Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Może i tak, ale samo zakładanie że MaZZeo będzie hejtował PS4 i Killzone jak nawet nie widział konsoli w realu jest tendencyjne. ( czytaj,, hejtuję BO TAK " )

On jest inteligentniejszy niż sie wydaje i wie, że sam sobie wystawi laurkę, nie PS4. Kto ma olej w głowie, temu dość po słowie.

No chyba że Maz trolluje, to o co w takim razie ten raban.

Normalnie powinien  dać szansę jakimś lepszym grom, oceni. BTW, to przypomina mi ta operacja te śluby kościelne na 1 dzień xD

Edytowane przez aphromo

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No bądźmy poważni. Pojechanie PS'a przez Maza jest tak samo pewne, jak xone'a przez Mendrka. To forumowy kanon. 

Opublikowano

W takim razie to tylko będzie, niskich lotów, show. Ale jak kto woli. Jeśli celem jest wyłącznie beka i kłótnia to ok.

A później się ludzie nie mogą nadziwić, że mało kto bierze ich zdanie na poważnie, nawet jeśli mówią z sensem.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nic nie poradzę że PS3 nie obroniła się w moich oczach jako dobra konsola. W przeciwieństwie do najlepszej gry roku - TLOU.

Z PS4 może być zupełnie inaczej, co i tak nie oznacza że jej nie sprzedam czy coś.

MaZZeo, kupiłeś 8 gier ale 7 z nich możesz ograć nie tylko na Xboxie.

No i co z tego? To w jakiś sposób potwierdza tezę "nie ma w co grać"?

Zresztą stwierdzenie że Xbox może walczyć pod względem exów w 2013 z PS3 ma tyle w sobie sensu i prawdy ile to, że PSN = XBL.

Nigdzie tak nie napisałem.

Opublikowano

Nic nie poradzę że PS3 nie obroniła się w moich oczach jako dobra konsola. 

Nie ma problemu. Jestem ostatnią osobą która będzie kogokolwiek do czegokolwiek namawiać.

Z PS4 może być zupełnie inaczej, co i tak nie oznacza że jej nie sprzedam czy coś.

Teraz to jest rozmowa. Twoje pieniądze Twoja wola tbh.

No i co z tego? To w jakiś sposób potwierdza tezę "nie ma w co grać"?

Nie, ale mimo wszystko multiplatformy to nie to samo co gry od 1st party.

Nigdzie tak nie napisałem.

Co prawda to prawda, zwracam honor.

Opublikowano

Nie chcę Ci nic mówić Maz, ale z tym  "nie ma w co grać" "martwa konsola" to chodziło o EXY, a Ty wyjeżdżasz z multiplatformami. Celowy zabieg czy niedopatrzenie? Dyskutujmy. 

Opublikowano

nie chce nic mowic, ale bardzo szybko zapomnieliście o 2012r. Wtedy tez mieliście martwa konsole, gdy na PS3 ukazalo się 0 exow ?

No i ile tych 1party hitow wyszło, odejmując hity pokroku Beyond czy GT 5.5, na które szkoda byłoby mi  czasu przy takim wysypie multiplatformowych hitow.

A no i nie zapominajmy ze na starym Xie wyjdzie jeszcze TitanFall.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie, ale mimo wszystko multiplatformy to nie to samo co gry od 1st party.

Dokładnie. Multiplatformy przeważnie okazują się dużo lepszymi grami.

Nie chcę Ci nic mówić Maz, ale z tym  "nie ma w co grać" "martwa konsola" to chodziło o EXY, a Ty wyjeżdżasz z multiplatformami. Celowy zabieg czy niedopatrzenie?

Czyli mam rozumieć że posiadacze PS3 afiszujący się tak tymi exami grają tylko w nie? I przez całą wiosnę aż do wydania TLOU ogrywali przez 3 miesiace God of War Ascension? Bo przecież multiplatformy się nie liczą.

Opublikowano

Ale chodziło o wsparcie przez MS exami Xboksa 360(od 2011 znikome w porównaniu do wspierania PS3 przez Sony). Gdyby nie multiplatformy to konsola nie miałaby kompletnie czym się poszczycić. 

Wiadomo, że większość rynku to multiplatformy, ale jak jest rozmowa o exach to wyskakiwanie z multiplatformami to takie to trochę z braku argumentu. ;]

W moim przypadku to exy zadecydowały o kupnie konsoli, gdyby nie one dalej byłbym stuprocentowym złomiarzem. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Nie chcę Ci nic mówić Maz, ale z tym  "nie ma w co grać" "martwa konsola" to chodziło o EXY, a Ty wyjeżdżasz z multiplatformami. Celowy zabieg czy niedopatrzenie? Dyskutujmy.

Oczywiscie ze celowo, bo mase osob tutaj zapomina ze glownym skladnikiem biblioteki konsol to wlasnie multiplatformy. Ale czytajac to forum to ex, szczegolnie na plejstejszyn za kazdym razem dostaje bonus +100 nawet gdyby to byl festiwal qte o kocie srajacym na pustyni, I zadna gra wydawana na dwoch konkurencyjnych platformach nie moze sie z nim rownac.

Jest to szczegolnie zabawne gdy Mendrki robia sobie magiczne wyliczanki w sylwestra ile to wartosciowych gierek nadkonsola doniosla w tym roku. Potem szybkie spojrzenie na sygnature I nikt w ta super gre nigdy nie gral, ale za to kasy na z defincji slabsze I mniej wartosciowe multiplatformy pokroju GTA czy tam Battlefield to nie zabraklo.

Opublikowano

Sprzedaż konsol w  USA według danych NPD za Wrzesień

PS3 -  212 000

X360 - 175 000

WiiU - 93 000

Wii -   41 000

PS3 wróciło na pierwsze miejsce w USA po 3 latach.

