Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

A tymczasem u Nintendo... Zelda Wind Waker HD 91,1%, Super Mario 3D World od IGN 9,6

zaraz mi pikawa siądzie od eksajtu

Bo Cię jeszcze na pogotowie zawiozą. Poza tym, świetne gry to świetne gry, no chyba, że dla kogoś brak litrów krwi na ekranie i kolorowa grafika, to przeszkoda nie do ominięcia.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A tymczasem u Nintendo... Zelda Wind Waker HD 91,1%, Super Mario 3D World od IGN 9,6

zaraz mi pikawa siądzie od eksajtu

Bo Cię jeszcze na pogotowie zawiozą. Poza tym, świetne gry to świetne gry, no chyba, że dla kogoś brak litrów krwi na ekranie i kolorowa grafika, to przeszkoda nie do ominięcia.

Nie traktuj go zbyt surowo, on się wychował na xboxie.

Opublikowano

Designerski na pewno i dzisiaj.

To jest kurfa designerski geniusz:

machinarium-wallpaper-plaza-1280x800.jpg

A nie jakas wioska z mchem na dachu.

Nie chce ujmowac zeldzie geniuszu ale niektorzy na prawde chyba procesy myslowe wylaczaja jesli chodzi o te serie.

Alberta juz pomine, w koncu on nalezy do tajnego bractwa posiadaczy Wii U w polsce, ponoc 300 ich tylko jest.

Przy pięknie rysowanych tłach 2D większość gier 3D na pierwszy rzut oka wygląda banalnie. A na desing składa się sporo składowych. Wiadomo , że WW się postarzał ale jego odświeżenie nadal w ruchu zachwyca.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Premierowe gry na PS4 to w najlepszym razie średniaki. Xbone w Polsce nie ma wcale. A tymczasem u Nintendo... Zelda Wind Waker HD 91,1%, Super Mario 3D World od IGN 9,6 (preorder złożony). No ale dzieci Plejstejszon to dzieci Plejstejszon. Nie pogadasz LOL

Pojedynek Vita vs 3DS to już w ogóle jakaś masakra. 3DS cały czas atakuje grami. W tym miesiącu nowa Zelda (91,3%) i nowy Phoenix Wright. A na Vitę? ... Nawet połączenie Vita-PS4, które miało być obligo się sypie. Blizzard już się na Sony wypiął w tym temacie. Bezzębny ten next gen od Sony.

od 20 lat to samo Marian - Zelda. A niby Uncharted z 3 częściami to tasiemiec :P

Opublikowano

Premierowe gry na PS4 to w najlepszym razie średniaki. Xbone w Polsce nie ma wcale. A tymczasem u Nintendo... Zelda Wind Waker HD 91,1%, Super Mario 3D World od IGN 9,6 (preorder złożony). No ale dzieci Plejstejszon to dzieci Plejstejszon. Nie pogadasz LOL

Pojedynek Vita vs 3DS to już w ogóle jakaś masakra. 3DS cały czas atakuje grami. W tym miesiącu nowa Zelda (91,3%) i nowy Phoenix Wright. A na Vitę? ... Nawet połączenie Vita-PS4, które miało być obligo się sypie. Blizzard już się na Sony wypiął w tym temacie. Bezzębny ten next gen od Sony.

od 20 lat to samo Marian - Zelda. A niby Uncharted z 3 częściami to tasiemiec :P

Nie ma krwi = nigdy nie bedzie tasiemcem tylko zawsze dobra gra. 

Opublikowano

Porownaj sobie ostatnie Zeldy np na Wii i to jak sie roznia, a potem popatrz na Uncharted ktore wyglada i polega na tym samym w kazdej czesci.

Opublikowano

Jednak Blizzard sprostował wypowiedź swojego pracownika o zbyt małym ekranie Vita i braku remote play.

A co do tasiemców: nie mam absolutnie nic przeciwko. Kocham MGSy, Uncharted, Mass Effecty, GTA. Chcę kolejnych części. A od leniów z Nintendo chcę mowych ip

Opublikowano

Porownaj sobie ostatnie Zeldy np na Wii i to jak sie roznia, a potem popatrz na Uncharted ktore wyglada i polega na tym samym w kazdej czesci.

Nie musze ich porownywac, gralem we wszystkie oprocz WW HD i ALTTP.

A, no i dobrze ze Zeldy nie polegaja na tym samym. Jedna to gra logiczna, druga to karcianka, trzecia to rail shooter, 0 wspolnych cech :), nawet bohater wraz z antagonista sie zmieniaja.

Wspominalem juz ze Zelda to genialna seria ? Czy nawet krzta krytyki z miejsca oznacza szufladke z mieleniem luducta na 1000 kawalkow ?

