Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

O kurna, dobrze, że to nie do mnie, bo dawno nie widziałem takiego tl;dr jak Twój. :D

Coś w tym jest - tl;dr nie to ładne co ładne a co się komu podoba, i wszystko da się wytłumaczyć.

I też się cieszę, że nie Ciebie.

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 818,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

te kolejki dla pokemonów...

Singapore-2.jpg

Image_2.jpg?download=1

Vu4A5f4.jpg

Co cały świat widzi w tej serii? Niech któryś pokemaniak poleci mi którąś część na DS-a.

Opublikowano

Co widzi? Jest zaje,bista, po prostu. Zagraj sobie w Red/Blue na emulatorze jakimś, albo w Crystal. Jeśli koniecznie chcesz część na DS-a to Soul Silver/Heart Gold albo od razu na głęboką wodę, Black/White. Dlaczego odsyłam aż do pierwszej części? Wbrew pozorom to nie jest taka prosta i dziecinna gra, bo system z części na część ewoluuje i tak od razu wskoczyć do piątej generacji, gdzie pokrak jest 650, są nowe typy, system osobowości, breedowanie itd. może nie być takie proste, dodatkowo wszyscy mniej więcej kojarzą pierwszą 150, a w B/W masz jakby świeży start i dopóki nie przejdziesz pierwszej połowy gry, tj. nie pokonasz Championa to nie spotkasz nic innego spoza ostatniej 150, czyli same nowe poksy.

in b4 gierki dla dzieci w wieku 10-13 lat. Jak jesteście tacy męscy i dorośli, to co Wy (pipi) robicie na forum o gierkach w temacie o wyższości jednego złomu nad drugim

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Ok, to którąś wybiorę. Bajkę oglądałem wyłącznie dla tej rudej laski ;/

Opublikowano

Pokemon sprawnie odwołuje się do ludzkich instyktów i prymitywnych aktywności - zbieractwa, kolekcjonerstwa (trofea), walki, hodowli, a do tego uruchamia wewnętrzne dziecko które jara się słodkaśnymi buziami, pika pika.

Ofkoz i tak granie w to jest nieco przypałem, bo to tak jakby być dorosłym i bawić się pluszakami czy figurkami. Niektórym to nie przeszkadza. Inni wolą np. paintball czy ASG, a potem wyżywka w Battlefield. Przynajmniej wojna to bardziej poważny temat niż głaskanie myszowiewiórki... :)

Opublikowano

bo to tak jakby być dorosłym i bawić się pluszakami czy figurkami

Albo oglądać naruto, co nie mendruś?

Opublikowano

No ale przynajmniej Naruto stara(ło?) się być poważne, była krew, przemoc i dzikie na*erdalanie się po pyskach i ogólnie kierowane jest do starszej grupy niż Pokemon. Anime w sumie bardzo rzutuje na to, jak postrzegany jest Pokemon. Także w mediach, gdzie to typowa marka dla dzieciaków, którzy wymieniają się kartami i żetonami na przerwie :)

Nawet mi było głupio grać w karciankę tej marki w publicznym miejscu, a jak była promocja w Żabce na polskie wydanie B&W: MT i prosiłem o te boostery, to babka śmiała się pod nosem i mówiła że "takie małe dzieciaki to kupują". Sorry, ale możecie silić się na cynizm, ironię, ale nie zmienicie faktu że Pokemony są kojarzone z dziecinnością...

Opublikowano

Stara(ło)? Ojej, co mnie to obchodzi. Bajeczka dla dzieci i ch,uj, zabij mnie, a nie zmienię zdania. Zapytasz się babki w Żabce i powie ci to samo

I co, nie wstyd ci oglądać tej bajki dla dzieci?

Opublikowano

wojna to bardziej poważny temat niż głaskanie myszowiewiórki... :)

hehe, poplułem monitor i spadłem z fotela.

Ja sięgam po Nintendo gierki dla równowagi psychicznej. Nie można w kółko karmić się przemocą. W TV, serialach i większości gier pełno tego. A taki Pokemon czy inna Zelda odpręża mnie i sprawia że jestem lepszy :)

Opublikowano

Ok, to którąś wybiorę. Bajkę oglądałem wyłącznie dla tej rudej laski ;/

Jesli nie grales wczesniej to zacznij od soulsilver/heartgold a potem black/white i black/white 2.

Mendrek oglada chinskie bajki dla dzieci a nabija sie z grajacych w pokemony,fuck logic.

Opublikowano

@ragus: W ten sposób mógłbyś się wypowiedzieć o każdym anime, ale byłby to przejaw maksymalnego ignoranctwa. Na razie przejawiasz tylko takie lajtowe.

Anyway, to i tak lepsze niż granie w publicznym miejscu, gdy z głośniczków wypływa nagle słodkaśne: "Pika piczuuuuu" ;( Idąc Twoim tokiem myślenia: "Zdania nie zmienię, pokemon to przypał i ch... , nie wstyd Ci grać w taką grę?" ;)

Opublikowano

Zbieranie słitaśnych zwierzaczków w kilku produkcjach > "szczelanie" w prawie każdej grze

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

@ragus: W ten sposób mógłbyś się wypowiedzieć o każdym anime, ale byłby to przejaw maksymalnego ignoranctwa. Na razie przejawiasz tylko takie lajtowe.

