Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

I gdzie te mocne exy? Prawilnie przypominam, jak to się robi

Wonderful-101-Screen-3.jpeg

donkeykong-country-tropical-freeze.jpg

monolith-soft-x.jpg

96014_Enemy_3_.jpg

Bayonetta-2-5.jpg

wwbig2.jpg

(remake Wind Wakera się liczy, bo to Wind Waker, dziękuje).

a nie jakieś indie szroty

tumblr_lrup76Ps271qzgvoz.jpg

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Gry f2p ! LOOOL - okazuje się ze teraz ważne sa indyki i gry f2p. To może zamiast PS4 kup sobie Xboxa 360.  Powaga - nie chce mi się wypisywac exow z Xbox Live Arcade, ale gratuluje humoru Figaro.

DLa Ciebie to pewnie najlepszy start konsoli EVER ! :D

?? xD

Ależ ja nalegam, zostań przy Xbox 360 i dokończ resztę gier arcade i ten backlog. Dla mnie to tragiczny start konsoli, ja nie kupię next gena przez 2 lata xD chyba mnie z kimś mylisz, kolego. Jednak nie ma co się łudzić, obecnie lepiej wygląda ilość gier na PS4. Ta lista dobitnie to potwierdza (choć jest trochę zakłamana).

Jezeli ta lista cokolwiek Ci dobitnie pokazuje, to az strach pomyslec, jakie wrazenie zrobi na osobach, ktore z grami w ogole nie obcuja. Tylko totalni laicy gameingu i pierwszoligowe sonoklapy moga do niej fapowac. 

I ja kupuje PS4, pewnie na starcie, tak jak kiedys PS3 dla Killzona ( nie dlatego, ze była to fajna gra, zeby ktoś zle nie zrozumial, skusiłem się bo dla mnie to był totalny must have doznan wizualnych), tak teraz kupie konsole dla Battlefielda (tu przynajmniej jest szansa ze i gra będzie spoko : ), majac nadzieje, ze nowa FIFA mimo wszytsko takze pokaze jakis pazur w 1080.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Gierek AAA jest mniej więcej tyle samo na obu systemach, ale co z tego jak lista exów na X1 to farbowane lisy ( poza Forzą i Halo ) i nawet Epic Games coś tworzy pod PS4.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano
Jezeli ta lista cokolwiek Ci dobitnie pokazuje, to az strach pomyslec, jakie wrazenie zrobi na osobach, ktore z grami w ogole nie obcuja. Tylko totalni laicy gameingu i pierwszoligowe sonoklapy moga do niej fapowac.

Ty masz serio coś z tym fapowaniem. Poza tym ja na pewno do niej nie fapuje, bo jedyne co fajnie się zapowiada na next geny, to Wiedźmin, KH 3, FF XV i może The Order, Second Son i Sunset Overdrive.

Opublikowano

Fajny trailer, ciekawe czy GT6 sprzeda się lepiej od poprzedniczki.

Opublikowano

1080p czyli 1280x1080 z gorszym AA ?

60fps czyli miedzy 40 a 60 z tearingiem ?

Srorszym. 7 letnia konsola rusza gry w 1080p z 2xQAA w 60 fps (zgoda, spadki do 40 przy nagromadzeniu efektów typu deszcz), podczas gdy rzekoma "następna" generacja ma się blokować na 30 fps i coraz częściej wyłażącym 720p? I to przy tej jakości grafiki? Dla mnie to niesamowite, o i tyle.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Trailer trailerem, w grze to już na PS4 tak będzie. DC graficznie zjada GT6.

Btw gdzie na niebie jest tyle gwiazd ?

Odnośnie listy - jest cała masa średniaków na PS4, no ale przynajmniej nikt nie powie że no gaemz. No i jeszcze 10 dni do imprezki Sony w NY..

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie no, to jest wyczyn niezly, tez jestem pod wrazeniem. Chodzilo tylko o sprostowanie bo znowu piszesz o 1080p, to tak jakby pisac, ze CoD dziala w 720p (880x720).

Edytowane przez Ins

Opublikowano

1080p czyli 1280x1080 z gorszym AA ?

60fps czyli miedzy 40 a 60 z tearingiem ?

