Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A jak prezentowała się sytaucja na Iksie360-tym po 4 latach?

01TAMN-IM1001-alamana-wilderness-camp-14

Od momentu, kiedy do tematu GTA V wbiłeś się ze swoim anczartyd wiedziałem, że dyskusja z tobą nie jest nic warta. Tylko to potwierdziłeś. 

A może zabrakło ci argumentów Mazzeo?

Jakieś kompleksy względem lepszej platformy?

Bo notoryczne pomijanie faktu, że co jak co, ale GTA V to tytuł, który w moim prywatnym rankingu jest najlepszą technicznie (ale nie wizualnie) grą ever, oraz tytułem lepszym od serii "anczarted" - co przyznałem także w tamtym temacie - już nie pamiętasz?

Znajdź sobie kogoś innego do wymiany postów.

Mhmm ok, ale czy napisałem nieprawdę? 

Czy to faktycznie tak nie wygląda od blisko 3 lat?

Tak prawdopodobnie będzie To wyglądać i na nadchodzącej generacji. szczególnie gdy produkcja gier wymaga coraz większych nakładów, zatem inwestorzy idą w duże i znane marki (czytaj: tasiemce) - a Iksboks będzie finansowo w tyle względem Sony,  

No chyba że MS stanie na rzęsach i wytrzyma te obiecane 10 lat (khe khe), a nie oleje was jak zrobił to już w 2011.

Edytowane przez nobodylikeyou

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 766,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tak.

Czy to faktycznie tak nie wygląda od blisko 3 lat?

Nie.

Dalej nie odpisuje bo szkoda mojego czasu. Może komuś się zechce.

Opublikowano

Tak.

W takim razie bardzo proszę kogoś o wyręczenie Mazzeo w tej niewdzęcznej roli;

Ile dużych gier na "9- wzwyż" ukazało się od czasów premiery trzecich Gearsów na wyłączność X-Boxa360?  

Bez urazy Mazzeo, ale zachowujesz się jak obrażony nastolatek. 

Opublikowano

HALO 4, Forza Horizon, Trials Evolution, Wiedzmin 2 i Gearsy (akurat ostatnia czesc mi nie przypadla do gustu - gra na 8, nie liczę innych gier arcade (w końcu jak indie sa teraz ta popularne przy starcie PS4)

PS.Ile exow wyszlo w 2012r na PS4 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wartych uwagi? 1 i to opłacalny w promocji: Journey.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Moje zachowanie to reakcja na ignoranta, który na dodatek nie wie co to google, przykro mi. Nie będę marnował czasu na wystukiwanie mu tytułów i dat premier.

Opublikowano

no trzeba być niezłym betonem by twierdzic  ze przez ostatnie 3 lata nic się nie ukazalo (ja wypisałem tylko 2012/2103)

Pewnie jak w marcu wyjdzie Titanfall na 360, to wszyscy będą pisać, ze nie lubia strzelac do robotow :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

<tabum tss> to jednak wydało się że nawet użytkownicy X-Boxa 360 od kilku lat narzekający na brak solidnego supportu po premierze GOW3, to tak naprawdę ukryte sono klapy z obozu Sony.

HALO 4, Forza Horizon, Trials Evolution... 

Czyli 3 tasiemce + 4-ty mniej udany. No i pewnie też World of Tanks, oraz zapowiadany Titanfall - z którego wszystko może jeszcze wyjść. 

Od tego czasu (2011) ps3 otrzymało 2-krotnie większe wsparcie.

A jak wypada porównanie na przestrzeni całego cyklu życia obu sprzętów? Wystarczy dodać wszystkie tytuły wymienione przez Figaro, Bansai'a + kilka innych części wspomnianych serii wspomnianych przeze mnie, a i tak nieprzyzwoicie długa lista eksów ps3 staje się dwukrotnie dłuższa. Jak na tym tle prezentuje się lista Mikromiękkich? 

Opublikowano

dobra zamknijcie się

The Official PS4 Unboxing Video | PlayStation 4

Opublikowano

Trials tasiemcem, bo wydali sequela ?

Co ma Horizon wspólnego z Forza 4, poza tym, ze maja slowo Forza w tytule ?

LOOOL

HALO 4 rozni się gameplayem 5 razy bardzij niż Uncharted, God Of War i 5 innych Twoich exow z (pipi)owym multi.

Titanfall zapowiada się rewelacyjnie, w Word Of Tanks pewnie bym nie gral, ale swoje wyssane z palca bzdury wlasnie zostały obalone, Twój gust zas i zdanie na temat gier, których nawet nie widziales mało mnie interesuje.

