Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Sony po genialnym początku roku wraca do normy z większości poprzedniej generacji - dużo gadania o niczym.

Też się w sumie zdziwiłem, bo SONY zawsze robiło takie dobre zapowiedzi, a tu taki zonk.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Szkoda, że usuwa komentarze ze strony, bo mu odpisałem. Argumenty jak zwykle z dupy, wiec po krotce odpowiem chociaż na 3 pierwsze punkty - pozostale dwa nigdy mnie nie interesowaly:

1. nie warto inwestować w nowy sprzęt dla lepszych tekstur, ale warto dla Forzy z tymi samymi trasami i polowa aut, badz DR3, ktore poki co wyglada jak wersja alpha ?

2. cos przegapilem, bo z tego co pamietam potwierdzili wsparcie dla DLNA ? Konsola ma mi sluzyc tylko do gier, dzisiaj oczekuje wyłącznie by dobrze dzialaly grupy, dashbord był plynny, by bez problemów moc pograc z online z kumplami, oglądanie podczas gry TV, czy odpalanie przeglądarki jest dla mnie idiotyczne.

no 3. Toksycznny zwiek z Vita... Z reguły nie lubię rozmawiać z kimś, kto z danym urządzeniem nie miał nic wspólnego, ale z Xbox Smart Glass to już w ogóle poniosła go wyobraźnia. Przez parę lat nie skorzystałem z tego ani razu, poza podejrzeniem achivmentow, bądź wyslaniem wiadomości - tyle...

Już bardziej wierze w synchronizację z Vitą - jedne trofea dla gier z PS4 / PS Vita (możliwość calakowania jakiejś gry na przenośnej konsoli) , komunikacja głosowa między platformami, dodatkowego pada/ekranu i paru innych rzeczy niż SG (w ilu gier w ogole go wykorzystali, poza mapa Forzy Horrizon ? :v ). No i pewnie gdyby MS wydał tak martwego handhelda (który notabene ma więcej Exów niż Xbox 360) to Baron pierwszy piałby z zachwytu, że możesz Diablo 3 w tramwaju kończyć... :teehee: 

Opublikowano

Aaa, Sony gdzie moje nowe IP? :(

Gdzie nowe gra od Santa Monica? Gdzie Last Guardian (no dobra - żarcik).... Mogli chociaż jakiś pokazać jakiś gameplay z RIME czy Order...Albo z Shadow of beast (choć ten tytuł akurat wygląda słabo). Z nowego Uncharted bym się cieszył jakby taki teaserek pokazali za jakieś 2 lata, gdybym już stęsknił się za serią. Przy okazji PS3, Sucker Punch wyskakuje z Infamous, a Naughty Dog z Uncharted. A teraz mamy PS4 i znowu to samo :P  Tyle dobrego, że wszystkie stare serie wyglądają na restarty. Coś podobnego jak zrobiono z Call of Duty i Modern Warfare. 

W każdym razie, przyszły rok nie wygląda, aż tak tragicznie. :) 

Nowe IP: Order 1886, Driveclub, Dragons Dogma

Znane serie: Infamous: SS, Uncharted

Opublikowano

Szkoda, że usuwa komentarze ze strony, bo mu odpisałem. Argumenty jak zwykle z dupy, wiec po krotce odpowiem chociaż na 3 pierwsze punkty - pozostale dwa nigdy mnie nie interesowaly:

1. nie warto inwestować w nowy sprzęt dla lepszych tekstur, ale warto dla Forzy z tymi samymi trasami i polowa aut, badz DR3, ktore poki co wyglada jak wersja alpha ?

2. cos przegapilem, bo z tego co pamietam potwierdzili wsparcie dla DLNA ? Konsola ma mi sluzyc tylko do gier, dzisiaj oczekuje wyłącznie by dobrze dzialaly grupy, dashbord był plynny, by bez problemów moc pograc z online z kumplami, oglądanie podczas gry TV, czy odpalanie przeglądarki jest dla mnie idiotyczne.

no 3. Toksycznny zwiek z Vita... Z reguły nie lubię rozmawiać z kimś, kto z danym urządzeniem nie miał nic wspólnego, ale z Xbox Smart Glass to już w ogóle poniosła go wyobraźnia. Przez parę lat nie skorzystałem z tego ani razu, poza podejrzeniem achivmentow, bądź wyslaniem wiadomości - tyle...

Już bardziej wierze w synchronizację z Vitą - jedne trofea dla gier z PS4 / PS Vita (możliwość calakowania jakiejś gry na przenośnej konsoli) , komunikacja głosowa między platformami, dodatkowego pada/ekranu i paru innych rzeczy niż SG (w ilu gier w ogole go wykorzystali, poza mapa Forzy Horrizon ? :v ). No i pewnie gdyby MS wydał tak martwego handhelda (który notabene ma więcej Exów niż Xbox 360) to Baron pierwszy piałby z zachwytu, że możesz Diablo 3 w tramwaju kończyć... :teehee: 

kiedyś byłeś w porządku... co z tobą Sony zrobiło ;/

Opublikowano

nowy NFS ma dropy do 20fpsów

#nextgen(pipi)y

Opublikowano

No i pewnie gdyby MS wydał tak martwego handhelda (który notabene ma więcej Exów niż Xbox 360) to Baron pierwszy piałby z zachwytu, że możesz Diablo 3 w tramwaju kończyć... :teehee: 

Z tym tramwajem to poplynales, musi byc szybkie wifi.

