/PC master race :D

Opublikowano
No i trochę bieda, że na PS3 gry się nie pauzują, bo na X360 to jest standard, że jak tylko zostanie utracone połączenie z padem to system pauzuje grę i wyświetla dodatkowo jeszcze swój komunikat.

Nie kojarzę ani jednej gry która by się nie pausowała na PS3 a trochę ich było. Prócz tego na PS3 jest też komunikat że kontroler się rozładowuje i tak jak w przypadku X360 na DS3 mruga dioda która informuje że pad pada - to samo jest na X360 "kręci się kółko" na padzie który informuje że bateria/aku pada.

[...] jest metrowy kabel jak za czasów ps2 [..]

Nie chce Cie martwić ale miałeś podrabianego pada... Oryginalny DS2 miał jakieś 2-2,5 m. No chyba że trollujesz więc można kontynuować.

Opublikowano

News z kamerka swietny, Niech jeszcze zrobia bundla bez kinecta, albo po prostu zjada z ceny i zaczne sie powaznie zastanawiac bo mam ochote na FM5, DR3 i KI na premiere. 

Opublikowano

Poki co te porazki na konfach wychodza microsoftowi na dobre. Co jakis czas news odnosnie tego co odkrecaja i ciagle x1 na tapecie portali. A o ps4 cisza. Bedzie beka jak Sony spocznie na laurach i da sobie wyrownac szanse z m$, myslac (jak z ps3), ze juz wygrala generacje bo klaskali im na e3.

Teraz tylko czekac na zapowiedzenie Xone bez kinecta za okolo 300$ i wygrywaja generacje

Opublikowano

No ale wez przyjmij do wiadomosci, ze sie nie pauzuja. Przeciez nie bede zapamietywal tytulow xD Poza tym bylem wtedy zbyt zajety szukaniem metrowego kabla bo mnie bili.

@kyo

bateria na zero. jak sobie podlaczysz kabel kiedy dioda miga to chyba oczywiste, ze gra sie nie spauzuje

Opublikowano

Wow super, ciekawe czy bociarnia obawiająca się że NSA podejrzy jak walą kapucyna do smoków ze Skyrima w końcu zainteresuje się sprzętem czy nadal będzie coś im nie pasowało np. baterie w padzie.

Opublikowano

Teraz będą teksty, że gry się nie pauzują, bo jedna osoba tak napisała, ale nie potrafi podać przykładu. Ehh te xboty/PC master race :D

Mimo wszystko to jest dziwne, że coś takiego nie jest z automatu obsługiwane przez system, tylko każdy jeden developer musiał implementować to na własną rękę i skończyło się na tym, że niektórzy o tym zapomnieli.

@up

Na co Ty liczysz ;/.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Mejm:

Ja mówię (w odpowiedzi na post ravena) że gry się pauzują jak pad padnie = bateria na zero i napisałem że nie kojarzę tytułu żeby nie wywaliło pause. Ty kojarzysz - dla mnie spoko.

@kyo

jak sobie podlaczysz kabel kiedy dioda miga to chyba oczywiste, ze gra sie nie spauzuje

O rly?

Opublikowano

O ryly. A tu jeszcze dla [ ] przyklad zeby nie bylo, ze o jakichs minisach mowa.

inFamous does not auto-pause if the DualShock 3 controller battery dies, a problem fixed in the sequel.

link: http://www.giantbomb.com/infamous/3030-20599/

Opublikowano

@Mejm

Ja tak samo jak Kyo, nie kojarze tytułu, który by się nie spauzował, po wyładowaniu się pada. No chyba, że tobie chodzi o pauze po wyświetleniu komunikatu (pad wtedy działa jeszcze z 30 minut).

Up

No i spoko, wyszukałeś jeden tytuł, a sam pisałeś o wielu ;)

Opublikowano

Nie kojarzę ani jednej gry która by się nie pausowała na PS3 a trochę ich było. Prócz tego na PS3 jest też komunikat że kontroler się rozładowuje i tak jak w przypadku X360 na DS3 mruga dioda która informuje że pad pada - to samo jest na X360 "kręci się kółko" na padzie który informuje że bateria/aku pada.

[...] jest metrowy kabel jak za czasów ps2 [..]

Nie chce Cie martwić ale miałeś podrabianego pada... Oryginalny DS2 miał jakieś 2-2,5 m. No chyba że trollujesz więc można kontynuować.

Trolo, nie miałem ps2 na własność bo 3 moich kolegów posiadało, ja miałem jedynie gamecube i xboxa

Co do kinecta to było juz mówione ze można wyłączyć go i xbox one bedzie śmigał dalej, nie ma opcji zeby wycofali sie z kinecta :/ niestety

Opublikowano

News z kamerka swietny, Niech jeszcze zrobia bundla bez kinecta, albo po prostu zjada z ceny i zaczne sie powaznie zastanawiac bo mam ochote na FM5, DR3 i KI na premiere. 

Masowa amnezja w toku. 

