Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

nie wysmiewam bo wiem ze robisz Kegla.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

To robia laski, pedauy i _M_ (ktory jest gdzies pomiedzy).

Opublikowano

dzięki ci zbawco i oświecicielu!

to teraz jeszcze mi wytłumacz czemu przeciętny gracz który chce grać w halo i girsy musi płacić 200$ za kawałek gównianego plastiku któy nadaje sie do dennyh 5 minutowych popierdółek i do głaskania kotków

czemu MS wciska na siłe ten szajs do każdej konsoli?

to jest ostatnia największa pięta ahillesowa XO. MS wycofało sie z większości chorych pomysłów i tylko ten nieszczęsny kinekt został. gdyby go wy(pipi) i obniżyć cene o 200$, czyli sprzedawać 100$ taniej niż PS4 to xbox miał by realny i mocny start żeby konkurować z PS4

Ale o czym ty do mnie w tej chwili? Pisałem, że kinect nie jest potrzebny do działania Xbox One. A to że go wrzucają do zestawu to inna kwestia i też uważam że jest to durnota. Dlatego XONE z kinectem za 500$ mnie średnio interesuje, więc brak polskiej premiery mnie nie boli. Mam tylko nadzieję, że na E3 2014 ogłoszą wersję bez kinecta za 350-400$ to wtedy kupuje sprzęt na 200%.

nie, stream idzie przez WiFi, wszystko zależy od sieci.

Czyli co, ktoś mi odpala PS4 w domu i załącza grę, a ja gdziekolwiek indziej gdzie mam dostęp do wi-fi mogę w nią grać na Vicie bez opóźnień?

http://www.youtube.com/watch?v=63D1i2XNkgg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
Czyli co, ktoś mi odpala PS4 w domu i załącza grę, a ja gdziekolwiek indziej gdzie mam dostęp do wi-fi mogę w nią grać na Vicie bez opóźnień?

Z b. dobrym łączem? Why not.

Opublikowano

ale co ja mam zrobić, napisać kto napisał ten tweet, choć jest to napisane na obrazku? no chyba że mam przytaczać kto to jest Geoff? to przepraszam:  ŹRÓDŁO TWEETA: DORITOSPOPE, RZETELNY DZIENNIKARZ GT

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Sony za vitę pewnie dokłada, wiec kupując używkę, Sony nie poniosło kolejnych strat :D

Zarabia na każdej sztuce.

Po obniżce cen nie. Przynajmniej na wersjach OLED. Na LEDach zarabia z racji tańszych komponentów.

Opublikowano

no bluber sie doyebal by sie doyebac, zaraz bedzie trzeba miec oficjalne pisemko z klauzula ostatecznosci zeby cos tu wkleic.

Geoff to znany dziennikarz, czego wiecej trzeba.

Opublikowano

jakbys zjadl kotleta to mialbys siły

Opublikowano

Ale to był ku.rwa goły link w który musiałem klikac!

pretensje do forumka, który nie chciał przyjąć do wiadomości, że to obrazek.

Opublikowano

A po co mi był blurej w PS3 jak nigdy nie oglądałem filmu na tej maszynce? Taki sam gadżet jak Kinect, z tym, że kinect może mieć zastosowanie nawet minimalne w każdej gierce, a funkcjonalność blureja dla gracza ogranicza się do zaoszczędzenia cennych sekund na zmianę płyty i za zaoszczędzone 5 minut w przeciągu kliku lat grania kazano na premierę bulić 500 zł więcej.

Po co tez DVD w Xboxie, skoro CD w zupelnosci by wystarczyl na obu konsolach.

DVD w 2006 powodowało, że konsola byłaby znacznie droższa niż ta od konkurencji? Mało który tytuł na kilkaset dostępnych na PS3 w ogóle wymagał czegoś więcej niż płyta DVD. Pewnie zaraz mi napiszecie, że blurej był wart tego dopłacania, ale kinect nie jest bo.... No jakiś argument poza oglądaniem filmów i paroma tytułami na krzyż, które faktycznie wykorzystywały te 50 GB? Nie za często widuje gry na X360 które mieszczą się na 4-5 płytach DVD, gdzie faktycznie mogłoby to wpływać na komfort gry.