Srorszym. 7 letnia konsola rusza gry w 1080p z 2xQAA w 60 fps (zgoda, spadki do 40 przy nagromadzeniu efektów typu deszcz), podczas gdy rzekoma "następna" generacja ma się blokować na 30 fps i coraz częściej wyłażącym 720p? I to przy tej jakości grafiki? Dla mnie to niesamowite, o i tyle.

O czym ty (pipi)sz? 1080p to ta gra ma na pudełku z tyłu okładki. A jak spadnie deszcz to i 60fps zobaczysz jak świnia niebo

Opublikowano

To tak na serio ?

Opublikowano

(zgoda, spadki do 40 przy nagromadzeniu efektów typu deszcz)

A jak spadnie deszcz to i 60fps zobaczysz jak świnia niebo

Czytasz w ogóle posty na które odpowiadasz?

Opublikowano

To tak na serio ?

Serio. Zazwyczaj widzę coś takiego

A tam ? Jedna obok drugiej aż po horyzont.

DSC_8826.jpg

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Mam nadzieje, ze po prostu zastanawiasz sie gdzie sie mozna udac by cos takiego zobaczyc, a nie ze w ogole nie masz pojecia co to "zanieczyszczenie swiatlem" ;P

0.10-bortle.jpg

Opublikowano

Jak żyję, nigdy jeszcze takiego nie widziałem.  A nie pochodze z jakiegoś wielkiego miasta. 

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

ps4-vs-xboxone-games.jpg

połowa gier na PS4 nie wiadomego pochodzenia

to i tak lepiej niż na PC, tam jest 3/4  :teehee:

Opublikowano

Tak czy inaczej wrzucanie tego typu gierek to obłuda, naturalna dla sonoklapów. Kto jest zainteresowany indie gamingiem od dawien dawna siedzi na pececie i bawi się dobrze, nikt nie będzie kupował najnowszej konsoli by pograć w te indie tytuły. Wystarczyło jednak by Sony coś napomknęło o indie gierkach i już niektórzy udają że to ich interesuje :) a liczą się one tylko w jednym momencie - robienia właśnie takich zestawień, byleby lista na PS4 była dłuższa od tej z XONE i WiiU.

Opublikowano

Nawet jak je wyyebiemy to i tak więcej będzie na PS4. Mi to tam wisi, niby od przybytku głowa nie boli ale co za dużo to i świnia nie zeżre.

Opublikowano

Bardzo ciekawa lista. Też mnie śmieszy ta wojna na indyki, bo fakt, że dla posiadaczy PS3 nie miały one żadnego znaczenia, kiedy przychodziła wyliczanka na exy (czy też konsolowe exy). Przyszli posiadacze PS4 mają jednak inne podejście do sprawy i nie przejmują się tym, że ktoś hejtuje dużą różnorodność "popierdułek", które nie raz, nie dwa są wyżej oceniane niż niejeden ex AAA. Widać są to dwie różne grupy osób.

Kupuję PS4 dla rozdziałki 900p w BF4, dlatego, że ma premierę 29 listopada, nieodpartą potrzebę posiadania nowego kawałka plastiku, a głównie dlatego, że wiem, że moi kumple nie kupią XONE. Premierowe tytuły AAA do gry w singla w moim przekonaniu ma lepsze XO i nikt mi chyba na dzień dzisiejszy nie powie, że ma co do tego wątpliwości.  Te same indyki (i wiele więcej) mam taniej na PC, zwłaszcza, że część z nich jest już dostępna od jakiegoś czasu. Nawet gry multiplatformowe spokojnie mogę ogrywać na swoim PC, a wyjdzie dla mojego portfela sporo taniej (np. cena Watch Dogs: PS4 250 zł vs PC 45 zł). Jak ktoś uważa, że kupowanie PS4 jest jedynym słusznym wyborem, to się nie dziwię, że wrzuca takie za(pipi)iste listy.

Opublikowano

po prostu niektórzy nie lubia grac na PC pajgi i ich nigdy nie przekonasz.

Poza tym w wiele gier na PC inwestując w karte nie pogram, a jeżeli sportowki sa dla mnie najważniejsze, to nawet FIFE 14,5 będę wolal mieć z nowym silnikiem od właściwego teamu, niż porty przez najbliższe 3 lata ze starej generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.