No i po co teraz wyskakujesz z lista wszystkich lat ? pisales o ostatnich 3, wiec tego się trzymaj.

w 2012r liczba interesujących exow na PS3 była rowna 0

Pozdrawiam

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ch.uj z tym, ja chce unofficial.

Opublikowano

oby tylko PSN i Dashbord w końcu dzialal jak należy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Titanfall zapowiada się znakomicie, HALO 4 to swietny shooter ze skillowym multi, Forza 4 i Horizon to jedne z najlepszych scigalek w swojej klasie, gry Arcade pokroju Trialsow moglyby być sprzedawane w pudelkach

Titanfall to jedyny wart uwagi - oryginalny - produkt na tej liście. Reszcie niczego nie ujmuje, ale to są produkcje do zliczenia na palcach jednej dłoni. 

Gearsy to najlepszy multi w TPS

Czy grałeś w multi GTA V, Uncharted 2 & 3 oraz TLOU? Dla tego ostatniego mp Butcher porzucił multi w BF3, a scena multi w Uncharted trzyma się od 2010 i rywalizuję dzielnie z GOW. Oto jakie cuda można tam np wyprawiać dzięki elementom parkour'u:

[media]http://www.youtube.com/watch?v=a3jQrtORoYA[/media]

Widzmina można ograc na PC, ale mnie to (pipi) obchodzi, bo na PC nie gram, takie exy sprawiają ze Xbox 360 zdecydowanie nie jest konsola martwa

Tak to dobry eks. Czy ja mówiłem że eksy MS są złe? Ale gdzie macie cz. 1? Ja bym tak nie mógł zaczynać przygody z Geraltem, a granie na pc, to nie moja bajka.

zwłaszcza, ze wszystkie te gry to klasa sama w sobie jeżeli chodzi o rozgrywke wieloosobowa, a nie jednorazówki, które po 10h laduja na allegro.

Flagowe tytuły Sony, to gry na przynajmniej 10h (a czasem i 20h), do tego często wyposażone w tryb multi. W sumie tak jak w przypadku Iksa. Nie wiem skąd to poczucie wyzszości nad grami w które wielu z was nigdy nie ukończyło, albo nawet nie miało w rękach.

Konkretna dyskusja. Nareszcie.

Opublikowano

FBIckOF.png

Jezeli PS4 ma DHCP to bedzie niezwykle ciezko nagrac jakikolwiek material... ja na szczescie mam chytry plan podlaczenia PS4 do Xbox One i nagrywac w ten sposob, ale to dopiero po 22-ym

Opublikowano

Titanfall zapowiada się znakomicie, HALO 4 to swietny shooter ze skillowym multi, Forza 4 i Horizon to jedne z najlepszych scigalek w swojej klasie, gry Arcade pokroju Trialsow moglyby być sprzedawane w pudelkach

Titanfall to jedyny wart uwagi - oryginalny - produkt na tej liście. Reszcie niczego nie ujmuje, ale to są produkcje do zliczenia na palcach jednej dłoni. 

Gearsy to najlepszy multi w TPS

Czy grałeś w multi GTA V, Uncharted 2 & 3 oraz TLOU? Dla tego ostatniego mp Butcher porzucił multi w BF3, a scena multi w Uncharted trzyma się od 2010 i rywalizuję dzielnie z GOW. Oto jakie cuda można tam np wyprawiać dzięki elementom parkour'u:

Widzmina można ograc na PC, ale mnie to (pipi) obchodzi, bo na PC nie gram, takie exy sprawiają ze Xbox 360 zdecydowanie nie jest konsola martwa

Tak to dobry eks. Czy ja mówiłem że eksy MS są złe? Ale gdzie macie cz. 1? Ja bym tak nie mógł zaczynać przygody z Geraltem, a granie na pc, to nie moja bajka.

zwłaszcza, ze wszystkie te gry to klasa sama w sobie jeżeli chodzi o rozgrywke wieloosobowa, a nie jednorazówki, które po 10h laduja na allegro.

Flagowe tytuły Sony, to gry na przynajmniej 10h (a czasem i 20h), do tego często wyposażone w tryb multi. W sumie tak jak w przypadku Iksa. Nie wiem skąd to poczucie wyzszości nad grami w które wielu z was nigdy nie ukończyło, ani nie miało w rękach.

