Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

co wy z tym patchem, przeciez to nie chodzi o to ze nie umieli zrobic obslugi mp3 albo zapomnieli

chca wypromowac jakies guwno zwane music unlimited i okrasc nas z piniendzy

tak, co nie znaczy, że nie mogą tego zmienić jeśli ludzie będą robić o tym hałas.

anyway

e9coy6i.jpg

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Rany jaka padaka. Rozumiem fanboystwo ale wybielanie decyzji o anulowaniu MP3 czy CD-Audio to nieporozumienie.

W salonie mam jedynie konsolę i choć MP3 mogę odpalić spokojnie na Smart TV to najbardziej mnie boli brak Audio-CD. 

Prawdziwa płyta z muzą w odtwarzaczu > jakies zyebane Sony-daj-hajc-odpale-mp3 Unlimited.

Opublikowano

ale jaja z tymi xbox 4gb ktore nie beda mogly nigdy odtworzyc b4.

To chyba nawet jest nie do pojecia jak mozna takie cos zrobic graczom, przypomina to sytaucje ze mam komputeri  nie mam karty graficznej ktora pociagnie gre.

Ale tu jest gorzej, tu trzeba wymieniac cala konsole.

to to już mi podchodzi pod rządanie zwrotu kasy za konsole, która nie obsługuje gier na nią przeznaczonych

Opublikowano

PS4 za to 1800 zł grzech nie kupić,ale nie na premierę,gdzie jest kilka gier na krzyż z czego żadna nie przekonuje mnie do zakupu.Niemniej jednak póki co wydaje się jedynym słusznym sprzętem do grania ;)

Może gdzieś po roku zakupię,tymczasem wolę wydać te pieniądze na nowe narty.

Naprawdę tak dużo osób kupuje na premierę?Obojętnie czy to xbone czy PS4,to jednak wydaje mi się,że to średni pomysł właśnie ze względu na gry.

Opublikowano

Myślę że mp3 w PS4 prędzej czy później się ukaże, jak ludzie wy*rają się na MU ;) Znaczy rozumiem Sony że chce kontrolować legalność muzyki (wszak sami są w tym biznesie ;) ), ale chyba nie tędy droga.

Co do braku możliwości odpalenia BF4 na Xboxach Slim 4GB , jest to naruszenie pewnej niepisanej zasady że każda gra wydana na konsolę, chodzi na każdej jej wersji. Mam nadzieję że oburzenie się mocno podniesie. Jeśli sprawa rozejdzie się po kościach, kiedy ktoś wpadnie na "genialny" pomysł że w sumie można robić gry na konkretne wersje konsol, które nie pójdą na innych (znaczy tańszych). Konsole to nie PC, żeby myśleć i martwić się o to czy coś pójdzie czy nie.

MS powinien teraz na pudełkach z Xboxa 360 slim 4GB pisać: "Możliwa niekompatybilność z wybranymi grami". Inaczej leci w ch*ja tak samo jak EA, albo i gorzej...

Opublikowano

Czyli co mam nie kupic ps4 bo nie poslucham sobie muzyki podczas grania? Prosze was. Wazne ze hardware jest dopracowany I jest moc a software bedzie rozwijany na przestrzeni lat. A no tak ze na PC mozna sluchac muzy I zmienic tapete? Unique Selling Point w (pipi)! Juz widze jak wszyscy na swoich titanach bawia sie w zmienianie tapet na pulpicie

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

To chyba nawet jest nie do pojecia jak mozna takie cos zrobic graczom, przypomina to sytaucje ze mam komputeri  nie mam karty graficznej ktora pociagnie gre.

to to już mi podchodzi pod rządanie zwrotu kasy za konsole, która nie obsługuje gier na nią przeznaczonych

99% gier mozna istalowac na pendrive/nie wymaga instalacji na dysku. Gra od dice wymaga instalacji na dysku= wina MS. ścierpła mi noga zanim napisales tego  posta to chociaz troszeczke sie zastanowiles nad tym co piszesz?czy zasadniczo zobaczyles slowo klucz czyli Xbox i odrazu hejt?