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Widzę ze do większości osób nie dociera ( w sumie nie ma jak, bo nie grały ) ze taka gra z Mario czy Zelda z każda częścią sie zmienia i jest to cos nowego, to nie sa zmiany kosmetyczne jak w fifie, to nie jest praktycznie to samo jak girsy, głowy, czy uncharted,

Dla mnie osobiście marki nintendo to fenomen ze od tylu lat mimo tych samych postaci, grasz w nie i czujesz powiew świeżości i najważniejsze gameplay jest cały czas miodny,

Szkoda ze Nintedo nie potrafi zjednać sobie devow 3rd party bo imo gdyby mieli support jak ps/xbox do tego własne marki to była by to konsola idealna

Do tasiemców w sumie nie mam nic, o ile bedą sie rozwijały a nie powielały utarte schematy

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Bullshit, serio Twilight Princess, Ocarina of Time i Wind Waker się czymś różnią? Overworld-Dungeon-Boss-Overworld-Dungeon-Boss. Nawet przedmioty te same. Łuk, proca, bumerang. Forest Temple, Water Temple, Fire Temple. Identyczne schematy. Jak Skyward Sword się wyłamał (najlepsza Zelda ever) zebrał masę hejtu. Kocham Zeldy, ale bez przesady, core jest identyczny i to ta sama różnorodność co ta w ramach Uncharted czy Gearsów.

Z Marianem jest i na sprawa i tutaj te gry faktycznie się sporo różnią

Opublikowano

Czekaj czekaj, bo teraz trochę pojechałeś IMO. Twilight Princess to od początku była Ocarina of Time HD i tutaj nie ma wątpliwości właściwie, chociaż w OoT nie ma przemiany w wilka i mrocznego świata (który aż takim genialnym novum nie jest). OK, zgoda. Wind Waker ma nowy styl graficzny, eksplorację statkiem i ogólnie inny feeling świata, ale fakt, jest podobnie. I to tyle tasiemcowości moim zdaniem. Zeldy mają zagmatwany timeline i można rozróżnić w nich kilka stylów, Ty wziąłeś cały jeden gdzie jedna gra wywodzi się z drugiej i ekstrapolowałeś na całą serię.

A Majora's Mask? A Link to the Past? Oracle of Ages i Oracle of Seasons (nawet one się między sobą mocno różnią!)? Skyward Sword? Zeldy na DS'a? Minish Cap? Nosz kurde, takich tasiemnców to może być więcej jak dla mnie. Trzon jest zawsze wspólny, tak jak w wyścigach jedzie się do przodu by być pierwszym, a w FIFIE strzela bramki, ale w obrębie serii IMO jest bardzo dużo różnorodności.

Przecież to nie o to chodzi, by każdą grę z serii łączył tylko tytuł i co część był inny gatunek. Po to właśnie są serie, by pewne elementy wspólne były. Tasiemce się zaczynają wtedy, kiedy w zakończeniu jednej gry mamy wykorzystane assety z kilku części wstecz, albo kiedy na żywca przenosi się modele z poprzedniej części do kolejnej, bo czasu nie było, no ale wyższa rozdzielczość jest i nowy shader. Albo kiedy wszyscy już rzygają serią i nawet najwięksi fani mają dosyć pewnego łysego pana machającego mieczykami.

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Dokładnie, lepiej niż kruk bym tego nie ujął, chodziło o całokształt a nie 3 gry z serii, poważnie gdyby nintendo miało zaplecze 3rd party to długo bym sie nie zastanawiał którego next gena wybrać, tak czy inaczej za jakiś czas wii u trafi pod mój tv

Opublikowano

Czekaj czekaj, bo teraz trochę pojechałeś IMO. Twilight Princess to od początku była Ocarina of Time HD i tutaj nie ma wątpliwości właściwie, chociaż w OoT nie ma przemiany w wilka i mrocznego świata (który aż takim genialnym novum nie jest). OK, zgoda. Wind Waker ma nowy styl graficzny, eksplorację statkiem i ogólnie inny feeling świata, ale fakt, jest podobnie. I to tyle tasiemcowości moim zdaniem. Zeldy mają zagmatwany timeline i można rozróżnić w nich kilka stylów, Ty wziąłeś cały jeden gdzie jedna gra wywodzi się z drugiej i ekstrapolowałeś na całą serię.