Konkretna dyskusja. Nareszcie.

a ile palcow uzyles by zliczyć w 2012r gry warte uwagi na PS3 ? :teehee:

multi GTA V ? tak gralem - na martwej od 3 lat konsoli. Sam nie wiem jak tego dokonałem ! Masz zamiar porownywac multi GTA V do Gearsow ? Gratuluje humoru :sorcerer:

Granie na PC mnie nie obchodzi, dlatego takie tytułu tez musze ogrywać na trupie.

No i pisałem już, o gustach nie dyskutujmy, bo dla mnie multi w Uncharted jest kupa, nic innego nie mogę napisac o grze, w której samo strzelanie jest z(pipi)ane...

Jeżeli podajesz argumenty, ze Gearsy sa tasiemcem, to tytuly pokroju God Of War, Uncharted i pare innych także od siebie wykresl...

TLOU niestety nie gralem, wiec się nie wypowiadam, ale podejrzewam, ze gra jest MEGA, i to chyba jedyna gra która przypadlaby mi az tak do gustu w multi, szkoda, ze wyszla dopiero na końcu geneacji.

No i konczac  - wiem, ze X ma mniej exow, to wie każdy i nie ma po co o tym dyskutować, ale nadrabia to często lepszymi multiplatformami, sama konsola, spolecznoscia i Xbox Live.

Jeżeli zainwestuje w PS4, a okaze się ze infrastruktura znowu ssie pale, nie będę się wachal jednego dnia by opchnac i wrocic do Xbone - nawet jakbym miał grac w 720p.

Edytowane przez easye

Opublikowano

no trzeba być niezłym betonem by twierdzic  ze przez ostatnie 3 lata nic się nie ukazalo (ja wypisałem tylko 2012/2103)

Pewnie jak w marcu wyjdzie Titanfall na 360, to wszyscy będą pisać, ze nie lubia strzelac do robotow :teehee:

znając microsoft, przez ten okres czasu dalej można byłoby policzyć na palcach jednej ręki wydane przez nich warte ogrania ekskluziwy :sorcerer:

Edytowane przez mersi

Opublikowano

a ile palcow uzyles by zliczyć w 2012r gry warte uwagi na PS3 ? :teehee:

Najpierw uczepiłeś się że porzuciłem porównanie ilości eksów od czasów premiery Gearsów 3 – zestawiając cały okres podsumowujący (gdzie Xbox wypada jak fiat przy tirze), a teraz sam porzuciłeś okres 2011-2013, aby zostawić dla siebie jeden (faktycznie słaby) rok. Ok.  :rolleyes:

multi GTA V ? tak gralem - na martwej od 3 lat konsoli. Sam nie wiem jak tego dokonałem ! Masz zamiar porownywac multi GTA V do Gearsow ? Gratuluje humoru  :sorcerer:

Czemu nie? Oba tytuły to tpp. No chyba że chciałeś powiedzieć "Gearsy to najlepszy shooter tpp". Oczywiście wg Twojego subiektywnego odczucia.

No i pisałem już, o gustach nie dyskutujmy, bo dla mnie multi w Uncharted jest kupa, nic innego nie mogę napisac o grze, w której samo strzelanie jest z(pipi)ane...

Okej czysty subiektywizm. Ja mam wyje.. w np. Forzę, a jednak ją doceniam jako dobry racer.

Są ludzie, którzy bronią jak ognia wymiany ognia w GTA V, to tym bardziej nie powinno im przeszkadzać celowanie w multi Uncharted  3 – które IMO jest lepsze. To po prostu kwestia przyzwyczajenia (i dostosowania czułośći gałek). Poza tym naprawdę zrąbane celowanie było tylko w singlu U3 - przez pierwszy miesiąc, dopóki nie wyszedł naprawiający je patch. 

Przyznasz jednak że akcje z powyższego filmiku wyglądają zacnie, a rozgrywka w multi wygląda wizualnie bardzo dobrze?

To także jeden z nielicznych multi, gdzie naprawdę liczy się skill z powodu wyższej ilości życia postaci, wymagającej lepszej celności podczas akcji 1na1. Ten kto pierwszy trafi - niekoniecznie wygrywa. Rzecz prawie nie do pomyślenia w "realistycznych" strzelaninach spod znaku COD, czy BF.

Jeżeli podajesz argumenty, ze Gearsy sa tasiemcem, to tytuly pokroju God Of War, Uncharted i pare innych także od siebie wykresl...