Anyway, to i tak lepsze niż granie w publicznym miejscu, gdy z głośniczków wypływa nagle słodkaśne: "Pika piczuuuuu" ;( Idąc Twoim tokiem myślenia: "Zdania nie zmienię, pokemon to przypał i ch... , nie wstyd Ci grać w taką grę?" ;)

Próbuję ci jedynie uzmysłowić, że zanim zaczniesz wydawać osądy, że coś jest/nie jest dziecinne, może warto wcześniej się zatrzymać, popatrzeć na siebie i wstrzymać się z burackimi i zaściankowymi opiniami. Jeżeli myślisz, że taki jest mój tok myślenia, to pozdrawiam. Chociaż w sumie wszedłem w dyskusję z nikim innym jak z mendrkiem, więc nic mnie już nie zadziwi. I nie odpisuj, wyczerpała mi się na dzisiaj bateria na polemiką z tobą. Z góry dziękuje.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Krew i napierdalanie sie = doroslosc

Tylko nasz meski Mendrula tak potrafi.

Opublikowano

On nie ma swojej opinii przecież , on ma mentalność "co ludzie powiedzą".

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Niektórzy broniąc dziecinności, i wręcz negowania jej, w tym dodatkowo przez ironiczne deprecjonowanie treści dojrzalszych, świadomie lub nie sprowadzają naszą rozbudowaną i skomplikowaną pasję do "gierek dla dzieci". No tak, może olejmy wszystkie PEGI, wszelkie podziały, i każdą grę tak samo traktujmy. Nieważne wartości w Heavy Rain, radosne życie gangstera w GTA, sikanie na ofiary w Postalu, rozjeżdżanie przechodniów w Carmageddon, motyw zła w Silent Hill... Wszystko zrównajmy do "grania w gierki", i w tym świetle Pokemon będzie grą taką samą, jak te produkcje.

Sorry, nie widzę sensu w takiej dyspucie. Dla mnie targetowanie gier jednak ma sens, i tak jak w filmografii jest "Klopsiki kontratakują" i jest "Drabina Jakubowa"...

Pokemon-G4-610x325.jpg

Opublikowano

Pokemony jako serial sa zahe.biste. Ale tylko pierwsza seria. Sam calkiem niedawno sobie odświeżałem i czuje sie z tym świetnie.

Co do gier pokemoniastych to owszem są spoko, ale dla mnie tylko te starsze jak red czy silver. Te nowe przez jakies gimbusiaste odmiany pokemonow i ogolnie przez grafike 3D jakos zabijaja dla mnie klimat poków. Niedawno grałem w fire red na gba i potrafiłem grać i po 5h dziennie gdy na te nowe nawet nie spojrzę.

Opublikowano

Ale o czym ty (pipi)isz Mendark? Kazdy wie, ze pokemony sa dziecinne. Przeciez to sa w 90% kudlate usmiechniete stworki, geez.

Kazdy ma beke z twojego podejscia, ze siara w to grac bo dziecinne. Jezeli masz z tym problem to przykro mi, ale jestes gdzies na poziomie przestraszonego nastolatka ktory musi sie pokazac jaki to jest dorosly.

Opublikowano

Zresztą nie mówię o ogólnej dziecinności w grach i infantylności, ale o tym jednym konkretnym przypadku. Pokemon. Konkretnie Pokemon, który jest powiązywany z dzieciarnią, z bajką dla ośmiolatków, z zabawkami w sklepie, z czymś co można sprezentować młodszej siostrze i będzie zadowolona.

Dlatego nie widzę przeszkód by grać np. w Crasha, Spyro, czy nawet Mario. Pokemony jednak zalatują przypałem na kilometr, tak samo jak te wszystkie Digimony, Medaboty i inne sztampowe shoneny mające za cel wyciągać kasę z dzieciaków...

Dlatego wolę np. serię Monster Hunter, która też polega na zbieractwie, walce, kolekcjonerstwie i może nie hodowli, ale łowiectwie.

Opublikowano

Kontakt i pokazywanie się z Toba gdziekolwiek zalatuje przypałem, a nie pokemony.

Poza tym osoba ktora gra w pokemony koledzy dobrze o tym wiedza a na inne osoby ma sie zwyczajnie wy.(pipi)ane wiec gdzie Ty widzisz problem?

Edytowane przez suteq

Opublikowano

A czy ja napisałem że widzę gdzieś problem? 

Przecież pisząc posta nt. Pokemonów napisałem "niektórym to nie przeszkadza". Ale fakt jest faktem i niektórzy próbowali tu chyba ignorować dziecinność Pokemonów. Chyba to inni mają problem, że ktoś nie chce z tego powodu grać w Pokemony.

Opublikowano

Pokemon-G4-610x325.jpg

Jak się nazywa ten Pok po lewej ? Super jest ; d

Opublikowano

chyba tylko w zacofanej polszy jest taka posrana mentalność że poki = dziecinne i w ogóle przypał grać w to na mieście czy gdziekolwiek, w usa, niemczech, uk, czy japonii nie mają z tym żadnego problemu, czy w jakimkolwiek kraju gdzie gejming niemalże równa się z taką samą popularnością co filmy, i nikt nie patrzy nikomu na ręce w co gra i ciśnie beke że to jest akurat dla gimbów itd

@seba, to jest turtwig

Edytowane przez mersi

Opublikowano

@sibian

Czikorita? :D

Nie znam tych nowych pokow. :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.