Opublikowano

Pier,dolenie o szopenie z tymi eksami, na forum #hype, #excite przez pół roku nad każdym GIF-em a na końcu i tak wszyscy grają w GTA V i najnowszą FIFĘ ew. Battlefielda.

Wiadomo, fajnie, że jest The Last of Us, QTE: The game i Gran Turismo 4.2 HD i sam m. in. z tego powodu kupiłem PS3, ale to gadanie o tym, że posiadacze Xboksów od początku roku nie mają po co włączać konsoli jest śmieszne.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Xbone jeszcze nie wyszedł, a już szykuje się jakaś edycja specjalna dla burgerów

I638gkkl.jpg

Z takimi cudakami sprzedaż w USA gwarantowana :D

Opublikowano

No exy to w większości znakomite single, a GTA V obecnie ludzie ciorają w multi. FIFA czy BF to jest głównie multi, single tam jest zwykłym dodatkiem. Przecież nie będę grał w takiego Uncharted czy Heavy Rain 10x razy. 

Nie wiem co robią Mendrki i inne takie zje.by, ale ja nie umieszczam w listach exów gier/ulubionych/przy wyliczankach gier, w które nie grałem. 

Obecnie na X360 to chyba tylko Forza jest dla mnie mega tytułem. Natomiast na PS3 ok. 10 tytułów wymieniłbym z marszu, które mi się podobały, jak nie więcej. 

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Beka to jest z Mazzeo, bo pare stron wczesniej pisze ze kupi PS4 przejdzie Killzona i konsole sprzeda bo okres oczekiwania 3 miesiecy to za duzo a multiplatformy sie nie licza, a pare stron pozniej pisze ze w tym roku kupil 1 exa i reszta multiplatformy i uwaza ten rok za bogaty....

Opublikowano

Oczywiscie ze celowo, bo mase osob tutaj zapomina ze glownym skladnikiem biblioteki konsol to wlasnie multiplatformy. Ale czytajac to forum to ex, szczegolnie na plejstejszyn za kazdym razem dostaje bonus +100 nawet gdyby to byl festiwal qte o kocie srajacym na pustyni, I zadna gra wydawana na dwoch konkurencyjnych platformach nie moze sie z nim rownac.

Jest to szczegolnie zabawne gdy Mendrki robia sobie magiczne wyliczanki w sylwestra ile to wartosciowych gierek nadkonsola doniosla w tym roku. Potem szybkie spojrzenie na sygnature I nikt w ta super gre nigdy nie gral, ale za to kasy na z defincji slabsze I mniej wartosciowe multiplatformy pokroju GTA czy tam Battlefield to nie zabraklo.

Bo tutaj chodzi o to, że "przynajmniej jest w czym wybierać", czyli jak już ograłeś wszystkie dobre gry (tzn. nie masz życia), to możesz przechodzić te eksy.

Opublikowano

To wymien te multiplatformy, poza B4 na którego każdy chyba ma ciśnienie.

Opublikowano

Beka to jest z Mazzeo, bo pare stron wczesniej pisze ze kupi PS4 przejdzie Killzona i konsole sprzeda bo okres oczekiwania 3 miesiecy to za duzo a multiplatformy sie nie licza, a pare stron pozniej pisze ze w tym roku kupil 1 exa i reszta multiplatformy i uwaza ten rok za bogaty....

No tak, bo jak się ma inne platformy a nie tylko tą najlepszą to w FIFĘ 14 równie dobrze można grać na PS360, Battlefielda 4 i inne fantastyczne gry pokroju ACIV na PC, a więc sprzęt faktycznie nadaje się do żyda po obadaniu go i ograniu Killzone'a.

Z multiplatform na 7. generację zaś w tym roku masz choćby GTA V, Bioshock Infinite, Diablo III itd. + current-genowe wersje tego, co ma być na next-genach.

Opublikowano

pomijajac juz fakt, ze FIFA poki co nie prezentuje sie super, przeskok jest zbyt maly, no i prosze was - AC ? Zyg po tych wszytskich czesciach.

Edytowane przez easye

Opublikowano
pare stron wczesniej pisze ze kupi PS4 przejdzie Killzona i konsole sprzeda bo okres oczekiwania 3 miesiecy to za duzo a multiplatformy sie nie licza

Gdzie ja tak napisałem że multiplatformy się nie liczą? Jedyne co mnie interesuje tej jesieni to BF4, a tego zamówiłem na PC.

Opublikowano

btw Games with Gold przedłużone (pierwotnie do końca roku miało być), ciekawe czy w końcu usługa się rozwinie i nie będzie rzucać tylko starych gier. PS+ też słabo zaczynał.

Opublikowano

PS+ slabo zaczyna tez na PS4. Ciekawe czy z "duzych" gier pojawi sie przez pierwszy rok cos innego niz niepelny Drive Club.

Opublikowano

Stawiam na Knack a potem multi/singiel KZ....

Opublikowano

mnie bardziej zastanawia co zrobią z tym dyskiem 500gb, jak gry ważą po 40gb to przez rok zapacha cały dysk stuffem, ale to z dc to było do przewidzenia, nie dadzą tytułu AAA odrazu na lunch konsoli, nawet w maksymalnie okrojonej wersji, dadzą jakąś popierdółke i lud bedzie sie cieszył. napewno w ps+ na ps4 wpadnie killzone bo multi będzie martwe po miesiacu (kto woogle kupi tą gre do multi jak będzie cod i b4 na rynku?) albo bedzie f2p jak kz3 na ps3. bylem zainteresowany kupnem ps4 dla plusa i tego dc na lunch bo to fajna opcja, dla samego killzone imo nie warto, pomyśle w luty/później przy infamouse, multi platformy ogra sie na pc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.