Yeti wystarczy, że poczytasz czasami swoje posty z tego tematu :sorcerer:

Gdyby nie BluRay to dalej byscie sciagali DVDRipy z torrentow a 720p to bylby szczyt technologiczny dla posiadaczy X1, jest konkurencja wiec na szczescie wiemy co to 1080p

Opublikowano

Ale to był ku.rwa goły link w który musiałem klikac!

Na forum ludzie wrzucają dziennie DZIESIĄTKI takich linków. Nie wiem co Figaro niby zrobił złego. W tym Tweecie jest wszystko co trzeba wiedzieć, a każdy kto choć trochę interesuje się branżą gier, wie kim jest Geoff.

Opublikowano

No lipa, 30 sekund to bardzo długo, nie wiem jak można było to tak zawalić :confused:

Mam wielką nadzieję, że poprawią to w kolejnych patchach.

EDIT: @down

No jeżeli tak to wygląda, to od razu mi lepiej :P

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

PS4 uruchamia się 10 sekund dłużej niż PS3. Trochę lul i #beczunia

Mazzeo z niedoinformowaniem strikes again!

Post z neogafa:

Yes, people are conflating a lot of terms here. To be clear:

Stand By: This is a low power state the PS4 goes into when you are not using it. It is equivalent to sleeping your PC or turning off the screen on your iPhone or tablet. While in this mode the PS4 can still ping your internet connection, download patches, firmware updates or games you've bought remotely through the website or phone app. Stand by will be available at launch.

Multitasking: This is the ability to switch to a different app without having to close a running game. It's like alt-tabbing out of a game on your PC, or hitting the home button on a Vita to check twitter or open the web browser. The game state is preserved exactly so when you switch back you are in exactly the same place and can keep going. PS4 can do this at launch, and even has a feature that lets you double click the PS button to quickly switch between the game and the last app you used.

Suspend/Resume: This is the ability to suspend a game you are playing and put the PS4 into Stand By mode without having to save so the next time you wake up the PS4 you can immediately start playing where you left off without having to relaunch the game or load a save. Like the multitasking feature above it would perfectly preserve your game state even while the system is in the low powered Stand By mode. This is what WILL NOT be available at launch.

And to reiterate - Cold Boot: This is the time it take for your system to boot into the OS from a no power state. You will only experience this the first time you plug in the PS4 and (presumably) whenever a firmware update needs to be installed. In normal use you will be using the Stand By mode to turn your PS4 "off". As such it's not that important how long it takes, just like no one worried about how long a cold boot takes on an iPhone or iPad. If you are experiencing a cold boot it's because the power was inadvertently interrupted, updating the operating system, or recovering from a system crash.

Innymi słowy, te włączanie, które trwa 30 sekund odbywa się bardzo rzadko (gdy nadejdzie jakaś awaria albo po ściagnięciu firmware), tak gdy Ty byś chciał włączyć swój telefon bo Ci się wcześniej rozładował. A tak to 98 procent czasu konsola jest w Stand By.

Ale miałeś #eksajta przez chwilę, co nie? Przyznaj.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Wiedzialem, ze kupno Vity przed nowa generacja to strzal w 10 :) Remote play zapowiada sie smaaaakowicie.

zakup 5 calowego ekranu za 1k zł to musi być interes zycia ;)
Ja kupilem Vite z 16Gb pamieci i gra WRC 3, konsola ma 3 miesiace za 480zł, przestan wie pier dolic jak go wno wiesz.

taka szlachta a kupuje uzywany sprzęt?

Tak robiąc nie wspomagasz sony...

Dla mojego budzetu to byl koszt zlotowki. A Sony przy tym dostalo pelna kwote.

Troll fail.

Opublikowano

Beka z MaSSeo lul

Wiedzialem, ze kupno Vity przed nowa generacja to strzal w 10 :) Remote play zapowiada sie smaaaakowicie.

zakup 5 calowego ekranu za 1k zł to musi być interes zycia ;)
Ja kupilem Vite z 16Gb pamieci i gra WRC 3, konsola ma 3 miesiace za 480zł, przestan wie pier dolic jak go wno wiesz.

taka szlachta a kupuje uzywany sprzęt?

