Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

niektórzy jak game informer i giantbomb czekają z reckami bo chcą też multi ocenić, chwała im za to

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Ten z Donem mistrz.

Opublikowano

A że samo Uncharted - dwójka to crap? Myślałem, że spadnę z krzesła. O ile oceny nie są już żadnym miernikiem (vide oceny Shadow Fall, gdzie gracze mają mega pozytywne opinie, szczególnie o multi), to przecież Uncharted 2 ma średnią 96, a Uncharted 3 - 92! To są złe gry? Nikt nic nie wie, czym będzie Uncharted na PS4, co to będzie, jak to będzie wyglądać, ale już znawcy oceniają, bredzą, że wtórne, że samograj, a (pipi) wiedzą. DNO!

Mnie tam najbardziej rozwalają XBoty nabijający się jakim to crapem jest ów seria, tudzież że umieszczana jest np. w Top ostatnich lat. Tzn. ja rozumiem że komuś ta seria może nie podchodzić, ale żeby nabijać się z rankingów gdzie średnia z ponad stu recenzji na (wg metacritic) wynosi +94% i myśleć że poza wąskim kółkiem wzajemnej adoracji zrobi to jakiekolwiek wrażenie? Ok...

Ja tam i tak czekam na U4 z uwagi na multi i co-op. Ponad 500 megabajtowy Patch 1.18, który wyszedł po latach od premiery U3 uczynił te grę niemal perfekcyjnym (a juz na pewno najbardziej zbalansowanym) shooterem tpp i mam nadzieję że podobne rozwiązania pojawia się także w multi U4. 

Opublikowano

konsola u naszych zgredków

ten soq jaki xbot 

Opublikowano

Grałem w cz. 2. Czy w GOW3 nadal nie opłaca się uzywać niczego poza obrzynem z krótkich broni? 

Po 1.18 w tym multi nareszcie pojawiły się wariacje broni;

- na małych mapach ludzie używają automatów jak M9 i AK47 albo karabinu FAL, ale co lepsi broni trudniejszych

- na większych poł atutomatu z małym celownikiem; G-Mal oraz snajperki, ale co ostrożniejsi nadal próbują automatów

- wszystkie bronie krótkie są w końcu użyteczne; pistolet, uzi, rewolwer, pół automatyczny pistolet

- strzelanie z biodra jest efektowne tylko w bliskim kontakcie, czyli tak jak powinno zawsze być

- najbardziej kamperskie miejsca na mapie zostały załatane/ zmienione

- nabardziej przesadzone "dopalacze" w postaci szybkich granatów zostały osłabione, zbyt kosztowne łatwiejsze do uzyskania

itp. itd.

Ach no i dodano za free wszystkie 12 map z dlc (w tym przerobione mapy z U2) oraz oddano graczom kompletnie nowa 13-tą. 2 lata po premierze. Tak dba się o klienta. 

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano
Joey: Okay, so I read the reviews on Knack and I thought the critics were stupid and that they were paid off by Microsoft. In my heart of hearts, I thought it would be a good game. And then I played it. This isn’t the next-generation of gaming. How is this any different from a crappy game on the PS3? I waited hours for this. I embarrassed myself on the internet for this. What has my life come to?

http://www.p4rgaming.com/exclusive-interview-first-playstation-4-owner-joey-says-life-still-unfulfilled/

Opublikowano

Grałem w cz. 2. Czy w GOW3 nadal nie opłaca się uzywać niczego poza obrzynem z krótkich broni?

barney.gif

Ha!  :devil:

Opublikowano

Ha!  :devil:

Widzę że nie zrozumiałeś gifa, który odnosił się, że nie grałeś w Gearsy 3. Jak można napisać o jakimkolwiek tpsie że jest najbardziej zbalansowany, nie grajac w Gearsy 3?

Opublikowano

To jednak można?  :blink:  :blink:  :blink:

E: Z relacji znajomych grajacych w oba tytuły, ale to było rok temu. 

Opublikowano

Retro Lancer (<- w szegolnosci), Gnasher i obrzyn psuja balans w tej grze. Multi swietne i bardzo skillowe, ale balans ? Nie nie nie.

O U3 sie nie wypowiadam bo pogralem 5 minut w bete i rocket elbow mnie skutecznie zniechecilo.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

No, ludzie mający PS3 i grający w Uncharted piszą że Gearsy są słabe. Niebywałe. I ogólnie mówisz o czymś że jest "naj" nie próbując nawet sam jak się gra w inną grę. Czemu mnie to nie dziwi.

Ciekaw jestem jak gra z perkami, o których sam wspomniałeś że ND musiało patchować ma być bardziej zbalansowana niż gra bez perków.

Retro Lancer (<- w szegolnosci), Gnasher i obrzyn psuja balans w tej grze. Multi swietne i bardzo skillowe, ale balans ? Nie nie nie.

Bardzo, bardzo dawno temu grałeś. Gnasher psuje balans, lol.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Kurczę, okazuje się teraz , że każde exowe multi na Sony jest legendarne. Zmarnowałem multiplayerowe życie. Lecę nadrabiać.

EDIT : Eeee, a dlaczego w tych legendarnych multi serwery puste ?

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Pierwsze slysze zeby byly puste.

Opublikowano

Bardzo, bardzo dawno temu grałeś. Gnasher psuje balans, lol.

No dobra, z tym gnasherem to poplynalem, nie loluj.