A Majora's Mask? A Link to the Past? Oracle of Ages i Oracle of Seasons (nawet one się między sobą mocno różnią!)? Skyward Sword? Zeldy na DS'a? Minish Cap? Nosz kurde, takich tasiemnców to może być więcej jak dla mnie. Trzon jest zawsze wspólny, tak jak w wyścigach jedzie się do przodu by być pierwszym, a w FIFIE strzela bramki, ale w obrębie serii IMO jest bardzo dużo różnorodności.

Przecież to nie o to chodzi, by każdą grę z serii łączył tylko tytuł i co część był inny gatunek. Po to właśnie są serie, by pewne elementy wspólne były. Tasiemce się zaczynają wtedy, kiedy w zakończeniu jednej gry mamy wykorzystane assety z kilku części wstecz, albo kiedy na żywca przenosi się modele z poprzedniej części do kolejnej, bo czasu nie było, no ale wyższa rozdzielczość jest i nowy shader. Albo kiedy wszyscy już rzygają serią i nawet najwięksi fani mają dosyć pewnego łysego pana machającego mieczykami.

Do kogo Ty to piszesz? Do ludzi co przez cała ostatnia generacje grali głownie w proste strzelanki. Ta generacja bedzie wygladac tak samo, najlepiej sprzedajace sie tytuly na start - cod, bf i killzone.

Opublikowano

To samo można powiedzieć o Uncharted 1, 2 i 3. Też są różnice gameplayowe. Tu pociąg, tam wyścig na koniach itp.

Wind Waker i TP nie pochodzą z tego samej gałęzi. WW jest z gałęzi Adult Link, TP Child Link. O inności Skyward Sword pisałem :)

Opublikowano

Sony poinformowało że sprzedało w ciągu 24h w Ameryce północnej ponad milion PS4

Sony announced today that one million PlayStation 4s have already been sold in North America. The news was confirmed via Twitter by Sony Worldwide Studios presidentShuhei Yoshida, who wrote, “PS4 has sold through over 1 million units within 24 hours of the launch in North America!”

Adam Boyes, Sony Vice President of publisher and developer relations, added, “Thanks to all of you gamers in getting us to 1,000,000 sales of PS4 in our first 24 hours!” 

http://uk.ign.com/articles/2013/11/17/playstation-4-sales-pass-1-million-in-north-america

Opublikowano

Sony poinformowało że sprzedało w ciągu 24h w Ameryce północnej ponad milion PS4

Sony announced today that one million PlayStation 4s have already been sold in North America. The news was confirmed via Twitter by Sony Worldwide Studios presidentShuhei Yoshida, who wrote, “PS4 has sold through over 1 million units within 24 hours of the launch in North America!”

Adam Boyes, Sony Vice President of publisher and developer relations, added, “Thanks to all of you gamers in getting us to 1,000,000 sales of PS4 in our first 24 hours!”

http://uk.ign.com/articles/2013/11/17/playstation-4-sales-pass-1-million-in-north-america

Ciekawe ile z tego mln. jest spi.erdolonych.

Opublikowano

To samo można powiedzieć o Uncharted 1, 2 i 3. Też są różnice gameplayowe. Tu pociąg, tam wyścig na koniach itp.

Wind Waker i TP nie pochodzą z tego samej gałęzi. WW jest z gałęzi Adult Link, TP Child Link. O inności Skyward Sword pisałem :)

Trylogię Uncharted wciąż mam przed sobą, więc za dużo tutaj nie powiem. Uncharted ma za sobą dopiero trzy części, niektórym grom udaje się już w tym stadium osiągnąć tasiemcowość, ale ja bym nie przesadzał. Dwójka mocno rozwinęła jedynkę, a dopiero trójka dała pierwsze objawy zmęczenia, co można i tak w pewien sposób wytłumaczyć (developing The Last of Us).

Jeśli chodzi o OoT, WW i TP to wiem, ale sam wstawiłeś te trzy gry jako podobne do siebie.

Opublikowano

czym napjerdalał? śrubokrętem? wiertarką? młotem pneumatycznym?

nozem

Opublikowano

ja się tak czasami zastanawiam jak (pipi)a ludzie grają, że im się gałki całe ścierają albo się kręcą czy to co powyżej...

Opublikowano

czym napjerdalał? śrubokrętem? wiertarką? młotem pneumatycznym?

Tak oglądam te zdjęcia z pokazanymi uszkodzeniami i się zastanawiam czy rzeczywiście ta konsola jest tak tanio zrobiona czy to tylko taki trolling by sobie nabić kliki bądź mieć chwilę sławy :confused:

Ja w sumie mam PS2/PS3 i do dzisiaj żaden pad mi się nie zepsuł więc mam nadzieję, że jak kupię za ten rok PS4 to nie będę musiał się martwić, że mi się sprzęt w rękach rozleci.

Edytowane przez Paliodor

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.