Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ale o deep down wiemy od bodajże lutego więc gdzie tu nowość? 

MS nawet gdzieś mówił, że sam Kinect to koszt taki sam jak samej konsoli. Ciekaw jestem ile tracą na każdej konsoli. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Zdaje mi sie ze chodzilo o to ze na Xbonie CoDo pies wyciagal 15 fpsow a na PS4 90 ale ja moze po ang slabo rozumiem juz nie wiem i jednak gadamy o deep down  :sick:

A co do tego drugiego deva, jak to byli japonce to sie nie dziwie - oni maja problemy od poczatku obecnej generacji wiec watpie zeby cos sie zmienilo na nastepnej  :teehee:

Opublikowano

DD "pewnym" exem jest dopiero od paru dni. Wczesniej to mozna bylo myslec po prostu, ze nie zapowiedzieli z jakichs powodow wersji na xbone (np. wiedzmin 3 zapowiedzi na konsole ms doczekal sie duzo pozniej niz na ps4)

Opublikowano
MS nawet gdzieś mówił, że sam Kinect to koszt taki sam jak samej konsoli. Ciekaw jestem ile tracą na każdej konsoli.

waśnie do tego nawiązuje - skoro kinekt kosztuje drugie tyle co konsola a mimo to cena XO nie jest 2 razy większa niż PS4 to znaczy że :

1 albo MS dopłaca kupe kasy do konsoli

2 albo sama konsola jest o wiele słabsza niż ps4 (co potwierdza słabszy ram)

skoro sama konsola ps4 kosztuje 400$ to gdyby XO miał bebechy o tej samej wartości to powinien kosztować 650$***

matematyka:

obecna cena = 500$

cena XO = 250$

cena kinekta = 250$

400$ + 250$ = 650$

czyli konsola o mocy ps4 z kinektem powinna kosztować 150 dolców więcej niż kosztuje XO

więc albo MS dopłaca albo sama konsola jest o wiele tańsza niż ps4 (przez co musi być słabsza)

co prowadzi do kolejnego faila bo w takiej sytuacji MS mogł olać tego (pipi)anego kientka i wypuścić XO znacznie taniej od ps4, tak samo jak kiedyś zrobiłz 360tką arcade, i mógł tym sporo zyskać

ale zamiast tego wciska wszystkiem znienawidzonego dennego kiekta

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Pewnie dlatego, że to bzdury na resorach.

Pewnie dlatego, że to bzdury na resorach.

Inna wtajemniczona (i wiarygodna) osoba dodała, że takie same problemy miał inny developer, tym razem z Japonii.

Biorąc pod uwagę, że od 8 lat developerzy programują bez problemu na konsoli, która jest zaopatrzona w pamięć o podobnej funkcji - eDRAM i jest to o zgrozo X360, to jakoś ciężko mi w takie rewelacje uwierzyć...

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A to nie jest tak, że MS powiedział, że nawet bez kinecta cena byłaby 500$, a kinect kosztuje tyle samo co konsola co daje łącznie TYSIONC BAKSUF? 

Opublikowano

czyli sama konsola jest słabsza ale droższa od konsoli sony,  a kochany MS dodaje nam jeszcze GRATIS kinekta wartego 2000zł? ? TYLE WYGRAĆ

Edytowane przez Yano

Opublikowano

A to nie jest tak, że MS powiedział, że nawet bez kinecta cena byłaby 500$, a kinect kosztuje tyle samo co konsola co daje łącznie TYSIONC BAKSUF? 

Ale pyerdolenie. Skoro Kinect kosztuje tyle samo co konsola, to rzeczywiście musi mieć słabe bebechy.

Opublikowano

I co niby hojny MS dokłada do każdej konsol 500$ :thumbsup:

Opublikowano

Nie wiem, wali mnie to bo i tak sprzętu bez gier nie zamierzam kupować. :P

Opublikowano

A może obie konsole kosztują tyle samo (200$), ale zyski z jednej sztuki są różne? 200 USD dla Sony i 100 USD dla MS.

Opublikowano

zastanawiam się jaka by wyszła cena gdyby spróbować zsumować siedzące w konsolach bebechy (wiem że to trudne bo nie wszystkie mogą mieć luźne odpowiedniki, a pozatym dużo zależy od masowości produkcji i 100 innych rzeczy)

Opublikowano

Na co komu ten Kinect niech mi ktoś powie. 

Opublikowano

do obslugi glosowej w pieciu krajach xD

Opublikowano

Wylewać żale na rzecz której nigdy nie kupicie, gratulacje. 

Opublikowano

w twoich stronach mowia zale na wysmiewanie czy po prostu masz bol du,py?

Opublikowano

Wylewać żale na rzecz której nigdy nie kupicie, gratulacje. 

Jak produkt nie zachęca do zakupu to nie można już wyrazić własnego zdania na jego temat ? :sweat:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

E tam nie zacheca do zakupu, PS4 ma lepszy RAM i grafe i ,,, jest tansze od Xbox One. Mocniejszy sprzet jest tanszy niz slabszy sprzet, u so funny MS.

Opublikowano

Deep Down:

deep-down_2013_09-12-9aslq.jpg

prawie jak reveal trailer

Opublikowano

Może być i bieda, i tak Xbox One nie ma konkurenta dla tego tytułu. W zasadzie gdyby Dark Souls II wychodziło na next geny to nie byłoby o czym gadać, a tak to chociaż będzie w co grać na PS4

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Takie tam ciekawostki...

One basic example we were given suggested that without optimisation for either console, a platform-agnostic development build can run at around 30FPS in 1920×1080 on PS4, but it’ll run at “20-something” FPS in 1600×900 on Xbox One.

One source even suggested that enforcing parity across consoles could become a political issue between platform holders, developers and publishers. They said that it could damage perceptions of a cross platform title, not to mention Xbox One, if the PS4 version shipped with an obviously superior resolution and framerate; better to “castrate” the PS4 version and release near-identical games to avoid ruffling any feathers.

http://www.edge-online.com/news/power-struggle-the-real-differences-between-ps4-and-xbox-one-performance/
To tak ze szczególną dedykacją dla Dona, który twierdzi, że nie ma żadnych wskazań na to by PS4 było mocniejsze od XONE ;)

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Szybszy RAM i pół teraflopa grafiki więcej. Tego żadne cuda od MS nie zasłonią.

Opublikowano

One source even suggested that enforcing parity across consoles could become a political issue between platform holders, developers and publishers. They said that it could damage perceptions of a cross platform title, not to mention Xbox One, if the PS4 version shipped with an obviously superior resolution and framerate; better to “castrate” the PS4 version and release near-identical games to avoid ruffling any feathers.

Ale Don mówił, że to nieprawda :(

Opublikowano

Zapiminacie ze xo ma nieskończoną moc z chmury!

....ktora nie pomaga nawet w bijatyce 2,5D

Opublikowano

No taka klauzula o tym, że gra ma być na PS4 specjalnie pogarszana, by na XO nie wyglądała jak kupa przy złotym pucharze, jest jak najbardziej w stylu Microsoftu. Chociaż i tak wszystko jest portowane z tych samych klocków, więc akurat tu niekoniecznie musi być potrzebna klauzula :) Na szczęście dotyczy to tylko 3rd party, natomiast studia wewnętrzne będą mogły spokojnie wykorzystywać pełnie mocy konsoli.

Chmura swoją mocą przebija ukrytą moc Cella w PS3! ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.