A to dlaczego? Nie czytałeś mojego ostatniego posta? Przecież nawet Gearsy 3 do których się odnosiłem jako ostatni powiew eksów - są tasiemcem, ale za to tasiemcem na "9". Różnica polega na tym że od tego czasu Sony otrzymało mnóstwo nowych IP jak TLOU, Dragon's Crown, Sly Cooper, The Journey, czy Beyond 2 Souls (abstrachu.jąc od jakości tego ostatniego dyskusyjnego dzieła), a Iks prawie tyle co nic. 

TLOU niestety nie gralem, wiec się nie wypowiadam, ale podejrzewam, ze gra jest MEGA

Nie udawaj. ;) W singlu bywa monotonna – ale jest to tytuł specyficzny, tylko do nocnych posiedzeń sam na sam z poziomem hard i wyłączonymi ułatwieniami – dla uzyskania efektu survivalu. W multi to czysta taktyka, gdzie bez dośw. i zgranego party z micami – nie masz szans przeciwko dośw. drużynom. Coś jak seria Socom  z ps2.

No i konczac  - wiem, ze X ma mniej exow, to wie każdy i nie ma po co o tym dyskutować, ale nadrabia to często lepszymi multiplatformami, sama konsola, spolecznoscia i Xbox Live.

Raczej miał lepsze multiplatformy, bowiem deweloperzy w końcu okiełznali ps3. Np. RE5, RDR, TTT2, DMC, GTA V, czy seria Dead Space wyglądają i działają niemal identycznie na obu sprzętach. Więc to już mało aktualne. Funkcji społ. zawsze wam trochę zazdrościłem, ale imo gry sa ważniejsze od wysyłania trashtalkingu na priva w wersji audio, a granie online mamy za darmo.

Jeżeli zainwestuje w PS4, a okaze się ze infrastruktura znowu ssie pale, nie będę się wachal jednego dnia by opchnac i wrocic do Xbone - nawet jakbym miał grac w 720p.

Spoko. Nie będzie i jest to już potwierdzone. PS4 to tak naprawdę PC w konsolowej obudowie. Łatwe programowanie, wystarczająco (w końcu!) ramu. No i eksy ps3 w odróżnieniu od multiplatform nigdy nie ssały wizualnie, a pokazywały jego technologiczną wyższość (serie Un, TLOU, Killzone). 

Opublikowano

Co rozumiecie przez słowo infrastruktura sieciowa?

Spędziłem setki godzin na psn czy lajvie(mniej) i ja nie widzę żadnej różnicy w graniu pomiędzy nimi.

Jaki jest powód dla którego przez sieć lepiej grać na lajvie? Ps4 będzie miało party chata więc..

Chyba najważniejszy powód odpada.

Opublikowano

no bo jak płacisz to czujesz się lepszy, bogatszy, i to za co płacisz też musi być lepsze, darmowe jest gorsze, tak mówią

Edytowane przez mersi

Opublikowano

<tabum tss> to jednak wydało się że nawet użytkownicy X-Boxa 360 od kilku lat narzekający na brak solidnego supportu po premierze GOW3, to tak naprawdę ukryte sono klapy z obozu Sony.

HALO 4, Forza Horizon, Trials Evolution...

Czyli 3 tasiemce + 4-ty mniej udany. No i pewnie też World of Tanks, oraz zapowiadany Titanfall - z którego wszystko może jeszcze wyjść.

Od tego czasu (2011) ps3 otrzymało 2-krotnie większe wsparcie.

A jak wypada porównanie na przestrzeni całego cyklu życia obu sprzętów? Wystarczy dodać wszystkie tytuły wymienione przez Figaro, Bansai'a + kilka innych części wspomnianych serii wspomnianych przeze mnie, a i tak nieprzyzwoicie długa lista eksów ps3 staje się dwukrotnie dłuższa. Jak na tym tle prezentuje się lista Mikromiękkich?

Forza Horizon tasiemcem?

Ahahaha co za typ.

Opublikowano

No tak to przecie zupełnie nowe IP jak np. Dragon's Crown. Nowy TR tez się nie zalicza do kilkunasto częściowego tasiemca, bo to reebot serii?

Opublikowano

Jak tam sonoklapy ? Exy w 2014 roku niszcza na PS3 ? Smialy sie betony z 8 roku zycia 360tki, a beda mialy to samo xD

Tak sobie czytam te wypociny nołbodylajkju i nie wiem czy to sonoklap czy ukryty xbot ... TLoU monotonne, Uncharted lepsze TPP od Gearsow xD Koles chce chyba pograzyc plejstacje.

edit: niech ktos zlaczy posty

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Multi gta, uncharted > gearsy

tak to nawet ja nie trolluje xd

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.