Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Prawda leży pośrodku. 

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Wczoraj na 4chanie też był thread z typem, który narzekał na przegrzewanie się, że niby 2h i konsola sama się wyłącza. Nie wrzucałem, bo cholera wie, czy to był tylko wymysł jakiegoś marketingowca z M$ czy prawdziwa sytuacja, na prośbę o timestampa ziomek umilkł. Niemniej jak teraz coraz więcej osób z różnych źródeł narzeka na problem, to coś w tym musi być. Jest jeszcze opcja, że M$ jest naprawdę aż takie przebiegłe i cwane, że zatrudniło tysiące internautów do siania paniki niczym Samsung swego czasu, ale... chyba naprawdę nie wierzycie, że firma, która przez ostatnie pół roku zaliczała marketingowe faile jeden za jeden na dużo ważniejszych polach teraz nagle by zrobiła tak zmasowany atak. Przynajmniej ja od wczoraj przestałem wątpić w prawdziwość tych doniesień, a zacząłem się martwić.

żeby nie było, że nie ma źrodełka: http://archive.foolz.us/v/thread/218312262/

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Czy oni tej konsoli nie testowali? Za wcześnie żeby przesądzać o tym jak poważny jest problem, ale jeśli faktycznie się przegrzewa to śmiech na sali.

Opublikowano

W dobie tak spopularyzowanych social site'ow bylo pewne ze nawet jesli 1.000 osob z 1 miliona ktore ma pleja zacznie siac ferment bedzie panika i bicie na alarm.

Wystarczy 30 postow osobnych uzytkownikow na reddicie, 200 zlych opinii na amazonie (polowa moze byc od alterow Dona) i voila mamy kryzys. Chcialbym sie dorwac do jakis danych, albo najlepiej niech Sony powie jak to wyglada z ich ogrodka, ile dokladnie zostalo zgloszonych reklamacji.

Ide zaraz na gafa gdzie siedza same no life-y czytac, jesli im konsole padaja jak muchy to cos jest na rzeczy, jesli bedzie relatywnie spokojnie to... to spoczko.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Sony podało że 0,4 % ma wadę fabryczną. Czyli norma.

Opublikowano

Sony podało że 0,4 % ma wadę fabryczną. Czyli norma.

To bylo jeszcze przed premiera.

Opublikowano

Nowy xbox tez bedzie sie przegrzewal

z takim wiatrakiem?

19zh.jpg

nie mówię że nie, ale jest to mniej prawdopodobne niż w PS4. Jak widać duże rozmiary i dużo miejsca w środku miały jakiś cel.

Zdaje się że SoQ w dyskusji ze zgredami o PS4 też mówił że od konsoli daje jak od grzejnika.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nowy xbox tez bedzie sie przegrzewal i jeszcze beda pierdzielic,ze 2 x wiekszy.To jest nieuniknione,i tak jest z kazda elketronika.Pare randomowych typkow dostaje wadliwa fabrycznie konsole,a ludzie robia problem na skale swiatowa.

Możesz mi jeszcze podać numery losowania lotto na dzisiaj, jak już jesteś przy swojej szklanej kuli?

Opublikowano

@Mazz

19zh.jpg

Smiglo od helikoptera :D.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Co do przegrzewających się PS4 to raczej mam wątpliwości co do tych newsów. A jeśli chodzi jak będzie z Xone to może nie będzie takiego problemu przecież ich zasilanie w postaci cegły na kablu jest osobno a więc nie będzie oddawało swojego ciepła do wnętrza konsoli.

@Mazz

19zh.jpg

To jest chłodzenie od X1 ?  :woot:

Opublikowano

Wiele można zarzucić X1, ale przegrzewanie się powinno być imo ostatnią rzeczą. Osobny zasilacz + wiekszy wiatrak, rozmiary. Chyba że wady fabryczne.

Opublikowano

Nowy xbox tez bedzie sie przegrzewal i jeszcze beda pierdzielic,ze 2 x wiekszy.To jest nieuniknione,i tak jest z kazda elketronika.Pare randomowych typkow dostaje wadliwa fabrycznie konsole,a ludzie robia problem na skale swiatowa.