Tak robiąc nie wspomagasz sony...

Szlachta?

A Ty jezdzisz samochodem z salonu, nie masz zadnej mp3 pirackiej, nigdy nie widziales filmu w formacie avi/mkv, i nigdy nie grales w uzywana gre?

Opublikowano

:lol: :lol: :lol:

to było nawiązanie do dyskusji dosłownie sprzed paru strono DVD i blu-reju. Bo o jezus maria trzeba zmieniać w ostatnim czasie częściej na X360 zmieniać płyty. Za to panisko z blu-rejem może usiąść i nie ruszać dupki. Tyle oszczędności czasu!

Dlatego o tych 10 sekundach wspomniałem. Dla mnie to żadne znaczenie, to był tylko test na sprawność sony defense force. Brawo panowie - zdaliście.

widzę jednak figaro że info z gafa szybciutko znajdujesz. Gdzie byłeś jak była dyskusja tam odnośnie dualshocka 4 który się zepsuł po paru tygodniach? I nie pajacuj mi tutaj z niedoinformowaniem bo nius jest od Musiola z pssite.

Opublikowano
Dlatego o tych 10 sekundach wspomniałem. Dla mnie to żadne znaczenie, to był tylko test na sprawność sony defense force. Brawo panowie - zdaliście.

Aa, widzicie chłopaki, to był test, on nas tylko sprawdzał!

widzę jednak figaro że info z gafa szybciutko znajdujesz. Gdzie byłeś jak była dyskusja tam odnośnie dualshocka 4 który się zepsuł po paru tygodniach? I nie pajacuj mi tutaj z niedoinformowaniem bo nius jest od Musiola z pssite.

od strony, którą tak gnębisz i wyśmiewasz, że wyciągają newsy z odbytu nosorożca?

Opublikowano

PS4 uruchamia się 10 sekund dłużej niż PS3. Trochę lul i #beczunia

Akurat sobie możesz na TV przełączyć i obejrzeć jakąś reklamę.

Opublikowano

Przecież ten cały "test" DualShocka 4 był wkręcany, ktoś specjalnie rozwalił lewą gałkę i skatował ten kontroler, żeby wywołać tanią sensację.

Opublikowano

A po co mi był blurej w PS3 jak nigdy nie oglądałem filmu na tej maszynce? Taki sam gadżet jak Kinect, z tym, że kinect może mieć zastosowanie nawet minimalne w każdej gierce, a funkcjonalność blureja dla gracza ogranicza się do zaoszczędzenia cennych sekund na zmianę płyty i za zaoszczędzone 5 minut w przeciągu kliku lat grania kazano na premierę bulić 500 zł więcej.

Po co tez DVD w Xboxie, skoro CD w zupelnosci by wystarczyl na obu konsolach.

DVD w 2006 powodowało, że konsola byłaby znacznie droższa niż ta od konkurencji? Mało który tytuł na kilkaset dostępnych na PS3 w ogóle wymagał czegoś więcej niż płyta DVD. Pewnie zaraz mi napiszecie, że blurej był wart tego dopłacania, ale kinect nie jest bo.... No jakiś argument poza oglądaniem filmów i paroma tytułami na krzyż, które faktycznie wykorzystywały te 50 GB? Nie za często widuje gry na X360 które mieszczą się na 4-5 płytach DVD, gdzie faktycznie mogłoby to wpływać na komfort gry.

Yeti wystarczy, że poczytasz czasami swoje posty z tego tematu :sorcerer:

Gdyby nie BluRay to dalej byscie sciagali DVDRipy z torrentow a 720p to bylby szczyt technologiczny dla posiadaczy X1, jest konkurencja wiec na szczescie wiemy co to 1080p

A co to ma wspólnego z tym o czym ja pisałem?

Opublikowano

Forza fajna, nie ma co ze soba walczyc, gralem we wszystkie czesci to i w ta bym zagral.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.