Opublikowano

Dobra, ale poza Remote Play masz jeszcze gry ze wspólnymi osiagnieciami.

dla mnie w nowa generacje warto zainwestowac dla samego BF, FIFY.

Vita zas - Mazzeo - sam się przekonałem jak bardzo spoko to konsola, tak jak kiedyś przekonałem się do Wii, po latach hejtowania.

Powiedz mi sam - ile razy w grach uzyles Xbox Smart Glass ?

Nowe IP: Order 1886, Driveclub, Dragons Dogma

Znane serie: Infamous: SS, Uncharted

2 gry free to play i 2 tasiemce. Sony wyciagnelo wnioski, dlatego znowu możemy mieć sytuacje, ze przez 3 lata bedzie niszczone przez MS w sferze exow.

Jeżeli MS zapowiedziałby jeszcze 2 exy na 2014, początek 2015r. pokroju HALO i nowe IP, to Sony będzie w ostrej (pipi)e.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Fify xd

dla mozliwosci celowania glowa xddddd <od lat w PESie>

Edytowane przez Jaczes

Opublikowano

nowy NFS ma dropy do 20fpsów

#nextgen(pipi)y

W dodatku lock na 30 fps. xD

Przecież to się w pale nie mieści, żeby były fps zablokowane.

Opublikowano

Fify xd

dla mozliwosci celowania glowa xddddd <od lat w PESie>

Super, jak tam PES nowy ?

a - sprzedales po 2 dniach.

no tak - swietna gra !

Szkoda, ze online od lat w PESie nie działa. :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Uncharted crapiastą serią? ostatnio kupiłem nowy tv i znowu odpaliłem U2...tylko mnie utwierdziło to w przekonaniu, że to w momencie premiery była najbardziej kopiąca dupę gra odchodzącej generacji. W dniu premiery wszystko było w niej NAJ - grafa, muza,design leveli, płynność animacji, antyaliasing, przygodowa fabuła, skrypty. Wali mnie to, że potem obrodziło klonami jak grzyby po deszczu i już wielu ma przesyt tej formuły cinematic blockbuster expierence. Do mnie U2 i tLoU są bezsprzecznie grami odchodzącej generacji.

Opublikowano

z Uncharted 2 się zgodze, ale 3ka to już był ziew, dlatego mega sceptycznie podchodzilbym do 4czesci tej serii.

Opublikowano

Tylko the last of us i gearsy.

Opublikowano

niestety, gdy czlowiek juz mysli ze mazzeo zmadrzal, on leci z tekstem ze U3 to crap.

Nie ma szarosci, jest tylko biale  i czarne, i nudne.

Opublikowano

najbardziej nie lubie hejtowania skryptow.

Jak można się przypieprzac do widowiskowości akcji w grach video.

Opublikowano

+ jest tylko Verbatim !!!1!

najbardziej nie lubie hejtowania skryptow.

Jak można się przypieprzac do widowiskowości akcji w grach video.

Zwłaszcza że teraz FPS/TPP robią i tak tylko na jedno góra dwa przejscia.

BTW

Jak ktoś jeszcze nie zwątpił z pre ordera to ten jest największą okazją (zwlaszcza z tym kodem na te 10%)

http://www.zavvi.com/ps4-hardware/ps4-new-sony-playstation-4-hardcore-gamer-bundle/10872763.html?vwo_ppr=a

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Skróć ktoś co się wydarzyło ? Nic się nie wydarzyło ?

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Najciekawsza rzecz w tym evencie to "Banderas".

Opublikowano

Jeżeli te całe ochy i achy na twicie pana Hideo dotyczyły skórki starego snake'a   z psxa, to ja temu s(pipi)ielowi juz nigdy nie uwierze.

Geoff tez sie jarał jakby widzial 10 nowych IP.

Dobrze ze nie siedzialem, rano zajelo mi 3 minuty by zobaczyc wszystko co warte obejrzenia.

Opublikowano

No jakie gry zapowiedziano ? Co tu taka pustynia się zrobiła ? Czego się ukrywacie ?

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Właśnie, to ktoś wstawał o piątej rano by tylko zobaczyć jak jakiś kitajec próbuje zrobić Banderasa (ale przykłada rękę do czoła zamiast do ust, czyżby podświadomie facepalma robi)?

Opublikowano

Logo to teraz jakis wyznacznik? xDDD

Zwłaszcza że to inna czcionka ;)

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Trochę to przykre że PSN usługa którą zapowiadali na rewelacyjną nie działa, ciekawe jak z tego wybrną 

Opublikowano

oby tylko przywracanie usług nie zajelo im dluzej niż 24h...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.