A grac gralem dawno. Musialem sie rozstac z geow 3 wraz z tym jak sie zorientowalem ze xbox to trup a ja uprawiam nekrogaming :( <bait engaged>. Oczywiscie patchowali i bylo znacznie lepiej, jednak przez okres poczatkowy to byla katastrofa, 3/4 ludzi latalo z OP Retro L a nooby ktore grac nie potrafily mialy kill switch w postaci Sawed off.

Mimo to jesli chodzi o multi TPP Gearsy 3 (bo 2 to byla lagerska padaka gdzie host byl krolem) moim zdaniem sa niekwestionowanym miSZCZem a Last of Us depcze po pietach.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Uncharted jedyna gra, w której strzelasz z karabinu do przeciwnika, a on podbiega jak gdyby nigdy nic i zabija Cię z pięści na hita. <OK>

A sorry, w GTA 5 jest to samo.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Uncharted jedyna gra, w której strzelasz z karabinu do przeciwnika, a on podbiega jak gdyby nigdy nic i zabija Cię z pięści na hita. <OK>

Ja bym powiedzial,ze to jedyna gra w ktorej jeden pro typ potrafi rozyebac cala druznyne.Kiedy czasami patrze na uncharted tv i niektore fragi to bania mala..

W tej grze widac wyraznie roznice miedzy nobem a oogarnietym graczem,dlatego w to nie gram;D

Opublikowano

Ja bym powiedzial,ze to jedyna gra w ktorej jeden pro typ potrafi rozyebac cala druznyne

Ta, jedyna. Tak to jest jak człowiek nie otwiera się na porządne xboxowe multiplayery

5:12 chociażby, takich akcji można robić na pęczki i sam nieraz wyrzynałem cały team w jednej akcji.

Opublikowano

Ja tak twierdzę, czy Ty tak ogółem? Cały czas piszem, chwalem, czasami nawet głośno zazdroszcze wam Girsów ale, nie - chwalę produkt A, więc muszę uważać konkurencję za badziew. 

Co do perków: Wybórów jest całkiem sporo;

Slot 1:

- Cloacked - daje ci maksymalne wyciszenie postaci, likwiduje imię gracza nad postacią + ochronę przed jej wykryciem przez inne perki

- Fleet Foot - czyni cię szybszym podczas celowania, ruszasz się szybciej dzięki czemu trudniej cię trafić w sytacjach facetoface

- Scope In - sprawia że nic nie może zdjąc twojego celu sprzed oczu jeśli nawet cię trafi (swietne dla snajperów i użytkowników poł automatów)

Dobre są także weapon Expert, czy Explosive Expert

Slot 2:

- Monkey Man - czyni cię szybszym podczas wspinaczki w połączeniu z Cloaked zaś robi z ciebie ninja)

- Team Safe - nie przewracają cie eksplozję, po dolevelowaniu twoje granaty i rakiety nie wyrządzają krzywdy kompanom, ani nawet ich nie przewracają 

Back To The Sandle - respawnujesz się o 4 sekundy szybciej, świetne w trybach a'la Capture The Flag czy zadań a;'la Warzone z serii KZ. 

Bargain - szybciej dostajesz dopałki dodatkowe jak np. bonusowy RPG do aktywacji w każdym momencie.

Każdy z perków ma inne zadanie, każdy proponuje inny tryb gry, każdy ma swoje mocne i słabe strony. W sumie wszystkie działają bez zarzutu od blisko roku. 

@ sutequ:

Melee odbiera 50% życia jeśli zabił Cię jednym tzn. że wcześniej trafił Cie z biodra co najmniej 3 strzałami. Teraz strzelanie z biodra jest naprawione i działa tylko z bardzo bliska. Wyższe zdrowie zapewnia bardziej emocjonujące pojedynki 1na1 na długim, średnim i średnio krótkim dystansie. Tu nie liczy się kto trafił pierwszy a kto tańczy (strafing)  i celuje skuteczniej. Czytaj : Ma lepszego skilla. Coś o czym serie typu COD mogą tylko pomarzyć. 

Opublikowano

No, ludzie mający PS3 i grający w Uncharted piszą że Gearsy są słabe. Niebywałe.

No, ludzie mający X360 i grający w Gearsy piszą że Uncharted jest słaby. Niebywałe.

Opublikowano
Ja tak twierdzę, czy Ty tak ogółem? Cały czas piszem, chwalem, czasami nawet głośno zazdroszcze wam Girsów ale, nie - chwalę produkt A, więc muszę uważać konkurencję za badziew.

Ale nie grałeś. Zasłyszałeś tylko od kogoś że obrzyn jest OP, co jest już nieaktualne od paru tygodni od premiery czyli 2 lat. O to chodzi. Obejrzyj sobie ten montaż i zobacz czy gdziekolwiek jest obrzyn.

Mógłbyś napisać że grałeś i nadal uważasz że UC3 jest lepsze i bardziej zbalansowane, ok, chociaż nie zgodziłym się bo z zasady IMO żadna gra z perkami nie będzie bardziej zbalansowana od tej bez perków, choćby skały srały.

No, ludzie mający X360 i grający w Gearsy piszą że Uncharted jest słaby. Niebywałe.

Ja grałem i w to i w to, w multi również. Taka sytuacja.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

CW mode on: - a ile grałeś w multi Uncharted MaZZeo? :D

25
TOTAL
KILLS

55
TOTAL
DEATHS

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.