Możesz mi jeszcze podać numery losowania lotto na dzisiaj, jak już jesteś przy swojej szklanej kuli?

3-21-19-22-16-358.  Wystarczy,ze pare typkow dostanie fabrycznie zwalona konsole i zrobi taka sama panike jak przy pleju teraz.Co z tego,ze to bedzie 0.1% ...

Opublikowano

Co do przegrzewających się PS4 to raczej mam wątpliwości co do tych newsów. A jeśli chodzi jak będzie z Xone to może nie będzie takiego problemu przecież ich zasilanie w postaci cegły na kablu jest osobno a więc nie będzie oddawało swojego ciepła do wnętrza konsoli.

@Mazz

19zh.jpg

jeśli dzięki niemu konsola ma się nie przegrzewać to duży plus dla M$ ;)

Opublikowano

Wątpię by dzięki takiemu wiatraczkowi konsola miała się nie przegrzewać, raczej właśnie dzięki temu że zasilacz jest osobno. 

Opublikowano

@Mazz

19zh.jpg

co w nim takiego dziwnego?

jest mały

mój w pc wygląda tak

zm-cnps10xp-setup-side.jpg

Opublikowano

Kolejne recki, nowy Killzołn dobił do 75 na mc, czyli gra jest oficjalnie dobra :D

Opublikowano

No nic, zobaczy się. Ja mam/miałem obawy. Sony nie jest 100 lat do przodu a takie małe pudełko od początku rodziło podejrzenia. Jeśli z laptopami są problemy tyle czasu to bym nawet napisał , że tym bardziej z PS4. No, ale dla wielu Sony to mistrzowie, chłodzenia i konstrukcji. Pudło XO na pewno rodzi mniej obaw co do przegrzewania się. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

zm-cnps10xp-setup-side.jpg

Wentylator podobny, tylko radiator większy :) Pecetowe procki grzeją się sporo mocniej, u mnie podczas BF4 i5 podskakuje do 75 stopni. Procek w PS4 to chyba max 45-50 stopni, w XONE podejrzewam że trochę mniej.

Opublikowano

Dlatego mają wiele rdzeni ale niskie taktowanie, by właśnie najmniej się grzały.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

U mnie karta graficzna przed wymianą chłodzenia z fabrycznej osiągała 90 stopni, laptop to tak 55 stopni. Zresztą przecież były testy PS4 i wychodziło na to że temp. przy wylocie to 50 stopni więc tragedii nie ma.

Edytowane przez marekjw2523

Opublikowano

Kolejne recki, nowy Killzołn dobił do 75 na mc, czyli gra jest oficjalnie dobra :D

Mendrek słyszysz ? 75 i sonyklapy mówią o dobrej grze lol. Przecież z takim score to nawet do plusa sony własnej gry nie wrzuci bo Mendrolina mówił, że poniżej 80% nie dają. Jak Halo 4 87% i Forza Horizon 85 to wtedy było, że dobre gry, ale tylko dobre i coś im zabrakło.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Z tego co czytam Red Line of Death nie jest spowodowane slabym chlodzeniem tylko wadą fabryczną ktora w ogole nie uruchamia wiatraka po wlaczeniu konsoli.

Co jak co ale postawa http://www.pssite.com/ mnie strasznie w(pipi)ia w chwili obecnej, ani slowa o tym. Ani slowa tez nie bylo po tym jak wyszly na jaw wadliwe jednostki przed premiera. Rozumiem 0 obiektywizmu ale jednak w takich przypadkach warto by ostrzec potencjalnych konsumentow ze MOZE cos jest na rzeczy.

Opublikowano

600 stron tematu 

sylwester.jpg

Z tego co czytam Red Line of Death nie jest spowodowane slabym chlodzeniem tylko wadą fabryczną ktora w ogole nie uruchamia wiatraka po wlaczeniu konsoli.

To moze miec sens. Kolesie broadcastuja godzinami na Twitchu i nic sie nie dzieje a tu ktos odpala Assassina i odrazu Red Line of Death  :whistling:

Edytowane przez hav3n

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.