Opublikowano

@Mejm

Ja tak samo jak Kyo, nie kojarze tytułu, który by się nie spauzował, po wyładowaniu się pada. No chyba, że tobie chodzi o pauze po wyświetleniu komunikatu (pad wtedy działa jeszcze z 30 minut).

Up

No i spoko, wyszukałeś jeden tytuł, a sam pisałeś o wielu ;)

No wiem, ze spoko bo wczesniej (a nawet w zdaniu wyzej) twierdziles, ze to niemozliwe bo ty nie kojarzysz. Tak wiec jednak sa gry na ps3, ktore sie nie pauzuja i to calkiem znane i spod dobrej reki. Jak znajde kolejne to dopisze do listy.

Opublikowano

Nigdzie nie napisałem, że niemożliwe, tylko, że nie kojarze i chciałem przykład :P

Opublikowano

Masowa amnezja w toku. 

No tak. Lepiej kupic PS4, na ktorym interesuja mnie tylko multiplatformy z zapowiedzianych tytulow. Je.bnij sie z rozpedu.

Opublikowano

Krótko po E3 pisaliście coś innego. Good ol' Microsoft.

Opublikowano

No i ? Od poczatku pisalem, ze jezeli chodzi o zapowiedziane gry to XBone > PS4, ale nie kupie sprzetu MS przez te wszystkie kretynskie "ficzery" jakie chcieli wprowadzic. Teraz wycofuja sie co chwile z kazdej zlej decyzji wiec sprzet staje sie interesujacy. Czego beton nie rozumie ?

EDIT:

Chyba wiem, beton nie dopuszcza do siebie mysly, ze jak MS sprobuje ru.chac w du.pe to po prostu mozna sprzedac szrota i tyle. A dokupienie drugiej konsoli to juz w ogole kosmos, bo przeciez trzeba sie trzymac jednej nie ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Idąc Twoją logiką wszyscy powinniśmy grać tylko na Wii U, bo tylko Nintendo nie kłamie. Sony zabrało funkcję z PS3, jaką masz pewność, że nie zrobi tego samego z PS4 (DRM)? Sony oszukiwało przy trailerach, nie wolno im więcej wierzyć. Sony mówiło o 120 fps w full HD, nie dali tego - nie kupię PS4. PS3 nie miało gier na start, PS4 też nie będzie miało. Z PSN wyciekły dane, nie można już ufać Sony.

To jest żałosne, że kiedy Xbox One z dnia na dzień pozbywa się tych wszystkich wad, z których się śmiano (brak gier, DRM, RAM, headset, Kinect), to Wy dalej swoje. Tak tak, nie ufa się gwałcicielom co chcieli Cię wyruchać w du,pę!!1 Dziwne, że w przypadku jednej firmy jesteś taki pamiętliwy, a w przypaku innej nie ważne, że potykała się tyle razy.

Opublikowano

A jest jakaś choćby minimalna szansa na XOne bez Kinecta? Coś Don chyba wspominał że to ponoć jest wymóg MS'u aby każda gra wykorzystywała jakieś jego funkcje. Teraz pojawia się info że można go odłączyć podczas gry. Więc imo nie jest taki konieczny i nie rozumiem dlaczego konsola w menu nie mogła by działać bez Kinceta a podczas gry gdzie dalej będą pracować wszystkie systemy w tle nagle już może.

Trzymam mimo wszystko kciuki podobnie jak Ins aby zapowiedziano wersję XOne bez Kinecta. Dla mnie to niepotrzebny gadżet.

Edit: dobra - przeczytałem całość - czyli zestaw bez Kinecta jest teraz bardzo realny :)

Edytowane przez Kyo

Opublikowano

Ciekawe czy oprocz komend glosowych normalne gry beda jakos wspolpracowac z kinectem.

Opublikowano

Idąc Twoją logiką wszyscy powinniśmy grać tylko na Wii U, bo tylko Nintendo nie kłamie. Sony zabrało funkcję z PS3, jaką masz pewność, że nie zrobi tego samego z PS4 (DRM)? Sony oszukiwało przy trailerach, nie wolno im więcej wierzyć. Sony mówiło o 120 fps w full HD, nie dali tego - nie kupię PS4. PS3 nie miało gier na start, PS4 też nie będzie miało. Z PSN wyciekły dane, nie można już ufać Sony.

To jest żałosne, że kiedy Xbox One z dnia na dzień pozbywa się tych wszystkich wad, z których się śmiano (brak gier, DRM, RAM, headset, Kinect), to Wy dalej swoje. Tak tak, nie ufa się gwałcicielom co chcieli Cię wyruchać w du,pę!!1 Dziwne, że w przypadku jednej firmy jesteś taki pamiętliwy, a w przypaku innej nie ważne, że potykała się tyle razy.

Idąc Twoją logiką, to jestem chyba ostatnią osobą, którą można posądzić o bycie betonem, ale wytykanie waszej hipokryzji widać bardzo was rusza, więc nie przestanę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.