Opublikowano

Wczoraj robiliśmy u kumpla (sonybota, ale nie prowadzi bloga o złym PC, wolałby pisać o X360/XO) wstępny test B4 (wersja mało oryginalna, tylko do tego "benchamrku") na 3,5 letnim kompie kupionym za ok 2,5 tysia. Na max ustawieniach, z 2xAA i w rozdziałce z pod konsol (900p) gierka chodziła w przedziale 10-60 k/s. Najczęściej  35-45 k/s, 10 k/s przy totalnym roz(pipi)u. Niezależnie od ustawień (nawet najniższych) ekran raz na kilka-kilkanaście sekund łapał freeze'a, trudno powiedzieć jaka była przyczyna i czy nie wynikała ze szwankującej trochę karty, maksymalnie zapchanego dysku czy zwyczajnie tak gra ma. Specyfikacje podam, jak tylko suteq poda swoją, a tak naprawdę nie pamiętam (wiem, że RAMu 4GB i 4 rdzeniowy procek AMD, Windows 7 i geforce na pokładzie ). 

Mam takie pytanko. Mam zamiar przy kupnie PS4 wymienić na starcie dysk na SSD (wystarczy mi spokojnie 250GB). Czy będzie możliwość ew. podpięcia zewnętrznego HDD i korzystania z niego tak jak z pendrive'a na X360 (czyli również do przechowywania gier)?

Z tego braku MP3 to lekka beka, ale pewnie wrzucą to za jakiś czas. Ja tego w ogóle nie używałem na swojej plejce, nigdy nie odpalałem też własnej muzyki w grach na X360, ale znam takich dla których to jest mus i konsola służy przez 60% za odtwarzacz muzyczny. Widać SONY chce zarobić i tyle, nie ma co gadać "że jakby dużo osób z tego korzystało, to by to zostawili". Tak jak pewnie mało kto korzystał z wibracji w dual shocku 2, skoro nagle wyskoczyli na początku kariery PS3 z padem pozbawionym tej funkcji. 

Edytowane przez Gość

Opublikowano

moment, to nie ja sie myliłem.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Nie ma problemi kupie sobie ten serwis Sony I bede sie w pelni cieszyl nadkonsola a z was wychodzi cebula w postaci biednego mp3 czy CD w ogole ktos jeszcze takie cos ma? Lolololol

Opublikowano

99% gier mozna istalowac na pendrive/nie wymaga instalacji na dysku. Gra od dice wymaga instalacji na dysku= wina MS. ścierpła mi noga zanim napisales tego  posta to chociaz troszeczke sie zastanowiles nad tym co piszesz?czy zasadniczo zobaczyles slowo klucz czyli Xbox i odrazu hejt?

jest to wina M$, że pozwala robić gry nieudacznikom i akceptuje finalny produkt, który posiadacz ich konsoli nie może odpalić na swoim egzemplarzu. Taka gra powinna być wycofana ze sprzedaży, a każdy kto ją nabył powinien dostać zwrot pieniędzy za gre i konsole. 

Opublikowano
Mam takie pytanko. Mam zamiar przy kupnie PS4 wymienić na starcie dysk na SSD (wystarczy mi spokojnie 250GB). Czy będzie możliwość ew. podpięcia zewnętrznego HDD i korzystania z niego tak jak z pendrive'a na X360 (czyli również do przechowywania gier)?

Nie będzie takiej możliwości - wcześniej już było to wiadome - we wczorajszym FAQ tylko to potwierdzili że instalacja i przechowywanie gier tylko na wewnętrznym HDD. Minimalna wielkość dysku dla PS4 to 160GB z tego co widziałem.

P.S. Takie pytania bardziej pasują do działu PS4 ;)

Opublikowano

q8h7.jpg

Osobiście muzy na ps3 nie słuchałem, więc dla mnie to bez znaczenia. Ale fakt, że nawet oryginalnej płyty CD nie da się odpalić (to też załatwią łatką?) jest jakimś kuriozum.

Opublikowano

Co do braku możliwości odpalenia BF4 na Xboxach Slim 4GB , jest to naruszenie pewnej niepisanej zasady że każda gra wydana na konsolę, chodzi na każdej jej wersji. Mam nadzieję że oburzenie się mocno podniesie. Jeśli sprawa rozejdzie się po kościach, kiedy ktoś wpadnie na "genialny" pomysł że w sumie można robić gry na konkretne wersje konsol, które nie pójdą na innych (znaczy tańszych). Konsole to nie PC, żeby myśleć i martwić się o to czy coś pójdzie czy nie.

Zapytajmy co na ten temat sądzą posiadacze PS3 z pamięcią 12 GB, którzy są fanami DC Universe Online. Ups! Nie mówiąc o tym, że nie pobiorą nawet żadnej gry, która ma >6 GB, ale to jest jakby oczywiste. Jak się kupuje najmniejszą możliwą wersję konsoli do tego bez dysku, to trzeba się liczyć z tym, że coś może tego dysku jednak wymagać.

Opublikowano

Raven, ale tu chodzi o kupno gry na płytce. Ten BF4 ma obowiązkową instalacje? W takim razie DICE dało nieźle dupy, a MS razem z nimi, bo nie powinni tego zatwierdzić.

Opublikowano

Raven, ale tu chodzi o kupno gry na płytce. Ten BF4 ma obowiązkową instalacje? W takim razie DICE dało nieźle dupy, a MS razem z nimi, bo nie powinni tego zatwierdzić.

DCBOXART.jpg

Aha, żeby nie było: to jest ch,ujowe oczywiście, ale M$ tylko dorównuje do Sony w tym temacie, to nie jest nic nowego. Ale oczywiście dopiero jak na X360 taka gra się pojawiła to podniósł się lament, na PS3 było spoko.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Square,bf3 tez sony i ms nie powinni zatwierdzic,patchy do bf3 tez nie powinni zatwierdzic a zatwierdzili. Ten proces certyfikacyjny gry pewnie polega na tym,ze koles wklada plytke widzi logo gry w interfejsie i zatwierdza. 

Opublikowano

A UJ im kazał wypuszczać taką śmieszną wersję z 4 GB ? 

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Dokupienie dysku też nie rozwiązuje problemu?

Opublikowano

DCBOXART.jpg

Aha, żeby nie było: to jest ch,ujowe oczywiście, ale M$ tylko dorównuje do Sony w tym temacie, to nie jest nic nowego. Ale oczywiście dopiero jak na X360 taka gra się pojawiła to podniósł się lament, na PS3 było spoko.

Ten DC Universe ma obowązkową instalkę większą niż 12GB? Jak ma to jest to taka sama lipa. Jak nie ma to nie wiem czemu z tym wyskakujesz. No chyba, że obowiązkowe patche zajmują więcej.

Opublikowano

raven mowimy o akcji ze w zaden sposob nie da sie grac na 12gb ps3?

bo inaczej nie rozumiesz o co chodzi.

niewazne jaka firma to zrobiła, jest to wbrew idei konsoli.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Panowie a nie jest tak, że na każdej grze jest napisane ile wymaga miejsca do instalacji na HDD, więc kupując daną grę sam potwierdzasz, że tyle masz i nie masz prawa do reklamacji? Jeżeli tak jest, to problem ma konsument. 

Opublikowano

Waldek, ten BF ma instalkę 2GB podobno, ale tylko na wewnętrznym(?) HDD.

Opublikowano

nie do konca waldek, jesli masz konsole xbox 360  w domu, i pudełko z gra  z napisem xbox360 to nic nie powinno stac Ci na przeszkodzie.

O to przeciez chodzi w  konsolach. Zeby nie było tzreba myslec "czy to pojdzie na moim sprzecie", poza tym chyba wlasnie na pudelku nic nie było.

Edytowane przez _Milan_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.